Jump to content

zotya975

MOTE klubtag
 • Hozzászólások

  29.658
 • Csatlakozott

 • Utolsó látogatás

 • Days Won

  255

Everything posted by zotya975

 1. zotya975

  Elektromos

  Gyanítom az eredeti GM-nél még volt valami plusz funkció ami alapból nem volt kihasználva. Például hogy ha bekapcsolva hagyod az indexet valamelyik irányban akkor azon az oldalon a gyujtás levétele után égnek a helyzetjelzők. Volt-van ilyen funkciód? Sajna nincs hozzá kapcsolási rajzom hogy meg lehessen nézni melyik láb-mihez kapcsolódik. Azt nem nézted hogy az aljzatban is ott vannak a lábaknak megfelelő foglalatok?
 2. zotya975

  Elektromos

  Amit vettél az is GM gyártmány? Nekem is ilyen 24885 GM számú kapcsolóm van, szintén ugyanennyi lábbal. Amit vettél azon milyen szám van?
 3. zotya975

  Általános műszaki problémák!

  Azért előtte nem ártana egy muliméterrel rámérni indítási kísérlet közben. Lehet még kábel-akkusaru, önindító hiba is.
 4. zotya975

  Fék

  Ha a főféket bontod akkor mindenképpen légteleníteni kell mind a 4 keréknél. Azt nem tudom hogy pontosan neked hol lehet a hiba, de én is jártam már úgy hogy karmantyúzva sem lett jó, nem pumpálta a fékfolyadékot, légteleníteni sem lehetett. Nem volt más megoldás vennem kellett új főféket.
 5. zotya975

  Karosszéria

  Nincs mit!
 6. zotya975

  Egyéb csevegés

  Csanakon, ahogy mész a 83-ason Tét felé, van a Koroncó-Csanaki leágazás, ahogy bejöttem a falu felé, ott állt a temető parkolóban. Befordultam aztán látom a szemem sarkából valami fekete sportkocsi, odanéztem és aztaqrva...tisztára mint a filmben.
 7. zotya975

  Motor

  Hát ugye nem akartam kétszer méretni, meg arra gondoltam hogy a nagyobb nyitás miatt esetleg elmászik lambda érték valamelyik irányba, és az SE-nél ezt a nagyobb szelep kompenzálja, Én meg ugye csak tengelyt cseréltem a szelepek maradtak. Most az SE tengelyjel, és az 1.6-os injektorral, hidegen és főleg alsó fordulatszám tartományban nagy gázra torpan. Bár a gyertya csere után egy kicsit javult.
 8. zotya975

  Fék

  Pedig ott fent még nem is szoktam annyira belerohadni. Amikor fékerő szabályzót akartam cserélni lent a hídnál, és a fékcsőkulcs is elforgott, akkor gondoltam olyanra hogy megoldom a főféknél, ráhúzom a kulcsot és végighúzom a fékcsövön. Amúgy értelmetlenül vannak párosítva a hollandik, amit cseréltem hátsó fékcsövön egyformák voltak a két végén, de a másiknál már felemás.
 9. zotya975

  Karosszéria

  Az ellapított műanyag végeket le kell fúrni, ezután önmetsző csavar mehet a helyére szinte mindenhol, egy-két résznél nincs annyi anyagvastagság, hogy be lehessen hajtani a csavart, itt valami egyedi megoldás kell, vagy egyszerűen ki kell hagyni azt a rögzítési pontot.
 10. zotya975

  Motor

  4 éve pont műszakikor elfordult a katalizátor betét a dobban, de még átment a zöld kártyán. Utána vettem egy univerzálisat, azzal ment át 2 éve, most áprilisban viszont az előműszakin szóltak, hogy nem jók az értékek. Másik veztengely volt benne az SE-é ami egy picit nagyobbat emel, így nem tudtam hogy emiatt nem jó vagy az univerzális kati eddig bírta. így visszaraktam a régi tengelyt+ kicseréltem a katalizátort egy másik univerzálisra, és így ment át műszakin. Mivel nem akartam kétszer méretni ezért nem tudtam meg hogy mi volt a probléma.
 11. zotya975

  Egyéb csevegés

  Sose tudni kibe botlasz bele hazafelé... Természetesen beszél.
 12. zotya975

  Motor

  De persze, kinek kell olyan LEGO amit más rak össze.
 13. zotya975

  Dízel motorokkal kapcsolatos kérdések

  Nem tudom milyen kell bele, de ha eddig 10W40-el működött és nem volt baja, akkor ezután sem lesz, a többiek ha jól tudom vékonyabbat használnak főleg olyan motorba amelyikben olajnyomás feszíti a láncot. Szerintem nincs olyan hatalmas különbség a két olaj között hogy ne mehessen bele akármelyik.
 14. zotya975

  Karosszéria

  Nekem most megint olyan 30 darab gombostű tartja szép szines fejűek hogy legyen valami dizájn.
 15. zotya975

  Astra G tulajdonosok beszélgetnek erről-arról

  Az új telók mindíg erősek, ez főleg akkor feltűnő ha a régi már alig emelte meg az ajtót. Én sem tudom elengedni fent mert akkor felvágódik.
 16. zotya975

  Elektromos

  Célszerszámmal, de én szoktam csinálni pár csavarból, zárt szelvényből...stb, ami van lehúzatót.
 17. zotya975

  Elektromos

  Hát, azt írják hogy úgy kell lehúzatni.
 18. zotya975

  Elektromos

  Hát pölö az önindítónál szénkefe csere után sokkal gyorsabban tekert ( jó ott más is lehet) mert a rövidet a ( főleg régi kilágyult) rugó már nem nyomja annyira a gyűrűnek.
 19. zotya975

  Elektromos

  Nem volt még ilyennel dolgom, mert nekem Delco Remy van, de szerintem ebben is lehet cserélni csak a szénkefét. A videón lehet nem pont ez van, de hasonló , a csóka kiszedi-kifúrja a régi kefét. Újat meg lehet venni pár száz forintért. Cromax..stb.
 20. zotya975

  Futómű, gumik, felnik

  Hát nem nagyon értek hozzá, de ha álló motornál nem csinálja: a blokkolás gátló csak járó motornál működik, esetleg az nem lehet hibás?
 21. zotya975

  Általános műszaki problémák!

  Az akkor nem olyan vészes.
 22. Zárd össze a lehúzott csatiban a két pint ha úgy felgyulladnak a lámpák a kapcsoló rossz. Ha mértél ott 12Voltot akkor a bizti jó. A másik lábon a test van.
 23. zotya975

  Fék

  Én is úgy szoktam kölcsönkérni.
 24. zotya975

  Fék

  Ha nincs rajta semmi "kapaszkodó" akkor befogsz rajta minden lyukat egy alsót kivéve, és mnegküldöd kompresszorral, persze érzéssel. De úgy rémlik ehhez nem passzoltak a javító karmantyúk, szóval lehetséges, hogy ami egyszerűen nem bontható az nem is felújítható.
 25. zotya975

  Fék

  Ez főfékhenger függő, mert benyúlik egy henger a főfékbe a dobból, itt is van karmantyú, és ha össze van rakva nem ereszt. De amikor kihúzod belőle ( tehát elhúzod a főféket a dobtól) van amelyik elkezd ereszteni van amelyik nem. Ha ereszt egyből le kell mosni meleg vízzel mert megmarja a fényezést.
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.