Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

RazoR

Fórumlakó
  • Hozzászólások

    111
  • Csatlakozott

  • Utolsó látogatás

Everything posted by RazoR

  1. Ha ez az utastér levegő kivezetés akkor ilyen van nekem is csak hátul középen a lökhárító mögött de látszólag nincs baja.
  2. Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni, mert már teljesen tanácstalan vagyok! Valahol bejön az utastérbe a kipufogógáz és nem tudok rájönni, hogy hol! Amit eddig cseréltem: kipufogósor tömítés, csonk tömítés, rezonátor cső katalizátor, középdob, tűzkarika, hátsó dob (Paragi)! Volt vonóhorog az autón, a csomagtartó fenéklemezen a 4 lyukat letömítettem! Álló helyzetben nincs gond, csak menet közben, illetve ha felhúzott ablakoknál 3-ason megy a fűtés akkor sincs szag! A csomagtartóban viszont büdös van, minden kipufogógáz szagú, szóval szerintem ott jöhet be de ötletem sincs hogy hol és hogyan! 3 hónap múlva apa leszek és nem szeretném így a gyermekemet a kocsiban szállítani! Előre is köszönöm a tanácsokat! Ennyire lóg ki a lökhárító alól a cső
  3. Jelenleg a 2. tükröt hoztam el mi nem jó, nem lehet jól beállítani a tükörlapot és ez ráadásul osztott is, így tuti, hogy jobbkormányosra való! Hozzáteszem manuális tükörről van szó. Meg fogom nézni a szivacs alatti számot amit a kolléga említett hátha az alapján találok egy rávalót, biztos örülni fog a bontós, hogy harmadszor is kicseréltetem. Csak hogy fokozzam az izgalmakat a gyújtáskapcsolóm is eltört és szintén ugyanott vettem egyet, nagy boldogan átlamelláztam, hogy ne legyen kétkulcsos az autó de ez sem lett jó, mert a gyári kulcsom vége sokkal vastagabb mint az bontott kulcsa és eleve bele sem megy a gyári kulcs az új hengerzárba.... Ez is csere lesz! Megnéztem a kódolást, a gyári tükörnél LL-R kód van, a bontóban vett tükörnél RL-R vagyis tényleg jobbkormányosé amit adtak. UPDATE 2: visszamentem, reklamáltam: é=én, b=bontós é: nem jó a tükör, szeretném kicsrélni megint, mert ez jobbkormányos astrára való! b: honnan tudod, honnan veszed ezt a hülyeséget? (szószerint idézem) - elmagyaráztam neki, megmutattam hol a jelölés és mit jelent... b: nézek egy másikat de sokat vittek már belőle és eddig nem volt gond! é: elhiszem de ez nem jó, nem balkormányosra való b: ezt kétlem de nézek másikat - hozott még kettőt, mindegyik RL-R volt é: egyik sem jó, úgyhogy.... b: jóvan akkó visszadom a pénz és ne fárasszuk tovább egymást (pofákat vágva, flegmázva) é: pont ezt akartam mondani csak nem ilyen stílusban b: tessék, kösz viszlát é: még itt lenne a gyújtáskapcsoló is (na itt már nem volt őszinte a mosolya XD) b: mé nem mondta hogy olyan kell ami lamellázható a gyári kulcshoz? é: mert nem tudtam, hogy van többféle kulcsos... Még neki áll feljebb, hogy sz@rt árul és nem tudott átverni!!! Vicc! Végül adott egy lamellázhatót, 2 perc alatt átlamelláztam, öröm, bódottá... viszont most jobbos tükröm nincsen XD
  4. Sziasztok! Lerúgták a kocsim jobbos visszapillantóját! A kérdésem az lenne, hogy jól gondolom, hogy a jobb oldali tükörnek más a "kasztnival bezárt szöge" mint a bal oldalinak? Már a második tükröt cseréltem ki a bontósnál és nem lehet annyira "behajtani" a tükörlapot benne, hogy normálisan lássam a látni valót. Elképzelhető, hogy mindkét alkalommal jobbkormányos autóról származó tükröt kaptam?
  5. Köszi a tanácsokat, ezt fogom tennia valószínüleg. Az új kapcsoló megvan, müködik is (leszámítva hogy nem marad a helyén), remélem át tudják lamellázni. Más: valami tipp, hogy a központi távirányítója miért csinálja, hogy megnyomom, hosszan világít és ha elaludt a led csak akkor zár/nyit normálisan?
