Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Faust

Fórumlakó
  • Hozzászólások

    42
  • Csatlakozott

  • Utolsó látogatás

Everything posted by Faust

  1. Szia Nekem is hasonló problémám volt amíg nem hoztam helyre a központi zárat :) A helyzet az hogy a zárbetét ki van kopva ezért nem tudod kulcsal nyitn/zárni. Azt meg tudod csinálni, hogy bontottan veszel hozzá egyet, de én megelégszem azzal is ha a központi nyitja :P Ha a zármotor rudazata rajta van akkor működnie kellene végülis. Egy ilyen müanyag billentyűt forgat el a motor, aminek annyi szerepe van hogy kivülről a zárgomb benyomásakor felhuzza a zárnyelvet vagy sem. Egyszerü mechanika, de ha kikopnak ezek a müanyak bizbaszok benne akkor cseszheti az ember. Ha bontóba találsz hátsó zárat akkor össze tudod hozni. Teszek fel fotókat ha szükségét érzed :) Üdv.: Gábor
  2. Faust

    Motor

    Köszi az infót, kicseréltem a légtömegmérőt és megszünt a hiba :P De arra is rájöttem, hogy valószinüleg sosem mért jól mert mióta az új van benne sokkal jobban megy az autó. Ez előtt elfogyott a kraft 140 körül, de most 180ig úgy húz mint állat :D Mégegyszer köszi :)
  3. Faust

    Motor

       
  4. Faust

    Motor

    Na neee, ez igen rossz hír. Holnap utaznék vele vagy 400 kilómétert, merjek így elnidulni ? Mit lehet tenni ?
  5. Faust

    Motor

    Üdv mindenkinek! Olyan rég jelentkeztem problémával , hogy eljött az ideje :) sajnos. A helyzet az, hogy az autó 150-160as sebességnél kivillantja a cseklámpát. Amint visszaengedem a gázt percek mulva ki is alszik. Ez kb. egy hónapja jelentkezett. Most hogy jöttem haza pályán viszont csinált egy olyat 140 körül kivillant a lámpa, elment minden erő belőle és egészen 100ig lecsökkent a sebesség hiába próbáltam gázt adni. Megálltam, motort leállítottam aztán egy fél órás pihenő után mikor beindítottam semmi gondja nem volt. A következő hibákat olvastam : p1100 - Kritikus rendszer meghibásodás 1 (0C) - nincs jelen p0105 - Kritikus rendszer meghibásodás 2 (0C) - nincs jelen p1650 - CAN: eszköz nincs vonalban (0A) - nincs jelen p1651 - CAN hibát kap (0B) - nincs jelen. Annak már utánna jártam, hogy a légtömeg mérővel van valami. De talán itt van tapasztasztalata valakinek mi a teendő. Holnap megfujkálom kontakt sprayel a csatikat meg megnézegetem a kábeleket. Viszont elég ijjesztő volt a legutóbbi jelenség amit leírtam. Előre is köszi.
  6. Jobb vagy bal menetes ? Azt nézted ? Csak mert az enyémen balmenetes, ráadásul nem mindennap használja az ember és az autóba is el lehet korrodálva a menet.
  7. Szia Nekem is épp ez a motorkódos autóm van és nekem is 1500-nál kezd tölteni. Szerintem ez a normális, nekem nincs vele gondom :) szépen húz.
  8. Faust

    Elektromos

    Persze, az van az autóba alapból :) Nem tudom viszont mikor járok Pest felé... dugójáról tudsz képet mutatni ?
  9. Faust

    Elektromos

    Szivesen eladom akárkinek aki ért a felújításához, én inkább nem kontárkodnék bele :) A lényeg az, hogy sikerült helyrehozni még ha lett volna olcsóbb megoldás is. :) Lenne még egy kérdésem, van az autóba egy utólag beépített Panasonic cd-s rádió. aA kérdésem az , hogy tudtok e ajánlani valami féle univerzálisabb kormánytávkapcsoló interface-t amit esetleg ha később cserélem máshoz is tudom használni.
  10. Faust

    Elektromos

    Persze értem én hogy nem tudjátok helyettem megjavítani, csak annyit mondtam ilyen tippet nem kaptam, hogy van mikrokapcsoló a zármotor szerkezetben. A központi vezérlőt pedig én magam pótóltam. Ezért még nem kell rögtön nekem esni :) Másik dolog pedig, hogy a hátsó ajtók sértetlenek voltak nem láttam nyomát megbontásnak. A fóliák is épek voltak ezért kérdeztem egy szerelő ismerősömet aki azt mondta valószinüleg felszereltségből adódóan nem elektromosak a zárak hátul.Üresek voltak a dugaljak.Épp ezért próbálok innen segítséget kérni, mert nem vagyok profi szerelő. Sőt első autóm, szóval kis türelmet kérek még ha hülyeséget írok is.Köszönöm
  11. Faust

