Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Pali982

Fórumlakó
  • Hozzászólások

    117
  • Csatlakozott

  • Utolsó látogatás

  • Days Won

    2

Everything posted by Pali982

  1. Jó amit linkeltem, bár csak ma fogom beépíteni. Tegnap megérkezett. A csatlakozókon mérve az enyém totál szakadt volt,nem voltak fokozatok csak direktbe a piros vezeték. Kb. ilyennek képzelem a kapcs rajzot az előtét ellenállásról. Az új ellenállás csatlakozóin mérve a piros (4-es) és a 2-es ill.3-as pontok között kb. 1,1ohm-ot ill. 0,8ohm-ot mérek a piaci multiméterrel, míg a kocsimból kiszerelten 1,4-1,5Mohm-ot mértem. A zöld tekercs két lába a 2-es 3-as pont,ott 0,3ohm van és az oldalsó ellenállás is jónak tűnik de hiába, mivel a közösített pont szakadt, így egyszerre két fokozat romlott el. Tervezni sem lehetne szebben!
  2. Szia Csaba66! Kiszereltem munka után az előtét ellenállást. Méregettem, két hasonló értéket kaptam az általad írtakhoz,de biztos h nem kOhm-ban kellene azokat az értékeket kapni? Az első kép alapján én azt gondolnám: https://opeleseknek.hu/opel-hutoventilator-motor-ellenallas-klimaval-szereltekhez-z14xep-z16xep-14-16-benzin-gm-gyari-1341721 Holnap foglalkozok vele jobban,mára már nincs idegem hozzá. Üdv.:Pali
  3. Találtam ERA márkához cikkszámot, így a kovacsauto.hu-n is lett találat. Ma is egész nap dolgozok, holnap ellenőrzöm a kocsin h tényleg ez kell-e: https://alkatreszek.hu/665099_era_p
  4. Ok, de hol kapok emberi áron? Ez a kérdés.
  5. Köszönöm, erre nem is gondoltam. Akkor ezért nem nagyon találok ellenállást. Kicsit még keresgélek és agyalok a dolgon. Amúgy ilyen kellene: https://opeleseknek.hu/opel-hutoventilator-hutomotor-ellenallas-klimaval-szereltekhez-z14xep-z16xep-14-16-benzin-1341721-1341721600-aftermarket
  6. Sziasztok! Astra H 1.6 XEP motoros 5 ajtós, klímás autómba cserélnék hűtőventillátor előtétellenállást. A hengeres, zöld színű kerámia bevonatos típus való bele,csak nem tudom hol kapok ilyet,hogy keressem? opeleseknek.hu-n 30-45 eFt-ért láttam, az gondolom csak vicc, ugye? Négy pólusú csatira emlékszek amikor széthúztam, de már nem vennék rá métrget. Pontos típust(oem számot) tudna valaki írni nekem? Esetleg linket a vásárláshoz? Köszi szépen! Pali
  7. Szia! Ez alapján a kép alapján a teknőben van. Az 1.6-os motornál ugyanez a szintjelző és abban is a teknőben van. Ha kiszereled, a teknő oldalán lévő elektromos csatlakozó "O" gyűrújét is cseréld ki, mert ott szivároghat az olaj. Csapágyboltban kb. max 50Ft. http://www.kepfeltoltes.eu/images/2019/07/27/557s_l500.jpg A képen a mikrofon formájú hengeres fekete alkatrész a szintmérő.
  8. Meglett a hibakód oka és a "fölösleges" kábelcsati helye is. A twinport szeleptömb rudazatának mozgató motorjára nem dugtam vissza a csatlakozóját. Csatlakoztatás után a fenti két hibakód el is tűnt. Az "árva" kábelcsati pedig nem volt sehol, az a hengerfej jobb oldalán lévő kábelek közé lehetett begyűrve, ugyanis egy szerelő szerint az egy, a gyujtótrafó-sor egyik csavarja alól hiányzó zavarszűrő kondenzátor kábele. Ráadásul oxidos a csatlakozó érintkezője. Ezzel kiderült az is, miért zúg a rádióm. Már csak ilyen zavarszűrő kondit kell szereznem. Újonnan ~5000 Ft +posta, de vaterán láttam ~1100Ft + postáért,csak pont szabadságon vannak aug. 9-ig. Amúgy szuper lett az autó, már 350 km-t belecsavartam mióta elkészült a motor.
