Jump to content

Az Opel továbbra is első a személyautó eladásokban!


forumadmin

Informatikai nyelven szólva „copy – paste” év volt a tavalyi 2014-hez képest az Opel Magyarország számára. Szinte darabra ugyanannyi Opel kelt el (10.200), mint egy évvel korábban és a márka megőrizte elsőségét – immár sorozatban ötödik éve – a személyautó értékesítésben.

Itthon az Opel modellek toplistáját az Astra vezeti (2.944 eladás), második a Corsa (1.541) és a az előző év  eladásait megismételni tudó Mokka (1.237) lett a harmadik. Az Insigniából 682 darab talált gazdára. 

„Örülünk annak, hogy sikerült megőrizni elsőségünket a növekvő magyar autópiacon, ami számunkra ezúttal nagy kihívást jelentett. Az előző évhez képest eltűnt több olyan volumen modellünk – például a régi Zafira vagy a kifutott Antara – amelyek nélkül nehezebb volt pozíciónk megőrzése. Ez sajnos meglátszik a piaci részesedésünk csökkenésén, de a 11,45% a személyautóknál illetve a teljes piacon elért 10,77% még mindig a legmagasabb, amit az Opel bárhol Európában elért az elmúlt esztendőben.” – így foglalta össze a 2015-ös esztendőt kereskedelmi szempontból Koncz Gábor, az Opel Magyarország ügyvezető igazgatója.

  • Az Opel 2015-ben sorozatban ötödször tudott nyerni a személyautó piacon
  • Ismét tízezer fölötti összeladás, összesítésben a második hely
  • A haszonjárművek piacán az Opel az ötödik helyre jött fel
  • Az Opel Magyarország idén ünnepli 25. születésnapját

 

„Az idei év több szempontból különleges: az Opel Magyarország most 25 éves és azzal szeretnénk ünnepelni, hogy megőrizzük elsőségünket a személyautó piacon, mégpedig úgy, hogy növekedjünk. Ebben kulcsszerepe lesz az új Astrának, amelyből a Sport Tourer változat áprilisban érkezik. Az Astra mindig is az Opel húzómodellje volt, kedvelt választás cégek és magánvásárlók körében egyaránt. 2016 második felében további újdonságok érkeznek és folytatódik a motorpaletta megújulása is, amelyben Szentgotthárdnak kiemelkedő szerepe van.”- mondta Koncz Gábor.

Az Opel Magyarország ügyvezető igazgatója hozzátette: „Az Opel számára 2016 sorsdöntő év lesz, a vállalat tervei szerint - hosszú évek után - az idén pozitív mérleggel zár a cég. Ez a célkitűzés nagy felelősséget ró minden egyes nemzeti vállalatra: az Opel Magyarországnak is úgy kell tudni növekedni, hogy közben teljesíti pénzügyi terveit.”

 Visszajelzések

Recommended Comments

Nincsenek hozzászólásokSzeretnél hozzászólni? Hozz létre egy fiókot, vagy jelentkezz be.

Regisztrált felhasználónak kell lenned ahhoz, hogy hozzászólást írhass.

Fiók létrehozása

Regisztrálj egy új fiókot a közösségünkben. Nem nehéz!

Regisztráció

Bejelentkezés

Már felhasználók vagy? Jelentkezz be!

Bejelentkezés

×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.