Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Tala

Fórumlakó
  • Hozzászólások

    21
  • Csatlakozott

  • Utolsó látogatás

Everything posted by Tala

  1. Tala

    Karosszéria

    Nem autópálya volt, hanem egy frissen felújított út, aminek hivatalos átadója még nem volt, mert pár km-t még nem csináltak meg belőle. Meg a 35 perces utat le kellett tekernem 30 perc alatt (ez volt a terv). A kaszniban egyébként engedélyezett a motorcsere, ha a motor a saját tulajdonod. A kaszni számot ugyebár törvény szerint nem szép dolog átütni,ez attól függ kinek mennyire éri meg... Én összeraknám és már nem válnék meg tőle, csak a végét várnám, hogy kiszolgáljon:) Alvázszám csak az ülés alatt van akkor?
  2. Tala

    Karosszéria

    Igen, ezen gondolkodom erősen, hogy egy újat venni, és összerakni a kettőből egy patikát:) De az olcsóbb megoldás fog győzni:) De azért fáj a szívem, mert gondozva volt, 13 évesen kezdett előjönni a szériahibája, a tanksapka melletti rohadás, de az is le lett kezelve. 1,5 éve volt nálam, folyamatosan javítva volt minden hibája:) Az új meg zsákbamacska lesz:( Azért gondoltam kasztnira, mert akkor úgy kezdeném, hogy polírozás, rohadásjavítás, újrafestés.
  3. Tala

    Karosszéria

    Bocs, kicsit elmaradtam:) Szóval, a kocsim egy 5 ajtós, 98-as gyártású (frissített verziós) 1.4-es 16V Gl f astra. Röviden annyit, hogy 110-es tempónál szó szerint egy pillanatra nem figyeltem oda, az előttem lévő hirtelen befékezett, én meg észleltem, hogy a féktáv nem lesz elég, ezért fékeztem, és oldalra húztam kicsit a kormányt (közben nem érzékeltem, hogy beblokkoltak a kerekek), több se neki, a kocsi egyből keresztbe fordult és gyakorlatilag 100-110 közötti tempóval az út menti árok földfalába csapódtam, onnét a kocsi meg visszarepült vagy 5-6 métert és az úton landoltam. Nem voltam bekötve, de egy nyakhúzódással megúsztam. A kocsiról csak annyit, hogy lehetőleg komplett donor kéne, mert a baja több van, ma néztem meg a kocsit. A kocsi eleje gyakorlatilag eltűnt. A kereszthíd teljesen eldeformálódott, átlyukasztotta és összehajtotta a hűtőt. A motor hátrébb csúszott, egy tartója letört, hogy az az öntvényen volt, vagy csavar tartotta, még kérdés, mert szét kell vágni hozzá a kocsi elejét, hogy lássuk. A váltórudazat hátracsúszott, a vezetőfülkében felemelkedett és kiugrott a váltókar. A kaszni kapott egy plusz csavarást. Mintha elől és hátul megfogtuk volna és egy picit megtekertük volna. A kipufogóból kb 1 méteres darab kiesett (ez a trailerre rakás közben mutatkozott meg). A fűtómű szintén elment, az egyik kerék jobbra, a másik egyenesen áll. A szélvédőt cserélnem kell, mert a visszapillantó tükörnél és tőle 15 cm-re meg van törve (utóbbit én voltam, a visszapillantóval nem tudom mi lett). KÉpekben: http://kepfeltoltes.hu/view/110929/2011092...ltoltes.hu_.jpg http://kepfeltoltes.hu/view/110929/2011092...ltoltes.hu_.jpg http://kepfeltoltes.hu/view/110929/2011092...ltoltes.hu_.jpg http://kepfeltoltes.hu/view/110929/2011092...ltoltes.hu_.jpg http://kepfeltoltes.hu/view/110929/2011092...ltoltes.hu_.jpg http://kepfeltoltes.hu/view/110929/2011092...ltoltes.hu_.jpg http://kepfeltoltes.hu/view/110929/2011092...ltoltes.hu_.jpg Asszem mindent leírtam:)
  4. Tala

    Karosszéria

    Rég voltam már erre:) Egy olyan kérdésem lenne, hogy szerintetek egy komplett Astra F kasztniért mennyit érdemes kiadni? Mert sajnos pénteken elszálltam és totál kár lett a kicsike:( 110-el frontba árokfalat fogtam:S Nekem meg szerencsére csak a nyakam húzódott meg.
  5. Tala

    Riasztó

    Képet egyáltalán nem találok róla, sztem ez se mond sokat. Kb. így néz ki a motortéri része: http://n1.vatera.hu/photos/28/b1/9ca_1_big.jpg Reggel megnézem mégegyszer, hátha találok vmi írást rajta.
  6. Tala