  9. Nem,az be van kötve. Amit még most sem tudok honnan hiányzik,az egy egyeres vezeték. Ez egy újabb hiba lesz. Megkeresem a vezeték helyét és ha marad ez a két hibakód,akkor gyia a szakihoz vissza,ugyanis 1 év jótállást vállalt.
  10. Sziasztok! Ez mi lehet ez? Felújított csere twinport szívósort kaptam ötvenezerért,a szakember elutasította hogy a saját potméteremet megtartsam és rászereljük a felújított cseredarabra. A szívósor potmétere okozhatja ezt a hibát(P1112-06), vagy valami másról lehet szó? A másik kód is homály.
  11. Segítettem magamon, mint mindíg: https://drive.google.com/file/d/1XUxfaM4S07uSR-nSkuhUqw116No9onAD/view?usp=drivesdk forrás:
  12. Az lesz, erre jutottam én is. Autodata sem jó ilyen csatlakozó keresésre. Más kérdés: Gyárilag a Z16XEP-s széria úgy jött ki állítólag, hogy klíma bekapcsolása nélkül nem indul el a hűtőventillátor a korai példányoknál ha túlmelegszik a motor. Eddig ezt nem teszteltem, mert nem volt gond a motorral,de most próbaúton mire visszaértem forrt a víz és nem indult a ventillátor. Ez az opció kapcsolható opcom-ban?Ha igen,hol? Klímát bekapcsolva rögtön indult a hűtőventillátor és abbahagyta a víz is a forrást a tartályban.
  13. Este végeztem az összerakással, most lesz beindítva, majd kiderül. Nincs valami elérhető kábelkorbács rajz a neten hozzá? Ilyesmi megoldásra gondoltam. Emlékszem hogy lehúztam szétszedéskor valahonnan,de totál kiesett hogy honnan.
  14. Sziasztok! Tudna valaki nekem segíteni? Hová tartozik ez a vezeték? Z16XEP motorról van szó. https://drive.google.com/open?id=1tqGW8SoVDkYO7vDVlbL_r9su9bDzaiQ5 https://drive.google.com/open?id=1Caav0SGer-wJqUZoKsve-Fae8NZNX4ds Minden csati le lett húzva hengerfejezés előtt, már összeraktam és minden csatlakozó a helyén kivéve ezt az egyet. Egyeres vezeték, egypólusó csatlakozóval. Köszönöm!
  15. Z16XEP motoromat bontottam szét, mert gyűrűzés és hengerfej felújítás előtt áll. Tud valaki segíteni nekem a csavarok meghúzási nyomatékával kapcsolatban? A hengerfejen és a blokkon lévő összes csavar nyomatéka kellene. AutoData-t sajnos nem tudtam felimádkozni win10-re, fél nap win7 és újabb Autodata telepítést spórolna meg nekem az aki közzétenné számomra ezeket az értékeket. Köszönöm!
  16. Szerintem szivosor.hu Gödöllő. Én tegnap előtt jártam náluk ugyanilyen hibával. Ha összeraktam a motort majd leírom a tapasztalataimat, de elég korrekt a felújított darab amit cserében kaptam az enyémért.
  17. Szia! Jó lett! Ahogy írtad,a kijelző menüjében kellett keresgélnem és meg is találtam a hiányzó beállítást: Viszont van más is: O2 érzékelő fűtés áramkör hiba-1-es hengersor,2-es érzékelő. Ez a katalizátor utáni lambdaszonda,ugye? A katalizátor előttinek ugyan ez volt a baja bő 1 éve.
  18. Szia! Igen,ezt a fórumot én is olvastam, de nekem nem ilyen egyszerű. Ha újra rácsatlakozok a klón op-commal a kocsira, a beállítás "Present", tehát elmentődött rendesen és igen, a négyjegyű biztonsági kód is kellett hozzá. Az élő jeleknél látható, hogy a kormány gombjainak a jeleit veszi a kocsi ,csak semmi hatása. Holnap délután folytatom.
  19. Szia Csaba66 és a többi fórumtag! Vettem multikormányt,be is szereltem. Ma voltam egy kolegámnál akinek kínai klón opcom-ja van. A CIM modulnál a Steering Wheel Control-nál a Presentre váltottuk, felprogramoztuk és semmi, továbbra sem működnek a gombok. Van valakinek tapasztalata ebben?
