Jump to content

zotya975

MOTE klubtag
 • Content Count

  31,132
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  343

zotya975 last won the day on October 20

zotya975 had the most liked content!

Community Reputation

1,776 Lelkes-segítőkész

5 Followers

About zotya975

 • Rank
  Super Spam (Ro)Bot
 • Birthday 04/16/1975

Elérhetőség

 • Weboldal URL
  http://

Személyes információ

 • Neme
  Férfi
 • Lakhely
  Győr
 • Érdeklődés
  számitógép, internet, Opel

MOTE clubcard

 • Autó(k)
  Zafira A Z18XE
 • City
  Győr

Recent Profile Visitors

22,556 profile views
 1. zotya975

  Motor

  Oks, üzenet megy, nem igérem hogy azonnal felveszem, van hogy kint vagyok a kertben vagy az autó alatt, vagy épen dolgozom.
 2. zotya975

  Motor

  A generátor szíjnál van amikor már a tárcsa is kopott, ezért " kevés" a feszítés még új szíjjal is, de ez majd csak akkor fog kiderülni ha felrakod az új szíjat. Termosztátot lehet cserélni, de ugye nem tudod meddig fog működni a régi normálisan, de azt sem hogy meddig az új, szóval nem kötelező, csak azért szokták mert a vezérlés alatt van, és ha már bontva van cserélik azt is. A vízpumpa helyéről és főleg az O gyűrű felfekvő felületéről én csak le szoktam kaparni a vízkövet ( ha van) az O gyűrűt meg kicsit bekenem pölö szilikonnal hogy amikor tekergetem ne sérüljön. A generátort én le szoktam venni, mert a vízpumpa fogó csak úgy fér el, amúgy egy félbevágott villáskulccsal lehet csak tekergetni a pumpát ha fent a generátor. A generátornál viszont védelem nélküli fix táp van közvetlenül az akkuról szóval akkusarut érdemes levenni mielőtt a generátort pakolászod, mert ha letestel az nem jó az akkunak. Elég közel van ott a tűzfalon a kormányösszekötő amihez véletlenül hozzáérhet a levett szemes sarú.
 3. zotya975

  Motor

  Ha jó a feszítés akkor az alaplemezen található bevágás csúcsánál van pont a görgő ék alakú mutatója: http:// Ha sikerült beállítani, akkor húzd meg a vízpumpa csavarjait , ilyenkor még lehet hogy mozdul, mert a feszülő szíj kicsit kibillenti a helyéről a vízpumpát amikor még lazák a csavarjai, lehet hogy utána kell állítani. Aztán a főtengelynél fogva ( de lehet akár a keréknél is sebességbe rakva ha teszel egy nagy 30-as dugókulcsot a féltengely koronás anyájára, vagy visszarakod a kereket) többször át kell forgatni a motort, hogy biztosan jelen van-e. Ilyenkor azt fogod látni hogy a feszítő mutatója kicsit mászkál, mert a szíj a dobozban félbe volt hajtva és ilyenkor "egyenesedik" ki. Ha 2-3X körbeforgatva az alsó-felső szíjkerék még jelen van és a feszítő is jó helyre mutat, akkor össze lehet rakni. Én így szoktam körbeforgatni a motort: http:// Még annyi, hogy nézd meg hogyan volt bent a régi vízpumpa, mert be lehet tenni rosszul is ugye 3 csavar fogja egymáshoz képest 120 fokra, és ha rosszul teszed be, akkor elakad a pereme az egyik csavarban még mielőtt a helyes feszítés meglenne. Ilyenkor már cumi kivenni, mert ugye vissza kell bontani a burkolatot is. Egyszerűbb megnézni hogyan volt a régi pumpa. Ha egy központi csavar van lent a főtengelynél mint nekem a képen, akkor az 18-as nézd meg hogy van-e a készletben mielőtt elkezded, sokban csak 17 meg 19-es van.
 4. Sajna vectrához, omegához nincs kapcsolási rajzom csak F astrához, azon letestelni kell az adott lábat a MID-en hogy léptessen illetve nullázza az értéket. Semmi garancia hogy a lábak számozása vagy a kábelek színe ugyanaz mint a tiéden. http:// Mi a célod amúgy a MID-el milyen funkciót akarsz megjeleníteni a kijelzőn?
 5. Hát, alapesetben a BC-kar egyik gombjával léptetsz, a másikkal nullázol. Most éppen az átlagfogyasztásra van léptetve azért látod azt. Valamit ki kell írnia, megtett kilóméter, hátralévő, elfogyasztott üzemanyag, stopper, külső hőmérséklet ( ha van jeladó) stb.
 6. zotya975

  Elektromos

  Gyárit még nem szedtem szét, de univerzálisnál a vezető oldali ( nekem az anyósoldali is) vezérelte a többit. Nekem ugye nem volt távirányító csak a kulcs elfordításával felhúztam a vezetőoldalit és amint kapcsolt a mikro kapcsoló onnan továbbhúzta saját magát és adta a jelet a vezérlőnek a többi felhúzásához. Mondjuk ez nem magyarázza a távirányítós hibát ott ugye egyből a kp vezérlő kapja nyitás-zárás jelet.
 7. zotya975

