mélykék76 Elküldve December28, 2010 Elküldve December28, 2010 A motor és a szabályzó miatt kerül 30e többe.Meg nagyobb teljesítményű aksit adtak hozzá :D :) :) itt mi jelent a szabályozó ? távirányító ? tényleg csak 10 percet bírja, mint Csabi írta ?
Pehi Csabi Elküldve December28, 2010 Elküldve December28, 2010 itt mi jelent a szabályozó ? távirányító ? tényleg csak 10 percet bírja, mint Csabi írta ? a csak elektromos rc-nél van, annyi, hogy ez vezérli a motor teljesítményét. Ez az ami cuopejéban is egy hűtővel van ellátva, úgy fel tud forrósodni, hogy égési sérülést okoz ha hozzáérsz használat után. Az enyimében ilyen nincs. Nekem simán a vevőben benne van a kristály a távirányítóhoz, van csati a kanyarodásért felelős szervónak meg egy a fék/gáz szervónak és ennyi. Na majd csüt kiviszem a könyvét az enyimének és megmutatom, az sokkal egyszerűbb. Képek vannak benne nyugi :D Akármit csinálsz, ha normálisan használod az autót nem csak tötymörögsz akkor 10 perc a menetidejük. Nem percben hanem körben adják meg egyébként a menetidőt. Minnél több kört tud egy motor annál lasabb az autó hisz kevesebbet forog ezáltal kevesebbet eszik. Egy átlag motor olyan 25-27 körös asszem. Ebből naggyából ki lehet következtetni mennyi ideig megy. Mondjuk ha egy kört megtesz az átlag motorral 30mp alatt akkor 27x30/60= 13,5 perc és ugye lassul az autó az aksi merülésével. Persze ha tuti aksid van szinte ingyen akkor az folyamatosan ugyanazt a teljesítményt adja le, de ezt lehet a szabályzó vezérli akkor is.
Zsoltee Elküldve December28, 2010 Elküldve December28, 2010 Arról a vezérlőről szerintem volt kép azon az oldalon amit coupe linkelt. azon volt a Black Magic felirat. :D
mélykék76 Elküldve December28, 2010 Elküldve December28, 2010 a csak elektromos rc-nél van, annyi, hogy ez vezérli a motor teljesítményét. Ez az ami cuopejéban is egy hűtővel van ellátva, úgy fel tud forrósodni, hogy égési sérülést okoz ha hozzáérsz használat után. Az enyimében ilyen nincs. Nekem simán a vevőben benne van a kristály a távirányítóhoz, van csati a kanyarodásért felelős szervónak meg egy a fék/gáz szervónak és ennyi. Na majd csüt kiviszem a könyvét az enyimének és megmutatom, az sokkal egyszerűbb. Képek vannak benne nyugi :D Akármit csinálsz, ha normálisan használod az autót nem csak tötymörögsz akkor 10 perc a menetidejük. Nem percben hanem körben adják meg egyébként a menetidőt. Minnél több kört tud egy motor annál lasabb az autó hisz kevesebbet forog ezáltal kevesebbet eszik. Egy átlag motor olyan 25-27 körös asszem. Ebből naggyából ki lehet következtetni mennyi ideig megy. Mondjuk ha egy kört megtesz az átlag motorral 30mp alatt akkor 27x30/60= 13,5 perc és ugye lassul az autó az aksi merülésével. Persze ha tuti aksid van szinte ingyen akkor az folyamatosan ugyanazt a teljesítményt adja le, de ezt lehet a szabályzó vezérli akkor is. tehát akkor mindkettőnek megvan az előnye és a hátránya : ))))))
mélykék76 Elküldve December28, 2010 Elküldve December28, 2010 Csabi, ilyen van nálatok ? http://szamitastechnika.vatera.hu/szamitog...1434335878.html
Pehi Csabi Elküldve December28, 2010 Elküldve December28, 2010 tehát akkor mindkettőnek megvan az előnye és a hátránya : )))))) van biza, azt kell eldönteni, hogy ki melyikkel akar szopni
Pehi Csabi Elküldve December28, 2010 Elküldve December28, 2010 Csabi, ilyen van nálatok ? http://szamitastechnika.vatera.hu/szamitog...1434335878.html hát asszem van valami hasonló, de mivel betegben itthon vagyok így nem tudom megnézni :D
mélykék76 Elküldve December28, 2010 Elküldve December28, 2010 van biza, azt kell eldönteni, hogy ki melyikkel akar szopni ez nagyon jól hangzik :D :) :) :D
mélykék76 Elküldve December28, 2010 Elküldve December28, 2010 van biza, azt kell eldönteni, hogy ki melyikkel akar szopni megnézem én, csak hol keressem, lusstaaaa vagyooookkk és másnapos :D :)
Pehi Csabi Elküldve December28, 2010 Elküldve December28, 2010 ez nagyon jól hangzik :D :) :) :D hát, nekem a leghosszabb játékom 1 óra volt vele, amikor nem kellet hozzányúlnom, de úgy, hogy még le se állítottam. Megálltam a pályán a depoba, tankolás és go tovább. Szerencsére a hőmérséklet is állandó volt, mert ugye különben 1/4-et kell állítani a karbin ide-oda ha érzi az ember, hogy na most nem megy úgy mert befullad, vagy túlmelegszik. De utána már elkopott a gumim, a fékbetét és kezdett merülni az aksi is a vevőben. Mondjuk ha komolyan nyomja az ember akkor 20 perc után már el kezd fáradni, tök fura.
