Jump to content

zotya975

MOTE klubtag
 • Hozzászólások

  29.373
 • Csatlakozott

 • Utolsó látogatás

 • Days Won

  241

Everything posted by zotya975

 1. zotya975

  Motor

  Ez az ECU hibakód listája neked viszont az kell ami a középkijelzőé. Például F171-en jelenik meg ha leszakadt vagy hibás a lökösben a külső hőmérséklet jeladó, és F 85 ami ugye neked is ha már nem gyári a rádió, így nem "találja". Erről is van egy teljes lista, de most "elhagytam".
 2. zotya975

  Motor

  Igen. Gyári rádiód van még? Az F 95 talán a kommunikáció hiányát jelzi a kijelző és a (nem gyári) rádió között. Nem találom az idevaló hibakód listát, pedig megvolt.
 3. zotya975

  Motor

  Nem tudja, kivillogja a kijelzővel kapcsolatos hibakódokat, és megcsinálja a kijelzőtesztet, de a sebesség kiírás elmarad a kettő között. Van itt egy F 84-es hibakódom. De nem találom a listát hogy mi az. Nincs immóm, de a felpörgés megvan. A múltkor viszont alapjáratom alig volt, ( ha mutattam már bocs). Más egyéb: tudja valaki miért van ez a mobiltelóknál, hogy fektetve kell tartani hogy teljes képernyős videó legyen? Nem csinálok sok videót vele, csak nem értem.
 4. zotya975

  Motor

  Hát egy-két dologra tudom csak válaszolni: 1.: a motorfék fordulatszám függő, olyan 1200-1400-as fordulatnál szűnik meg, ekkor jön vissza a befecskendezés. 2.:A rádióba talán azért van bekötve mert ha jól tudom létezett sebesség függő automata hangerő szabályzó, és innen kapta a jelet. A többi kérdést passzolom.
 5. zotya975

  Motor

  F35 fesz stab IC P1...Üzemanyag szintjelző P2....motorhőfok jeladó P21 útjeladó. Talán sima 12Voltos tápot kap, de én annyira nem tudok rajzot olvasni. Teljes rajz itt van: http://www.skandiasauna.de/opel/astra/F/Plan/0500.jpg
 6. zotya975

  Egyéb csevegés

  Nálam mindenképpen gyorsabb 101 lóerő és kisebb bódé.
 7. zotya975

  Motorolaj, kenőanyag, hidraulika olaj, zsírok

  Hát talán inkább a boncmester. Nem nagyon hiszem hogy van olyan szerelő aki tutira meg tudja mondani hogy mondjuk egy 300ezer kilométernél elkenődött főtengely csapágy rosszul megválasztott olaj miatt ment tönkre. Vagy mondjuk egy megfőtt motornál mi volt előbb a hengerfej tömítés átégés és emiatt a hűtés megszűnése vagy egy megszorult termosztát , eldurrant vízcső miatt melegedett túl a motor és ekkor égett át a hengerfej tömítés. nem szokták az okokat kutatni csak a megoldást. Nekem amikor elszakadt a vezszíjam eltört egy himba. De ki tudja hogy a himba tört el és megakasztotta a tengelyt ami miatt elszakadt a szíj, vagy elszakadt a szíj, és a dugó-szelep találkozásból lett a himbatörés? Stb..stb.....
 8. zotya975

  Dízel motorokkal kapcsolatos kérdések

  Sokfajta van, például: http://www.csstuning.hu/?q=termekek/632 De igazából akkor van értelme ha zavaróan sok a kartergáz ( és annak az olajtartalma) így azt tudom mondani mint a turbó felújításnál: ki kell deríteni először is hogy honnan jön az olaj.
 9. zotya975

