Jump to content
OPEL FÓRUM

zotya975

MOTE klubtag
 • Content Count

  31,490
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  369

Everything posted by zotya975

 1. Érdemes első körben átnézni a kábeleket-csavarkötéseket a generátoron, akkun, testpontokon. Feszültséget mérni a generátornál-akkunál, megnézni van-e köztük különbség akkor amikor a visszajelző világít.
 2. Úgy gondoltam hogy kiveszem a magasság állító motort és talán annak a helyén be tudok nézni csőkamerával. Hát ha elnyalta a menetet az cumi, de ki a túró tekergette annyit?!
 3. Nem tudom én sem talán végállásig tekerték majd tovább. De az egyik oldal sem mozdul se befelé se kifelé miközben a tekerőt szabadon tudom forgatni. Lenne 5-6 fok megnézném valahogy, de most -2 van . Valami oka biztos van neki hogy nem tudom őket állítani.
 4. Azért az is nagy munka egy időben én is akartam az F-re de aztán letettem róla.
 5. Nincs, a motorvezérlőtől kapja a jelet, akkor is ha nem fordulatszám mérős óra van a kocsiban, ( csak ugye akkor nincs bekötve a szál) és úgy is rendesen működik. Forgásjel alapján számol, ami vagy a vezérmű tengelyt, vagy a főtengelyt figyeli, nem tudom ennél a motornál melyiket. Úgy rémlik az elsőt.
 6. Azért időben és technikában a régi Swift visszalépés a G astrához képest, kábé F astra ( sőt inkább Kadett) kategória. Minél újabb és bonyolultabb annál több a hibalehetőség és drágább javítani. Ha visszafelé mennénk valószinűleg egy karbis-láncos-mechanikus AC-vel szerelt ladával még kevesebb gond volt. Nincs értelme összehasonlítani így az autókat, ráadásul a nagy számok törvénye alapján ki lehet fogni bármiből jót is, rosszat is.
 7. Én csak azért írtam hogy utólagos jól sikerült beépítés, mert előtte kicsit kutakodtam, és az oldalon találtam jó régen egy utólagosat. https://www.opelforum.hu/topic/622-extra-felszerelések-beépítése-utólag-elektromos-kérdések/?page=182 Kicsit görgess lejjebb. Mondjuk ez olyan profi hogy ha vissza vinnéd a gyárba még ők is elhinnék hogy alapból benne volt.
 8. Nekem sokáig bacakodott a jobb oldali tolató lámpám, amikor elkezdték nézegetni a műszakin akkor sem világított, na mondom faxa, erre ránézett a bal oldalira, azt mondja oké. Nem tudják hogy kettő van.
 9. Valószínű, én is hallom indítás után pár percig, nyáron nem volt semmi hangja.
 10. Ahogy írják elvileg nem megy át így műszakin. A nyikorgó szíj ( már ha nem az az éles tipikusan csúszó ékszíj hang) szerintem normális, én is hallom hidegben a Zafirán.
 11. Gyárinak néz ki vagy nagyon jól sikerült utólagos beépítés. Alvázszám alapján lehet rákeresni ( már aki rá tud) hogyan jött ki a gyárból.
 12. Motorkód alapján kerestem rá, de igazából egyik listában sem találtam ilyen kódot. Itt szerintem félre lett számolva a villogás, már ha így nézték meg. Az X16SZR-nek alapból 12-tól 93-ig vannak a hibakódjai. Gondoltam még arra is hogy esetleg a TID-hibakódjait találták meg ( előfordul hogy összekeverik őket az ECU-kódokkal) de ott sincs 149-es kód.
 13. Volt nálam egyszer egy G-lámpa ami elvileg ugyanúgy működik, abban az állító csavar végén egy pici gömb pattant be a foncsor ellendarabjába. Talán az akadt ki.
 14. Nem találtam ilyen kódot ennél az autónál: http://www.topbuzz.co.uk/info/fault_codes/fault_codes.htm De igazából másik motorosnál sem. Biztos hogy ennyi az annyi?
 15. Na jó inkább úgy mondom hogy hideg van és most nincs akut probléma. Az első munka tavasszal az lesz hogy megnézem miért nem lehet oldalra állítani a fényszórókat. Tekerem a tekerőt de meg sem mozdulnak.
 16. Az astra 1163 Kg- a Suzuki 765Kg. Plusz nem mindegy milyen a váltó. Az astrának 180 a vége a Suzukinak 165.
 17. A corsán hasonló ( vagy pont ilyen) Egr szelep van, a régi tömítést tettem vissza paszta nélkül. De új tömítéssel ahogy írják jónak kellene lennie. http:// Ha viszont olyan nagy a síkbeli eltérés akkor sosem lesz jó, meg kell nézni mi történt azzal a szeleppel. Ha van ott anyag( úgy rémlik van) amiből le lehet szedni akkor teljesen síkba kell csiszolni-köszörülni.
 18. Üdv! Azt mondják érdemes néha télen is bekapcsolni a klímát hogy a tömítések ne száradjanak ki és ne eressze el a gázt. Van nálunk olyan hogy adott hőfok alatt nem kapcsol be? Még nem voltak nagy hidegek, -1-2 fokban nekem még bekapcsolt. Kösz!
 19. A fa kábé 40 éve volt ott, a bejáró csak kb 15 éve amikor oda építkeztünk az anyósék mellé. Előtte ott is kerítés volt.
 20. Jah Másnaposok......
 21. Nincs ottani ismerősöd?
 22. Amikor megvettem az autót hasonló cipőben jártam, a kerítés és a fa között alig fértem be, kerestem a lehetőséget a tükör behajtásra. De aztán egy kis idővel és pár tükörrel később belejöttem. Amikor a Zafira meglett addigra ki kellett vágni a fát, mert kiszárad, ez ugye sehogysem fért volna be. http://
 23. Tudomásom szerint F astrán soha nem volt behajtható visszapillantó tükör. 94-ben váltottak a szögletesről a gömbölyűre, de mindegyik úgy volt felszerelve hogy két rugós patent fogta a tükröt, amik ütközéskor vagy gázoláskor elengedtek, de elvileg vissza lehet pattintani őket. ( gyakorlatilag is, de egy idő után kinyúlik, és rezeg a tükör) Manuális-elektromosnál is csak a mozgatásban illetve a tükörfűtésben van különbség. http://
 24. Mindegyik ugyanolyan elven működik, bármelyik lehet rossz is meg jó is. Tönkrement a gyári pumpám az autóban, 220ezer kilométernél, megvettem a legolcsóbbat 8400-ért, 100 ezer kilómétert mentem vele, még akkor is jó volt, de nem mertem tovább kockáztatni. Namost a gyári 40 ezer majdnem 5X olyan drága mint amire akkor volt pénzem.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.