Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

combi

Fórumlakó
  • Hozzászólások

    10
  • Csatlakozott

  • Utolsó látogatás

Everything posted by combi

  1. nekem is van 4 acélfelni 6JX13 ET34-el...bővebben itt: http://www.carstyling.hu/pic/usercar/5919/....jpg?1117473144
  2. combi

    Ascona

    Bakker..elfelejtettem hogy ami motor van a kocsimban.... [glow=red:f6c7053831]-szerkesztett hozzászólás -uhuhu[/glow:f6c7053831]
  3. combi

    Ascona

    Hali! Ha valaki adna nekem egy Ascona B 2.0-ás mocira való olajdeknit az olajszivattyú szivócsonkjával együtt akkor én naon szivesen jelképes összegért (10 ezer HUF) odaadnám a komplett 2.0-ás karbis mocimat a kocsimból.Az is 8-10 lityót eszik, de van hozzá egy húzós karbim amivel megy mint állat, de akkor behörpinti a 15 lityit.Amúgy a mostani verzióval 180-at megy.A dekni meg egy 2.2 injektoros mocira lenne, és akkor nem kell megbontani azt ami a kocsimba van jelenleg. levelet e-mailcimre várok, ja és nyugodtan jöhet a telefon is :-D
  4. combi

    Ascona

    Ha a hengerfej felfogatása stimmel akkor elviekben fel lehet rá tenni a másikat.Érdekes ez a motorkód, mert nekem csak a blokk alsó részén , szinte alig látható helyen van egy 19-es szám ami az 1.9-re utal, a motorszámom (mert ugye régen nem voltak ilyen hülye motorkódok), meg a motorblokk egy erre kiképzett részére van beütve.Szóval nekem nincs semmi extra motorkódom, csak egy eldugott helyen egy 19-es szám a blokk aljánál. Gyengeség, kékes füst többminden lehet.Hengerfejesség aggasztó jele ha nagyon melegszik a motor, meg ugye gyenge is.Kékes füst a kopott motoré, esetleg szelepszárszimmeringes, vagy gyürütörött.Bár gyürütörésnél is erősen legyengül a kocsi.Bár találkoztam olyan kocsival ami zabálta a vizet (20km-en 4 liter), azt hittük hengerfejes, ki let cserélve a tömités, a termosztát a hütö, de semmi változás.Második javitásnál kiderült hogy hüvelyrepedéses a gép....Szerencse hogy hüvelyezni lehetett.Még lehet az is hogy télen valahol megrepedt a blokk ha nem volt fagyállóval feltöltve rendesen.Igaz a fagydugónak ekkor lenne szerepe, delátam már szétfagyott blokkot.. :lol: Ja motorcsere...igazából passz..mert én csak az enyém cseréltem már többször, de mivel karburátoros, meg mindenféle elektromos kütyü nincs a motortérbe 2 ember (ha elbirják az én 145 kilós motort) a komplett mocit minden beállitással kényelmesen 1 nap alatt megcsinálja.Ha már gyakorlottak, és akna is van akkor az egész nekem max 3-4 óra.
  5. combi

    Ascona

    elképzelhető hogy jobban megy azzal a hengerfejjel, de a puding próbája is az evés ugye...mivelhogy nekem is az 1.9-es mocin 2000-es hengerfej van, 2000-es veztengellyel, meg 3mm-rel nagyobb szelepekkel, viszont az 5-ös váltóval nyökögve megy 180-at, mig a négyessel 3-ba ment 160-at, és 195 volt a vége, és 1-2 be ha agressziven indultam csúszott a segge mint állat..most meg alig..(de azért csúszik csak nem annyira) A két veztengely között is van különbség, mert összehasonlitva az 1.9-esé hiába tompább viszont a szelepnyitási és zárási ideje hosszabb mint a 2000-esé, lévén jóval kisebb átmérőjü szelepek vannak az 1.9-esbe mint a 2000-esbe és köztük csak 10LE a különbség.(de gyébknt meg is mértem)Valamint az 1.9-es hengerfejének az égéstere is kisebb mint a 2000-esé.(más a kompresszió)Tehát elméletileg ha egy 1.9-es hengerfejbe beleteszek nagyobb szelepeket, meghagyom a veztengelyt, és ezt ráapplikálom egy 2000-es mocira elméletileg (még nem próbáltam) teljesitménynövekedést kell tapasztalni. De mondom, mindez természetesen csak próba után dől el, mert ki tudja hogy viselkedik egy ilyen öszvér moci.
  6. combi

