Jump to content

zotya975

MOTE klubtag
 • Content Count

  31,032
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  333

Everything posted by zotya975

 1. A Kovács autóval alapból jó tapasztalatom van, évek óta rendelek náluk. Például amikor olajcsere szettet rendeltem amiben benne volt a légszűrő is, figyelmetlenségből még egy légszűrőt külön beletettem a kosárba, és felhívtak hogy tényleg kettőt kérek, vagy csak elnéztem? De az alkatrész piacon tényleg sok az összevisszaság, belefutottam már hibás cikkszámú kézifék kötélbe, Suzuki lökhárítóba, és bárhová mentem mindíg azt akarták adni alvázszám alapján is ami nem passzol a kocsihoz. Aztán meg azok az apró "nyerészkedések" amikor a termosztát dobozában hol benne van a filléres tömítés hol nincs. Mielőtt nekiállok mindíg megnézem hogy minden megvan és és minden passzol-e csak ha olyan belső alkatrész ami nekem sincs minden nap a kezemben akkor van hogy csak akkor derül ki ha már kibontottad a régit, és nem biztos hogy vissza tudod rakni ha nem passzol az új. Legutóbb akkor derült ki hogy rossz fagydugót adtak amikor már kivettem a régit és be akartam rakni a helyére az újat. Aztán még csak nem is tudod az eladót hibáztatni, mert odafordította nekem a monitort hogy ez kell? A képen is 36 milis volt írva aztán csak 34-es kellett. Meg kellett várnom a hétfőt és eltekerni kocsi híján egy 180-forintos alkatrészért máshova ahol szintén nagyobbat akartak adni az adatbázis alapján.
 2. Az a baj hogy ha leveszem a sárvédőt az összes csavarnál lepattog a festés a motorháztető éle alatt, ezt a részt úgy fújják a gyárban hogy a sárvédő már fent van. Az astra is elkezdett itt rozsdásodni az ilyen művelet után. Nézegettem hogy újraformázom de itt nincs egy egyenes centi szerintem nekem nem sikerülne normálisan. Találtam most egy helyen 8 ezer/ darabért sárvédőt, (https://racingbazar.hu/adatlap/alkatresz/karosszeria-alkatreszek-sarvedo/opel-zafira-a-sarvedo-18266736) úgy gondoltam hogy fent hagyom a régit és a díszcsík alatt elvágom, ott toldom meg így amit veszek abból csak a csík alatti részt használom fel. A fényezést még nem tudom van egy barátom aki úgy fújta le otthon a kocsi oldalát hogy nem is látni hol kezdődik és hol végződik a javítás, lehet vele beszélek. Igazából azt a két kis "fület" kellene csak lefújni még beépítés előtt, ráadásul a műanyag elválasztja a régi elemtől mögötte meg az ajtó van, és kap sárfogót ami a jelentős részét eltakarja. Még a toldással is problémám van, mert még nincs a rádióhoz kódom, akkusarut meg le kell vennem hegesztéskor.
 3. Az izzó mindkét végén van feszültség...csak egyik felén kellene, ott fix táp van és testet kapcsolsz az ajtó élén található kapcsolóval.
 4. Volt ma egy kis szabadidőm gondoltam megnézem hogyan lehet feltenni az univerzális sárfogókat. A sárvédők alján ( elvileg) volt egy kis felületi rozsda amire már az eladó is felhívta a figyelmem, első ránézésre és tapogatásra felhólyagzásnak tűnt. Most viszont le akartam drótkefézni és kezelni, hát nem felületi rozsda volt. Nyilván eszembe jutott hogy felkeressem az eladót, és megpróbáljak belőle némi pénzt kicsikarni, meg kérdés hogyan ment át januárban az autó műszakin, de nem láttam értelmét. Önként és dalolva úgysem fizetne pereskedni meg nem fogok. Némi vigasz hogy a sárvédőt a díszléc alatt nyom nélkül lehet toldani, bontott darabokat, 12-15 ezerért látni oldalanként, persze bordó nincs. http://
 5. zotya975

