Jump to content
OPEL FÓRUM

zotya975

Forummember
 • Content Count

  31,806
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  398

zotya975 last won the day on May 20

zotya975 had the most liked content!

Community Reputation

1,913 Lelkes-segítőkész

6 Followers

About zotya975

 • Rank
  Super Spam (Ro)Bot
 • Birthday 04/16/1975

Elérhetőség

 • Weboldal URL
  http://

Személyes információ

 • Neme
  Férfi
 • Lakhely
  Győr
 • Érdeklődés
  számitógép, internet, Opel

MOTE clubcard

 • Autó(k)
  Zafira A Z18XE
 • City
  Győr

Recent Profile Visitors

23,237 profile views
 1. Képeket nézegetve is azt látom hogy mindenhol hozzáér . Legalábbis én úgy látom.
 2. Azt én kivettem kompletten, igaz a " mókuskereket" nem tudtam ( nem mertem)lehúzni a tengelyről, de csorgattam be oda olajat. Nem tudom neked mennyire más. http://
 3. Nekem is hozzáér, szerintem ezért távolodik el a betét fékezés után egy kicsit a tárcsától és nem marad ott.
 4. Általában a webáruházaknál lehet kérdezni vásárlás előtt, vesd fel nekik a problémát, add meg a jelenlegi méreteket, valószinűleg volt már ilyen esetük hiszen nem egy ritka autóról van szó.
 5. Igazából nem is a lopás dühített fel, csak a szöveg, hogy tradicionális családi vállalkozás, bla bla bla, aztán nem tudnak egy képet lőni a saját munkáról? Ha illusztrációnak használták volna fel az megint más, ( hiszen én is szoktam a neten talált képeket felhasználni ilyen célra) csak itt úgy állítják be, mintha ők csinálták volna a csövet is meg a szerelést is.
 6. Ha tudod milyen autóból bontották ki, és az jóval kevesebbet ment akkor csere, ha nem akkor felújítás. Nálunk olyan bontó is van ahol te veheted ki a gépből az alkatrészt, így meg tudod nézni az adott autó mennyit ment még a kibontás előtt. Nyilván ez elektromos óránál macerásabb mert vissza kell tenni az akkut de megoldható. Ezek még nem olyan öreg kocsik így általában csattanás után kerül a bontóba, szerencsével ki lehet fogni egy kevesebbet futott példányt. Alapból nem fogy a váltóból az olaj, de ha szerelés után ( pölö féltengely csere) nem töltötték fel, akkor lehet benne ilyen kevés. Vagy egy szimeringnél eresztett és nem foglalkoztak vele.
 7. Igen, biztos hogy vannak hőtágulási problémák, de ez annál jobban előjön minél nagyobb az adott alkatrész. Műanyag szelepfedél-hengerfej között sem szokott lenni akkora eltérés hogy az előbbi deformálódjon. Más: valószinűleg fékcsöveket kel cserélnem az autó alján mert középen rozsdássak. Az astrán kicseréltem itthon, az sem volt egyszerű, de ott mind a két végéhez könnyen hozzáfértem, itt viszont a motortérben az ABS-kockához nem nagyon. Szóval a tervek szerint cseréltetem őket. Nem nagyon akadtam rá olyan cégre amelyik vállalja a kiszerelést, legyártást beszerelést, csakre egy a fővárosban. ( vagy én kerestem bénán.) http://www.bihariautoklinika.hu/fem-fekcso-gyartas.html Igazából a fékcsövet sem találtam meg sem adatbázisban sem webáruházakban, hogy vegyek aztán valakivel kicseréltessem, ezért gondoltam hogy itt majd megoldják. A keresések során ráakadtam arra a cégre amelyik még mindíg az én képemmel "ékeskedik" annak idején próbáltam velük felvenni a kapcsolatot, de egyik megkeresésre sem válaszoltak, elég bosszantó, nem a képlopás, hanem az hogy saját munkának állítják be. A középső kép: http://autojavito.net/Fekcso-keszites-rezcsobol-angyalfoldon-a-13-keruletben-1033/
 8. Műanyagipari cégnél dolgozom, ezer helyről vesszük az alapanyagot ( többnyire azt ami olcsóbb) hol ilyen a minőség hol olyan. Az adalékokat, fénystabilizátor, gombaölő, lángállósító stb. hol beletesszük az előírt adagot, ha kevés van akkor meg felezzük. Az hogy amikor a gyárban beépítik és még megfelel a tűrésnek nem azt jelenti hogy X év múlva nem jön elő a spórolás átka. Főleg az anyagminőséget nem lehet azonnal kiszűrni a méretezést nyilván igen. Az olajszűrő meg szerintem nem opel gyártmány, Bosch, Mann..stb gyártók-beszállítók vannak minden autógyártónál. Azért egy tizenX év múlva előjött hibáról ami ráadásul nem is olyan hatalmas, nem lehet megítélni egy márkát.
