Jump to content

zotya975

MOTE klubtag
 • Hozzászólások

  30.396
 • Csatlakozott

 • Utolsó látogatás

 • Days Won

  289

Everything posted by zotya975

 1. Jó, igazából közelről még nem jártam körbe a témát, csak elmélkedem.
 2. Lehet nem jó oldalról közelítem meg a kérdést, de én a saját tetőbe belevágást valahogy jobb megoldásnak tartom. Ha jól tudom a tetősín alatti korcnál kellene szétfurkálni a ponthegesztéseket, aztán behegeszteni a másikat, tömíteni, ha színeltérés van a tetőt fényezni, plusz oké hogy a szélvédők ki, de az sem tuti hogy az kijön sérülés mentesen és mivel sohasem csináltam még ilyet a beragasztás minősége is kérdéses. A gumikéder sem két fillér hátsót nem is tudtam például venni, mert nincs, ( vagy legalábbis nehéz beszerezni) használtat kaptam barátomtól. Ehhez képest énszerintem ( de lehet rosszul gondolom) belevágni a tetőbe nem akkora munka és kevesebb a buktató, elmarad a furkálás, hegesztés, tömítés, fényezés szélvédőzés. Amúgy szerintem qrva jó dolog, legalábbis nekem rohadtul tetszik.
 3. Kösz mindenkinek, akkor menni fog.
 4. Nincs mese, ki kell,cserélnem a vezérműtengely szimeringet, mert csak folyik az olaj a burkolatra , a szíj ugyan nem kap szerencsére, de akkor sem jó ez így. Cserélte már ki valaki úgy hogy nem vette ki a tengelyt? Ha lehet kihagynám a műveletet. Nézegettem a régi NZ veztengelyházat az alu felől ki lehet végülis feszíteni kis csavarhúzóval, de az alu mindenképpen sérül valamennyire. A tengely felől kellene kihúznom valami vékony erős kampóval, ugye ott nagyobb a rész, mert a fém nem ér el a tengelyig csak a gumi (?) része. Megfúrni és ott kibillenteni nem merem, nehogy forgács menjen be. Kabaré hogy a régi tömítés 10 éve került bele és oda-vissza cserélgettem a tengelyeket mégsem volt gond vele, ez meg 2000Km után ereszt.
 5. Öcsém sedánjában van , állandóan azt nézegetem.
 6. zotya975

  Elektromos

  Ha van gyujtószikra + befecskendezés akkor ez a jeladó jó, ha egyik sincs akkor lehet rá gyanakodni, ha vagy az egyik vagy a másik nincs akkor meg ugye a hiányzót kell kutatni.
 7. zotya975

  Motor

  Igen így van, igazából így logikus feltenni ( ha nem is emlékszik rá hogy hogyan volt) mert a hengerfej beljebb van mint az elosztó így azért hajlik arra be a fül. Ha ez vigasztal, egyszer voltam márkaszervízben fényszórót állíttatni, és mire hazaértem a kábelen lógott az indexem, mert a szerelő annak a csavarját tekergette nem a fényszóró állító csavart.
 8. zotya975

  Elektromos

  Így van, a gyujtáskapcsoló először gyujtást ad ( tápot a motorvezérlőnek) majd az önindítót forgatja, itt már mint sima kapcsoló működik, ez a szál közvetlenül megy az önindítóhoz máshoz nem. Innentől kezdve a motorvezérlő a Hall-jeladótól tudja hogy forog a motor ezért működtetnie kell a pumpát és adnia a gyújtószikrát. Ugye éppen ezért lehet betolni az autót, ekkkor nem is indítózol, mégis elindul mert a motort forgatják a kerekek a motorvezérlő is kapja a forgásjelet. Hogy mitől van az a jelenség hogy az autó csak tolásra indul nem tudom, talán kontakthiba okozza a sikertelen indulást, és ez mozgatásra megszűnik. Nekem egy évig a benzinpumpa csatlakozója volt kontakthibás, nagyon nehezen indult az autó ( de ha elindult soha nem állt le) amikor a gyerekek már mocorogtak a hátsó ülésen hogy " mikor megyünk máááár," akkor elindult. Az AC-pumpa tápja a hátsó ülés alatt megy ki a tankhoz az ülőlap a kábelen fekszik. Ennyi mozgatás elég volt neki, hogy a hibás csatlakozóban újra létrejöjjön a kapcsolat és elinduljon a pumpa. Mivel viszonylag nagy áramfelvétele van a pumpának ilyenkor az összeért kábelrészek " megragadnak" így ha már járt a pumpa nem szűnt meg a kapcsolat. A végén egyáltalán nem indult, ekkor találtam meg kábel ráncigálással a hibás csatlakozót.
 9. zotya975

  Elektromos

  Meg kellene nézni rendesen az összes szóbajöhető biztosítékot, mert szerintem villogatáskor máshonnan jön a táp a kapcsolóhoz. Bár nem látom tisztán a rajzon.
 10. zotya975

