Jump to content

zotya975

MOTE klubtag
 • Hozzászólások

  29.285
 • Csatlakozott

 • Utolsó látogatás

 • Days Won

  236

Everything posted by zotya975

 1. zotya975

  Elektronikák, elektromos kérdések

  Kellene ott lenni valami végállásnak,talán, G astra topicban többször volt róla szó, mert ott is előforduló hiba tengelytörés.
 2. zotya975

  Motor

  A nagykönyvben csak a szíjra mondanak 4 évet vagy 60 ezret, a feszítőre meg a pumpára semmit. Csak a szíj+feszítő szett pár helyen nem sokkal drágább mint a szíj egyedül, azon a pár ezren nem múlik. Tegnap munkában ( hopp buktam) nézegettem a webáruházakat, A Gates szettek 12-20-ig vannak, van ahol "akcióban" van 12-ért volt ahol alapból. Azért van szórás. A pumpa alá azért veszek tömítést, mert ha 5 évig meg van lapulva, nem tuti hogy nem ereszt amikor elkezdem csavargatni. Főtengely csavart néztem még, mert a légkulcsos móka kicsit már megkezdte a lapjait. De legutóbb is össze tudtam szedni annyi hosszabbító szárat hogy kiértem vele a sárvédő mellé, ott meg már volt annyi hely, hogy meglazítsam kézzel, amig valaki fékez 5.-ben.
 3. zotya975

  Motor

  Igazából eddig nekem csak egy Gates szíjam szakadt el szóval most kap még egy esélyt. Viccet félretéve, mivel akkor tört egy himba is, előfordul hogy attól akadt meg a tengely, és azért tépte el a szíjat, így nincs köze a márkához, minőséghez, vagy akár a futáshoz.
 4. zotya975

  Astra G tulajdonosok beszélgetnek erről-arról

  Ezt a kanyarlámpát én személy szerint olyan dolognak tartom hogy az egyik autó gyártó elkezdte a többi meg muszájból ment utána. Nehéz elképzelni azt a szituációt, hogy a tompítottnál nem látsz normálisan kanyarodás közben de ez meg már pont elég. Persze biztos van olyan hogy hajnali 2-kor a tanyán megfordulok és nem látom hol van a fekete kecském, de akkor meg felnyomom a ködöst, mert úgy sincs ott senki aki rám szóljon. Másrészt mivel nincs olyan ember aki meg tudná mondani melyik autó márka melyik típusába van már alapból beszerelve, sohasem lehet tudni hogy a kanyarfényszóró világít, vagy elfelejtette lekapcsolni a ködöst, és az egyik kiégett. Satufékre villogó féklámpát senki ( vagy legalábbis nem sok gyártó)nem szerel be, pedig annak lenne értelme. Persze majd egyszer elkezdik, és rá 8-10 évére lesz is egy kresz módosítás, nálunk kábé ennyivel követték a menetfény megjelenését is. Azóta mennek is hátsó helyzetjelző nélkül elég sokan, de ez már egy másik történet.
 5. zotya975

  Általános műszaki problémák

  Nem rossz, az a pipa szeret eltörni, megeszi az idő, már nekem sincs meg az eredeti állapotban. Én valami műanyag csődarabot tettem helyette. Gondolom hogy tudtad, de azért szólok hogy a gyújtás beállítást diag módban kell végezni, mintha hibakódot olvasnál, ha így csináltad akkor ezt vedd semmisnek. Képeket, táblázatokat ( forrás megjelölésével)lehet belinkelni, a komplett jogvédet tartalmat nem nézik jó szemmel.
 6. zotya975

  Corsa B - Általános -

  Ha elszabadult benne a betét, akkor csere. Újra 60-70 ért vagy bontottra, vagy univerzálisra. Ugye az sem mindegy hogy a leömlőben van vagy a kocsi alatt középen.
 7. zotya975