coupe Elküldve December28, 2010 Elküldve December28, 2010 itt mi jelent a szabályozó ? távirányító ? tényleg csak 10 percet bírja, mint Csabi írta ? Mióta megvan 1 aksival mentem 3x1 órát.....(Persze mind 3x fel kellett tölteni)Kb fél óra után érzem hogy nem úgy megy mint eddig,de az is elenyésző :D :P Sokkal kevesebb szopás van az elektromossal mint a nitróssal....Aksi töltőt 1x kell megvenni,sose lesz baja,használtan 10ért már lehet venni olyat is amiben van 220V tápegység is.Ez a motor szinte tönkretehetetten,sose kell szerelni,csak aksi kell hozzá.Most NIMH aksi van hozzá,de lehet kapni 10e körül lítiumosat,amivel kb 1.5x komolyabb lesz a teljesítménye.Ha van 3 aksid,és olyan helyen játszol ahol van áram,akkor szinte addig tudsz játszani,amíg össze nem töröd,mert kb 1 óra alatt feltölt 1 aksit a töltő :) Elég sok terembe nem lehet csak elektromossal menni,nem leszel olajos,nem kell állandóan karburátort állítani,gyertyát pucolni :) Szerintem messze ez a legjobb választás. Tapasztalt modellezők is ezt ajánlották kezdőknek :D meg haladóknak is.
Pehi Csabi Elküldve December28, 2010 Elküldve December28, 2010 megnézem én, csak hol keressem, lusstaaaa vagyooookkk és másnapos :) :) www.jtc.hu :D
coupe Elküldve December28, 2010 Elküldve December28, 2010 arra te meg én mondom, hogy jó kb :D Szerintem nem olyan rossz,és a fórumokon is elég jókat írtak róla...hobbyra tökéletes
Pehi Csabi Elküldve December28, 2010 Elküldve December28, 2010 Mióta megvan 1 aksival mentem 3x1 órát.....(Persze mind 3x fel kellett tölteni)Kb fél óra után érzem hogy nem úgy megy mint eddig,de az is elenyésző :D :P Sokkal kevesebb szopás van az elektromossal mint a nitróssal....Aksi töltőt 1x kell megvenni,sose lesz baja,használtan 10ért már lehet venni olyat is amiben van 220V tápegység is.Ez a motor szinte tönkretehetetten,sose kell szerelni,csak aksi kell hozzá.Most NIMH aksi van hozzá,de lehet kapni 10e körül lítiumosat,amivel kb 1.5x komolyabb lesz a teljesítménye.Ha van 3 aksid,és olyan helyen játszol ahol van áram,akkor szinte addig tudsz játszani,amíg össze nem töröd,mert kb 1 óra alatt feltölt 1 aksit a töltő :) Elég sok terembe nem lehet csak elektromossal menni,nem leszel olajos,nem kell állandóan karburátort állítani,gyertyát pucolni :) Szerintem messze ez a legjobb választás. Tapasztalt modellezők is ezt ajánlották kezdőknek :D meg haladóknak is. 1 órát????? Hát én ilyet még nem láttam. Elhiszem de akkor a tempojára tényleg kiváncsi lennék így. Tény hogy nem olyan szopás mint a benyás, pláne nem mint a nitrós, de el lehet tökölni ha baszakodnak a cuccok azzal is. Nekem az döntött a nitrós mellet, hogy van hangja és élethűbb. Egyszer végignéztem 2 versenyt elektromos on-roadok között de engem csak altatott.