  6. Az remek, 14k-ért mondják meg... Ez kezd a hihetetlen kategória lenni!
  7. Ki lehet valahogy deríteni a kódkártya hiányában a kulcs kódját?
  8. Eltört a betét tengelye, ez volt a gond. Viszont csak a legolcsóbbra volt keret de ez meg nem marad bent a helyén. Mikor leállítom a kocsit kiugrik az egész betét a helyéről... Azt hiszem ebből gyári lesz amihez küldenek gyári kulcsot is csak ne lenne 35ezer...
  9. Közben beszéltem a szerelőmmel és ő is ezt mondta, hogy eltört a hengerzár tengelye valószínüleg. Vajon ki tudom szedni a régit így hogy forog simán, mert csak egy bizonyos kulcsállási ponton lehet kihúzni a betétet?!
  10. Sziasztok! Tegnap este történt a következő: indulnék haza, kocsi kinyit, gyújtás ráad, kulcs elfordít, semmi. A kulcs szabadon forog a gyújtáskapcsolóban, nem kapcsol semmilyen állásba, hanem simán elfordul a végállásig és nem történik semmi, ha kiveszem a kulcsot akkor is rajtamarad a gyújtás!!! Akksi tuti nem mert világtás van, zene szól. Mi lehet a gond? Mi lehet a megoldás?
  11. Sziasztok! Tegnap este történt a következő: indulnék haza, kocsi kinyit, gyújtás ráad, kulcs elfordít, semmi. A kulcs szabadon forog a gyújtáskapcsolóban, nem kapcsol semmilyen állásba, hanem simán elfordul a végállásig és nem történik semmi, ha kiveszem a kulcsot akkor is rajtamarad a gyújtás!!! Akksi tuti nem mert világtás van, zene szól. Mi lehet a gond? Mi lehet a megoldás?
  12. Sziasztok! Nem tudja véletlenül valaki, hogy az x16xel kódú motor esetében milyen méretű a kipuff flexi cső? 45*? Előre is köszi!
  13. Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni a következő problémával kapcsolatban: 1,6 16V X16XEL motor, kb egy éve gyűrűtörésem volt, összes gyűrű+sallangok cserélve lettek. Kb. 1,5-2 hónapja elkezdett kihagyni egy henger. Trafósor és gyertyák cserélve újakra. Most ott tart a dolog, hogy hidegen beindítom, kb. 5 percig jó aztán elkezd dadogni, elindulok vele jó, majd az első lámpánál mikor megállok egy darabig jó, aztán megint dadog. Röviden össze-vissza, teljesen random csinálja. Erős benzinszag jön a kipufogóból. Szerelőhöz még nem volt időm vinni de hátha tudtok valami okosat mondani, hogy merre induljak el. Látatlanba a szerelő koxos szelepre vagy koszos EGR -re tippel. Injector tisztító adalékon túl vagyok de semmi javulás. Előre is köszi a segítséget!
  14. Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni a következő problémával kapcsolatban: 1,6 16V X16XEL motor, kb egy éve gyűrűtörésem volt, összes gyűrű+sallangok cserélve lettek. Kb. 1,5-2 hónapja elkezdett kihagyni egy henger. Trafósor és gyertyák cserélve újakra. Most ott tart a dolog, hogy hidegen beindítom, kb. 5 percig jó aztán elkezd dadogni, elindulok vele jó, majd az első lámpánál mikor megállok egy darabig jó, aztán megint dadog. Röviden össze-vissza, teljesen random csinálja. Erős benzinszag jön a kipufogóból. Szerelőhöz még nem volt időm vinni de hátha tudtok valami okosat mondani, hogy merre induljak el. Látatlanba a szerelő koxos szelepre vagy koszos EGR -re tippel. Injector tisztító adalékon túl vagyok de semmi javulás. Előre is köszi a segítséget!
  15. Átnéztem minden hibalehetőséget, kimértem mindent, köztük az érintkezéseket is és minden jó.
  16. Sziasztok! A problémám a következő: adott a gyári központi zár és a távirányítós kulcs. Új elem van a kulcsban, feltanítom ahogy kell és pár nap múlva nyitnám a kocsit, elkezd hosszan világítani a piros kis led majd egy pár ilyen alkalom után elfelejti a programot és nem nyitja/zárja a kocsit csak ha újra feltanítom. Majd az egész kezdődik elölről... Valakinek valami ötlet, hogy mi lehet a gond? A másik: míg be nem melegszik a motor, pirosnál a fordulatszám leesik 800 alá és ott nyöszörög, nem fullad le de nem is tartja a 800-at, ötlet?