  Motor

  Nekem mindíg Gates szíj ment bele meg ha jól rémlik legutóbb Skf pumpa. De igazából szerintem tökmindegy, mindegyik jó amig el nem szakad, aztán már egyik sem.
 8. zotya975

  Motor

  Valószinűleg a biztosra mennek, de lenne még kábé 2 év mire elérném a 60 ezret, akkor meg már 7 éves lenne a futásuk, ami szinte duplája a 4 évnek. Egyenlőre ezt néztem ki:
 9. zotya975

  Karosszéria

  Van amikor látom értelmét van amikor nem. Ha hirtelen kell valami bemegyek unixba, bárdihoz, de amúgy neten vásárolok. Például én a gumikat is a neten veszem aztán elviszem gumishoz felrakatni. Így van lehetőségem körbenézni őket, de ha elmegyek gumishoz, hogy ott vegyek gumit és fel is teszi nem fogja előtte a kezembe adni hogy körbeforgassam őket, a belső oldalukat alapból sohasem látja az ember. Pont pár napja jött ez szóba melóhelyen és az (idősebb ) kolléga leszólta a netes vásárlást, aztán mondtam neki a gumit, és kiderült hogy ő azt sem tudja mi az a Dot szám, de a gumis ismerőse biztos "nem ad neki el sz*rt"..hát persze biztos nem, főleg ha tudja hogy nem fogsz megnézni rajta semmit.
 10. zotya975

  Karosszéria

  Itt van több is, de csak egy helyre járok, mert ott én vehetem ki a kocsiból az alkatrészt. Alapból olcsóbb is, meg lehet bogarászni, kábelkorbácsot,egyéb extra dolgot itt tudok túrni a bódékból. Ajtókárpit bolhákat, csavartakarókat is össze szoktam szedni aztán az öreg csak legyint hogy vigyed. Meg ha valami karosszéria elem kell, azt is jó ha az ember maga veszi le, mert amúgy egyből lebaxák a betonra ajtót, sárvédőt, stb, aztán az alja lepattog. Ha olyan dolog kell, amit nem lehet elrontani kiszedéskor, én is a neten vásárolok., jófogáson, vagy máshol.
 11. zotya975

  Motor

  Ugye most nem a kocsifutást értem el csak az időt, a szíjnál oké hogy öregszik az anyaga, vagy a feszítőnél a rugó fárad ( bár szerintem mint tömeggyárott cikk, alapból nem egyformák) de a vízpumpánál max a tömszelence fárad meg aztán szivárog. 47 ezret futott még csak a legutóbbi csere óta.
 12. zotya975

  Astra G tulajdonosok beszélgetnek erről-arról

  Magával a szélvédő cserével nincs is gond, de a járulékos szerelésekre már nem figyelnek ennyire, hogyan álljanak az ablaktörlő karok vagy a levélrács pontos visszarakása, jó nyilván erről nem mindíg tehetnek hiszen 15-20 év után nem fog már leszedés után megint jól illeszkedni. Csak ha úgy viszed oda a kocsit hogy ezeket már előre leszeded ( mert úgyis te fogod normálisan visszarakni)akkor megsértősnek hogy " ők értenek hozzá".
 13. zotya975

  Motor

  Nekem a cégnél kifelé a sorompónál szokott pörögni a portás meg azt hiszi hogy türelmetlen vagyok. De a múltkor este, átment csiga üzemmódba: Jövő héten kicserélem a vezszíjat, meg a feszítőt, nincs még meg a 60 ezer , de a 4 évet már túlléptem, és 3-4 X meg is bontottam már a vezérlést. Nem merek várni az átépítésig. A pumpa marad, csak egy tömítést veszek hozzá, mert a régivel esetleg szivároghat miután tekergetem. Amúgy sem kell ha jól rémlik hivatalosan cserélni ilyenkor a pumpát is, a pincében meg már hentereg 3-4 amiket ilyenkor kivettem és semmi bajuk nem volt.
 14. zotya975