Pehi Csabi Elküldve December28, 2010 Elküldve December28, 2010 Szerintem nem olyan rossz,és a fórumokon is elég jókat írtak róla...hobbyra tökéletes jól néz ki és tényleg nem drága csak kár, hogy kell egy vevő is :D, javítva: ügyesen ott van alatta a vevő meg az aksi, hát ez is benne van 30ba így. egy ilyenem van itthon
mélykék76 Elküldve December28, 2010 Elküldve December28, 2010 www.jtc.hu :D kösz akkor majd holnap :)
Zsoltee Elküldve December28, 2010 Elküldve December28, 2010 kösz akkor majd holnap :) Szerk.: Elolvastam a termék nevét és rájöttem hogy hülyeséget kérdeztem, sorry. :D
sárgaGSI Elküldve December28, 2010 Elküldve December28, 2010 Rc-k keresgélése közben találtatok vmi normális boltot/weboldalt ahol monjuk nem 5-5 autó van és pont. Nem igazán találok semmi olyan helyet ahol lehetne szemezgetni mindenhol szegényes a választék..... 1x bizti veszek egy ilyen szerkezetet, csak még fel kell nőni hozzá :D :) :)
coupe Elküldve December28, 2010 Elküldve December28, 2010 jól néz ki és tényleg nem drága csak kár, hogy kell egy vevő is :D, javítva: ügyesen ott van alatta a vevő meg az aksi, hát ez is benne van 30ba így. egy ilyenem van itthon 17900 mindennel együtt,aksi kell a sima távba is....
coupe Elküldve December28, 2010 Elküldve December28, 2010 1 órát????? Hát én ilyet még nem láttam. Elhiszem de akkor a tempojára tényleg kiváncsi lennék így. Tény hogy nem olyan szopás mint a benyás, pláne nem mint a nitrós, de el lehet tökölni ha baszakodnak a cuccok azzal is. Nekem az döntött a nitrós mellet, hogy van hangja és élethűbb. Egyszer végignéztem 2 versenyt elektromos on-roadok között de engem csak altatott. A kefe nélküli motor sokkal kevesebbet eszik,mint a kefés.és 3300as aksi van hozzá gyárilag.Pályán biztos hogy fél óránál többet nem menne el,de szerintem nitróval se tud 10percnél többet menni. Lanti szerint komolyat indul :D
zotya975 Elküldve December28, 2010 Elküldve December28, 2010 Rc-k keresgélése közben találtatok vmi normális boltot/weboldalt ahol monjuk nem 5-5 autó van és pont. Nem igazán találok semmi olyan helyet ahol lehetne szemezgetni mindenhol szegényes a választék..... 1x bizti veszek egy ilyen szerkezetet, csak még fel kell nőni hozzá :D :) :) Egyik munkatársam foglalkozik RC-repcsikkel, talált egy oldalt ahonnan hihetetlen olcsón lehet rendelni dolgokat, motort, kristályt, vevőt, akkut, légcsavart, szervót....stb. Ugyanazt meg tudja venni mint Győrben a boltban, csak sokkal olcsóbban, még postaköltséggel együtt is. Igaz általában többen összeállnak és egyszerre rendelnek alkatrészeket. Ha érdekel megkérdezem mi ez pontosan.
Lanti Elküldve December28, 2010 Elküldve December28, 2010 én is rendeltem anno Hongkongból...nem volt semmi gond vele.. még az ára se volt vészes....
Lanti Elküldve December28, 2010 Elküldve December28, 2010 17900 mindennel együtt,aksi kell a sima távba is.... de ez most biztosan kell ahhoz h havi 1x jacc vele?
Pehi Csabi Elküldve December28, 2010 Elküldve December28, 2010 17900 mindennel együtt,aksi kell a sima távba is.... hát ez nagyon kemény ennyiért, az tuti ha vennék ilyet előtte kimennék a pályára és megkérdezném az okosoktól, hogy jó e vagy miért ilyen olcsó.
Pehi Csabi Elküldve December28, 2010 Elküldve December28, 2010 A kefe nélküli motor sokkal kevesebbet eszik,mint a kefés.és 3300as aksi van hozzá gyárilag.Pályán biztos hogy fél óránál többet nem menne el,de szerintem nitróval se tud 10percnél többet menni. Lanti szerint komolyat indul :D meg ráadásul a kefe nélküli tovább is bírja nem? hát egy tank pályán olyan 8 perc volt kb, ami 1 deci üzemanyag, de a legkisebb kiszerelés 1 lityi :) , és le se kell állítani tankoláskor, kicsit megugrik az alapjárat mikor felnyitja az ember a tank tetejét mert ugye nyomás alatt van az egész de ennyi. Komoly ahogy a nyitott tankajtón jön ki a gőz ezerrel. Alig látni hova tölti az ember, persze vigyázni kell, hogy ne menjen nagyon a mocira meg sehova mert belobbanhat.
Recommended Posts