Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

afonya

Fórumlakó
  • Hozzászólások

    1.109
  • Csatlakozott

  • Utolsó látogatás

Everything posted by afonya

  1. afonya

    Dízel

    Azzal nem szoktam dicsekedni, de felér két egynyolcassal. :D 17L/100Km :D
  2. afonya

    Dízel

    Az már a múlté. Átadta a helyét a Nagy autónak. :P 3.8L, V6. És benzines.
  3. afonya

    Dízel

    Üdv. Szerintem van valami levegősödési probléma. Habosodik a gázolaj, és telenyomja buborékkal a porlasztócsúcsokat. Olyat nem szokott csinálni, hogy kicsit felpörög a motor, anélkül, hogy a gázra léptél volna? Nézd meg a résolajcsöveket is. Ne legyenek lerongyolódva, esetleg eldugulva. Valahol lehet egy nem tökéletesen záródó illesztés. Nem cseréltél mostanában gázolajszűrőt?
  4. afonya

    Dízel

    Üdv! Kb. egy éve olvastam róla a neten, a bogyó déli részén (Ausztrália) nagy divat a dizelt gázosítani. A nagy európai gyártók is elkészítették a saját cuccukat, csak -mint nagyon sok más- ez is beletelt egy kis időbe míg eljutott hozzánk. Szerencsére már van hazai is: http://www.autogaz-szerviz.hu/autogaz/portal/dieselgas http://diesel-gas.hu/ Hollandiában, Angliában, már régóta használják ezeket nagy megelégedéssel, és ott komplett készleteket is lehet vásárolni. Úgy tűnik, hogy azért itt is változik a bürokrácia, és hamarabb engednek az új technológiáknak, lehetőségeknek. Hurrá! :D
  5. afonya

    Dízel

    Üdv! Szerintem ez utobbi lesz a befutó. Bár isuzun még nem csináltam, de a "Lukács" és a "Főnök" így működik.
  6. afonya

    Motor

    Lehet nem is a motorral van baj? A váltórudazat is lehet bibi, de ez csak egy ötlet. Kompressziót mértetek?
  7. afonya

    Motor

    Üdv! Ezt gondold végig. A vezérlés minden hengerre egyformán kihat, mint ahogy azt Invictus is írta. Az, hogy csak egy henger nem negy, a gyújtás, esetleg a törött gyűrűk okozhatják. Ez utóbbi nem valószinű, amennyiben korábban működött. Tehát matass egy kicsit a gyertyakábelek körül, hátha megtalálod a hibát. (Nem akarok senkit kioktatni, de a kábelnek is két vége van :icon4::-) )
  8. afonya

    Dízel

    Nekem a szűrő előtt van egy kis műanyag átlátszó szőrű, és azon is látszana a bubi, de nincsen. Illetve ami van, az a kezdetek óta ott van és ott is marad mert benne rekedt. Nem ereszti vissza az anyagot és eddíg sem tette mióta a tavasszal kicseréltem a visszacsapó szelepet. Az érdekes az, hogy akkor nem csinált ilyen dadogást és leállást, csupán eluntam az életem mire beindult. Elképzelhető az, hogy a mostanában bele öntött csodaszerek, (souri, STP, Benzin, persze nem egszerre) oldottak le valami taknyot az adagoló belselyéből és azt kellet kidolgoznia? Elképzeltem amint megdagad a porlasztócsúcs -mint a rajzfilmekben-, hogy kikőpje a susnyákot. :-)
  9. afonya

    Dízel

    Sorstársam! :-) Csak nem "Lukács" adagolód van? A jlenség előtem sem ismeretlen, bár a motor nem ugyan az a tipus. Bár a napokban kezdte elfelejteni a dolgot és már alig észrevehetően dadog ketőt-hármat, de már nem áll le. Az okát nem tudom, mint ahogy a leállás okát sem tudtam kideríteni. Biztosan szemmelverték, vagy ráolvastak, csak már elmúlt. :-) Különösebben nem bánkódom miatta, de azért engem is érdekelne mi okozhat ilyen "fantomfájdalmat" ezeknél a NagyNyugatiTeljesítményű autóknál. :-)
  10. afonya

    Dízel

    A gond az, hogy ha megállok az iskola előtt és míg szolnak az ügyeletesek a gyereknek, meg összeszedi magát és elindulunk, Kb. 20 - 35 perc, már tudja produkálni magát. Olyan visszacsapó szelepem van beépítve. A hideg indítás meg nem jelenthet gondot mert fűtött garázsban áll és +5 fok alatt semmilyen formában nem hajlandó a beindulásra. Ezt volt szerencsém az idei nyarat követő első "hidegebb" reggelen tapasztali, mikoris olyan fél- háromnegyed órás tömény szívát követően, (forróvizes borogatás, aksi töltés, folyamatos izzitás, ráolvasás, - persze csak szépnek, jónak nem neveztem - ) sikerült begejeszteni. Tisztában vagyok a helyzet komolyságával de jelen állapotban nem áll módomban orvosolni a dolgot. Karácsonyra egy teljes körü motorgenerált kértem a fa alá. Mos viszont mennem kell, mert jött a sofőröm a probléma tárgyával, és ha atechnika istene is úgy akarja akkor hazavisz vele. Ámmen.
  11. afonya

