Jump to content

kori

Moderátorok
 • Content Count

  6,522
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  11

kori last won the day on April 6

kori had the most liked content!

Community Reputation

200 Segítőkész

3 Followers

About kori

 • Rank
  kori
 • Birthday 11/21/1977

Elérhetőség

 • MSN
  kori@opelklub.hu
 • Weboldal URL
  http://

Személyes információ

 • Neme
  Férfi
 • Lakhely
  Lánycsók
 • Érdeklődés
  Opel, PDA-k

MOTE clubcard

 • Autó(k)
  Opel Omega MV6; Opel Rekord 2.0E; Opel Vivaro 2,5 CDTI
 • City
  Mohács

Recent Profile Visitors

17,056 profile views
 1. Sajnos típushiba, hogy a csapágyak tönkremennek benne. De még mindig olcsóbb, mint a VW csoportos Sharan, T5 hibája, a szinkrongyűrűk elkopása. Amik sokat autópályáznak, többet bírnak. Még a rendszeres olajcsere, szigorúan gyári Elf olajjal is segít a tartósságon. Én Üllőn szerettem volna javíttatni a váltót, mert kimondottan Vivaro/Traficra szakosodtak, de majd 10e forint lett volna a futár, mert 55 kg a váltó. Aztán Szekszárd került szóba, de egy ismerősömnek 2 váltófelújítását is elrontották. Pécsváradi srácot többen is ajánlották. Bár miután kész lett, egy másik ismerősöm meg őket szídta.
 2. Végre kész vagyok a Vivarom szerelésével. Komplett alváz- és üregvédelmet kapott. Ezért le lett szedve az üza tank, minden hőterelőlemez, váltószerelés miatt pedig az első bölcső. Felbakolás közben a jobb első emelőhely összerogyott, annyira el volt rozsdásodva. Az és a bal oldali is ki lett javítva. A tankot fogó két pánt is lekerült, mert nagyon rozsdásak voltak, persze azok is kilyukadtak. A bal hátsó sárvédőív hátsó sarka is átlyukadt. A hátsó rugótányérok is nagyon rozsdásak voltak, de szerencsére csak felületi tisztítás kellett nekik. Az alvázon viszont rengeteg felületi rozsda volt. Majdnem az összes ponthegesztés hólyagosodott. A legrosszabb a hátsó rugótányérok körül volt. A bal első fellépőt is javítani kellett, mert az egyik vízelvezető furatnál nagyon elvékonyodott a lemez. A váltó felújítást Pécsváradon csináltattam. Üllőn szerettem volna, de majdnem 10e forintot kért a futárcég, hogy oda vigye a váltót, mert 55 kilogramm. Széthúzás után kiderült, hogy az összes csapágy ki lett már cserélve. Mivel 1 és 2 fokozatban gyorsításkor volt már hangja, ezért annak a csapágyai cserére kerültek a komplett kapcsolótengellyel együtt, mert az meg nagyon lötyögött. Ez 90e forintba került. Szerencsére a 2006-os 2.5 dci-ben nincs kettőstömegű lendkerék, ezért 74ezerből megúsztam a kuplung cserét. Mindjárt kinyomócsapágy is lett cserélve munkahengerrel együtt. Nem tudom milyen fajta volt benne, de műanyag volt a háza, és nem védte gumi harmónika sem. Most Valeo került bele fém házzal. Ha már jól hozzáférhető volt, mindjárt turbót is cseréltem, mert nagyon hordta az olajat. Wizardnál rendeltem felújítottat tömítéskészlettel együtt.. Mikor fel szerettem volna tenni, tűnt fel, hogy hiányzik 2 tőcsavar. Erre azt mondták, hogy van mimor az összes hiányzik, vegyek bele a csavarboltban. Na ja, csakhogy én az összeset benne hagytam. A beszerelési útmutató szerint olajat kell cserélni a felújított turbó felszerelésekor, ezért a hatezer kilométert futott olajat is ledobtam. És végre meglett, mi zörgött az első futóműben. A keresztstabilizátor gumiszilentjei voltak kikopva. Ezekből is újat kapott egy külső kormánygömbfej kíséretében. Remélem mostanában nem kell már költeni az autóra a kötelezőeken kívül.
 3. kori

  DIGIT-KLÍMA

  1. Termosztát jó? Városban, lassú tempónál 92 fok körül van a hőfok, de ha kimész országútra 90 feletti tempónál elkezd visszaesni a hőfok, akkor termosztát csere. 2. A terelőlapokat kis motorok mozgatják a lábtérben. Ezek elromolhatnak, vagy szétakad a mozgató rudazat. Szedd le a lábtérben a műszerfal alsó borító borítását, és állítgasd a hőfokot. Nálam a jobb oldalon a rudazat volt szétugorva. 3. Sajnos a hűtőfolyadék szintérzékelője egy idő után elromlik. Bár nem tudom miért, mert belül csak egy úszó van, ami egy csövön megy fel-le, a csőben meg reed relé van. De elromlik, és csak tartállyal együtt cserélhető 18e forint körüli áron. 4. Az olajszint jeladó jelzi, ha kevés az olaj, de azt is, ha az kezd elhasználódni. De ha nem sokkal olajcsere után is jelez már, akkor az is elromlott. Sajnos csak az olajteknő leszerelése után cserélhető. 5. A szelepfedél alól szokott az olaj szivárogni, ami pont a leömlőre folyik, ezért van égett olajszag, leginkább álló helyzetben.
 4. kori

  Egyéb csevegés

  Megcsináltam, mert ilyen sosem volt: Bőr Recaro elektromos állítással, oldallégzsákkal.
 5. HDK fej lett már cserélve. Ha kikopik, az tud hasonlókat produkálni.
 6. kori

  DIGIT-KLÍMA

  A jobb első lábtérben, a fűtésbox oldalán kellene ellenőrizni, hogy a fűtést kapcsolgatva, működik-e az összes állítómotor.
 7. kori

  Fűtés?