  17. Sziasztok! Tudom, hogy valószínüleg sokan feltették ezt a kérdést már, de nincs időm 700+ oldalt végignézni. Tud valaki egy olyan szakit aki vállal gyári elektromos ablak beépítést utólag? Komplett szettről lenne szó a mechanikától a kárpitig + kéne a komfort cucc is bele. Előre is köszi!
  18. Sziasztok! Nyakamon maradt egy G Astrához való 1 dugattyúra gyűrűgarnitúra! Goetze márkájú, 78,98x1,2x1,5x3mm S a méretei! 4000 forintért vihető, eredeti ára 5800,-! Vadonat új, a csomagolás egyszer lett kibontva, mivel rossz méretet rendelt az autósbolt, nem olyat amilyet kértem és a bontott csomagolásút nem vették vissza! Érdeklődni e-mailben (razr84@gmail.com) lehet! Ha esetleg gyűrűzni kell a kocsidat megspórolsz így egy kis pénzt!
  19. Sziasztok! Van egy kis gond a kocsimmal és kissé tanácstalan vagyok! Tavaly ősszel elkezdett kihagyogatni az első hengerem, zabálta az olajat! Elvittem a szerelőmhöz, szétkapta és kiderült, hogy le volt rakódva a szelepre ilyen olajos kormos trutyi és megszorult, gépműhelybe vitték a szelepeket és rendberakták, cserélve lett a szelepszárszimering, az összes megfelelő tömítés....! Nagyon baba is lett utána, egyenletesebben járt, húzott nem zabálta az olyajat, kevesebbet fogyasztott, egy darabig!!! Megint elkezdett rángatni, majd teljesen megállt az egyik henger! Ismét zabálja az olajat, viszont mostmár a nívópálcán tök fekete az olaj és benzinszagú!!! Beszéltem a szerelőmmel és azt mondta valószínüleg gyűrűtörés!!! Lehet megúszom 30k-ból de lehet hogy 150k!!! Az előző akció is 80k volt!! Szerintetek megéri még foglalkozni vele, vagy nézzek bele egy új motort???
  20. Sziasztok! Kezdem az elején: 3 hónapja ráköltöttem a motorra 75 ezret, szelepszárszimering, főtengelyszimering, alsó felső tömítések szelep gépműhelyben, stb, stb. Jelenleg az a gondom, hogy nem megy az egyik hengerem, és tele van az olaj benzinnel..... Gyűrűtörésre gyanakszom, plusz még ki tudja mi lehet.... Elgondolkoztam 2 dolgon: motor nagygenerál, vagy motorcsere. Szerintetek melyik lenne a nyerő variáció????
  21. Hát nem kecsegtet sok jóval a tünet, én most jártam meg egy hasonló kört és 80 ezerbe fájt a dolog! Az első hengernél felszorultak a szelepek és emiatt 3 hengerezett! Hengerfej le, összes tömítés csere, gépműhelybe a szelepek meg a hengerfej, síkoltatás stb.! De ha már úgyis szét van szedve a hengerfej szerintem cseréltess szelepszár és vezműtengely szimeringet is ha szükséges nem sok többletköltség és meghálálja a motor!
  22. Helló, A hűtő dologban igazatok van, ezt így végig sem gondoltam.....! Igazából az a baj, hogy kilyukadt és majdnem annyi lenne megjavíttatni mint egy új! Más! Mostanában, mikor kiszállok a kocsiból folyton megráz és nagyon idegesítő, mitől lehet ez és mi a megoldás? Olyan kis lógó gumiizét nem szívesen raknék a kocsimra!
  23. Sziasztok! Kilyukadt a hűtőm, vennem kell egy újat és arra gondoltam, ha már veszek, akkor valami nagyobbat kéne belerakni a gépbe, az lenne a kérdésem, hogy mondjuk egy 2.0 astrának be lehet e rakni a hűtőjét az 1.6ba különösebb probléma nélkül???
  24. Van tócsa alatta, de nem akkora, hogy elfollyon az összes víz 3 nap alatt! muszáj mennem vele, el kell jutnom a szerelőig!!! :D Vagy viszek magammal egy liter benzit és ahol megáll ott rálocsolom és zippot neki......
  25. Rosszabb???? Ne idegesíts! Mire gondolsz????
×
×
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.