Jump to content

zotya975

MOTE klubtag
 • Hozzászólások

  29.885
 • Csatlakozott

 • Utolsó látogatás

 • Days Won

  269

Everything posted by zotya975

 1. zotya975

  Fogyasztás

  Ha hozzáférsz pontos mérleghez akkor lemérheted az autó súlyát is, bár a benzin sűrűsége sincs pontosan megadva, 0.7-0.8Kg/dm3-el lehet számolni, szóval hibaszázalék ebben is van.
 2. zotya975

  Astra G tulajdonosok beszélgetnek erről-arról

  Vannak a tyutyubon szerelgetős videók, egyiken sem látszik úgy ahogy látni szeretnéd?
 3. zotya975

  Általános műszaki problémák

  Nekem is elég jó orrom van, ha az asszony nem zárja el a benzincsapot a pincében a kismocin ( átereszt a karbi) akkor fent a lakásban megérzem.
 4. zotya975

  Dízel motorokkal kapcsolatos kérdések

  Vedd le nézz be alája, az egr a kipufogó és a szívóoldalt köti össze, a szívó oldalon előfordulhat olaj akár a kartergáz elvezetésből, ( kopott turbóból) attól függően az hová van bekötve. Ekkor viszont hiába cserélsz alatta tömítést.
 5. zotya975

  Általános műszaki problémák

  Figyelem majd, egyenlőre semmi hiba, bár ugye csak pár napja raktam fel.
 6. zotya975

  Általános műszaki problémák

  Egyenlőre nem bántottam a külső szöveteset a motortérben, amúgy is rohadt nehéz hozzáférni a szívócsonk alatt, még akkor bilincseltem fel őket, amikor nem volt bent az egész a motortérben. Hogyan lett kuka szívárgott, vagy kidudorodott először?
 7. zotya975

  Általános műszaki problémák!

  Ezt passzolom, de a féknyergek visszanyomás közben nem árt néha ránézni a fékfolyadék tartályra, mert ha megtelik és kijön csúnyán el tudja intézni a fényezést. Indulás előtt meg párszor rá kell lépni a fékre hogy a betétek újra a tárcsa közelébe kerüljenek.
 8. zotya975

  Fűtés, és klíma

  Akát lehet ilyen is, de a rajz alapján http://www.skandiasauna.de/opel/astra/F/Plan/0800.jpg ( a kérdéses ellenállás M10) minden fokozatban rajta keresztül kapcsod a befújó motort, így esélyes hogy valahol összekötötték a szálakat amik alapból keresztül mentek volna rajta.
 9. zotya975

  Motor

  Porszívóval csináltam hogy ne hulljon be ( vagy legalábbis minimális) semmi. Úgy toltam a hántolót ( ami igazából egy üvegkaparó) hogy szívtam onnan ami lejött a csővel. Nem kell rá, de ezt már régebben kitaláltam amikor kirohadtak-beszakadtak a csavarok. Most meg tudtam csinálni a menetet a lemez meg úgyis csak ott van a pincében. Akkor jó azért ez megnyugtató.
 10. zotya975

  Motor

  Amikor lent volt a leömlő, kifúrtam a berohadt hővédő pajzs csavarokat és újravágtam a meneteket. Van egy saválló lemezem valami mosogató gép oldalából, abból akarok rá tenni valami burkolatot.
 11. zotya975

  Motor

  Mondjuk én sem cseréltem le, sem az olajat sem a szűrőt. Le kellett volna?
 12. zotya975

  Motor

  Értem, kösz, akkor most jó a kocsi, mit fogok csinálni?
 13. zotya975

  Motor

  Nem tudom, van az a halk kattogás amik szerintem az injektorok, de én azon felül hallok középről csattogást is, amit tőkének gondolok, ezt zárt motorháztetőnél is hallani, míg az injektorokat nem. Amikor kivettem a tőkéket és kiöntöttem belőlük az olajat egyikben sokkal kevesebb volt, hülye voltam hogy nem raktam az egyik szélére hogy könnyebb legyen megtalálni. Mondjuk tök ilyen, akkor ez injektor?
 14. zotya975

  Fűtés, és klíma

  Nincs mit!
 15. zotya975

  Fűtés, és klíma

  Alapból ilyenkor első körben a fűtőmotor ellenállást kel megnézni a pollenszűrő alatt a motortérből. A legmagasabb fokozatban direktben kapja a tápot, így az szokott megmaradni ha az ellenállás hibás. Rá kell nézni, ha kell ki kell emelni, többnyire már látszik, ha pölö nagy korrodállt. Ugye ellenállás, ezért melegszik, tehát a levegő útjába tették, de emiatt korrodállódik is a légnedvességtől. Ha jól tudom klímás nem klímás nem egyforma, erre érdemes figyelni ha cserélni akarod.
 16. zotya975

