Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

vnonoo

Fórumlakó
  • Hozzászólások

    118
  • Csatlakozott

  • Utolsó látogatás

  • Days Won

    1

Everything posted by vnonoo

  1. vnonoo

    Egyéb csevegés

    OmegaTD-vel egyetértve én is azt mondom,hogy Te egy "normális" tag vagy,így mindenféle vérszívást mellőzve mondom: jó 5let... ...mivel amit eddig leírtál,az alapján a kocsid egy komplett renoválást áhítana... Igaz,amennyi gondja van,örülhetsz,ha az ülés-szettet fel tudod használni belőle... ...de minden tiszteletem a Tiéd,mert FOGLALKOZOL A VERDÁVAL,próbálnád rendbe rakni és a kérdéseidből látszik,hogy nem csak másokra hagyatkoznál!!! -tudom,hogy megy ez,mert ugyanígy kezdtem,nem is olyan régen... :) Nagyon szerethető és jól használható gép az Omega,de ha eszetlen -és hiszékeny! (mekk mester szakik...) - vagy,hamar a pénztárcád vámpírja lehet...
  2. vnonoo

    DIGIT-KLÍMA

    Ahogy Kori mondja: a KOMPLETT szigetelést ki kell szedned és ki kell szárítanod,külömben eléggé meg fog "szagosodni" a verdád... ...és a beázást is sokkal könnyebben megtalálod,ha teljesen kiüríted a bódét -tudom,mert már túl vagyok ezen... Nem kis meló,de azért végrehajtható... A locsolgatós próba viszont nem feltétlen fog bejönni,mivel szinte lehetetlen leutánozni a "természetes" hatásokat. Ha szerencséd van,a kirámolás után próba nélkül is meg fogod találni,hol a gond.
  3. vnonoo

    Egyéb csevegés

    Alapjárati motor... Tisztogathatod,de a csere a korrekt megoldás...
  4. vnonoo

    Egyéb csevegés

    Fog még jelentkezni...
  5. vnonoo

    Egyéb csevegés

    Fog kelleni valami,ebben biztos légy...! ...nem egyszer... ...viszont még mindig jobban jársz,mintha egy "prémium" verdát vennél: egy Omega játszva nyújtja ugyanazt a luxust,kényelmet és tekintélyt,viszont lényegesen olcsóbban tartható fent!!! Az ismeretség jó dolog az alkatrészek szempontjából,de azért a " dabasi bontós" közelségét nem fogod bánni... ;) Korrekt amúgy,ez nyugtasson. :)
  6. izé... igen,az a jobb valójában bal... bocs,majd igyekszem többet aludni... :) ...és megint izé... a gömbcsészére gondoltam,mint persely... huuuuuu,asszem most én voltam a gépész... :)
  7. A persely,amit gsizoli emleget,a jobb elsö és a jobb hátsó lengökaroknál van.Ahogyan változik a lengökarok állása, úgy mozgatja a lámpákat a motor...
  8. Hát én egyben kaptam ki a lámpát,de szerintem a motor maga sincs nagyon "elszeparálva" a kiszedés szempontjából... Elég gyatra agyam van,így már pontosan nem emlékszem a lámpacsere folyamatára,de egyáltalán nem rémlik, hogy extra szopás lett volna... Nagyjából 1-1,5 óra alatt simán kicseréltem a kettöt és a motorokkal sem volt gondom.
  9. A fényszóró kiszedése attól trükkös,hogy fogja csavar alul is,amihez a lökhárító és a lámpa közt férsz hozzá. Nálam hatos csavar volt/van ott,amit egy elég hosszú dugókulccsal tudtam kivenni. Maga a motor kiszedése meg még egyszerübb,mivel csavar sem fogja -elfordítós,asszem... A szétugrott csuklóra max akkor dobhat hibát,ha az állításban valamiképpen pont megakadályozza. Tehát mondjuk nyomna kifelé a motor,de a gömb elakad a lámpatestben...
  10. vnonoo

