Jump to content
OPEL FÓRUM

zotya975

MOTE klubtag
 • Content Count

  31,864
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  404

Everything posted by zotya975

 1. zotya975

  Elektromos

  Nem tudom mennyire okos a motorvezérlő. Ha végignézed a hibakódokat egy adott érzékelőre-jeladóra nincs olyan sok variáció, alacsony fesz, magas fesz, vagy nincs feszültség változás, és kábé ennyi.
 2. zotya975

  Elektromos

  Hát tudtommal immo hibánál villogni kéne a lámpának. Akkor ez más lesz.
 3. zotya975

  Elektromos

  Szerintem közös a testelésük, nézd meg a hengerfej végén a testpont bekötését. Mi a motorkód? X16SZR?
 4. zotya975

  Elektromos

  Immo kikötés tudtommal csak a motorvezérlő átírásával működik. Amikor motorvezérlőt kerestem figyelni kellett a motorkódon kívül hogy immos vagy immo nélküli autóból veszem ki.
 5. zotya975

  Elektromos

  Igen sajna ez ilyen. Nekem ugye a szúnyogháló a bogarak miatt van, de ettől még a rágcsáló lejöhet. Létezik fém szúnyogháló is, de drága. Egy nagyobb viharnál én is csukogatom az ablakokat, ritkán, de volt hogy bevert az eső.
 6. Más megoldás nincs, ha az egész légzsák fedelet cseréled vagy ha csak a dudagombot mindenképpen lejön-kijön a légzsák. Nekem is cserélnem kell, még nem vettem meg hozzá a javító készletet, szeretném én is leszedés nélkül kívülről javítani, aztán majd meglátjuk hogy sikerül-e. ( még mindíg nem nyomoztam ki a rádió kódom, anélkül meg nem akarok akkut lekötni)
 7. zotya975

  Elektromos

  Ablakot nem tudod valami komolyabb ráccsal felszerelni hogy éjszakára teljesen nyitva lehessen hagyni? Bár nálam két kutya van, de nyáron amikor nyitva vannak a pinceablakot én is rácsot és szúnyoghálót rakok fel.
 8. zotya975

  Elektromos

  Nincs mit! Nem tudsz beépíteni egy ilyet? Ez sem olcsó, de nem kell hozzá áram és már elég kis szélnél működik. Ugye minél hosszabb csőre van rakva annál jobb. Pincéket-padlásokat.stb szoktak vele átszellőztetni.https://www.iventilatorok.hu/huzatfokozok-es-tetosapkak-/2310-forgo-huzatfokozo-turbina-dalap-dorn-200-4250622605718.html
 9. Hát nehéz találni szép állapotú bontottat, és lehetőleg el kell menni, érte, mert a képeken nem biztos hogy látszik minden hiba. Szerintem egy nap alatt megvan, az biztos hogy nem egyszerű a csere. Én még az F-ben akartam cserélni-kiszedni, részben azért mert klímásítani akartam, és a légelosztó dobozt amiben a klímahűtő van csak így lehet cserélni, részben azért mert egy időben volt egy olyan beütésem hogy létezett F astra kék műszerfallal és az volt a mániám hogy nekem olyan kell. Aztán elmúlt. Ugye aku leköt, kormány kiszed, minden kapcsoló-műszer kiszed, az összes csavart eloldani, és akkor már kijön. A fórumon nem tudok róla hogy valaki cserélt volna G astrában csak F-ben szedték ki és Vectrában .
 10. zotya975

  Elektromos

  A vajszínű kocka a "fényszóró égve maradt" figyelmeztető zümmögő ( vagy sípoló évjárattól függően). Ezért van a lámpa és a harang szimbólum a fedélen. A kapcsolási rajz szerint az F 24-es bizti felel a belső világításért, de még több másért is, ezért nem biztos hogy járható út, ha ezt húzod ki, legalábbis akkor nem, ha közben mennél is az autóval. Ha jól látom az X6-os csatin átmegy a tápja, ami ugye a vezetőoldali lábtér-küszöb burkolat alatt van, esetleg oda tudsz tenni egy kapcsolót, ami csak a belső világítás áramellátását szakítja meg. Ugye erről a csatiról van szó: http:// Azt a szürke-fekete kombinációt nézd, végülis két csatlakozó egymás mellett. Egy fekete 1.5-ös kábel megy itt, ( több is megy nem csak ez) ez felel az első-hátsó utastér világításért és a hátsó oldalsó kapaszkodós világításokért. Mivel a lámpáknál állandó táp van és a testet kapcsolód, mondjuk nem olyan egyszerű megtalálni a kérdéses kábelt, mert ugye mindíg van benne áram nem csak akkor ha ég a lámpa. Úgy tudod " szűkíteni " a szóbajöhető kábelek körét, hogy ha kiveszed az F24-et akkor ezen a fekete 1.5-ös kábelen biztosan nem folyik áram. Ha megvan vagy megvannak a kábelek, akkor széthúzod a csatlakozót, és a lámpánál található fekete szálat felhasználva megnézed melyik az a szál, multiméterrel csipogtatva vagy keresőlámpával.
 11. Ha MEK-mar meg valamit annak úgy vége van. 10 ezer körül van bontott műszerfal, rohadt nagy munka, de szerintem ez az egyetlen megoldás. https://www.vatera.hu/opel-astra-g-muszerfal-2901975392.html Nálunk is van a cégnél ilyen anyag, ecsetet mosni, festéket lemarni is szoktam vele.
 12. zotya975