  Elektromos

  A gyujtáskapcsoló annyit csinál hogy gyujtásra tápot ad a motorvezérlőnek ( akkor gyulladnak ki a visszajelzők) és elindítja a pumpát olyan 3-4 másodpercre. Indítózáskor már csak az önindítónak ad tápot, a szikrát, a pumpát, már a motorvezérlő rendezi amikor meg kapja a Hall-jeladótól a forgásjelet. Ha leveszed a központi injektor fedelét és valaki indítózik látszik hogy az injektor porlasztja-e befelé az üzemanyagot vagy sem. Attól hogy a pumpának van hangja még nem biztos hogy tud elég nyomást produkálni ahhoz hogy be is porlasszon. Ha se szikra se benzin akkor lehet gyanakodni a hall jeladóra , illetve láttam már olyat hogy a motorvezérlő kábelkorbácsában szét volt csúszva a test és az Ecu egyik betáplálása a sok közül nem volt meg.
 11. Szerintem kábé semmi. Úgysem lehet számszerűleg meghatározni hogy az adott olajat pontosan mikor kell cserélni, kimondunk egy X időt és Y kilométert és akkor cseréljük. Csak ebbe nincs belekalkulálva a használat módja sem, hogy valaki sokat megy városban hideg motorral, rövid távokat vagy pályázik állandóan.
 12. Ha jól tudom a hátsó hídon van a két kerékhez tartozó bowden közösítése és ott az állító csavar. Ezen a rajzon a 20-as: https://opel.7zap.com/hu/car/s93/j/0/24-2/
 13. Annyira nem értek hozzá, de tudomásom szerint itt az olajnyomás állítja a láncfeszességet a láncfeszítő patronnal. Mivel azt írta csak hidegen zörög amig az olajnyomás fel nem épül ( majd később melegen amikor már alapból kisebb a nyomás)lehet hogy mégis csak a lánc zörög, csak éppen nem az a hibás. Első körben talán olajnyomást lehetne méretni ami nem egy bonyolult és drága művelet.
 14. Jaja azok szeretnek kirázkódni. De alapból nézegetem a motorteret szinte minden másnap, nekem ez a fóbiám ( is. )
 15. zotya975

  Motor

  Nem olyan vészes szerintem. Amikor összeraktam az SE-t nekem is jó hangos volt végülis 3 motorból lagóztam össze az alkatrészeket. Mostanra sokkal halkabb lett aztán még olajcsere sem volt.
 16. zotya975

  Elektromos

  Nem olyan ritka sőt elég gyakori itt a kábeltörés. Én is javítottam már ezt a kábelkorbácsot, csak én kivettem mert a hűvös volt és a pincében jó melegben dolgozhattam. Nincs mit!
 17. Még az is lehet hogy nem a tiéd, és úgy pattant fel az útról , olyat meg nem is említek hogy rágcsáló bevitte.
 18. zotya975

  Motor

  A 4 gyertya 3 fajtából jön össze?
 19. Elsőre stabrúd gumiszilentre gondoltam, de nem tudom az le tud-e csúszni úgy hogy ennyire egyben marad. Másodszorra meg elszakad kipufogó tartó gumibakra. Nézd meg megvannak-e.
 20. Van olajpumpához visszacsapó külön, de elég horror ára van neki, először csak nézd meg szerintem.
 21. Alapesetben ( álló motornál)az olajteknőben van az olaj, az meg ugye az olajpumpa alatt van, hiszen az a blokkra van felcsavarozva.( az olajat úgy szívja fel a teknőből) Igy ha kitekersz az olajszivattyúból bármit, ( gombát, vagy visszacsapót)akkor csak az olaj folyik ki ami abban a rövid csőszakaszban van. Ráadásul emlékeim szerint ez a furat felfelé néz ferdén bár ez lehet motorfüggő.
 22. Indítózás ( főleg ha több egymás utáni) során is el szokott aludni az olajnyomás visszajelző, így ebből arra gondolok az olajgomba fészkénél meg kellene jelenni az olajnak. Elöl ( pont az olajgomba túloldalán) kell lennie egy visszacsapó szelepnek ami egy bizonyos nyomás felett kinyit is visszaenged. Tekerd ki hátha el van törve benne a rugó vagy más miatt kitámaszt és ezért nem tud felépülni az olajnyomás. Valami ilyesmi van benne:
 23. zotya975

  Elektromos

  Pedig elvileg csak a motorvezérlő csatiját kell átjátszani az ablakmosó tartály alatt lyukon. Tervezel valami megelőző intézkedést a hasonló esetek elkerülése végett? A kutyám most vedlik, tudok postázni egy kis szőrt ha érdekel.
 24. zotya975

  Motor

  Esetleg ki lenne kopva a fojtószelep poti skálája? Kábé pont a közepes fordulaton van legtöbbet használva nem? Ha van multimétered ki tudod mérni, akkor legalább tudod hogy ez jó.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.