Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Lancelot

Fórumlakó
  • Hozzászólások

    38
  • Csatlakozott

  • Utolsó látogatás

Everything posted by Lancelot

  1. Lancelot

    Elektromos

    Sziasztok! Nemrég egy fura dolgot kezdett el a kocsi. Simán gyújtáson, a motor járatása nélkül a bekötött erősítő és a rá kötött két hangszóró rendesen üzemel. Azonban ha a motort beindítom, az erősítő már nem megy (piros LED világít rajta). Motor járása mellett nem kap elég feszültséget? Mi romolhatott el, feszültségszabályzó? Ezt hol találom az autóban? Ezzel együtt fura, hogy az ablaktörlő is sokkal gyorsabban mozog, mint ahogy eddig szokott. Astra 1.6 16V EcoTec Köszönöm!
  2. Lancelot

    Motor

    Sziasztok! X16XEL Astrámnak olyan a hangja, mintha dízeles lenne. Ez a kicsit "szelepes hang", enyhén csattogó. Mint egy dízel autó, nah. Tudom, hogy ebből sok mindent nem lehet megmondani, de volt-e már valakinek ilyen gondja, és vajon mi lehet a megoldás? Hidrotőke csere megoldhatja?
  3. Lancelot

    Motor

    Nyáron hosszabb útra tankoltam Shell Nitro 95+ -t is, valamint egész télen használtam Spuri márkájú adalékot (injektort is tisztít) - mivel árulunk ilyent, és hát kíváncsi voltam. De egyik 'megoldásra' sem reagált semmit. A 'hiba' mindig megvan/megvolt, reggel indításnál. Hibalámpa nincsen. Számomra mondjuk tényleg olyan, mintha üzemanyag gond lenne. Amúgy a tavalyi vásárlás után a benzinszűrőt úgy kellett levágni, össze volt rohadva meg keményedve. A környékén a csöveket, és magát a szűrőt is cseréltem. Lehet érdemes lenne most is cserélni? ki tudja, előtte mi kosz gyűlt össze a tankba? Lehet az új is hip-hop eltömődött?
  4. Lancelot

    Motor

    Sziasztok! Az autó megvétele óta fennáll a jelenség, de már zavar :). Szóval, hideg motornál indítás után (jellemzően reggelente) nagyon köhécsel, meg-meg akad, ugrál a fordulatszám, szinte le is áll 2-szer 3-szor (bár még nem állt le). Ez tart olyan 4-5 mp-ig, utána már nincsen gond, szépen beáll a hidegindítási alapjáratra. Jó benzint tankolok, sosem gagyi kútról (MOL vagy Shell), szűrő, gyertyák stb. minden cserélve ami kell kb háromnegyed éve - de semmi nem változott. EGR tisztítás?
  5. Sziasztok! A múltkor aláfeküdtem az autónak, és láttam, hogy a kipufogó csövem be van horpadva, a középdob előtti részen (ha jól emlékszem). Az autón működés szempontjából nem veszek észre semmi rendelleneset. Szerintetek érdemes lenne kicserélni a középdobot a csővel? Amúgy se nem rohadt se semmi más baja nincsen.
  6. Köszönöm! Holnap kiszedem, de azért az új gumira is rákérdezek.
  7. Köszi! Igen, maga a bot, mindenféle ellenállás nélkül.
  8. Lancelot

    Motor

    Sziasztok! Arról tud valaki egy kis tájékoztatást adni, hogy hivatalosan milyen lehetőség van nagyobb motorra való cserének? Jelenleg X16XEL van a motorháztető alatt. Ehelyett gondolkoztam el X18-as vagy X20-as motoron. Most engem főként az érdekel, hogy hivatalosan le lehet-e papírozni, és ha igen, horror ára van-e? Annyit tudok, hogy rosszabb környezetvédelmi kategóriájú motort nem lehet beszerelni, ezért gondoltam, hogy az X-eseknél maradok. Üdv!
  9. Sziasztok! Ma ki szerettük volna venni a jobb oldali féltengelyt, gumiharang csere miatt. A kerék felőli oldalon szépen is ment minden, de a váltóból egyszerűen nem tudtuk kihúzni. Elvileg csak egy bordástengely van rajta, és ki lehetne némi erővel húzni, nem? Próbáltuk mindennel, de sehogy sem moccant meg. Mi a dolog titka? Köszi! Más: Nagyon kotyog már a váltórudam, olyan, mint egy régi Ikarus buszé. Létezik ehhez valami felújító készlet? Üdv! (Astra F 1.6 16V Ecotec '94 decemberi)
  10. Sziasztok megint! :) Sajnos nem megy a hűtőventillátorom :S. Egyszerűen nem kapcsol be. Ma este - amikor kicsit elviselhetőbb lesz a meleg - fogom megnézni, hogy mitől van ez. Ehhez szeretnék némi segítséget kérni, mivel érdemes kezdeni? Hol találom a hőgombát a motortérben? Annyi biztos, hogy a ventillátor nincs megszorulva, kézzel simán pörög. X16XEL Astra F Ecotec. Köszönöm előre is! ;)
  11. Lancelot