    Riasztó

    Üdv ismét mindenkinek:) Ma érdekes dolog történt. 3-4 napig nem használtam a kocsit, bent állt a garázsban, véletlenül rajtamaradt a belső világítás, ami lemerítette csontra az aksit. A riasztóm eddig nem működött a kocsiban (nem reagált a távirányítóra), de amikor rádugtam az aksira a töltőt, a riasztó egyből csippant és üzemképes állapotba állt, a világításkapcsoló melletti ledje is világított. 5 percet hagytam a töltőnek, utánna beültem, hogy elindítom a kocsit, de csak akartam. A gyújtást ráadta, de ahogy tovább akartam fordítani, a visszajelző lámpák elhalványultak, motor nemidult, a riasztó közben csippant egyet. Ezek után ahogy levettem a gyújtást, a riasztó elkezdett riasztani. A távirányítójával gond nélkül kikapcsoltam, majd ezen felbuzdulva (láss csodát jó a riasztó távirányítója) megpróbáltam ki-be kapcsolni a riasztót. MIndez faxán is működött, de ugyanúgy nem tudtam elindítani a kocsit (gondolom a riasztó blokkolta a motorindítást). Ezek után kicseréltem az aksit egy pótaksira, ami fel volt töltve. A kocsi pöccre indult, de a riasztó azóta se működik. Valakinek van vmi ötlete, hogy mi a franc lehet ez a jelenség? A kocsiban LAserline riasztó van. A pontos fajtáját egyenlőre keresem neten. A távirányítója pontosan ilyen, de gondolom ez nem sok infó: http://www.dsmworld.net/forum/ecu-und-elek...ung-taster.html
  7. Tala

    Board Computer

    Köszönöm a helpet. Igen, nem a gyári rádió van benne, így hoztam már az autókerből.
  8. Tala

    Board Computer

    Kipróbáltam a 2 gombos dolgot :o 7 km/h-val többet mutat az óra. De elötte kiírt nekem 2 hibát. Valaki megtudná mondani, hogy melyik hiba mit jelent? A keresőt próbáltam használni, de reménytelen. Beírtam neki, hogy 95 hibakód, erre hibaüzinek kidobta, hogy a kereséshez minimum 3 karaktert kell beírni... Szóval ezt írta nekem hibaként az F után: 12,95
  9. Tala

    Board Computer

    Jah én meg asszem az elektronikát csak én fogom basztatni a kocsiban. Autószerelő korábban összeérintette alul a 2 vezetéket nekem a külső hőmérőnél, én néztem a kijelzőt. De azt egy szóval se emlitette, hogy korom feketére oxidálódott a vezeték... akkor jöttem rá, mikor össze akartam forrasztani, én nem fogta meg a cin... Na mind1, a lényeg, hogy működik a hőmérséklet kijelzésem :o
  10. Tala

    Board Computer

    Ne úgy fogd fel, hogy kibasztak veled, hanem úgy, mintha te lennél a kiválasztott (egy a sok közül) :)
  11. Tala

    Board Computer

    Akkor nekem TID-em van:) Nem tudod, valahol leírta a fórumon, hogy hogyan varázsolta rá a plusz adatokat, vagy ne kereskessek utánna? :o
  12. Tala

    Board Computer

    A TID az micsoda? :o A BC-t tudom, hogy Board Computer. Szóltam, hogy lehet néha hülyeségeket fogok írni (még1x bocs érte), mert még kezdő vagyok :)
  13. Megráztam. Kb 3-4 cm-es kilengéstél koppan a kipuff oldalirányban, felfelé pedig kb 2 centi a fonóhorog vasához, ami utólagosan lett felszerelve rá.
  14. Emberek vkinek nincs vmi tippje, hogy mi zöröghet nekem hátul. Akkor jön elő, mikor már bemelegedett a motor/kipufogó, és elkezdek vele tolatni, vagy rázós úton jobb kanyart veszek. Hátramenetben addig hallatszik, amíg nagyobb sebességgel tolatok, és el nem engedem a kuplungot. Azóta hallatszik, mióta a kipufogó meg lett hegesztve. A hangból tisztán hallatszik, hogy fém verődik fémhez nem túl erősen, de gyors ütemben (kb. 2-3/mp)
  15. Tala

    Board Computer

    Látod, megfázott a sok kinti hideg levegőtől :D Valamelyik nap majd sort kerítek a kijelző szétbontására, csak holnap megyünk Nagykanizsára, hétfőn meg Zalaegerszegen lesz sírlátogatás:/ Azt jól tippelem, hogy a Computeremből olyanokat, hogy pillanatnyi fogyasztás, megtehető út, nem lehet előcsalogatni, vagy igen? :o
  16. Tala