    Ascona

    Hát igen a 2.5 v6, és a 2.0 16v eléggé feltünő lenne.Ezért is jó a C20NE javaslat, mert azzal gyártották ezt a tipust, és azért az is 130 LE.Ha a motorszám helyét nem csak kiflexeled, hanem polirozod is, akkor nem látszik meg a köszörülés sem.Sőt ha le is fújod enyhén valami más szinnel a dizájn miatt mondjuk az ékszijtárcsákkal együtt (nekem igy van) fel sem tünik senkinek.Pláne nem egy útszéli KPM-esnek. Motorkódra jó ötlet a leköszörülés sikba, majd valami ######a höálló festékkel lefújni, vagy lekenni a blokkot, és adni az ártatlant ha mégis beüt valami nagyeszű tudor hogy te ezt nem is tudtad.Müszakin meg zöldkártyán komolyan lexarják az egészet, csak összehasonlitják a számot a forgalmival..vagy azt sem, ha évek óta egy helyre viszed zöldkártyára meg müszakira.egyébként az a legjobb ha a másmilyen öbcentis motorblokkot koppra ugyanúgy néznek ki...nekem pl a B Asconába fel sem tünne az 1.9-es, 2.0-ás vagy a 2.4-es CIH moci van e benn ha nem tudnám hogy hol keressem a motorkódot..mind ugyanaz, és ugyanolyan ha karbisra át van alakitva.
  7. combi

    Ascona

    Mért nem hivjátok fel a közlekedési felügyeletet?Ott mindent elmondanak, sőt még azt is mi mennyibe kerül.A hivás lehet nyugodtan anonim :D .Valamelyik topicba már leirtam hogy mibe kerülne nekem egy 2000cm3 karbis mocit injektorosra átalakitani, annyival hogy injektorsort felteszem a hengerfejre, rárakom az összes kütyüt, mindezt a motor megbontása nélkül.Ha ne számolom az injektor, és tartozékai árát akkor ez 70 ezerbe állt volna meg hivatalosan.Ja és az autó semmilyen más adókategóriába nem került volna csupán 10 lóerő növekedéssel, és némi fogyasztáscsökkenéssel járt volna a dolog.Ja meg károsanyag kibocsátás csökkenéssel is..meg súlyadócsökkenéssel :lol: . Lényeg, ami kellet volna hozzá: Átalakitási engedély: kb 10 rugó Igazolás egy Opel márkaszervizből hogy tényleg minden smakkol e, és igazolás a megváltozott adatokról..ez is kb 10 rugó Kell annak a mocinak a papirjai amiről az injektor származik..(kérdem én, utána akkor ahhoz a motorhoz nem maradnak papirok?az injektor miatt?...tök jó) Utána végre beszerelhető, majd eredetvizsgáztatni kell.wazzz.aszonták kap egy új motorszámot a kocsi...de mija fenéért? Eredetvizsga kb 20 ezer a 2000cm3-re.. ha mindez megvan akkor már csak a müszaki vizsga hiányzik, valamint okmányirodába új forgalmi és törzskönyv...mindez 35 ezer... Öszeadva ez 75 ezer, és qrva sok utánaárás, idegeskedés, és kenőpénz hogy gyorsan menjen... És miért is?Egy olyan motorért amit SZÉRIÁBA is beépitettek a pontosan ugyanilyen kasztniba, amibe minden ugyanaz az utolsó csavarig a 90 lóerős 20N a 100 lóérős 20S, és a 110 lóerős 20E-s motoron kivül..erre kérjek átalaitási engedélyt?...köcsögök...ja és a motorokon a következö a különbség 20N (egytorkú INAT 40, vagy Solex karbi) 20S VaraJet II karbi, 20E elektronikus gyújtás és injektor..bocs, itt már különbözik a termosztát, de egyanaz a felfogatása, valamint a hütöventillátor elektromos kapcsolású...és ami a legszebb hogy ezek a verziók 1900cm3 motorra is igazak ugyanebbe a kasztniba ugyanezekkel a különbségekkel. Bürokrácia, meg hogy húzzunk le az emberről 10 bőrt... Én amondó vagyok, ha valaki motort cserél, és a kocsit már nem akarja eladni akkor köszörülje ki a motorszámot, és üsse be az eredetit. pl:1.9S motort 20S-re cseréli akkor a beletettbe üsse be a régi motorszámát...zödkátyán meg müszakin csak az a lényeg hogy a papiron szerepelttel egyezzen..eredetvizsgára meg nem kell elvinni többet..
  8. combi