    Riasztó

    Sziasztok! Nemrég vettem egy központi zárat, és egy távirányítós riasztót az Astrámba. A központi zárat sikeresen bekötöttem, most a riasztón a sor. Van hat kábele a vezérlésnek, amiknek az ajtónyitáshoz lesz köze, narancs, fehér, és sárga, valamint ezek feketével kevert változata. Tegnap egész este ez után kutattam, itt is visszaolvastam, mégsem egyértelmű, hogy ezeket mihez kössem be :S. Olyanok vannak a leírásokon, hogy negatívos centrálzár, pozitív centrálzár, pneumatikus zár, centrálzár motornál stb. Kérem, ha tudtok segítsetek. Köszönöm.
  12. Lancelot

    Elektromos

    Sehol nem írtam, hogy átbaszás! Én vettem rosszat.
  13. Lancelot

    Elektromos

    A környékemen sehol sem volt villanyos Astra a bontóban. Így neten vettem hozzá, ahogy írod, komplett cuccot! Kapcsolók, kábelkötegek, szerkezet... Mindent. Csak arról fogalmam sem volt, hogy különbözik. Hirdetve is csak így vannak: Astra F elektromos ablakemelő szerkezet. Kb. sehol sem volt kiemelve, hogy ez csak 4-5 ajtóshoz jó. Most már tudom, hogy a 3 ajtós különbözik, így most nyomatékosan olyant kutatok.
  14. Lancelot

    Elektromos

    Köszönöm, akkor tényleg itt lesz a gond.
  15. Lancelot

    Elektromos

    Igen, próbáltam, de szinte semmit sem javult. Ha a motort teljesen felhúzottra állítom, akkor az ablak még 10 centit le van húzva. Ellenben lefelé az ajtó alját is kinyomná. Szóval az egész el van csúszva. Másra én sem tudok már gondolni, mint hogy különbözik kicsit.
  16. Lancelot

    Elektromos

    Sziasztok! Egész nap szereltem be az elektromos ablakemelőket. a kábelezéssel minden OK, 'működik', viszont nem jár rendesen a szerkezet. Előre bukik az ablak, nem is húzza fel teljesen stb. Feszül is néha. Jobban megnézve a régi kurblisat, annak a szerkezete kicsit más, másabb szöget zár be a szerkezet villája stb. Eddig sehol sem olvastam róla, de az egyetlen ötletem az, hogy a 3 és az 5 ajtós szerkezet különbözik. Végül is az ajtó is nagyobb. Szóval, valóban különbözik a 3 és az 5 ajtós Astra emelőszerkezete? :O
  17. Sajnos itt Szombathelyen ilyen nincs, csak általános, kisebb autósbolt - alkatrészüzlet. Meg egy közepes Unix. Még Opel kereskedés sincs a környéken, pár éve megszűnt :(.
  18. Sziasztok! A következő ábrán lévő, 22-es csapszeget kellene vennem. Sajnos a boltban azt mondták, hogy ki kell ehhez derítenem a cikkszámát, vagy valami mást, amivel meg tudják keresni a rendszerben. Kérem, ha tudtok, segítsetek nekem.
  19. Lancelot

    Elektromos

    Köszönöm a segítséget! Le a kalappal, még képet is linkeltél ;). Holnap lesz időm szétszedni, és bekötni. Vezetékem már van. De még egy kérdés: mivel tudom csatlakoztatni a kábelt a csatihoz, kell valami saru hozzá?
  20. Lancelot