    Egyéb csevegés

    :) Egy jó hosszú csavarhúzó és egy szintén nem túl rövid csipesz a megoldás... ...és azért némi türelem sem árt... Hajrá!!!
  11. vnonoo

    Egyéb csevegés

    Hát,ezt én passzolnám...
  12. A szerelő nem tudta megmondani,hogy ez mi és hol is van pontosan??? Kopogás-érzékelő = Vezérműtengely helyzetérzékelő/jeladó ...
  13. vnonoo

    Egyéb csevegés

    Ma kb 5 !!! autószerelőnél jártam,köztük egy Opel-szervízben !!! és TELJES CSŐD!!! Nem is tudom,hol kezdjem...: bekerült a tempomat,de ugye nem működött. Irány az Opel-szervíz... ...ahol Tech2 -vel nekiestek és kb 1órás próbálkozás után sikerült csak "megtalálni" a tempomatot!!! -na b.+ Újabb félórás küzdelem következett,aminek a végén csak úgy záporoztak a jó hírek: -LEHET,hogy probléma az eltérő évjárat (tempomat és autó között); -LEHET az a gond,hogy automata verdából van a tempomat; -LEHET,hogy az ECU egyáltalán nem is fogja tudni kezelni a tempomatot (???). Keressek valakit (figyeljetek!!!),akinek lehet OP-COM cucca,mert LEHET,hogy új hardverkódot kellene megadni a tempomatnak,amit aztán LEHET,hogy elfogadna az ECU is...! Opelnél nincs OP-COM!!! -csak Tech2,amivel viszont ezt nem lehet megoldani,mivel annak a programja sokkal újabb,mint a kocsim,illetv a belekerült tempomat... -azt hittem,besz...k!!! OK,irány ide-oda-amoda. Végül kikötöttem egy srácnál,akinek van OP-COM-ja,de ami sokkal fontosabb az az, hogy kb 8 évig dolgozott egy Opel-szervízben,így rögtön elröhögte magát, hogy opelesek a Tech2 helyett OP-COM használatára buzdítanak...! Ő volt az első a nap folyamán,aki valóban hozzáértőnek tűnt és 10 perc alatt el is ért annyit OP-COM-mal, mint a szervíz 1,5 óra alatt a Tech2-vel... Megoldani ő sem tudta viszont a gondot,de -komolyabb opeles segítséget is bevonva- leszűkítette a problémát: most tehát az van,hogy mivel a tempomat automatából van,a kocsim pedig kézi váltós, erősen kétséges az együttműködésük... naakkormostmilegyen??? Kori,TD,Malter és a Többiek,akik esetleg képben vannak: SEGÍTSETEK,PLEASE!!!! (mindezt bemásolom a fészbúkra is,esetleg onnan is jöhet támogatás...)
  14. vnonoo

    Egyéb csevegés

    Amikor én így jártam,egy pénzérme volt beleesve a sínbe... A sínen belől egy fogasléc van,azon ballag a villanymotor fogaskereke és amikor elérte a pénzérmét,szépen megakadt. Piszok erő van amúgy a cuccban,mert emberesen eldeformálta a 20 centest...! :)
  15. vnonoo

    Egyéb csevegés

    ...és lőn: kb 10 perc volt a csere + a szoknya-váltás... Köszönöm!!! nademost: berámoltam a tempomatot. A fékpedál kapcsolóját viszont nem cseréltem ki,mert az arra csatlakoztatható vezeték csatija egy + jelre hasonlít,míg ami nekem érkezett kapcsoló a tempomat-szettben, azon egymás mellett fut a négy "saru"... Ezért most kissé gondolkodóba estem,hogy vajon ebben a formában is tudhatja-e az a kapcsoló a tempomatos elvárást -tehát old-e,amikor kell!? Illetve az Opel szervízben azt közölték,hogy egyáltalán nem biztos,hogy az ECU tudja vezérelni a tempomatot... merthogy volt a kezük alatt olyan B2-es 2001-ből,ami nem tudta! ...és ha tudja is,akkor sem csak engedélyezni kell,hanem "feltanítani" is! Ami biztos: amikor a tempomat bekerült kompletten,a következő indításkor a fordulatszámot feltolta kb 3000-ig a gép és szép lassan engedte csak vissza a megszokott értékre! Ez normális reakció lehetett???
  16. vnonoo