  Motor

  Nekem is gyujtáshiba egészen pontosan trafógond okozott olyat hogy indítózáskor a végén mintha " visszarúgott " volna a fojtószelephez durrant egyet.
 13. Szerintem benzin-higító-féktisztító az jó hármas. Miután befújtad próbáld olyan pozícióban helyezni hogy a mozgató motor legyen felül. Én mondjuk zsíroldóval és vízzel mostan EGR-t. http:// Igazából szerintem meg is lehetne járatni kiszerelt állapotban is. Az alapjárati motorhoz elektronika kell, de ehhez ha jól tudom nem, elég a 12Volt. A csatornákhoz meg fogsz egy vékonyabb ecsetet fúrógépbe, megpörgeted és azzal pucolod.
 14. Na igen, az a gond hogy a legtöbb bontóba került autó orrtörött, ezért a lökös és a részei ritkán vannak meg egyben. A trélerre is itt akasszák rá, hát nem valószinű hogy az autómentős visszarakja a vonószem takarót miután letette a roncsot. Inkább csak eldobja a helyszínen a többi darabka közé, jobbik esetben bedobja az autóba.
 15. Szerintem a legegyszerűbb bontózni egyet, vagy legalábbis megpróbálni mielőtt ezt nekiállsz javítani.
 16. Én egészen addig " urbán legendának" hittem a magyar és pölö az osztrák ugyanazon cég ( Shell)benzinjének a különbségét amig egyszer nem ingáztam hónapokig Győr és Bécs között. teletankoltam az autót és onnantól kezdve minden másnap mentem tankolni. Ugyanazon az úton ugyanazzal az autóval, ugyanazzal a terheléssel kevesebb maradt a tankban két út után ha itthon tankoltam mint ha kint.
 17. Bizony, egy darab turbósat találtam 1 millió alatt ( igaz Zafira OPC, de igazából ugyanaz a technika) és nagyon le volt élve. Turbócserével kellett volna kezdenem.
 18. Ahogy olvasgatom a fórumot, az X-es motornál a váltónál van a jeladó, Z-vel kezdődőd motorkódnál a bal első ABS-jeladó ( ABS-hiányában is ott van) adja a jelet az órának.
 19. Én is a furatig töltöttem főleg annak a szellemében hogy a féltengelynél a szimering csere után is eresztett. tervebe volt a dífi meghúzása, mert elég nagyot kottyantak már a féltengelyek , és ugye úgy nem sok értelme van a szimering cserének, de mivel elment tőlem az autó, nem került rá sor.
 20. Hivatalosan a könyvben úgy írják hogy 1.5 centivel legyen a nyílás alatt és ezt egy L-alakú dróttal lehet ellenőrizni. Sajna nekem nem sikerült feltenni szivárgás mentesen , de szerintem nekem az oldalsó fedélnél szivárog azt ugye a kinyomó csapágy cserekor vettem ki.
 21. Szerintem az, pont a féltengely mögött van: http:// Nem hiszem hogy gond lenne, van aki addig tölti amig ki nem csordul a szintellenőrzőnél, és nem alatta van. Szerintem még csak ki sem fogja fent nyomni.
 22. Ahhoz azért több idő kell, szerintem inkább egy óra. Ugye alapból hőt csak a fogaskerekek súrlódásából termel a többi meleget a motortól kapja. De alapból hígabb mint a motorolaj szerintem én hidegen folyattam ki. Majd nézd meg a rövid féltengely mellett a szintellenőrző csavaron mennyi fémreszeléket találsz. http:// http://
 23. Kell keresni képet aszimetrikus tömítésről váltó oldala, teteje, ott meg tudod nézni merre van a felirat.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.