 9. Igazából rengeteg műanyag-fém kombináció van az autóiparban, ( például szinte az összes autónál a sebváltó kar)szerintem azért mert nincs olyan nagy hőingás itt hogy ez problémát okozzon. Itt inkább a műanyag öregedése lehet a gond. Gondoljunk csak a motorban található érzékelőkre-jeladókra, mindegyik fém menettel és műanyag testtel rendelkezik. itt meg ugye akár 100 fok is lehet, mégsem olyan túl gyakori a repedés. Műanyag motorburkolat ( szívócsonk) fém hengerfejen is elég gyakori már és elvan probléma nélkül. http://
 10. Mert azt írtad hogy" kifordulok a parkolóhelyről, egy magas, fémes, sivító hangot hallok. Mire egyenesbe teszem, elmúlik," Ebből gondoltam rá. Nekem ha teljesen alá van szedve koppra, akkor hallom hogy talán erőlködik a klíma. Más autóknál vettem észre ( céges kölcsönkért..stb) ha kevés a szervóolaj, akkor végállásban sivítanak. Plusz akkor is, ha laza a szíj és csúszik ilyenkor.
 11. Hát, így néz ki, ha ezzel segítek: https://opeleseknek.hu/opel-klima-tolto-szelep-1851000-gm-13277003 Ezen az ábrán meg szerintem be lehet azonosítani hogy merre van: https://opel.7zap.com/hu/car/j96/c/7/16-1/
 12. Igen, mindegyik pumpában van a kisnyomásúban is. A pumpa aljában van, nem szerelhető, egybe van építve fizikailag a pumpával. Ugye ez egy cső "kör" tehát elindul a pumpától elmegy az injektorig, majd vissza a tankba és be van kötve a pumpa alatti dobozba egészen allulra. Elvileg sehonnan nem kaphat levegőt, hiszen a kiindulási és a visszaérkezési cső is teljesen lent van, de ugye ha vissza tud engedni akkor nyilván mégiscsak kap valahol levegőt, talán magán az injektoron keresztül, ezt nem tudom. Azt ki lehet próbálni hogy kiveszed az AC-relét az anyósoldali lábtérből, és a 30-87-es pineket összekötve még pluszban megjáratod indítás előtt a pumpát. ha most is előjön a fulladási tünet, akkor ugye más a gond, ha most nem jön elő, akkor ugye vagy pumpa csere, vagy kaphatók utólag beszerelhető külső visszacsapók, a csőbe. Ezt minél közelebb a pumpához érdemes beépíteni. Kisnyomású pumpám hentereg valahol még elvileg ha cserén gondolkodsz.
 13. A venti általában egy kereten van rajta a hűtőn, azzal együtt lehet leszedni majd tovább bontani. De nem biztos hogy teljesen szét tudod szedni, amikor megvettem az autót zörgött a klímaventi, bontóban vettem egy másikat. Elvittem egy 12Voltos fúrógép akkut azzal meg tudtam pörgetni, hogy halljam annak milyen hangja van nehogy belefussak egy másik rosszba. Aztán a csere után gondoltam megnézem a régit, hátha lehet vele valamit kezdeni, kiszereltem a keretből még a lapát is lejött róla, a szénkefékhez is hozzáfértem de a lapáttartót( utolsó kép) nem tudom leszedni hogy az első csapágyhoz hozzáférjek, pedig az hangoskodik. http:// http:// http:// Szóval előfordul hogy ha ki is veszed, semmire nem mész vele, csak cserélni tudod egyben a ventillátort. Mivel a zafira nem túl gyakori, nem sok helyen van, de szerencsére nekem a G astra nálad inkább a H astra alkatrészek nagy része jó ebbe is.
 14. Igen a hidszilent van, de szerintem az nagyon ritkán hibásodik meg, hiszen jóval kisebb igénybevételnek van kitéve mint elöl a lengőkar szilentjei. Emlékeim szerint " tanítani" kell, egy teljes le és felhúzással folyamatosan nyomott gombbal. Nekem akkor volt ilyen amikor széttekertem az ajtó csatiját.
 15. A kerékcsapágy menet közben morog. Először csak akkor ha kanyarodsz, a vége felé már egyenesben is. Persze függ attól hogy melyik kerék, első vagy hátsó. De ez jellemzően nagy sebességnél hallatszik inkább, és nem szűnik meg. Ha egyszer elkezd szólni akkor hangoskodik addig amig ki nem cseréleik. Zúgó-morgó hang, majdnem mint a terepgumi aszfalton.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.