  Benzines motorokkal kapcsolatos kérdések

  Arra figyelj hogy kivülről is benzinálló legyen, pölö ilyen: https://osz-car.hu/webaruhaz/htmls/termekcsoport__Méret+szerinti++__Benzincső%2Cgégecső%2Cvízcső%2Cműszaki+cső__Benzincső__+__+?cikkkod=00.161534.008-EUR De amúgy sok a gyatra minőségű, ( fészen, egyéb fórumokon is panaszkodnak rájuk) kismotorra vettem nemrég átlátszót, pár hét alatt megkeményedett és megrövidült, ami szép ívben hajlott az most feszül a csap és a karbi között.
 10. zotya975

  Benzines motorokkal kapcsolatos kérdések

  Hát erre nem tudok mit mondani ő a szakember. De mivel odavezető cső van náluk, rá lehetne kérdeni hogy visszavezető nincs-e.
 11. zotya975

  Benzines motorokkal kapcsolatos kérdések

  Autós boltban is tudsz benzincsövet venni, ( olyat kell kérni ami a tankba való és kivülről is benzinálló) nem csak fűnyíróhoz, kapáló géphez adják. De amúgy nem ez az: https://cromax.hu/uzemanyagcso_ac-tol_a_tankig_opel_astra_g_91500 ?
 12. zotya975

  Motor

  Én ezt letudtam azzal hogy majd átépítem SE-re és megszűnik a hiba. Remélem.
 13. zotya975

  Astra G tulajdonosok beszélgetnek erről-arról

  Igen tudom, van ismerősöm Ausztriában, hát jó hogy nem ott élek. Dolgozni jártam oda pár évig dolgozni, de az autó maradt magyar.
 14. zotya975

  Astra G tulajdonosok beszélgetnek erről-arról

  Én el szoktam vinni műszaki előtt "előműszakira" amikor átnézik és adnak egy hibalistát. Így nem a műszakit bukom ha probléma van. A konkrét műszakira ezeket a hibákat javítva viszem már. De ha jól tudom most változott a dolog, mert kis hibával nem buktatnak, csak rövidebb időre adják meg a műszakit és addig javítanod kell. Hogy mi az a kis hiba a vizsgáztató dönti el.
 15. zotya975

  Motor

  Hát nem tudom amikor én megvettem 2008-ban 14 évesen akkor is ilyen volt meg most is. Vagy már akkor is öreg volt?
 16. zotya975

  Dízel motorokkal kapcsolatos kérdések

  Hát először ki kellene deríteni honnan jön az olaj, addig kár turbót felújítani. Ki kell takarítani a csöveket, coolert, le kell húzni a kartergáz visszavezetőt, aztán ha ismét megjelenik az olaj a turbóból jön, ha most nem, akkor a kartergáz kente össze. Vagy be kell építeni egy lecsapatót.
 17. zotya975

  Motor

  Egy-két csavar már nekem is kiszakadt a burkolatból ott kábelkötegelő fogja. A nagyobbik gond hogy lent a burkolat csavarja már olyan nyúlósan szorult meg az olajszivattyúban, azt azért nincs kedvem cserélni. Az az igazság hogy soha nem gurulok üresben, vagy nyomom a gázt, vagy motorfékezek, üresben már csak akkor szoktam kivenni, ha már lépésben megy az autó és lefulladnék. De majd kipróbálom.
 18. zotya975

  Motor

  Nekem is eléggé odavan mindegyik burkolat, a belső is meg a külső is lent-fent majd cserélnem kellene. 60 ezer kilométer vagy 4 év múlva. Nekem kábel kötegelővel van már régóta megfogatva pluszban mert eláll és koptatná a szíjat. Igen úgy, de én konyhai hideg zsíroldót használok, csak az aluminium kicsit foltos lesz tőle. Ugye a generátor necces meg (ha van) az elosztó.
 19. zotya975

  Futómű

  Így se rossz. Ha egyszer lesz garázs én a darut akarom megcsinálni valami futómacskásra hogy el lehessen tolni a motort a kocsitól, ha valamikor cserélni kell.
 20. zotya975

  Futómű

  Na jó ilyen profi megoldásban én nem gondolkodtam. Igazából én ugye nem is próbáltam, mert nekem alapból csak a motor kellett.
 21. zotya975