  Szia. Nem kell a klímarendszert megbontani. Azonban arra készülj, hogy a műszerfal házát le kell csavarozni a helyéről, és hátrébb húzni, máshogy nem fér ki a radiátor. Hacsak nem vágod meg inkább a középkonzol jobb oldalát. Minőségre van a Valeo, ami gyári méretű, és az összes többi. Utóbbiak nem gyári méretűek, így kókányolni kell velük. Sajnos a tizenpárezer forintos Behr dobozában is a párezer forintos kínai alkatrész van.
 8. kori

  Váltó

  Ausztriában lakik és dolgozik tudomásom szerint.
 9. kori

  Váltó

  Elvileg a váltócsere miatt nem megy el a tempomat. Mivel itt nincs külön egység, mint a benyásnál, rádugnék egy Ol-comot vqgy Tech2-öt és megnézném, hogy engedélyezve van-e a sebességszabályozó. Ha igen, akkor a féklámpakapcsoló és az akku mellett lévő csatiknál keresném a hiba okát.
 10. kori

  Váltó

  Szia. Ezek alapján én is kontakthibára gondolnék. Esetleg a váltó bal oldalán a csatlakozót nézzétek meg. Hirtelen csak ezt találtam: https://app.box.com/s/pgasvm4hdmcblil6hforw8jc6t7pijhb Illetve innen az extrak.rar-t csomagold ki, és van benne kapcsolási rajz a váltóhoz: https://app.box.com/s/gpx11g3wuarlj5kckqmxbgzka6r97q11
 11. kori

  Váltó

  Ment pü.
 12. Ahogy Td írta adagoló lesz a hibás. Lehet, hogy csak a HDK fej az adagoló tetején, de lehet nagyobb baj is.
 13. Az ebayen autós telefontöltő után kutatva botlottam bele szivargyújtó helyére szerelhető, két usb-t és voltmérőt tartalmazó cuccba, potom 1300 forintért. Az anyós ülés előtti, teljesen haszontalan kampót már régóta szerettem volna szivargyújtóra cserélni, így megrendeltem a töltőt, pláne hogy így figyelemmel követhetem a töltést. Miután megjött felkeszültem, hogy a bal oldali szivargyújtóról kell vinnem áramot. A kampó kiszedésével nem voltam tisztában, ezért kis tükörrel és egy lámpával benéztem a műszerfal mögé. Meglepődve láttam, hogy a kampó házába egy vezeték csatlakozó van berakva. A kampót csak ki kellett feszegetni. A hátuljába fogatott csatlakozóban volt áram, nem kellett a másiktól áthozni. Persze a műszerfal lyukja kisebb volt, de reszelővel kitágítottam. Majd kiderült, hogy a töltő előlapja nagyobb, mint a sülyeszték. Azt is lereszeltem. A vezetékről a gyári csatit levágtam és két csúszósarut raktam fel. A vezetékekre ráhúztam a tartó anyát, csatlakoztattam, majd helyére nyomtam a töltőt. Az anyát alulról felnyúlva feltekertem a töltő házára. Most örülés van, mert rendben működik a cucc, és szépen mutatja a töltést illetve alaphelyzetben az akku töltöttségét.
 14. Újabb autószerelés. Mint feljebb írtam, rosszalkodott a világításkapcsolóm: nem kapcsolt tompítottat, de ha kicsit feszegettem a kart, vagy refire húztam, utána világított. Mivel egyre nehezebben kapcsolt fel, ki kellett találnom valamit. Hiába kontaktspréztem, nem lett jó. Első körben nem mertem szétszedni. Azonban az ablaktörlő kapcsolója is szarakodott, bekapcsolás után kicsit előre kellett nyomni, csak utána törölt. Ezt már bátrabban szedtem szét. Csak benyomható fülek fogják össze, utána egy kis feszegetés hatására szétjött. Tele volt kosszal és zöldes lerakódással. Csavarhúzóval és féktisztító sprével megpucoltam az érintkezőket, összeraktam és láss csodát hibátlan lett. Ezután már bátran kaptam szét a világításét. Ez is tele volt kosszal és zöld oxidációval. Megpucoltam, összeraktam, de nem lett töketes. Feszegetve kellett elforgatni a kapcsolót, hogy felkapcsoljon. Ezzel nem elégedtem meg, ismét szét szedtem. Van benne egy fehér csúszka, benne két érintkezővel, amit rugók nyomnak ki. Az egyik hibatlan volt, de a másikat nem nyomta mi rendesen a rugó és beégés következteben egy kis kráter is volt rajta. Átcseréltem a két érintkezőt, a gyengébb rugót pedig megnyújtottam kicsit. Összerakás után már hibátlan lett.
 15. Biztosan más a köteg. Be lehet tenni, de sokat kell kábelezni és a check controll egysége is kell.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.