Jump to content

Szenzációs Opel első hely a személyautó eladásokban


forumadmin

A korábbi volumen 30 százalékát adó Astra Classic kiesése ellenére az Opel a dobogó legfelső fokán

Harmadik év, hogy sorozatban az Opel adta el a legtöbb személyautót Magyarországon

2013-ban ismét az Opel lett az első a személyautó eladásokban Magyarországon, mégpedig úgy, hogy kiesett a korábbi volumen harminc százalékát adó Astra Classic a kínálatból és nem volt a 2012-es rendőrautó tenderhez hasonló nagymértékű közbeszerzés sem. Az Opel tavaly 6.120 személyautót adott el, ami (a rendőrautók nélküli) 2012-es eladásoknál 210 darabbal több. Az Opel Magyarország az év elejétől az új Astra átpozícionálásával valamint a Corsára és a Merivára kialakított kedvező ajánlatokkal próbálta kitölteni azt az űrt, amit az Astra Classic hagyott maga után. Az egész éves jó teljesítményt az Opel kiemelkedő évvégi hajrával fejelte meg: decemberben a személyautó piacon 704 autó eladásával a márka14 százalékos piaci részesedést ért el, míg az Opel éves piaci részesedése a személyautóknál 10.9 százalék. Összesítésben, a személy- és kishaszonjárművek piacán az Opel a második 6.726 eladott autóval és 10 százalék körüli részesedéssel.

 

A magyar autópiac tavaly 5.6 százalékos növekedést mutatott, a személyautóknál ez az érték 5.81 százalék, a kishaszonjárműveknél 4.72%.Visszajelzések

Recommended Comments

Nincsenek hozzászólásokSzeretnél hozzászólni? Hozz létre egy fiókot, vagy jelentkezz be.

Regisztrált felhasználónak kell lenned ahhoz, hogy hozzászólást írhass.

Fiók létrehozása

Regisztrálj egy új fiókot a közösségünkben. Nem nehéz!

Regisztráció

Bejelentkezés

Már felhasználók vagy? Jelentkezz be!

Bejelentkezés

×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.