  Motor

  https://opeleseknek.hu/opel-astra-f-classic-1992-2002-alkatreszek/opel-vezermuszij-burkolat-boritas-hatso-12-14-16-8v-5638000-gm-gyari Ez egy fokkal olcsóbb.
 22. zotya975

  Futómű

  Hát, nagyon nincs neki értelme, mert a bölcső csak a futóműhöz kapcsolódik, konkrétan a lengőkarok mennek bele 2-2 csavarral, a motorhoz nem. Talán a hátsó váltótartó bak van rácsavarozva még a bölcsőre. Úgyis szét kell választani a motor-váltót, mert egyben nem fér ki, ( lefelé valóban kivehető bölcsőstől, de szerintem az bonyolultabb) Először kiemeled a motort, aztán ott marad a váltó 2 bakkal és a két féltengellyel, az már könnyen kijön. Ha mindenképpen egyben akarod kivenni a bölcső, lengőkarok, gólyalábak, váltó, motor pakkot, akkor már jobb ha a bódé van leemelve róla, felfelé, csak ahhoz komolyabb emelő kell bár néha vannak elrettentő példák. A motort-váltót ekkor is meg kell támasztanod, mert ha jól rémlik az első két bak a nyúlványokra van csavarozva nem a bölcsőre. Különösen akkor érdemes szétszedni a motort a váltótól, ha a váltó ablak nélküli, mert így rá tudsz nézni a kuplungtárcsa-szerkezet állapotára, és nem kell később esetleg pár hónapjára megint kiemelni a motort a cseréhez. Bár szerintem a c20ne az 94-előtti tehát ablakos váltóval szerelt.
 23. zotya975

  Futómű

  Szép ez a zöld szín. Maga a gólyaláb ugyanaz, ( toronycsapágy és a rugótányérok lent-fent a) féltengelyek és az agyak mások ahová a féltengely belepasszol, szerintem a c20ne-é vastagabb és más a fogszám. De ezt meg tudod nézni ha már a kezedben van a c20ne váltó féltengellyel együtt. Ugye nagyobb fék is kellene, de magára a gólyalábra a féknyereg átcserélhető oda-vissza, a nagy viszont csak 14Collos kerék felett játszik, ugye 13-alá nem fér be. Hátul nem kell patronokat cserélni, mivel kombid van és terhelésfüggő fékerőszabályzód van a hátsó hídnál. A hídon levő fül csavarját fel tudod lazítani és a fület lehet ide-oda tologatni. Úgy kell beállítani hogy ne a hátsó blokkoljon, ezt murván a legkönnyebb megpróbálni a gumit kímélve és ekkor ugye nem szabad működni a blokkolás gátlónak sem. Vagy fékpadon ki lehet méretni hogy mennyi fékerőt kell elvenni hátulról. Még az is lehet hogy nem is kell bántani jó marad a csere után is. Amikor légtelenítitek a féket ( ha a hagyományos fékpedál pumpálás lesz)a fékerőszabályzó karját a híd felé kell nyomni ( amerre a rugó is húzza) ezt egy erősebb kábelkötegelővel meg lehet csinálni, csak utána nem szabad fent hagyni. A hátsó fékmunkahengerekből nem mindíg jön ki könnyen a fékcső ( fékcsőkulcs ajánlott) ha esetleg bent törik, vagy elnyalja a hollandit, az unixnál van pár 100 Forintért 55-60 centi univerzális. Fent a motortérben nem szokott gond lenni, de ott úgyis másik cső kell ha ABS-re váltasz, meg ugye főfékhenger is cserés. Tetőkárpit ami nem lóg? A lottó ötös számait előbb megtalálnám.
 24. zotya975

  Dízel motorokkal kapcsolatos kérdések

  Turbóból, esetleg kartergáz visszavezetőből, ha ez utóbbi a cooler elé van bekötve a szívócsőbe. Gyanítom hogy igen, de régen volt már ilyen az udvarban, így nem tudom biztosan.
 25. zotya975

  Általános műszaki problémák!

  Azt fel lehet újítani.
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.