    Egyéb csevegés

    :D A volt céges Astra H esőszenzora is csak akkor működött,ha az első fokozatra kapcsoltam a kart -tehát a szakaszos törlésre... ...és mivel szenzor felel a törlésért,nincs konkrét szünetidő: töröl,amikor soknak ítéli az esőcseppek sűrűségét a megfigyelt területen.
  17. vnonoo

    Egyéb csevegés

    ...akkor lehet,hogy 120-nál már pont jó helyre lövi... :D Amúgy -vicc nélkül!!!- elég jól takarítja lapát nélkül is,csak jó lötty kell bele,ami f@szán oldja az ízeltlábúakat...!
  18. vnonoo

    Egyéb csevegés

    Szóval... ...beletelt ugyan egy kis idöbe,de a kitartás meghozta gyümölcsét: megvannak a pedálkapcsolók,a váltógomb,a könyöklö középre és az ablakemelö-kapcsoló,a "balegybe" való. Minden szinte új állapotban és NAGYON BARÁTI ÁRON!!! Nagyjából szerintem nem lesz problémás a gép összeszögelése,de azt egyelöre nem tudom,hogy a váltógombot vajon hogyan is tudom majd lecserélni... Viszont mivel karral együtt jön,esetleg azzal együtt kellene kicserélnem??? Amint összeállt a masina,leírom ide,miként is haladt a dolog!
  19. vnonoo

    Egyéb csevegés

    Ezekben a motorokban a keverék-képzéshez,illetve a stabil üzemeléshez egy sor cucc együttes "munkájára" van szükség: -légtömegmérő -AGR szelep -vízhőfok jeladó(k) -lambdaszonda és még nem árt,ha rendben van a -légszűrő -benzinpumpa -gyertyák -katalizátor(ok) -és még egy sor dolog,ami -szerintem- nálad most nem annyira lényeges... Motorkódot nem írtál,így nem tudom,hogy ez most C20NE vagy X20XEV, de ha az utóbbi esetleg,akkor először a lambdaszondára gyanakodnék... (pláne,hogy "cserélve nem volt rajta semmi") ! ...de továbbra is azt mondom: Opel szerviz....
  20. vnonoo

    Egyéb csevegés

    Tudod,sokan vannak itt olyanok,akik az Omegákkal kapcsolatos problémák zömében jó eséllyel tudnak Neked segíteni. Ehhez viszont szükséges pár dolog: -az autód PONTOS típusa; -a hiba,vagy hibák PONTOS leírása (ebbe beletartozik: KONKRÉTAN mikor mit produkál, közben esetleg "jelez-e" problémát valamilyen formában a műszerfalon,vagy az ECU-kijelzőn,stb...) -volt-e a közelmúltban valami cserélve/javítva a kocsiban...? Amit Te ide leírtál,arra -ismervén itt bizonyos embereket- nem hiszem,hogy szeretnél választ kapni... ...de azért egy kis jótanács: lehetőleg először vidd el egy hiba-kiolvasásra valamelyik Opel szervizbe, hátha ott rögtön fény derül a problémára -tippelgetés nélkül...
  21. vnonoo