  Motor

  Hát leginkább ezen a videón lehet megnézni a legjobban a cserét: Egyedüli necces pont talán a főtengely szíjtárcsa csavar kitekerése, ami azért nehéz, mert nem lehet a főtengelyt fixen megfogni, 5. sebességbe téve valaki nyomja a féket és úgy lehet kitekerni, de így is elég sokat rugózik, én több crova hosszabbítót egymásba dugok amig kiér a vége a sárvédőn kívülre és ott tekerem ki. Vannak trükkök, pölö egyik gyertya helyén betámasztani egy dugót valamivel, kuplungnál a lendkereket megakasztani, vagy van aki simán feltámaszt egy kulcsot és indítózik, de én egyiket sem próbáltam. Ha van légkulcs, azzal többnyire simán le lehet veretni. http://
 8. zotya975

  Motor

  Nem biztos hogy a nagy O gyűrűnél enged, lehet a vízpumpatengely tömszelencéjénél is, szokott lenni ott egy furat hogy ne hozza ki a folyadékot a szíjig, hanem már a blokkhoz közelebb lecsepeg. Ha nem ürül le a kiegyenlítő az úton akkor nincs gond ha ereszt, esetleg többször megállsz ránézel, utána töltesz. Ilyenkor már csak deszt vízzel érdemes úgyis le lesz cserélve kár bele a fagyáló. A hűtő tömítő csak végszükség esetén jó, mert nem biztos hogy csak ott tömít ahol kell, vannak a hűtőben-radiátorban vékony járatok.
 9. Hát ha ezt szét is tudom csavarozni, akkor sem biztos hogy marad ott annyi ép perem hogy biztonságosan össze tudjam fogatni a két dobot. Szerintem most csak azért van ott fixen, mert össze van gyógyulva. A hátsó dob már rohad ( ha jól tudom ez dupla falú) de még nincs hangja és nem fúj ki, ezért egyenlőre nem bántom, de nem jósolok neki sok időt.
 10. Fekete szélvédő ragasztót olvastam valahol, azzal lehet pótolni az esetléeges anyaghiányt is, ha a szakadás nagyobb lenne mint a "javító gomb" amit vettél. Nekem is esedékes lesz.
 11. Mivel az autó nem ad olyan sok munkát ezért keresek magamnak. Tudtam hogy a pótkerék tartó rozsdás (igaz csak én tudom, meg nem is látom, de zavar) ezért leszedtem, találtam némi felületi rozsdát felette a lemezen ( érdekes a ponthegesztéseknél indul meg) ezek kaptam drótkorongozás után " rozsdára" festéket. A pótkerék tartó letakarítása és festése kissé hosszabb folyamat lesz: http:// Ha már az autó alatt voltam, kicsit körbenézegettem, azt már látom hogy hátsó és középdobot egyszerre fogok cserélni: http://
 12. zotya975

  Motor

  Hát nem nagyon, mert a vezérműszíj átfut a pumpán, ugye azt hajtja, ráadásul az előfeszítést a szíjnak is az excenteres pumpa adja meg. Tehát a szíjat mindenképpen le kell venni, miután jelre van rakva a vezérlés, a vizet leengedni, a pumpát is be lehet jelölni, de ha nincs jelen a feszítő mutatója összerakás után akkor a pumpát úgyis forgatni kell. A pumpa alá O gyűrűvel azért készülni kell, mert nem biztos hogy a visszarakott és már meglapult tömíteni fog ismét. Ráadásul mivel a pumpa az alsó műanyag szíjház alatt van, ezért muszáj levenni az alsó szíjkereket és a feszítőt is. http://
 13. zotya975

  Motor

  A 4. henger szívja a fékrásegítőt és egyben a belső keringtetést ( plusz az ufót) ezek szerint akkor tényleg egy henger volt ami akadozva járt, de erre senki nem gondolt. Viszont elég gyakori az alapjárat buborgás nekem is volt ha jól emlékszem, akkor ez gyakori ok lenne? De azért az hihetetlen hogy ilyen kis átmérő meg tudja zavarni a motor működését. Mondjuk alapjáraton nem kap sok levegőt, ott már lehet hogy jelentős ez a kis átmérő. Hihetetlen hogy kisimult a hangja.
 14. zotya975

  Motor

  Minden kérdésre nem tudok válaszolni ( én sohasem foglalkoztam ilyen szinten a témával) de én egyszer úgy szedtem szét a motort véletlenül, hogy diag módban ki-be járattam azt ami az autóban volt, majd rádugtam egy másikat ami ki volt járatva, és mivel a program pont a "kifelé" irányban volt így szépen kilőtte a kúpot a rugó amikor már elfogyott a szára.
 15. zotya975

  Motor

  Gondolom a felsőnél is megtanulja pár pedál lenyomása után hogy hol a vége. Nem kell szabályzásig forgatni csak párszor adsz padlógázt. Vagy tanítod így:
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.