Jump to content
OPEL FÓRUM

Stevy

Forummember
 • Content Count

  446
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Stevy last won the day on June 27

Stevy had the most liked content!

Community Reputation

18 Segítőkész

About Stevy

 • Rank
  Fórumlakó

MOTE clubcard

 • Autó(k)
  Astra F
 • City
  Keszthely

Recent Profile Visitors

1,406 profile views
 1. Stevy

  Elektromos

  Akksira esetleg tölts rá, nézd meg jól felvan e töltve. Döglődő akkunál, sok fogyasztóval nálam is halványan világított már sötétben.
 2. Stevy

  Egyéb csevegés

  Esetleg húzd le, és nézd meg beáll e normálisan a hőfok a 95 környékére.
 3. Stevy

  Egyéb csevegés

  Az is lehet, hogy nincs jól beállítva a mutató. Ha fogyasztásod nem magasabb, akkor szerintem nincs gond. Kipufogón, meg még a repedt leömlő sem befolyásolja a motor járását, csak baromi hangos.
 4. Stevy

  Motor

  Hát 6-7 évet kibírt, ha csak ez lesz az oka Anyós oldali lábtér is meg lett foltozva, új négyévszakos gumik is fent vannak, már csak olajat cserélek 5W40-re télire, meg kipufogó tartó gumikat, aztán jövő héten mehet műszakira, mert vasárnap már lejárt
 5. Stevy

  Motor

  Hidegben hidegen indítva 3 hengerezés lehet gyertya probléma ? Már elégrégen cseréltem, meg most ahogy nézem fórumot a 2 érintkezős ajánlott a DIS-hez, én viszont úgy rémlik szimpla érintkezőset tettem be. (de már van benne egy 50-60 ezer) Nem mindig csinálja, és kb. 1 perc múlva abbahagyja. Melegen/melegben meg egyáltalán nincs ilyen probléma, csak most, hogy jöttek a hidegebb idők.
 6. Hát szelepet vettem végül, de leugrasztani én se tudtam. Közben nézegettem, és csak bele van nyomba belülről a szelep, és kiszedésnél levágni tényleg egyszerűbb mint visszatolni. Mostanában sokat szívatott a járgány, már kezdem unni a banánt.
 7. Szelep csere mennyie gáz otthon szerintetek ? Most rakattam át az új gumikat, aztán szelep nem lett cserélve és ahogy meglett piszkálva leeresztett az egyik másnapra. Mivel így átlett pörgetve, és gumi helyén nem változtatnék azért gondoltam, hogy ha külső oldalt leugrasztom a felni faláról, akkor már hozzá férek, és kitudnám cserélni, aztán egy oldalt vissza ugrasztani már annyira nem lenne nehéz.
 8. Stevy

  Motor

  Ha a úgy folyna ki, hogy nem a leömlő közelében, akkor én se foglalkoznék vele, mert igazából minimális ami kijön, csak ugye így az égett cukros szaga állóhelyzetben bejön az utastérbe.
 9. Stevy

  Motor

  Remélem, hogy csak az lesz. Hazaindulok ráhúzok egy picit, aztán majd elválik. (Múltkor melegen el is pattintottam rajta egy öreg bilincset, volt ám fröcskölés... ) Dec 1.-el lejár műszaki is, héten cserélem gumit új négyévszakosra, meg egy összetartást állíttatok. Meg ma átmegyek pár házzal arrébb nyugdíjas karosszériáshoz, hogy mikor tudjuk megfoltozni alul egy helyen amit már pár hónapja észrevettem. Aztán remélem nyugi lesz egy ideig.
 10. Stevy

  Motor

  Szerintetek termosztátra vagy hengerfej tömítésre gyanakodjak ? Egy Keszthely-Győr úton, mivel nem ment a ventillátor hőkapcsolója a radiátorra menő cső kilyukadt, és kb. 1 liter fagyálló elfolyt út közben. Nem ment 100 fok fölé, így mentem vele, mert már csak 6-7 km volt hátra. Ezeket kicseréltem, és volt kb. egy hónap gondtalanul, aztán a hűtő, és a blokk közötti vastag cső mellett kezdett szivárogni, kicsit odébb tettem rajta a bilincset, és egy hétig kb jó volt, aztán kihasadt a bilincs mellett (ez inkább az elöregedésnek tudom be) vágtam le a csőből 1,5 cm-t kb. és vissza tettem, de ma vettem észre, hogy megint szivárog nagyon kicsit. Ezt most tudja be annak, hogy utána kéne húzni a bilincsnek, vagy beszoptam és hengerfej tömítést kell cserélnem ? Fütés csöveket meleg motornál is össze tudom nyomni könnyen, nem bugyog a víz, és minimális csöpögésen kívül nem is fogy. Termosztátra azért gyanakszom csak, mert ma reggel 95-100 közé elengedte aztán utána zuhant be 90 alá mikor kinyitott.
 11. Stevy

  Egyéb csevegés

  Meg kell tuningolni kanapénak.
 12. Stevy

  Egyéb csevegés

  Mármint hidegen nem ingadozik ? Nekem csak hidegen szokott szabályozni egyett, bármilyen nagyobb fogyasztó kapcsolására.
 13. Stevy

  Egyéb csevegés

  Termosztáttól a hűtőre menő cső szerintetek más lehet NZ-n és SE-en ? Képek alapján azt mondanám ugyan az. Tegnap rendeltem le boltba, majd ma kiderül milyen jött. (Múltkor szivárgott a rögzítés mellett kicsit húztam rá, aztán most rá 2 hétre kihasadt a bilincs mellett Első körben levágtam belőle és összze raktam úgy, de azért nem ártana ha tarcsiba ott lenne a csomagtartóba )
 14. Én télire 5W40-ben gondolkodnék a helyedben. Én is fontolgatom, hogy lecseréljem e még a hidegek előtt, vagy majd ahogy szoktam Szenteste
 15. Stevy

  Elektromos

  Köszi, akkor majd kibányászom, mert néha nem veszem észre, hogy nem megy, aztán mikor indulok el valahonnan szólnak utánam, hogy nem világít.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.