Jump to content

zotya975

MOTE klubtag
 • Hozzászólások

  29.371
 • Csatlakozott

 • Utolsó látogatás

 • Days Won

  240

zotya975 last won the day on Július 15

zotya975 had the most liked content!

Hírnév

1.531 Lelkes-segítőkész

5 követő

zotya975 névjegye

 • Felhasználói rang
  Rinyálós zotya, Fejben szerelő.
 • Születésnap 1975-04-16

Elérhetőség

 • Weboldal URL
  http://

Személyes információ

 • Neme
  Férfi
 • Lakhely
  Győr
 • Érdeklődés
  számitógép, internet, Opel

MOTE klubkártya

 • Autó(k)
  Opel astra f caraván c14nz
 • Város
  Győr

Legutóbbi látogatók

21.219 profile views
 1. zotya975

  Motor

  Nem tudja, kivillogja a kijelzővel kapcsolatos hibakódokat, és megcsinálja a kijelzőtesztet, de a sebesség kiírás elmarad a kettő között. Van itt egy F 84-es hibakódom. De nem találom a listát hogy mi az. Nincs immóm, de a felpörgés megvan. A múltkor viszont alapjáratom alig volt, ( ha mutattam már bocs). Más egyéb: tudja valaki miért van ez a mobiltelóknál, hogy fektetve kell tartani hogy teljes képernyős videó legyen? Nem csinálok sok videót vele, csak nem értem.
 2. zotya975

  Motor

  Hát egy-két dologra tudom csak válaszolni: 1.: a motorfék fordulatszám függő, olyan 1200-1400-as fordulatnál szűnik meg, ekkor jön vissza a befecskendezés. 2.:A rádióba talán azért van bekötve mert ha jól tudom létezett sebesség függő automata hangerő szabályzó, és innen kapta a jelet. A többi kérdést passzolom.
 3. zotya975

  Motor

  F35 fesz stab IC P1...Üzemanyag szintjelző P2....motorhőfok jeladó P21 útjeladó. Talán sima 12Voltos tápot kap, de én annyira nem tudok rajzot olvasni. Teljes rajz itt van: http://www.skandiasauna.de/opel/astra/F/Plan/0500.jpg
 4. zotya975

  Egyéb csevegés

  Nálam mindenképpen gyorsabb 101 lóerő és kisebb bódé.
 5. zotya975

  Motorolaj, kenőanyag, hidraulika olaj, zsírok

  Hát talán inkább a boncmester. Nem nagyon hiszem hogy van olyan szerelő aki tutira meg tudja mondani hogy mondjuk egy 300ezer kilométernél elkenődött főtengely csapágy rosszul megválasztott olaj miatt ment tönkre. Vagy mondjuk egy megfőtt motornál mi volt előbb a hengerfej tömítés átégés és emiatt a hűtés megszűnése vagy egy megszorult termosztát , eldurrant vízcső miatt melegedett túl a motor és ekkor égett át a hengerfej tömítés. nem szokták az okokat kutatni csak a megoldást. Nekem amikor elszakadt a vezszíjam eltört egy himba. De ki tudja hogy a himba tört el és megakasztotta a tengelyt ami miatt elszakadt a szíj, vagy elszakadt a szíj, és a dugó-szelep találkozásból lett a himbatörés? Stb..stb.....
 6. zotya975

  Dízel motorokkal kapcsolatos kérdések

  Sokfajta van, például: http://www.csstuning.hu/?q=termekek/632 De igazából akkor van értelme ha zavaróan sok a kartergáz ( és annak az olajtartalma) így azt tudom mondani mint a turbó felújításnál: ki kell deríteni először is hogy honnan jön az olaj.
 7. zotya975

  Benzines motorokkal kapcsolatos kérdések

  Arra figyelj hogy kivülről is benzinálló legyen, pölö ilyen: https://osz-car.hu/webaruhaz/htmls/termekcsoport__Méret+szerinti++__Benzincső%2Cgégecső%2Cvízcső%2Cműszaki+cső__Benzincső__+__+?cikkkod=00.161534.008-EUR De amúgy sok a gyatra minőségű, ( fészen, egyéb fórumokon is panaszkodnak rájuk) kismotorra vettem nemrég átlátszót, pár hét alatt megkeményedett és megrövidült, ami szép ívben hajlott az most feszül a csap és a karbi között.
 8. zotya975

  Benzines motorokkal kapcsolatos kérdések

  Hát erre nem tudok mit mondani ő a szakember. De mivel odavezető cső van náluk, rá lehetne kérdeni hogy visszavezető nincs-e.
 9. zotya975

  Benzines motorokkal kapcsolatos kérdések

  Autós boltban is tudsz benzincsövet venni, ( olyat kell kérni ami a tankba való és kivülről is benzinálló) nem csak fűnyíróhoz, kapáló géphez adják. De amúgy nem ez az: https://cromax.hu/uzemanyagcso_ac-tol_a_tankig_opel_astra_g_91500 ?
 10. zotya975

  Motor

  Én ezt letudtam azzal hogy majd átépítem SE-re és megszűnik a hiba. Remélem.
 11. zotya975

  Astra G tulajdonosok beszélgetnek erről-arról

  Igen tudom, van ismerősöm Ausztriában, hát jó hogy nem ott élek. Dolgozni jártam oda pár évig dolgozni, de az autó maradt magyar.
 12. zotya975

  Astra G tulajdonosok beszélgetnek erről-arról

  Én el szoktam vinni műszaki előtt "előműszakira" amikor átnézik és adnak egy hibalistát. Így nem a műszakit bukom ha probléma van. A konkrét műszakira ezeket a hibákat javítva viszem már. De ha jól tudom most változott a dolog, mert kis hibával nem buktatnak, csak rövidebb időre adják meg a műszakit és addig javítanod kell. Hogy mi az a kis hiba a vizsgáztató dönti el.
 13. zotya975

  Motor

  Hát nem tudom amikor én megvettem 2008-ban 14 évesen akkor is ilyen volt meg most is. Vagy már akkor is öreg volt?
 14. zotya975

  Dízel motorokkal kapcsolatos kérdések

  Hát először ki kellene deríteni honnan jön az olaj, addig kár turbót felújítani. Ki kell takarítani a csöveket, coolert, le kell húzni a kartergáz visszavezetőt, aztán ha ismét megjelenik az olaj a turbóból jön, ha most nem, akkor a kartergáz kente össze. Vagy be kell építeni egy lecsapatót.
 15. zotya975

  Motor

  Egy-két csavar már nekem is kiszakadt a burkolatból ott kábelkötegelő fogja. A nagyobbik gond hogy lent a burkolat csavarja már olyan nyúlósan szorult meg az olajszivattyúban, azt azért nincs kedvem cserélni. Az az igazság hogy soha nem gurulok üresben, vagy nyomom a gázt, vagy motorfékezek, üresben már csak akkor szoktam kivenni, ha már lépésben megy az autó és lefulladnék. De majd kipróbálom.
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.