  Motor

  Az még a pillangószelep előtt van tehát elméletileg nem szól bele semmibe, ha nincs légtömegmérő a harmonika csőben.
 15. zotya975

  Motor

  Ez 1.6-osé, az 1.4-én csonka gúla: Sajna még a szerelők, és az alkatrész bolti eladók egy része is keveri pedig ők általában ugye valamilyen adatbázisból dolgoznak. De amúgy meglepően jól szokott működni akkor is ha nem belevaló van bent.
 16. zotya975

  Motor

  Hát az szerintem nem lesz. Még a vízcsőveket kell megnéznem melyikből milyen van. Ha nem kötöm be azonnal a pillangószelepház hűtését ( fűtését? ) az nagyon gáz?
 17. zotya975

  Motor

  Kösz...csorognak befelé az információk.
 18. zotya975

  Motor

  NZ-SE átépítéskor érdemes többet lesíkoltatni a hengerfejből hogy behozzuk az SE nagyobb kompresszióját, de mennyit kell pontosan? Meg azt írja a nagykönyv hogy sikolás után sem lehet kisebb a hengerfej magasság 95.9 milinél, de most 96 mili ilyenkor mi van? Szerk: egy másik leírásban meg 95.5 a minimális magasság.
 19. zotya975

  Egyéb csevegés

  Úgy tudom ez a fajta csökkenti a kocsi melletti holtteret.
 20. zotya975

  Fék, futómű, kormánymű

  Akkor öröm és boldogság!
 21. zotya975

  Fék, futómű, kormánymű

  Ott hátul központisnál a Map szenzor csöve van , meg a kétvezetékes vízhőfok jeladó. A cső ne legyen lecsúszott vagy repedt, a csati meg ugye kontakthibás lehet.
 22. zotya975

  Egyéb csevegés

  Hirtelen jött, én sem gondoltam hogy ekkora víz lesz belőle, én meg mentem este 10-re dolgozni. Most nézem a füzetecskét 2013 májusban cseréltem vezérlést nincs benne még 60 ezer, de már akkor is esedékes.
 23. zotya975

  CORSA E-t vennék, érdeklődök, tanácsot kérek

  Szerintem a láncos motoroknál már jóval ritkább a szakadás ( főleg csörgés előjel nélkül) mint a régi szijasoknál, ott is jellemzően akkor jött elő ha nem cserélték időben.
 24. zotya975

  Karosszéria

  Én a windows Paint programjával szoktam lekicsinyíteni a képeket 30%-ra, ha valamiért kell az eredeti kép is ( például később meg akarod nézni eredeti nagyságban is) akkor csinálok egy másolatot és azt zsugorítom. Elég jól mennek:
 25. Halihó...eddig tartott a nagy csoda, se tengely, meg 1.6-os injektor, meg is untam, most már tényleg neki kell állnom az SE-nek, főleg mert már időszerű a gyertyacsere ( amikor már darabosan indul, úgy 40-50 ezer kilométerenként ez szokott segíteni) és a 4.gyertyám ferdén van betekerve, nem merem már cserélni. na szóval, mennyit síkoltassak az SE hengerfejből, hogy közelebb legyek a 82 lóhoz? Egy hozzászólásban azt írtad 0.5 milit, ez így akkor oké? Kösz előre is. 

  1. Show previous comments  1 more
  2. zotya975

   zotya975

   Kösz, nézem a leírásokban, és van ahol azt írják a hengerfej minimális magassága, 95.5 mili lehet, most 96 akkor elvileg még pont belefér, és ugye normál tömítéssel kell összeraknom. 

  3. Tiu

   Tiu

   Az úgy teljesen jó, nálad a 95,5 lehet kisebb is, mert ezzel hozod be a sűrítési arányt.

   Max. a vezérlés nem lesz teljesen jelen, de az belefér és nem is jelentős.

  4. zotya975

   zotya975

   Kösz, most nézegetem hol síkolnak a közelben. 

×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.