  20. Szia Csaba66! Bontott kormányban gondolkozom én is. A cserén csak az a nehéz, hogy légzsákos kormányt még nem cseréltem,a légzsákról semmit sem tudok, különben átcserélném én is. OpCom van egy helyi autóvillamosságis ismerősömnek. Furcsa módon a cromax külön cikkszámon jegyzi a kürtkábelt multikormányhoz és nem multikormányhoz. Nem ismerek senkit aki cserélt már ilyet.
  21. Sziasztok! Érdeklődni szeretnék, hogy ha ki szeretném cseréltetni a kormányt multikormányra, annak pontosan milyen anyagszükséglete van a multikormányon és a kezelő kapcsolókon kívül? Kell valamilyen kábelezést cserélni, esetleg plusz kábelt szerezni hozzá a gombok miatt? Ha valaki jártas ebben a dologban, nagyon megköszönném ha felvilágosítana, érdekelne az anyagköltség és a munkadíj is. Tud valaki ajánlani szakembert aki megcsinálna egy ilyen átszerelést Aszód 50-60 km-es körzetében?
  22. Képek a bal hátsó ajtó kábeléről: http://kepfeltoltes.hu/view/161101/20161101_101328_2__www.kepfeltoltes.hu_.jpg http://kepfeltoltes.hu/view/161101/20161101_101506_1__www.kepfeltoltes.hu_.jpg http://kepfeltoltes.hu/view/161101/20161101_102050_1__www.kepfeltoltes.hu_.jpg 10 vezetékből 4 beteg,a piros(+) és a barna(-) tápvezetékek pedig eltörtek. Na ezért fogytak a biztosítékaim az elmúlt napokban!
  23. Sikerült kinyitni a hátsó ajtókat! :D Azért nem nyitottak a mozgó motorok,mert először reteszre kellett zárni a kpzárat,úgy hogy a vezető oldali ajtóra visszadugtam a csatit.Kétszer zárva,majd kétszer nyitva kinyitott!Biztit gyorsan kivettem,holnap folyt.köv. Nagyon boldog vagyok! :))))
  24. Erre akartam válaszolni... Közben vannak fejlemények: Ha kicsap ehy biztit,utánan nem nyit nem zár amíg le nem veszem az akksi sarut.Visszatéve először csak zárás irányba működik(próbál zárni de már ugye zárva van) és csak ez után lehet nyitni.Nyitás közben hallani s zárak mozgását de ki is csapja a biztit.Most újra nyithatók az első ajtók,a hátsók nem. Lehúztam a csatikat az első ajtókról,a csomagtér ajtóról,a tanksapkától és (csak nyitáskor) még mindig kicsapja. Mind a 4 ajtó tápvezetéke párhuzamosan van kötve,bárhol zárlatos,nem ajtó függő.Viszont próba képpen "megmaszírozva" a bal hátsó ajtó zsanérjánál az átkötést már nem csapja ki a biztit,hallani hogy nyitásnál-zárásnál mozognak a motorok minkét hátsó ajtónál de nem nyitja ki egyiket se. Most tényleg elakadtam.Hogy nyissam ki a bal hátsó ajtót? Ugyanis föl kéne szedni a küszöbtakarót hogy kifűzhessem a "B"oszlopból a kábelt...
  25. Telefonról írok,az idézés lehet nem jó. Legutóbbi jelentkezésem óta a MAI NAPON hiba a következő: Felnyitott csomagtartóajtónál(a kpz.motor zárt állásban) jó biztivel távirányítót nyitva-zárva csak zár,de mindent teljesen lezár(első ajtó már kulccsal sem nyitható és kiveri a biztit.Belülről sem nyitbatók az ajtók.Új biztivel nem nyit de nem is veri ki.A műszerfali kp gombbal sem csinál semmit,a bizti-t nem lövi ki.Most felnyitott csomagtartónál minden zár szuperül bezárt,nem nyitja ki semmi! Mindezek előtt még TEGNAP kiszereltem a REC modult,szétszedtem hogy van-e fóliaszakadás vagy bármi elváltozás.Látszólag minden rendben. Csaba66 írtad hogy lenne rajzod.Már nekem is van,felkínlódtam virtuálus gépre én is az autodata 4.45-öt! Ötleteket várok....
×
×
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.