    Szívások

    Egy jó kis szivás egy B Asconától. Ősz, kiadós eső után bnőm viszem haza.Bitumenmentes sáros utca...kocsi leállit, elköszönés.Kocsi indit kb 5 perc múlva.Öninditó erölködik, majd megáll az egész.Második inditás, öninditó meg se mozditja a hengereket...Betolás sárban bnőmmel, reménytelen, kerék csúszik még százezredikben is.Fél óra köpködés és rugdalózás után jött a zomszéd egy terepjáróval.Felajánlja hogy kihúz a bitumenig, ahol talán be is tud húzni.Úgy legyen, és úgy is lett.Kocsi beindul, hatalmas csattogás, alapjárat alig van...Szerencsére lehiggadtam, és ne tepertem hazáig (30km), hanem szépen 50-nel hazabattyogtam...Kocsi leállit, majd másnap megnézem.Reggel inditom, tekeri, nagynehezen elindul, de pörögni nem akar, csak mikor 5 perc túráztatás után eléri a 4 ezret , felette pörög, alatta rángat. Kompressziómérés.....14 minden hengerbe....ez meg hogy a p...csába lehet...a gyári 9.6...Valami gyanús...Szelepfedél le..vezérlésvizslatás...a felső lánckerékből hiányzik egymás mellett vagy 4 fog...anyám :? Hütő ki, első pajzs, hengerfej le.Szelepvizsgálat....egyik sem ferde..hál istennek...hengerbenézés..áááááá belevert a szelep a dugóba vagy fél mm-t..Másik motor épp felújitás alatt volt, erre meg végképp nem volt pénzem.Vezérlés visszaállit(új lánckerék, lánc, láncfeszitő, hidrotőkék)Csak kibir még ig 3 hónapot, addigra elkészül a másik moci.Motor öszerak, irány Érd, mert öcsémnek épp ott volt dolga.Hazafele 70-es út érdi emelkedő, elmegy az erő....nem megy csak 3 henger...gyertya ki, másik be, szikra van, mégse megy...3 hengerrel haza (100km)..szelepfedél le, az 1-es henger szivószelepének a szelepemelője lejött a tengelyről..király, xar volt a menet a leszoritóanyán..csere.. Még egy kuplungozása volt a kocsinak és ennyi...3 és fél év alatt ennyi baj volt egy 27 éves kocsi motorjának. Most egy hónapja van benn a felújitott moci, be lett járatva, és megy mint a disznó..(szereti a 99-es brenyát, de megy is tőle)
  9. Én nem tudom mire is szavaznék...Faternak 1.6 D Kadettja van 20 éves,a motorja tökéletes,szinte sehol nem rohad, eredeti gyári metálfény van rajta, 140-et simán viszi, mikor hoztuk haza Csepelről 3 személlyel végig 130-al jöttünk az M7-esen.(100km), fogysztása itt a faluban olyan 5-6 lityó körül van, hidegben(-15 fok) is pöccre indul, igaz 2x kell izzitani rá, de elég a dúsitót félig kihúzni. A fűtése is király.Ez szól a diesel Kadett mellett.Lassan gyorsul, emelkedőnek vagy neki kell szaladni, vagy visszakapcsolni, igaz harmadikban bárhol bármekkora emelkedőn felmegy.Előzni 100 felett elég körülményes, és hát a 155-ös gumik, és elsőkerékhajtás...nevetséges.Szerelni is elég nehézkes, mert elég nehéz hozzáférni a motoralkatrészekhez. Most nézzük az én Opelem.27 éves 2 ajtós B Ascona, 2000 cm3, karburátoros.Vagyis igy nem teljesen igaz, mert ez a gyári mocija.Jelenleg egy 1.9-es teljesen felújitott moci van benn, szintén karburátorral, 2000es hengerfejjel, és vez.tengellyel, könnyitett lendkerékkel, 5 seb hosszú váltóval, hidraulikus szelepemelőkkel,és a 3000-es Monza-Senator-Omega (soros 6 henger), szelepeivel, nagyobbra mart, és polirozott szivó és kipufogójáratokkal.Belseje kék velúr, kivül festés, karosszéria az én munkám, valamint a motor is.Nagyon egyszerü szerelni, egy crowa készlettel, 2 villáskulccsal, egy torzkulccsal totál szét lehet szedni,és öszearakni 16 óra alatt mindent ami a motortérben van, a motort is belértve.(öcsémmel megcsináltuk) Meneteljesitményben nem kell összehasonlitanom a diesel, sőt a benzines Kadettokkal sem.Fogysztása 8-14 liter (130 as tempóig 10 ből kijön ha nem állat módon gyorsitgat vele az ember)Ülések kényelmesek, bár egy jó kartámasz ebből is hiányzik.Kupplungja szerintem jobb mint a dieselé,a váltója is gyorsabban pontosabban kapcsolható.Sajna a fütése elég gyenge, télen sem nagyon akarja bemelegiteni az autót, pláne -20 fok környékén.(valahonnan mindig beszivja a kinti hideget is a radiátorhoz).Aki szereti a hátsókerékhajtást annak egy élmény,még száraz úton i keresztbe dobja magát ha kanyarban 2-3-ban lepadlóza az ember. Nyáron meg jól néz ki a 185, vagy annál nagyobb guma.Én feltettem a 13-as 185-ös gumákat fater Kadettjére, de kilóg a sárvédőivből elég rendesen. Ja, a rohadás...hát 27 éves autón kell lennie, pláne ha 4 éve nincs garázsban tartva.Van is, mikor vettem akkor a 2 küszöböt kellett cserélni, meg egy sárvédőivet hátul, meg a csomagtartó alján egy kis részt.Az első hosszmerevitőkön is meglátszik az idő, de mivel rendszeresen évente alvázvédőzöm még 8-10 évet kihúz. Lényegében mindkettő autó megfelelene bárkinek, az egyik a kis fogysztást kedvelő ráérőknek, a másik meg a rallys száguldást kedvelőknek.
×
×
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.