Jump to content

MrChef

Forummember
 • Content Count

  36
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Semleges

About MrChef

 • Rank
  Újonc
 • Birthday 10/18/1980

Személyes információ

 • Neme
  Férfi
 • Lakhely
  Budapest

MOTE clubcard

 • Autó(k)
  Opel Astra G
 • City
  Budapest

Recent Profile Visitors

473 profile views
 1. Sziasztok! Cseréltettetek már szervizben első féktárcsát és fékbetétet? Ha igen, mennyibe került nektek?
 2. Kézügyességem és precizitásom megvan, nagyon sokáig maketteztem. Viszont az autókhoz ilyen szinte nem értek, legalábbis félnék attól, hogy valamit meghúzok, kihúzok, máshol meg ereszt, vagy további beavatkozás szükséges ott, ahol fogalmam sincs. Amúgy izzócsere, műanyag elemek bizbaszása, Gondolom, súlyos baleset után a rendőrség a márkaszerviznél is szaglász, vagy az egyéb szerviznél. Csak érdekük rendesen megcsinálni az autót és nem patikamérlegen nézni, minek az elhagyása nem jár életveszéllyel.
 3. Nade a hozott alkatrészre külön is van garancia, ott a blokk meg minden. Amúgy az egyik Bp belvároshoz közeli szervizben 30-35ezret mondtak az éves szervizre, a szakszervizben a korábbi számlák alapján 45ezerre tippelem. Az 3 év alatt 30ezer Ft különbség, hibahatár...:-) Janó32: neked is köszi a választ.:-)
 4. Szia! Köszi a választ. A márkaszerviznél brutál, hogy a végösszeg fele/kétharmada csak a munkadíj... De lehet, ennél maradok a többi gány miatt. Kérdés, mennyire számít majd eladáskor (mondjuk 2 év múlva, amikor az autó 10 éves lesz), hogy végig márkaszervizben szervizelték és vezették a szervizkönyvet, megadják-e a márkaszerviz vs egyéb szerviz felárat? Az lehetséges, hogy magam által vásárolt olajat, szűrőket, gyújtógyertyát viszek a szervizbe, hogy azokat építsék be? A nem márkaszerviz is tudja kezelni az autó komputerének szervizintervallumra vonatkozó kiírását? (Sajnos... Ha rendes bért adnának ma Magyarországon tisztességes és felelős munka után, nem érdekelne ennyire részletekbe menően az egész sztori)
 5. Sziasztok! Erősen közeledik az autóm (Astra G, 2009-es) szokásos éves szervize, 58ezer km van a kocsiban, és kutya baja, Opel szakszervizben járt most műszaki vizsga miatt, meg teljesen át is nézték. Kérdésem, hogy 60ezernél miket kell kicserélni? (pl. gyertyák) Illetve tudnátok-e ajánlani nekem megbízható, nem drágán dolgozó szervizt? Köszi!
 6. Sziasztok! 2010-es G Astrámnak keresek egy budapesti márkafüggetlen szervizt, szokásos éves átnézésre, cserékre (olaj, olajszűrő, légszűrő, pollenszűrő stb). Jó lenne kevesebből megúszni, mint amennyibe a márkaszervizben kerül és a műszaki vizsgáját akkor már ott intéztetném. Tudtok nekem megbízható és jó áron dolgozó szervizt ajánlani?
 7. Hja, 20 éves lemaradásban vagyunk. Viszont két új verziója is lett az Astrának az utóbbi pár évben, nyilván, mert annyira jól sikerültek... Az előző Insigniát elkaszálták, jött a következő. És formavilágban csak most kezd vmi pislákolni az Opelnél. Megjelent a pici prémium (Adam) meg a városi hülyeterepjárók, iszonyat.
 8. Az mekkora agyf@szság, a saját rögzítópont-szabvány... Tiszta 2000-es évek. Amikor a telefonok csatlakozói, fülhallgató csatlakozók és bármi, amire rá lehetett húzni, saját gyári formátumban nyomultak, hogy lehetőleg csak tőlük vásárolj, de szerintem pont az ellenkező hatást érték el. Akkor lehet, nem marad más, minthogy a megfelelő méretű és hajlított kampókat ráhegesztetem a kasztnihoz. Valami ügyes szakit megkérdezek.
 9. Sziasztok! Isofix csatlakozást szeretnék utólag beépíttetni az autómba. (2009-es Opel Astra G, 5 ajtós) Főleg mert két pici gyerekem utazik hátul... (az üléseik isofixesek) Mindenhol megnéztem, én nem találtam rá megoldást. Köszi előre is a segítséget!
 10. Már nem tudom, milyen fantázianévre hallgat. Nekem két stukkerem is volt korábban, az egyik elromlott, a másiknál szintén van vmi gixer (pedig vigyáztam rájuk). A mostani kölcsön van. 0,2 mm-es dűznivel fújtam, és így is szépen vitte, nem kellett 0,3-as. Kb. 1,5 bar nyomással ment. Két réteget fújtam fel, de igazság szerint kicsit türelmetlen is voltam, hogy muzsikál az autófesték, és csak a lökhárító alját javítottam, az nemigen számít. Legközelebb több vékony régetet viszek fel. Azt a bizonyos Z176-os színt kevertettem ki.
 11. Szia, köszi a választ, közben nem tudtam idenézni. Az újpesti autófestékes boltban kikeverték nekem. (festék, higító, lakk, edző; a darabonként 1 dl-es kiszerelés összesen 2600 Ft volt) Otthon felvittem a felületre, pontosabban először a lökhárító két kis karcolásán tettem próbát makettező kompresszort és szórópisztolyt használva. A festék szépen fed, a lakk kicsit lassan, de megszáradt, viszont túl direkt lett a szín. Valószínűleg messzebbről, lazábban kell majd fújnom, hogy ne látsszon a különbség az eredeti festés és a javítás között.
 12. Sziasztok! 5-ajtós Opel Astra "G" Classic II (2009-es) autóm van, hátul két kicsi gyerekem boldog használatában. Silver sovereign névre hallgató a színe. Van az autón néhány kisebb karcolás, amiket véletlenül mi ejtettünk, de néhány napja felfedeztem a jobb oldalán, két karosszéria-elemen két karcolást, ami szándékosnak tűnik (ha láttam volna, ki teszi, már nem élne). A tökéletes műszaki állapotú, gondosan karban tartott, családi autómon csorba esett. :-( Érdeklődöm, milyen javítási megoldások léteznek? Tudom, van a fényezés műhelyben, de amíg nem adom el az autót, addig nem csináltatom meg, ráadásul k.va sokba kerül, és legalább 4 elemet érintene. Majd esetleg a Casco terhére... Pontosan ilyen javítófestéket lehet kapni valahol? Maketteztem sokáig, így nem jelentene gondot kis felületen felületkezelni, alapozni, festékszóróval fényezni és utópolírozni. Válaszotokat előre is köszönöm!
 13. Nekem is hamarosan cserélni kell. A Bosch-t nagyon ajánlják, csak kétszer annyiba kerül, mint a többi.
 14. Külföldi (pl. eBay) rendelés?
 15. Első futóműnél lévő merevítőre gondolok, abból pedig jobb- vagy baloldali. Ezek a drága jó utak az Astrát is kikezdik egy idő után. Ha van kátyúbiztosításod (pl. KÖBE), esetleg ráfoghatod egy konkrét kátyúba való behajtás után...
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.