Jump to content

Imi (Astra)

Forummember
 • Content Count

  312
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Imi (Astra) last won the day on May 3 2018

Imi (Astra) had the most liked content!

Community Reputation

8 Semleges

About Imi (Astra)

Személyes információ

 • Neme
  Férfi
 • Lakhely
  Hort

MOTE clubcard

 • Autó(k)
  Opel Astra J Sedan, 2017, B16XER
 • City
  Hatvan

Recent Profile Visitors

1,673 profile views
 1. Szia! igaz, nekem nem automata, de szívó 1.6 van. Én meg vagyok vele elégedve, 140 km/h-nál 3800-at forog 5-ben. Nekem a full átlagfogyasztás (~9200 km-re nézve) 7-7,2 körül alakul. Nem versenyautó, de nekem tökéletesen megfelel... Sokak szerint nagyon lomha, ez viszonyítás kérdése. Én egy 1.4 8V F Astra-ból ültem át, attól jobban megy
 2. Nem az esztétika a fő gond, hanem hogy a km óra nem fog valós értéket mutatni. A gumik "váltóméreténél" 2-3% eltérés a megengedett max, erre figyelj. Vannak ilyen kalkulátorok fent neten, mondjuk e szerint ez felmehet rá... Bár nem értem, miért jobb, mint a 215/50...
 3. Sziasztok, Csak egy gyors kérdés: Sedan J Astra csomitartóba befér 4 kerék? Ha igen hogyan? Kerékcsere előtt állok, és ha egy mód van rá oda pakolnám. Köszönöm!
 4. Sziasztok! Érdeklődnék, hogy valaki találkozott-e már olyan jellegű gonddal, hogy Sedan Astra esetében a tanksapka záró ajtaja nem illeszkedik tökéletesen a kasztniba, konkrétan a tükörbe látszik, hogy kiáll. Mivel az autó 8-9 hónapos, remélem garanciában orvosolják a problémát. Másik kérdésem, hogy olyan érzésem van, mintha az elmúlt időszakban hangosabb lenne az utastér, és a vezető oldali ajtó hátsó felső sarkánál jönne a zaj. Ilyet tapasztalt valaki? Hogyan orvosolható? Köszönöm!
 5. Ahol vettem az autót, ott ezt mondták. Mondjuk az is igaz, hogy amikor vettem az autót akkor sikerült kialkudni 10% alkatrész és 10%szerviz kedvezményt is, illetve nem tudom mit számít, de ahol dolgozom, ott volt flottakedvezmény is az autóra, hiába magánszemélyként vettem. Majd kíváncsi leszek rá. Mondjuk az is igaz, hogy a 4 téli kerék komplett szerelése + rátanítás (szelep beszerelése felnibe, gumi felszerelése felnire, centírozás, betanítás) 6000 párszáz Ft volt. Ami szerintem szintén abszolút nem sok...
 6. Amennyiben a kijelző méretére gondolsz,akkor ez az Én sem akarom megvárni, kíváncsiskodtam, hogy mit tud az autó, és mit nem Köszi!
 7. Szerintem a Hankook-al semmi gond nincs, némelyik gumijuk jobb mint egyes prémium. Volt amikor a prémium gumi rég elhasalt, mikor egy középkategóriás gumi (mint pl. amilyen a Hankook is) még simán jó volt (pl. szakadó esőben autópályán). Sajnos manapság az a bizonyos német tesztelő cég tesztjében sem lehet már bízni, volt egy botrányuk 1-2 éve,pont ez miatt, és elég gyanús, hogy mindig a német márka nyer egy német cég gumitesztjén. Én is fontosnak tartom a gumi minőségét, mégiscsak itt érintkezel az úttal, de a név alapján manapság nehéz eldönteni. Sokat számít a minta, kialakítás, anyagszerkezet stb... Én kipróbálnám mit tud, nem tudom milyen körülmények között