Jump to content
OPEL FÓRUM

Stevy

Forummember
 • Content Count

  478
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Stevy last won the day on June 27 2019

Stevy had the most liked content!

Community Reputation

20 Segítőkész

About Stevy

 • Rank
  Fórumlakó

MOTE clubcard

 • Autó(k)
  Astra F
 • City
  Keszthely - Győr

Recent Profile Visitors

1,556 profile views
 1. Hasonló fix kulcsom van nekem is. Végül lejött a rövid crova fejjel, de kb. egy fognyit arrébb ment csavarhúzóval kalapálva, és annyi. Laposvasat nem tudtam hogy ütni nem fért el sehol. Még nem indultam el vele, hogy ez valamit is számított e, de szerintem ehhez kell majd valami spéci kulcs, vagy le kell szedni a váltót hozzá....
 2. Akkor lehet marad ez a lapos vasas megoldás nekem is. Talán ha úgy megjáratom kicsit oda vissza, meg előtte megjelölm egyik fogat, hogy tudjam hogyan volt eredetileg, akkor jutok valamire. Csak már kéne majd vennem, vagy egy hosszú 30-as dugókulcsot, vagy egy csillag kulcsot, mert a rövid dugókulcs nem érbe rendesen a koronás anyához.
 3. Jó esetben milyen szerszám lenne hozzá ? Mert sehogy sem tudtam megmozdítani. Kocogtattam be feszítettem neki kulccsal, de meg se moccan, inkább csak kezdené nyalni a fogakat.
 4. Gondolom a 16-ost kiszedem, és így féltengely kihúzása nélkül is lehet rajta állítani ? (Egyenlőre így nem ment, majd holnap leveszem a kereket, aztán onnan talán jobban hozzáférni, és ilyen rugó előfeszítés állító kulccsal megpróbálok ráhúzni. Kottyan annyit mint Jocó korábbi videójában.)
 5. Váltó oldali féltengely csuklónak gondlom fel-le irányba nem szabadna semmit sem mozdulnia igaz ?(Meg a külsőnek se, de az nem is mozdul.) Mert akkor talán megvan mi a bánat kopoghat. Bal első kerékcsapágyat cseréltem, de szerintem mivel az jó lett nőtt a másikon a terhelés, aztán az is megadhatta magát. (Erős balos kanyarodásnál, például körforgalomban, hallani, hogy cicereg a tárcsa.) Így a csapágy gondolom még rá is segít a féltengely mozgására.
 6. Amennyire hozzáfértem félre húzott harmonikával, meg a csavarok lyukain úgy kentem be neki zsírt, aztán ha elindulok kiderül ért e valamit. Ha még ilyen jobb idő marad felállok a rámpára, aztán megnézem azt a szorító csavart is, hogy kis mozdításra változik e valamit.
 7. Igen mert ugye már minden ki van cserélve csak az axiál rúd nincs, de most meg mintha onnan jönne kopogás. Csak így megrángatva meg nem tűnik vészesnek, úgyhogy tanácstalan vagyok. Szerk.: na megrángattam a másik otthoni astran is az axiált, és lehet, hogy még jobban is mozdul mint az enyém, úgyhogy lehet mégse az koppan
 8. Ha az axiál rudat leszedtem, akkor le tud esni a csúszka meg meg az a csúszórész ami felette van a harmónikába ?
 9. Gondoltam rá én is, de nekem faceliftes van, és gömbcsuklós, Zotyának meg facelift előtti volt, és az is az, úgyhogy elvetettem ezt a gondolatot.
 10. Amúgy az mitől függ, hogy a gömbcsuklós, vagy ez kör alakú műanyag van ? Kis/nagy blokk ? Nekem 1.4-en a gömbcsuklós verzió van, otthoni 1.6-ot még nem néztem.
 11. Stevy

  Egyéb csevegés

  Én mikor csináltam nem vettem észre, hogy a feszítőn lenne jelölés, úgyhogy érzésre állítottam a pumpával feszességet. Átforgattam, feszes maradt aztán csókolom.
 12. Stevy

  Egyéb csevegés

  Lehet slaggal jobban kihozta volna, ha valami van benne, csak akkor épp nem volt rá lehetőségem, hogy úgyis átmossam. Így csak két körben desztillált vízzel járattam át. ( Panelok közt a parkolóban kicsit korlátozottabbak voltak a lehetőségek. )
 13. Stevy

  Egyéb csevegés

  Én Gates szettre cseréltem tavaly nyáron. Úgy rémlik 17 ezer körül volt termosztát nélkül, úgyhogy az a 22,5 se rossz ár termosztáttal együtt, aztán ha már addig megbontja az ember akkor az a pár ezer forintos termosztát is megkímélhet még egy bontástól, ha lekotlana a következő csere előtt. Hőfok meg nem tudom mitől változik, mert én radiátort nem cseréltem, de első 1-2 évben úgy emlékszem nekem is melegebbet fúj, aztán persze az is lehet, hogy csak én lettem fázósabb.
 14. Stevy

  Egyéb csevegés

  Legalább megvan és remélem most egy ideig nem lesz nagyobb kiadás. Bár elöl valami kopog néha egyenesben, így nem féltengelyekre gondolok, viszont más nagyjából nem maradt. (lengőkarok, kormányösszekötők, stabilizárot oldalsó gömbfejek újak.) Ma megjött a rámpa is, úgyhogy majd ráállok, aztán megrángatom amit tudok.
 15. Stevy

  Egyéb csevegés

  Lett-lett. Ott hagytam aztán mondták szólnak ha valami nagyobb dolog cserés, majd végül zárás előtt hívtak, hogy kész lett, de cseréltek lengőkarokat, mert elvileg korábban áthúztak egy varratot rajta, és annak mentén repedt volt, meg egyik rugót hátul. (~10-15öt spóroltam volna ha én csinálom) Akkor felhúztam magam, hogy a francnak nem szóltak, meg mikor elmentem nem találta a lengőkart se, hogy megnézzem, de após azt mondta ő is aznap vitte kocsiját, aztán neki mutatták. Utána lenyugodtam, aztán inkább ennyi vesszen, minthogyha a héten nem lettem volna kész, és az ünnepekre se lenne kocsi.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.