    Elektromos

    Arról sehol se kaptam infót, hogy az is lehet a baja... pedig írtam egy párszor ebbe a fórumba. Ezen túl hogy lehet szétszedni ha szegecselve van a zárszerkezet ? Megvan még mind a hat motor, de mint mondtam a csomagtér zármotorját vandál módon szétszedtem (mert forrasztva van a ház) és a villanymotor szét van égve benne. A másik, hogy mivel CD felszereltségű az autó igy az utastér két hátsó ajtaja nem volt elektromos zárakkal szerelve. Úgyhogy a két elsőt azt meg tudom nézni.
  12. Faust

    Elektromos

    Sziasztok Megoldás született gondoltam osztom a tapasztalataimat. Végül szétszedtem a összes ajtót és döbbenten szembesültem azzal, hogy az összes zármotor halott volt. Használtan vettem bele 6 új motort és már beszerelésre is kerültek. Két motornál még van szakadás a kábelezésbe, azokat a hévége folyamán megkeresem. De a lényeg az hogy már az összes ajtó nyit és zár, távirányítóval és a zárral is :) Azt hogy hogyan s miképp történhetett meg az , hogy tönkrement az összes motor azt a mai napig nem értem. Volt szerencsém szétbontani a csomagtartó motorját amiben a villanymotor müanyag alja meg volt égve és részben szétolvadva. Elméletileg pedig túlfeszültséget nem kaphat...
  13. Faust

    Elektromos

    Sziasztok, Na a helyzet a központi zárral, hogy " 20 motor áramkör szakadt " arra vagyok kíváncsi, hogy lehet leszűkíteni a kört mert nem szeretném szétszedni az összes ajtót. Itt vannak az adatok : Mérési adatblokk: Azonosító,129 Távirányító kulcs,Inaktív Felismert távirányító,Távirányító 4 Kulcs funkció érzékelt,Nem programozott Előz. érzékelt távirányító (előzőleg),Távirányító 4 Előző kulcs funkció,Nem programozott Távirányító 1 állapot,Nem programozott Távirányító 2 állapot,Nem programozott Távirányító 3 állapot,Nem programozott Távirányító 4 állapot,Nem programozott Távirányító 5 állapot,Nem programozott Vezető oldali nyitó kapcsoló,Inaktív Gépjárművezető zár kapcsoló,Inaktív Gépjárművezető ajtó zár állapot,Nyitott Ajtógomb nyitás,Inaktív Ajtógomb zárás,Aktív 0V Ajtógomb állapot,Hiba Gépjárművezető ajtó kapcsoló,Nyitott Gépjárművezető ajtó állapot,Ajtó zárva Összes ajtó kapcsoló,Nyitott Összes ajtó állapot,Ajtó zárva Csomagtér ajtó kapcsoló,Nyitott Csomagtér ajtó állapot,Ajtó zárva 'KULCS-BENT' állapot,Ki Akkumulátor feszültség,0.0 V Zármotorok áramfelvétel (központi ajtózár),12.6 A Zármotorok nyitás (központi ajtózár),Inaktív 0V Zármotorok zárás (központi ajtózár),Inaktív 0V Zármotorok reteszelés (központi ajtózár),Inaktív 0V Zárak állapota (központi ajtózár),Nyitott Túlterhelés védelem,Inaktív Irányjelző,Inaktív 12V Napfénytető/ablak,Inaktív 12V Ütközés érzékelő,Inaktív Utolsó használat,Mechanikus ezeket zárt ajtóknál és gyujtással néztem.
  14. Faust