  Egyebek

  Szerintem nem szárazon rakják össze, vagy igen? Ha kenve van akkor meg mindegy hogy a szobában vagy beszerelve van. Tavaly nekem 8 szelepeset 8 ezerért síkoltak, ( nem ez a cég) és mindenhol kábé ennyit mondtak.
 6. Lehetett egy kontakhiba is valamelyik csatlakozónál, vagy relénél amiket mozgattál.
 7. Tudtommal ahogy van forgásjel a holtpont vagy főtengely jeladótól akkor indítja a pumpát így van üanyag nyomás is. De elvileg meg is kell tartania, tehát ha napokat állt az autó akkor is van még nyomás.
 8. A saját ( mostani) motoromon még nem próbáltam levenni, igazából szerintem még nem is láttam, csak egyszer amikor vásárlás után aláfeküdtem hogy lent mi újság.
 9. Alapból a 8 szelepes motoroknál is nehéz hozzáférni, pedig ott kisebb a hengerfej, az egyik csavarhoz lentről a másikhoz fentről. Tudom utólag szólok de az akkusarut nem árt levenni az önindítónál fix táp van védelem nélkül. Szerk: valamiért dupláztam, bocsi.
 10. Alapból a 8 szelepes motoroknál is nehéz hozzáférni, pedig ott kisebb a hengerfej, az egyik csavarhoz lentről a másikhoz fentről. Tudom utólag szólok de az akkusarut nem árt levenni az önindítónál fix táp van védelem nélkül.
 11. zotya975

  Motor

  Igazán nincs mit.
 12. Ezzel elégé leszűkíted a kört, mivel forgat, bronzkefe, forgórész, behúzótekercs kiesik a játékból. Ez bolygómű hibának tűnik, vagy bendixnek. Ha állandóan csinálja az első ha csak néha akkor a második.
 13. Nem sok alkatrész van az önindítóban ami ilyenkor szóba jöhet, én itt rendeltem típus alapján, aztán kicseréltem benne mindent: https://www.autosboltgesztely.hu/termekek/elektronika-gyujtas/onindito-alkatreszek/ Meg kell keresni a nevét-számát meg lehet nézni van -e hozzá, ami kell. Nyilván kicsit melós a dolog, le kell venni, meg kell nézni mi a baja, de nem egy bonyolult művelet. http:// Bocs a sz*r képért.
 14. zotya975

  Karosszéria

  Én rá szoktam gugglizni a cikkszámra, akkor általában behoz magyar oldalt is, ahol már meg tudom nézni a pontos megnevezést, és név alapján már több webáruházban meg tudom keresni.
 15. zotya975

  Karosszéria

  Várd meg amig bejön ez az oldal, ott meg tudod keresni az alkatészt a cikkszámot, és az alapján már ki lehet gugglizni.
 16. zotya975

  Karosszéria

  Hát ezen az oldalon ís oda-van írva egy-kettőhöz hogy küszöbdíszléchez, de hogy pontosan neked melyik kell, azt nem tudom. Itt szoktam rákeresni az alkatrészekre, de valamiért hibás az oldal: https://opel.7zap.com/hu/car/t92/
 17. zotya975

  Karosszéria

  Ja az, bele van pattintva a zárhídba és ha jól emlékszem a nyitó bowden át van fűzve rajta, szóval előbb azt ki kell akasztani a rugóból. http://
 18. Egyértelműen ezek kattognak? Akkor ott a kábelekkel lehet valami, vagy azzal ami adja a relének a jelet a behúzáshoz.
 19. zotya975

  Motor

  Ez ugye Bosch generátor, nekem Delco Remy, és azon van ilyen kondi. Igen kismociknál is van, sőt amig nem digitális adás volt a tévében, hanem analóg, és földi, ha elment egy zavarszűrő nélküli Simson a ház előtt azt láttad a tévén, mert zavarta a képet.
 20. A hang alapján nekem egyértelmű behúzások sokasága egymás után . Igazából bárhol feszültséget kellene mérni és ha a behúzás ( és fényszóró pislákolás) pillanatában drasztikusan esik a fesz akkor az egy pillanatnyi zárlat. A relé lehet úgy hibás hogy meggyengül vagy elszakad benne a rugó, és akár mozgásra-rezgésre is be tud húzni.
 21. Próbáltad esetleg a két kart ( nem lapátot, magát a kart) felcserélni? Már ha egyformák, ezt nem tudom. Egy rugó szorítja oda a szélvédőhöz amin tudtommal nem lehet állítani.
 22. zotya975

  Karosszéria

  Motorháztető tartó műanyag..pontosítanál?
 23. Szerintem inkább csak az az összefüggés a fényszóróval és a belső világítással, hogy a kerregés vagy be-bekapcsol valami nagy fogyasztót, vagy pillanatnyi rövidzárlatot csinál ( olyan rövidet hogy nincs ideje kiolvadni a biztosítéknak vagy még védelem nélküli részen van) ezért pislákol a lámpa. Feszültséget néztél már ilyenkor az mit mutat?
 24. zotya975

  Motor

  Ez a kondenzátor nincs alapból rajta a generátoron? Mert nekem mindegyiken van valami hasonló, aztán hogy másén is van-e azt passzolom. http://
 25. Ezt nem tudom, ha nem egyértelmű hogy jó-e az adott alkatrész előtte rá szoktam kérdezni a webáruháznál.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.