    Board Computer

    POntosan azt mértem :o Ellenállást elösször a szobában, aztán a szabadban :D Változtatta az értékét, ebből gondolom, hogy jónak kell lennie. A dátumosat délután, meló után kipróbálom, thx a tippet :)
  17. Tala

    Board Computer

    Egy kis változás történt. Méregettem a hőmérséklet szenzort, és az működik. Jelet elvileg ad a computer felé. Szóval akkor nem értem, hogy miért nem írja ki a hőmérsékletet :o Vkinek vmi tippje?
  18. Tala

    Board Computer

    Sziasztok! Egy olyan kérdésem lenne, hogy a computer kijelzőjénél ugye van egy gomb. Namármost, ha nyomogatom, akkor nem történik semmi, pedig az írásaitok szerint, ha jól olvastam, különböző kiírásokat kéne mutatnia. Az enyém gyakorlatilag az időt mutatja, indításkor a dátum felvillan 2-3 mp-re, de utánna el is tünik egyből. A külső hőmérséklet helyén pedig 3 - -at látok. A dátum eltünésre valakinek van vmi tippe? A hőmérős elvileg a rossz külső érzékelő miatt lehet. (Astra F 1,4i 16V 97. 8. havi a kocsi)
  19. Igen, X14XE motoros:) MOndjuk nem tudom, de a törzskönyvében az szerepel, hogy Astra C 1,4 GL :o
  20. Igen, erre már én is gondoltam, hogy fordítva lett beletéve, sajna annyira ideges voltam magamban, hogy ki is ment a fejemből:/ Szégyen, pedig a szakmámhoz/munkámhoz kapcsolódik többek között ez is:S Rendben, megkeresem, hogy hol tudom beírni a vezérgépet :D Profilképnek őt raktam ki. De ide is ideírom: Astra f 1,4i 16V Ecotech motoros (nem teszem rá a nagyesküt, de emlékeim szerint X14XE motoros, holnap megnézem majd)
  21. Üdv kedves fórumozók :D Újonc vagyok még errefelé, illetve friss autótulaj, szóval nézzétek el nekem, ha néha hülyeséget írok :) És egyben megragadnám az alkalmat, hogy megkérdezzem, hogy vkinek lenne vmi ötlete, hogyan lehetne kicsit tuningolni a rendszámtábla megvilágítást? Illetve még 2 tapasztalatot osztanék meg, amik egymáshoz kapcsolódnak :) 1.: Autószerelő ismerősünkhöz ne vigyük a kocsit, ha kételyeink vannak vele kapcsolatban 2.: Műszerfal megvilágításhoz a 3 ledes izzó foglalatát kicsit csiszoljuk meg, mert a gyáriak 8 mm-esek, ellenben ennek a foglalata 9 mm-es. Én sajnos tudom már ezt :( Kedves rokon nagy hévvel, mondta, hogy segít kicserélni az égőket, mert amúgy is kellett, mivel a 3-ból 1 világított fehéren. Megvettem az égőket, 4 db-ot (egyet tartalékba), másnap nekilátott, én pedig jó segédként ott álltam mellette. Én kértem többször is, hogy vegyük ki az asztalra a konzolt, amit sokadik sikertelen próbálkozása után megtett, addig a helyéről kicsit kihúzva próbálta kicserélni ( a poén, hogy azt se tudta, melyik égőket kell kicserélni, és azok kb hol találhatóak). Utána még szenvedett az égőkkel, hajtogatta, foglalatcsere, stb. Én meg közben húztam a számat (de ugye rokont, nem cseszünk le, nem vagyunk vele illetlenek). NA mind1, a vége az lett, hogy a 3 égőből 1 hiányzik, 1-et sziloplasztal rögzített a helyére, mert a tartófémek letörtek, 1-et odaforrasztott, majd tett rá sziloplasztot (maradjon már a helyén), 1 lámpa beesett a kormányrudazathoz, és mivel a refivisszajelző égője közben eltünt (mégis léteznek fekete lyukak?) ezért a 4.-et betette oda. Eredmény: A beszereléseket elcseszte, a refiét kivéve. Ergo nincs műszerfal világításom, ellenben a refivel nem csak a szembejövő szemét tudom kivilágítani, hanem a sajátomat is, hála a visszajelzőnek. :o Így most már tudom, hogy ha meglesznek az új égők, akkor azt inkább itthon magamnak kicserélem... Tanulópénznek nekem kicsit durva volt. 3 óra elpazarolt idő és 3000 Ft bánta. :(
×
×
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.