    Elektromos

    Sziasztok Ha már a központi zárról van szó :) Már régebben is írtam ebbe a topicba de azóta sem oldódott meg a gondom. Szóval hogy az elejétől kezdjem mikor megvettem az autót akkor nem volt benne központi vezérlő doboz és volt egy szakadás a hátsó ajtónál. Vettem bele egy bontott dobozt és a szakadást kijavítottuk, de továbbra sem működött. Kúlcsot fordítom a zárba, doboz kattog de nem nyitja a többi ajtót (azt tudom hogy a kulcsot rá kell hangolni a távirányító működéséhez, de a zárban elvileg működnie kéne) volt hibaolvasás és szakadást jelzett amit ugye kijavítottunk és azt írta hogy nincs kulcs párosítva. Ez azt jelenti hogy nem fog működni míg nem párosítok hozzá kulcsot a zárral sem ?
  15. Hali Normálisabb autósboltokban lehet kapni ezt a dupla oldalú szivacsos ragasztószalagot (elvileg ilyet használnak gyárban is) kb. 500-600 forint métere. Ha nem mondanák akkor hajszárítóval kell melegíteni, hogy fellágyúljon a ragasztó anyag. Felületet szépen letisztítod és kiválóan fel lehet ragasztani vele :) Én is kb. fél évig kinlódtam mire sikerült ezt beszereznem és 3-4 féle ragasztószalagot is kipróbáltam. :P
  16. Sziasztok, Olyan kérdésem lenne hogy 1998/12 Vectra DTI Caravan autóhoz milyen hosszú kézifék bovden kell ? Már egy ideje ki van szakadva a bal hátsó dobból és ki szeretném cserélni, de rengeteg félét hoz az alkatrész kereső. Előre is köszi
  17. Faust

    Motor

    Találtam egy jó szerelőt, elvittem, hibaolvasás és kicserélte a főtengely jeladót és jó a gép :) Viszonylag olcsón meg is úsztam :P Csak javasolni tudom én is hogy nagyüzemi szervizekbe ne vigyük az autót, mert eléggé le akartak húzni. Üdv.
  18. Faust

    Motor

    Nem akarom elhinni hogy meghalt az adagoló, hideg motornál miért nincs baja ? És miért forralja a vizet ? Nem is tudom mit csináljak, érdemes elvinni másik szervizbe ? Vagy keressek inkább egy helyet ahol tudom javíttatni az adagolóját ? A srác kitörölte a hibákat, 32szer jelentkezett ez a fordulatszám jeladó hiba. Rádugta a kütyüjét közvetlen az adagolóra is. Azt mondta érdemes még egyszer megnézni pár nap múlva. De most fizessek érte még 6000ret ? Vagy nézessem meg másik szervízbe ?
  19. Faust

    Motor

    Na hát nekem is ez van, csak nálam 90%-ban rossz. Nálad mi volt a megoldás ?
  20. Faust

    Motor

    Fordulatszám érzékelő hiba az adagolóban a diagnózis. Ha jól láttam a szerelő arcán a szívás... Ja és volt ilyen hiba is hogy kipufogógáz visszavezetés hiba, vagy ilyesmi és ilyet is láttam a kijelzőn hogy izzítógyertya szakadás.
  21. Faust

    Motor

    Én a Vaterán nézelődök, vannak egész elfogadható árba. Bár túl olcsón sem akarok mert nem bízom a csábító ajánlatokba. Értesítelek ha sikerült rendelnem egy jó forrásból.
  22. Faust

    Motor

    Köszi, én is arra gondoltam. Csak az a baj nem vagyok egy nagy autózseni és ha ki is olvasom a hibát attól még valószinüleg el kell vinnem szerelőhöz :S ha csak nem valami kisebb hibája van. Ezért vacilálok rajta.
  23. Faust

    Motor

    Már egy pár napja nem tapasztaltam, de nem is voltak hosszú útjaim. Manuális klímás a verda és a termosztátháznál sincs folyás. Milyen hibaolvasó interfacet lenne érdemes megvennem amivel minden hibát kiolvashatok ?
  24. Faust

    Motor

    Milyen csatlakozókat érdemes megnéznem ? Egyszer már végigmatattam az egész motorteret, csatlakozókat, vezetékeket. Igazából a műszer mutatná meg, de ma sem hívott a szerelő hogy vihetném. Hétfőn megnézetem akárhol.
  25. Faust

    Motor

    Mióta elment a 4 liter víz és utánna töltöttem azóta nem fogyott egy centit se,pedig mentem vele vagy 150 kilómétert. Szóval szerintem a hengerfejet ki lehet zárni. Ma viszont volt egy érdekes jelensége, Mentem 90es tempóval és egyszercsak megjavúlt, kontroll lámpa kialudt, fordulatszám mérő működött és ment is mint barom. Ki is huzattam vagy 180ig :P Aztán megálltam vele, leállítottam fél órát állt és mikor újra beindítottam megint szar volt. Erre mondják azt hogy a technika ördöge.
×
×
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.