Jump to content
Sign in to follow this  
forumadmin

Opel Astra G első lökhárító és fényszórók leszerelése

Recommended Posts

A lökhárító leszereléséhez szükség lesz 2db lapos csavarhúzóra, csípőfogóra, T-25-ös torx csavarhúzóra.
Továbbá az első lámpák leszereléséhez 8-as kulcsara. Első lépésként az összes csatlakozást kikötöttem. Helyzetjelző, tompított, távolsági, irányjelző, magasság állító motor, hőmérséklet jeladó, ködlámpa, DRL. (a képen az irányjelző nem látszik)
gallery_457_529_19602.jpg
Második lépkésként eltávolítottam a lökhárító alján található 3db műanyag patentot. Ezt csak csípőfogóval tudtam megfogni és nagyon óvatosan kihúzni nehogy közben elvágjam a fejét. Miután kijött a közepe az egész patentot ki lehetett húzni a furatból. Nagyon nehezen indult meg, és ha nem akarsz vele kínlódni inkább vegyél 3 újat a régieket meg vágd le. Csípőfogóval elcsíped és a közepét egy hegyes tárgyal befelé nyomod míg át nem megy az egész patenton.
gallery_457_529_46659.jpg
A következő lépés a lökhárító közepén található két patent eltávolítása. Ezen van két vájat. Ebbe egyszerre két lapos csavarhúzóval belenyúlsz és felfelé húzod a patent fejét. Csak egy darabig jön ki a patentból nem teljesen, ha megvan akkor az egész patent kivehető a furatból.

gallery_457_529_16935.jpg

Már csak 4db torx csavar fogja a lökhárítót az oldalán. Oldalanként 2-2db. Az egyik a lökhárító alját tartja, ha nincs aknád akkor le kell feküdni a kocsi elé hogy lásd. A másik a lökhárító tetejét ez a kerékdobból elérhető.
gallery_457_529_71971.jpg
Ha kiszedted a 4db csavart, akkor kézzel kicsit kiemelve a lökhárító egyik majd másik szélét már lehet is levenni a helyéről. Visszarakni ugyan ez csak fordítva. Én mondjuk egy segítséget szoktam kérni mert ketten könnyebb felhelyezni. A lámpa kiszerelése innentől már gyerekjáték. 3db csavar fogja amit a 8-as kulccsal lehet kivenni. 2db a lámpa tetején. 1db a lámpa alján.
gallery_457_529_44242.jpg
gallery_457_529_20792.jpg

Ha jól dolgoztál akkor a végeredmény ilyen lesz:

gallery_457_529_45179.jpg

Írta: kobraCode

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.