    Egyéb csevegés

    :) ...infocsere... Nos,ami a jó karosszériást illeti,én bátran ajánlom az illetöt,aki most az enyémet csinálja: alapból oldtimerekkel foglalkozik és ö még az az igazi régivágású szakember,aki nem csak "bekeni sárral" a gépet,hanem korrektül megcsinálja,bármilyen szopós helyen is van a gebasz! ...na persze meg is kéri az árát,rendesen... Ajkai amúgy... Szükség esetén örömmel megadom az elérhetöségét! Jól látod,az enyém B2-es és a rükverc-gallér nekem is kinyiffant -ezért kellene egy komplett váltógomb... A börrel semmi baj szerencsére,csak a rögzítö kerete rottyant meg,azt szeretnék szerezni egy újat. A felszereltségi szintet illetöen csak sejtem,hogy az enyém CD kivitelü,biztosra még senki sem mondta és én sem tudtam megállapítani egyelöre... Kori egyik régebbi hsz-ából kiindulva 99%,hogy CD,de az legalábbis biztos,hogy ami cucc benne van,az nem tünik utólagosan belehányt extrának -erre azért több "nyom" is utal... Viszont tempomat nem hiszem,hogy lehetett benne valaha is,mivel szerintem azt nem tüntette volna el nyom nélkül senki, ha valamiért megadja magát... ...viszont szerintem is meg kell lennie minden kábelnek,csak hát még nem ellenöriztem le... Esetleg nem tudsz valahonnan pedálkapcsolókat olcsón? -na nem ingyen kell,persze,de amennyiért egyesek hirdetik, az azért meredek...
  22. vnonoo

    Egyéb csevegés

    Hello Mindenki! Darabokban van a verda - karosszériás vette kezelésbe... :) Természetesen nálam is felbukkant a típusra jellemzö homlokfal-korrózió, na meg persze itt-ott megjelent már rajta a "vörös penész" kívül is. Na,ehhez kapcsolódóan egy kérdés: mivel az akkut lekötik a gépröl és ez eddig nálam nem fordult elö,számíthatok-e esetleg valami kellemetlenségre, amikor ismét áramot kap??? (car-pass nincs,emiatt kérdem...) Illetve még: a váltókart borító szoknya rögzítö kerete elhalt,ezt honnan tudnám beszerezni? -...a gugli nem volt a barátom e kérdésben... Ja,a váltógomb is csereérett,amit ugyan találtam az ebay-en,de hátha Ti tudtok valami jobb tippet... Aztán: a szönyeg és a hangszigetelések kibontása során összefutottam pár "gazdátlan" csatival a jobb egynél, a kesztyütartó alatt/mögött/mellett az oldalelemhez rögzített kis fekete doboznál. (ne mán,szégyellem magam ezért a mondatért...) Jó eséllyel találnék választ a doboz "kilétére" is ha vissza olvasnék,de ha esetleg valaki elárulja, nem sértödöm meg... :) A hangsúly viszont a csatlakozókon van: azok mik/honnan/miért/stb...? Na meg: tempomat -még mindig nem sikerült ez a projekt... Van kar,van motor,nincsenek pedálkapcsolók és azt sem tudom, hogy a pedálkapcsolókhoz lehet-e valami gyári kábelezés valahol a motortérben,avagy erre is szükségem lesz!? Illetve a motorhoz sem tudom,hogy van-e vezeték/csati valahol,vagy az is csak akkor van,ha tempomat is -gyárilag...? Tudom: nézzek körbe rendesen a kocsiban!!! fogok is,amint a nyári szabimra haza távozom,de addig azért szeretnék begyüjteni némi infót... Hát,egyelöre... ??? izé... szóval alaposan vissza olvastam most és okosodtam is valamelyest: a jobb egynél az a fekete doboz talán pont a tempomat elektronikája lehet... ...lehet??? A csati is megvan a szelepmozgató motorhoz (már tavaly megtaláltam,csak kiszaladt a suta-buta fejemből...) Akkor elvileg már csak a kuplung/fék kapcsolók kellenek -mivel elvileg a gép CD felszereltségű, esetleg ezekhez is elő vezetékelhettek már??? Ja: a kocsi lecsupaszításakor találtam a két ülés közt a borítások alatt egy szürke elektromos dobozt,némi kábelezéssel. Ő ki lenne?
  23. vnonoo

    Egyéb csevegés

    Üdv! 16"-os alufelni-szettet keresgélek mindenfelé, B2 alá... 7,5J ET41 még elfér vajon...? Köszi!!!
  24. :D Testzárlat lesz,sanszos...
×
×
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.