    Dízel

    A prlasztó csúcsokat a nyáron mérettem be és akkor csak a nyitási nyomást kellet beállítani rajtuk. (öt éve, Kb. 50.000 km-el ezelőtt cseréltettem őket, és most úgyanoda vittem ellenőríztetni is) A mér értékek Kb. így alakultak: 115, 120, 135, 125. A porlasztási képpel nem volt gond és vélhetőleg az azóta megtett 1.5 ~ 2 eKm sem hagyott maradandó nyomot rajtuk. Rajtam annál inkább. :-( :excl:
  12. afonya

    Elektromos

    Az nem lehet, hogy tengerentúli a darab? (jobb kormányos?)
  13. afonya

    Dízel

    Üdv mindenkinek! A hideg beálltával jelentkezett egy fura problémám. A jelenség a motor hőmérsékletétől független és túlnyomórész a beindítást követően jelentkezik. Az indítást után dadog, remeg, világos, már-már kék színű füstöt okád a kipufogó. Mintha három hengerrel menne. Egy határozott gázadásra - nem nyomom ki a szemét csak megemelem a fordulatot, fülre olyan 1500-2000 for/percig - megszűnik, maly leáll a gázadás ellenére is. újraindítva kezdi előlről, de már hamarabb bekövetkeznek a jelzett események, a végeredmény ugyan az. Ezt minden indítás során eljátsza olyan 4 - 5 alkalommal, majd mint aki magáhoztért a skizofréniából, személyiséget vált és hozza a régi jól ismert formályát. Abban az esetben ha csak öt-tíz percre állítom le akkoz sokkal enyhébb tüneteket produkál. Dadog kettőt, ránt egyett és megy tovább. Ötlet? Létezik hogy levegősödik a rendszer de nem folyik ki a zanyag a főődre? Ui.:a Woodoo papoktól már megrendeltem a viasz figurát ha más nem segítene. :-)
  14. afonya

    Dízel

    Ezt én is csak itt olvastam a fórumon, hogy egy Biguli (értsd Zsiguli) gyujtáselosztó, vákumos alőgyújtásszabályozó dobját használta fel valaki erre a nemes célra, egy kis szögelést követően. Javaslom ollvass vissza. Úgy kb.1,5-2 évvel korábban volt erről szó, és ott első kézböl származó infókat találsz. U.i.: az én adagolómon egy régész gyakornok dolgozott, mert apró daranokból van összeregazstgatva a váhumdob külső háza. :-)
  15. afonya

    Dízel

    Ezzel is ki lehet tolni a költekezés időpontját, egy próbát megér.
  16. afonya

    Dízel

    Azt csak Te tudod hol fáj jobban.
  17. afonya

    Dízel

    Nagy a valószínüségel hogy volt már kiszerelve néhányszor. Megvigasztallak. Nekem sem azért van asztrám, mert unatkozó milliomos vagyok. Arról nem is beszélve hogy százezret bármikor bele lehet borítani egy ilyen idős dízelbe, úgy hogy észre sem veszed. Szerény meglátásom szerint ennek a műtétnek illenék beleférni az általad emlitatt százasba. Sőtt. De ezt a helyi viszonyok uismerete nélkül csak saccolom. Amúgy a rágós tömítés még mindíg működhet csak kérdés ha cserélni kell a csúcsokat akkor mi lesz a motorral. Mert valószínű akkor kell majd az egészet végigcsinálni.
  18. Szinte mellette állt. :wacko: Pár percel korábban parkolt le és szált ki a kocsiból. A képen (index) jól látszik, hogy milyen kemény alváza avan. Az meg semm hajlott. Az enyémet az utcasöprők simán összesöpörték volna egy ilyen eset után. :wacko:
  19. afonya