    Elektromos

    Sziasztok! Három ajtós Astra F-embe vettem elektromos ablakemelőt, gyári bontottat. Szerkezet, és kapcsolók is megvannak. Tegnap lebontottam a régi kurblisat, és ma elkezdtem beszerelni az újat. Itt az oldalon található egy leírás, de két dologban elakadtam: - a leírásban ilyent van, hogy: "A kapcsoló és a motor fekete vezetékeit kössük össze és adjunk rá +12V-ot (94' utáni autókban F7-es biztosíték 10A) bal lábtér nagy csati 80-as pin" Na már most, én a biztosítéktáblához nem férek egyszerűen hozzá :S. Próbáltam kiszedni előre, majd hátrafelé, de csak alig lehet vele játszani, és így szerelhetetlen, ne férek a hátuljához. És amúgy mi az hogy 'nagy csati 80-as pin', az mi? :O - a másik pedig, hogy a jobb és bal oldalt ugye össze kell kötni, ez világos. De fogalmam sincs, hol tudnám elvezetni a kábeleket :S. A kesztyűtartót kivettem, kb. a kocsi közepéig okés, de onnan nem tudom, hogyan tovább. Talán ha kiszedem a kilométerórát is? Köszönök minden tanácsot! Üdv!
  21. Lancelot

    Elektromos

    Köszönöm, akkor meg fogom nézni!
  22. Lancelot

    Elektromos

    Azt meg tudja valaki mondani, hogy Astra F-nél a középső kijelző honnan kapja a folytonos áramot? A kocsi leállítása után néha megszűnik a tápellátása, és a világítás bekapcsolására visszajön. De előfordul olyan is, hogy szállok be a kocsiba, és az ajtó becsapása után magától bekapcsol - ilyenkor kap ismét tápot. Az idegesítő ebben az, hogy folyton lenullázza magát. Néha egy-két napig semmi baja nincsen, aztán egyszer csak megint elveszti az áramot. Legutóbb, mikor szintén elsötétült, megcsapkodtam a biztosítéktáblát, és (kinullázva) visszajött rá az áram. Szóval, valami érintkezési hibája van, de nem a kijelzőnél, hanem valahol a drót másik végén. De hová csatlakozik, honnan kapja a folyamatos pozitívot?
  23. Lancelot

    Elektromos

    Sziasztok! Egy elektromos problémám van. Az autó egy 1.6-os 16 szelepes Ecotec, 3 ajtós kivitel ('Sport' fantázianevű). Eddig a vezetőoldali ajtó nyitásakor mindkét ajtót nyitotta a kulcs egyszerre. Az utasoldali zárnál viszont csak azt az ajtót. Ez nem tudom, hiba-e, vagy gyárilag ilyen. De pár napja a vezetőoldali zár már csak a saját ajtaját nyitja, a másik oldalit nem. Vagyis 'megszűnt' a központizár. Nem tudom, van-e összefüggés, de a középső kijelző azóta nem mindig kap áramot. Néha a motor leállításánál, néha az ajtó kulcsrazárásánál megszűnik az áramellátása néhány pillanatra. Aztán kis idő múlva pedig lenullázódva indul újra. Biztosítéktáblánál néztem, nincsen kiégve bizti. Viszont bal oldalon felül (aminek a piktogramja egy ajtó egy kulccsal) lévő biztosítékhoz utólag be van kötve egy fehér kábel, elölről bedugva monyákolva; erről fogalmam sincs, hogy hová vezet és mi lehet. És hogy összefügg-e a fenti problémával.
  24. Lancelot

    Motor

    Sziasztok! Nem sokára szeretnék beruházni Astra F 1.6 Ecotec autómhoz egy sportkipufogóra. Viszont ahogy a netet bújom, szinte mindegyik kipufogónál oda van írva, hogy kivéve Ecotec. Például: "OPEL ASTRA F (Typ: F/CC) Sport Kipufogódob 2x76mm-es Kerek véggel Opel, Astra F, Sport Kipufogódob, Astra F 1.4 - 1.6 - 1.8 - 2.0 (Kivéve: 16V és Ecotec) Évj.: 1991-1998" Ez miért van? tényleg más specifikációs kipufogót kell keresnem?
×
×
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.