közlekedsz, de ez az autó eleve nem egy verseny kategória, hátha elég amire Neked kell. Örülök, hogy így fogod fel, bárcsak mindenki így állna hozzá, és nem 10x éves gummikkal szaladgálnának, ami tényleg életveszély. Másik oldalról megértem, mindenki máshogy áll hozzá. Egyébként a TELJES csere 2 ezer és nem kerekenként, szal évente 4 ezer forint. Én biztos elköltöm ezt a pénzt egyéb, sokkal feleslegesebb dolgokra is. Ki hogy gondolja. Nekem ennyit megér, legalább ránéznek az autóra, hogy tuti minden ok-e. Remélem nem séretettelek/bántottalak meg ezzel.
 8. Nem tudja valaki, hogy egy 2017-es Sedan, Enjoy felszereltséggel, "alap" rádióval és központi kijelzővel kijelzi, ha kiogyóban/kifogyott az ablakmosó folyadék? A gépkönyvbe megtaláltam a jelét, de a műszerfal ábrán már nem... :S Köszi!
 9. Hát igen,érdekes, hogy ilyen megoldást találtak, más gyártó megoldja ezt... Mivel egyébként is azt javasolják, hogy évente érdemes centíroztatni a kereket (kátyúk miegymás), így én nem fogok itthon kínlódni vele... Pláne, hogy ha ők szerelik át, állítólag 2000 Ft az egész... Na majd kiderül, míg garis az autó addig marad ez...
 10. Én úgy tudom, hogy minden cserénél tanítani kell... Legalábbis mintha ezt mondták volna, mikor átvettem az autót. De most már engem is érdekel. Hátha megmondja valaki, akinek már több éves tapasztalata van ezzel
 11. Sziasztok! Június óta birtoklok egy J Sedan-t, B16XER motorral. Jelenleg ~5000 km van az autóban. Kérdésem, hogy van-e valakinek infója arról, hogy a "bejáratás" alatt software-sen fojtva lenne az autó? Ha igen hány km-ig? Csupán kíváncsiság, nem mintha agyon akarnám hajtani... Köszönöm!
 12. Sziasztok! Június óta vagyok boldog tulaja egy Astra J Sedan 1.6 - nak. Igaz nem egy versenyautó, de nekem bőven megfelel. Egy 1.4 60 lovas F Astra-t cseréltem le erre, nagyon elégedett vagyok vele. A kérdésem viszont a következő lenne: "gyárilag" 17"-os alufelnivel rendeltem az autót, amivel nagyon jól néz ki, viszont a tél közeledtével mindenképpen szeretnék rá téli gumikat. Már meg is rendeltem a 16"-os acél felniket, és a jeladó szenzorokat (tudom, sokak szerint felesleges, de potom 2000 Ft a csere és rátanítás, szal nekem ennyit megér, ha már benne van). Szerintetek kellene vegyek másik csavarokat az acélfelnihez, vagy jó hozzá az alufelni csavarja? Másik kérdés, hogy ki milyen gumit ajánlana? Köszönöm a segítséget!
 13. Az nagyon baráti ár lett! Ügyesen alkudoztál, nagy "harc" volt? Na lehet kérek árajánlatot tőlük is Köszönöm!
 14. Gratula hozzá! Én is ilyet szeretnék magamnak, nézegetem már egy ideje... Megkérdezhetem mennyi lett a vége, és honnan veszed? Köszönöm!
 15. Imi (Astra)

  Elektromos

  Szia! Nekem komplett JBL szettem van a 2002-es 5 ajtós-ban. Elöl az ajtókban JBLGTO6528S típusú van. Az S mint Slim modell. Nem tudom kapható-e még, de kiemelő/beépítő kerettel ez bement úgy, hogy sem a kárpitot, sem az ablakot nem zavarja. Beépítési mélység kiindulásának jó lehet. Szépen szól, bár mélyben lehetne jobb is picit.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.