    Dízel

    Sose add fel csüggedésed. :wacko: Szerintem nem eszik olyan forrón a hengerfelyet. Öt éve én is így kezdtem azzal a kis kiegészítéssel, hugy menet közben láttam elgurulni az egyik feszítőgörgőt a vezérlésből. Gondolhatod! Fél évig tologattam az udvaron mire lett tehetségem. Utánna elhasalt aződkáztyán. :D Nincsen semmi baj, ha annak idelyén volt legód és szerettél vele játszani. Ezek még szerelhető autók, és a "célszerszám" sem valami űrtechnika, az Így csináld könyv alapján otthon is elkészíthető. Ez egy "darab vas" aminak a közepébe be lehet fogatni egy mérőórát, aminek a talpa 7 mm átmárőjü. ezt kell a tengely középvonalára tenni és ott nullázni a műszert. Utánna a bütyök irányába elmozditani egy centit és az elmozdulást leolvasni, illetve a könyvben leírt, asszem 0.52 mm re beállítani. A többi "gyerekjáték". J0hnny csukott szemmel csinálná, cigivel a szájában. :wacko:
  20. afonya

    Dízel

    Üdv a fedélzeten! Az általad vázolt probléma orvoslására sajnos csak szétszedés után lehet megtalálni a választ. Az olcsóbbik verzió. Porlasztócsúcsot ki kel szedni és az alatta található vörösréz tömítést kell cserélni. De előtte alaposan és óvatosan ki kill takarítani, (kell hozzá egy porszívó, hogy ne a motorba hulljon a korom) mert az ilyen használat miatt erősen lerakódott a korom. Ezután két lehetőség van. Vagy a régi tömítést teszed vissza, vagy veszel újat. De. Mindenféle képpen ki kell légyítani a rézkarikát. Ezt úgy tudod megtenni, hogy felmelegíted láng fölött amíg el nem színeződik és utánna hideg vízbe dugod. Az így kilágyított karokát óvatosan kezeld mert könnyen deformálódik. Ezutám csak össze kell rakni és kész is. Persze a meghúzási nyomatékokra ügyelni kell. A drágább. Sajnos elképzelhető, hogy a menet már nincs a helyzet magaslatán és ezért kellett bergasztani a csúcsot, ekkor csak a gépműhely segíthet rajta, vagy a hengerfely csere. Mindkét esetben le kell venni a Hf-et, és ha már lekerűlt akkor érdemes felújíttattni, ha már a kezedben van. Abban az esetben ha vissz kerül az eredeti és nem bontott hengerfelyet teszel fel rá, akkor is cserélni kell a szelepszár szimeringeket, édremes síkoltatni, szelepülést, szeleptányért köszörűltetni, de legalább becsiszoltatni, és persze megnyomatni. Ilyenkor viszont vezérműszíj csere a szokásos sallangokkal, plusszeg hengerfely hömítés. Az egészben a vezérműtengely fokolásánál van egy kis szivató. Ahhoz ugyanis "célszerszám" kell, és ha nem megfelelően van beállítva bizogy ledarálhatja a himbákat. Remélem nem sikerült elvennem a kedvedet a sajátkezü kivitelezéstől. :wacko: Vígasztaljon a tudat, hogy ezt én már végigcsináltam. :wacko: És még ezt-azt. :D
  21. afonya

    Dízel

    Mivan? Miaz? Milyen koromfelhő? Hol? :D Kilátta? :) Tükör? Nem értem miröl beszélsz. Nem nézek tükörbe. Arról nem is beszélve, hogy azé' dízel hogy füstöjjön. A tréfát félretéve ez a megoldás. Ki kell menni vele pályára és tolni neki egy minimum 100-110-es tempót legalább fél órán keresztül. Utánna mintha kicserélték volna. Ezt már Te is tapasztaltad. Ui.: Tavaly augusztusban nekem is meséltek egy bordó asztában kezdődő koromfelhőről az M3-ason. :)
  22. afonya

    Dízel

    http://122.201.89.20/$sitepreview/die...spx?ID=Vehicles Egy kis ízelítő azedíg megtalált infókról. Érdemes megnézni a piros "eredeti" és a zőld "gázos" vonalak elhelyszkedését a grafikonokon. :lol: A letőbb értelmes és használható infóm innen származik http://www.ford-klub.hu/forum/viewtopic.php?f=51&t=3609 Bár az első néhány Hsz még egy zombi motorról szól. Aztán találtam egy britt oldalt is ahol már potom haccá fonté kapni is lehetezt a csodát. Csak arra nem találtam még választ hogy itthon miért nem került még piacra.
  23. afonya

    Dízel

    Igen erről olvastam már a neten de itt nem pont erről van szó, hanem egy vegyes üzemű megoldásról, ahol csak "kiegészítésként" adagolnak PB gázt a motorba. Igen a cng teljesen más tészta. Az átalakítás mit takar kihalyigáljátok a porlasztócsúcsokat, és a helyére gyujtúgyergyákat tekertek?
  24. afonya

    Dízel

    Kérem maradjunk a tárgynál. Mit is csinálsz te mostanában? Milyen motorokat alakítasz át?
×
×
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.