Jump to content
OPEL FÓRUM

zotya975

MOTE klubtag
 • Content Count

  32,036
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  424

zotya975 last won the day on September 16

zotya975 had the most liked content!

Community Reputation

1,956 Lelkes-segítőkész

6 Followers

About zotya975

 • Rank
  Super Spam (Ro)Bot
 • Birthday 04/16/1975

Elérhetőség

 • Weboldal URL
  http://

Személyes információ

 • Neme
  Férfi
 • Lakhely
  Győr
 • Érdeklődés
  számitógép, internet, Opel

MOTE clubcard

 • Autó(k)
  Zafira A Z18XE
 • City
  Győr

Recent Profile Visitors

23,635 profile views
 1. Az alsó ( a panelen valójában középen vannak)az a gyerekzárat, itt látszik mind egy képen:
 2. Elvileg vannak különböző hőfokon nyitó termosztátok, a márka-minőség meg általában akinek ami bejön arra esküszik.
 3. Hát ezt nem tudom, max multiméterrel lehet megnézni a polaritást óvatosan a mérőcsúcsokkal, nehogy megsértsd a fóliát. A kormányt passzolom, azt még nem szedtem szét.
 4. Nem nehéz szétszedni ha kiemeled az ajtóból látni fogod hol kell szétugrasztani. ( két oldalt kell 2-2 helyen én fogpiszkálót szúrtam be oda a fül mellé) A ledek viszont elég jól rá vannak integrálva a panelre így nem biztos hogy lehet cserélni őket. Nem valószinű hogy választ kapsz, egy 2016-os hozzászólásra írtál, az illető 2017-ben járt a fórumon utoljára.
 5. Vannak a kereskedelemben kifejezetten embléma ragasztók, folyadékok is, de szerintem szalaggal könnyebb dolgozni: https://www.carcolor.hu/shop/hu/ragaszto-es-maszkoloszalag/267-ketoldalas-diszlec-ragaszto-6-mm.html Hogy hova ragaszt azt képeken ( pölö: https://autoalkatresz.medija.hu/8136/2654627_1_b.jpg)elég jól meg tudod nézni ha viszonyításnak veszed például a felirat méreteit. Ha nagyon pontos akarsz lenni megméred egy ismerős autóján ( idegen nem biztos hogy tolerálja ha az autó körül mászkálnak) vagy elmész egy bontóba , normális helyeken gond nélkül teljesítenek ilyen kérést.
 6. Szerintem ez csak egy bevonat. Én mindíg Wahler termosztátot vettem, az is ezüst.
 7. Hát erre nem tudok válaszolni. Még az F-ben akartam ilyen funkciót, be is szereztem a hozzávaló kijelzőt és van leírás itt a fórumon, de a beszerelésre már nem került sor, mert eladtam a kocsit a hozzávalók sincsenek már meg.
 8. Én az enyémmel ( A Zafira) leginkább csak a külső hőmérsékletet nézem , alapból erre van állítva. 50 kilométer megtehető maradék távnál jelez, többnyire ekkor megyek tankolni. Néha ránézek az átlagfogyasztásra, illetve ha kiég egy izzó nekem azt is jelzi, nem kell körbejárni az autót indulás előtt.
 9. Hát én úgy tudom hogy leginkább a lambda szondánál van olyan hogy inkább csak a gyári jó, másnál nem.
 10. Igazából nem kell szétvagdosni, ha felszeded az injektorsor feletti műanyag kábelcsatorna tetejét ott látod mindegyik kábelt,
 11. zotya975

  Elektromos

  Hát igazából a rajzon sok minden nem látszik, az F20-as biztitől megy kapcsolókon keresztül a táp az ülésfütő párnába. Hogy merre megy azt nem tudom, vagy az ülések alatt a nagy X6-os csatitól ami a vezetőoldali lábtérben van lent a küszöbnél, vagy a szivargyujtó felől. Én az elsőre tippelek.
 12. Színt nem tudok mondani de a kábelcsatona fedelét leszedve látszik melyik kábelek " fordulnak le " az injektor csatijához. Lesz egy közös szál a többi meg injektoronként más színkombináció , itt is az egyik szín ugyanaz mellette a másik különböző ( pölö barna-fehér, barna fekete..stb). Mihez kellene pontosan?
 13. Ezt szerintem nem lehet megmondani. A legtöbb eredeti elektromos alkatrész szerintem Bosch az autóban, de vannak más márkák is. Alkatrész áruházak sem egységesen jelölik ugyanazt a márkát gyári beszállítónak vagy " eredeti gyári alkatrésznek". Max azt lehetne megcsinálni hogy többen megnéznék az eredeti vízhőfok jeladót hogy milyen márka van ráírva. GM-szám alapján is több márkát dob ki a kereső.
 14. A Z 16XE -ben 4 injektor van egy injektor "hídban" a motorburkolat leszedése után a szélvédő felől látszik egy fekete hosszú műanyag idom abban futnak a kábelek a fedele lepattintható és látszik hogy hol vannak az adott injektorhoz haladó kábelek. Az üzemanyag szintjelző össze van építve a benzinpumpával és hátsó ülőlap alól férni hozzá.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.