  Motor

  Köszönöm! Pont akartam már írni hogy az alapjárati problémák teljesen megszűntek. Plusz a radiátor ( vagy a hűtőrendszer) bugyorgása is. Ezt ugye már nem kell légteleníteni a jeladó kitekerésével, mert a szívócső fűtése feljebb van, ott el tud távozni a levegő. Szóval az alapjárat gondok, vagy az NZ központi injektora körül keresendő, vagy az ECU-ban. A fojtószelepházat már leszedtem a szívócsonkról ott nem volt szakadt tömítés fals levegő lehetősége a két felet még nem tudtam szétszedni, mert nagyon be van állva az a két torx csavar. A motor zajosabb mint a régi konfiguráció, hallok valami csattogást, ami vagy az eredetileg is hibás átrakott töke ( az egyikből alig folyt ki olaj, nem volt tele, de nem tudtam hogy a tőke hibás vagy nyomásgondok miatt nem tölti fel teljesen) vagy a 4 injektornak van számomra új furcsa hangja. 3 motorból jöttek össze az alkatrészek, talán kopniuk is kell, és halkabb lesz. Kifújást is hallok a leömlő-kipufcső között, azt ma igyekszem orvosolni. Ehhez alapból másik légszűrőház való, most le van szűkitve a harmonika cső, azt is cserélnem kellene ilyenre: Nem vészes 3 ezer körül mennek, majd szerzek egyet.
 17. zotya975

  Elektromos

  Azért jobb kiszedni, mert ha csak az átvezetésnél forrasztod ott megint megtörik. Olyan 20 centit érdemes cserélni, ez meg már mindegyik felén az ajtóban is meg a bódéban is olyan helyre esik ahol nem férsz hozzá. Le kell bontani ahogy Tuskés írta és vissza lehet húzni a csomagtér felé, ott van a lámpatakaró és a mentődoboz rekesz ajtó ahol hozzáférsz a csatihoz ami összeköti az előre menő kábelkorbáccsal. Ha már kiszedve asztalon van jóval könnyebb kivágni és beforrasztani a megtört szálakat, zsugorcső szerintem jobb megoldás mint a szigetelő szalag, de az sem rossz. A forrasztásokat érdemes pár centivel eltolni egymáshoz képest, hogy ne legyen egy helyen megvastagodva a kábelkorbács javítás után. Az ablakfűtésnél óvatosan kell lehúzni a kábelsarút, ne sérüljön a fólia bekötése. A kiszedett kábelköteg így néz ki: Érdemes fényképezni főleg az ajtóban bontás előtt, mi-merre és hová megy. Ugyanolyan vastagra kell cserélni a megtört rész mint amilyen volt, ugye a vékonyabb nem bírja a terhelést, amit kap ( ablakfűtés, ablaktörlő motor) a vastagabb meg minek, és nehezen fér el.
 18. zotya975

  Motor

  Nekem is főleg azt kell szoknom hogy ha csak motorhang alapján kapcsolgatok, akkor 4-be váltáskor már 60 felett megyek. Azért azt mégsem mondhatom a rendőrnek hogy elnézést biztos úr, nekem akartam én gyorsan hajtani csak tudja most építettem át az autót és még szoknom kell.
 19. zotya975

  Általános műszaki problémák

  A külsö szöveteset 1800-ért vettem egy métert, ezt a Siberia-t 1500-ért. nevetséges hogy bemész azt drágán kapsz valami s*art. És nem is univerzális autósbolt, hanem az Oppá, meg Opel - Chevrolet - Daewoo Alkatrész Szaküzlet.
 20. zotya975

  Motor

  Elég jól megy, de később indul meg, ugye az SE-nek később jön meg a nyomaték maximuma. Jobban kell pörgetni a városban szinte jobb 3.-ban menni vele.
 21. zotya975

  Elektromos

  Nem tudom milyennel, az enyémet csak egyszer néztük, ott ugye láttam a valós motorhőfokot.
 22. zotya975

  Általános műszaki problémák

  A motortérben most Gates van, de az meg külső szövetes. Akkor hol érdemes beszerezni? Neten?
 23. zotya975

  Elektromos

  Nem biztos, hiszen a motorvezérlő nem tudja hogy valójában milyen meleg a motor csak a kétvezetékes vízhőfok ellenállása alapján. Elvileg lehetne akár örökké hideg a motor és akkor nincs lambda szabályzás. Valóságban ilyen persze nincs hiszen a motor és a hűtőfolyadék is melegszik, de ha nem változik a jel akkor az ECU hideg motor feltételez akármeddig. Abból nincs hibakód hogy 1 óra múlva sem "melegedett" be a folyadék. Ez akár ( persze még több minden is) a hiba oka is lehetne: hiszen a motor már meleg, de még megy a dúsítás mintha hideg lenne. De rádugott gépen ez szerintem látható.
 24. Legegyszerűbb ha elmész egy bontóba és kiszeded egy ugyanilyen felszereltségű autóból a kábelköteget. Kábelköteget szinte senki nem visz, oda szokták adni bagóért. Legalább akkor pontosan tudod mi-merre megy és hová van bekötve. Kapcsolási rajz birtokában ki is lehet kábelezni, de az bonyolultabb, és mivel nincsenek csatlakozóid mindenhol vágni meg forrasztani kell, ami ugye bonthatatlanná teszi a kötéseket.
 25. zotya975

  Általános műszaki problémák

  Egy éve cserélt benzincső kiszerelve és megnyomatva 4-5 Bar levegővel: Azért ez siralmas. Aztán ha kiég egy idősebb autó azt mondják nem foglalkoztak vele.
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.