Jump to content

Gabo

MOTE klubtag
 • Hozzászólások

  3.629
 • Csatlakozott

 • Utolsó látogatás

 • Days Won

  3

Gabo last won the day on December 17 2014

Gabo had the most liked content!

Hírnév

25 Segítőkész

Gabo névjegye

 • Felhasználói rang
  Airbusrongáló
 • Születésnap 1977-05-21

Elérhetőség

 • Weboldal URL
  http://

Személyes információ

 • Neme
  Férfi
 • Lakhely
  Németország, Köln / Svájc, Zürich / Dél-Afrika, Johannesburg, Midrand
 • Érdeklődés
  Baseball, Cricket, Repülés.

MOTE klubkártya

 • Autó(k)
  Omega B2 - Y32SE; Rekord 38GE 380i V6, Zafira B - Z18XER, Astra G - Z14XEP, Astra H Twin Top - Z18XER Ex: Omega A2 - C20NE; Omega B2 Z22XE, Ascona C - 16DA
 • Város
  Budapest

Legutóbbi látogatók

11.131 profile views
 1. Gabo

  ZAFIRA B

  Szia, ha nem indiszkrét a kérdés mennyi volt a 3,94 es váltó?
 2. Gabo

  Általános műszaki problémák/kérdések

  Marótiban nem nézted, hogy az A Omega szerelési könyv megvan-e? Mert sokat segít a problémádon!
 3. Gabo

  nehéz indítás

  Inkább segítenél a jóembernek :D
 4. Gabo

  Egyéb csevegés

  Ha ráérnék se vállalnék ilyeneket. :P Élni és élni hagyni. Nekem 1 nap alatt megcsinálták, közben volt még 1-2 dolog. Patyi László a te embered, de ő Pesten van. Ha érdekel, privátban elküldöm a számát.
 5. Gabo

  Egyéb csevegés

  Kecsót nem ismerem, kérdezz rá a kecskeméti szekcióra, J0hnny és tsai. Sose mértem, mennyi idő a szimering csere, de ami fontos, hogy a régi levétele után tegyen fel a szaki egy "tengely javító perselyt" (pl Speedi-sleeve). Mert az új szimering - lehet még jobban mint a réi - okádni fogja az olajat.
 6. Gabo

  Elektronikus gondok

  Főtengely jeladó. Van hibakód, de mivel az elvileg álló motornál is van, nem tűnik fel. Indítás után viszont - elvileg - van tárolt főtengely hibakód. Gyárit érdemes beletenni, az utángyártott ált egy évet sem bír ki - ha nem egyből szar. Trafónál ált 5 hengerezik, egyszerre nem szokott meghalni. 3.0 vagy 3,2?
 7. Gabo

  ZAFIRA B

  Azért jó ez mert a Zafira amit vettem, az autópályás volt, 100 nál ugye megvan a 3000 én is elég sokszor pályázom - ehhez képest egy merő szar volt az EGR belseje. Ha egy kocsi eszi az olajat, és az bejut a kipufogóba, onnan vissza az EGR-hez, akkor annak mindegy. Mondjuk egy 1,6 ost pl nem pörgetni lehetetlen, 2500 alatt egy mélygarázsból ki se jön... Nem mellékesen az EGR - elvileg - ugye zárva van bizonyos terhelés és fordulatszám tartományban, mert elég gáz lenne lefojtani egy épphogy pöfögő verdát, a vezérlése a kompi által elég sok adat szerint kéne, hogy történjen. Szóval nem tudhatod, hogy már 2000nél vagy csak 4000 nél nyit ki éppen. Érdekes.
 8. Gabo

  ZAFIRA B

  Bár Pest, Csergő, bár nem tudom, hogy általad vitt olajat szűrőt betesznek-e. Miért ragaszkodsz az általad vitthez?
 9. Gabo

  ZAFIRA B

  Ahogy Laci01 is írta az olajsár tapad majd le. De ez mondjuk még az én esetemben sem jön elő 150 ezer km előtt :P Persze, ha megnő az olajfogyasztásod, akkor nagyobb esélye van, hogy a kipufogógázban lévő elégett és elégetlen olaj az EGR-re feltapadva majd jól lekokszolja, de egy jó kis pályázás segíthet majd rajta. Ha nem, akkor az EGR lefalazása sem ördöngősség - hülye környezetvédelmi baromság, az amerikai anno megoldotta egy plusz levegő! szivattyút tett a rendszerbe, és "feldúsította" a kipufogógázt :) Az Omegámon pl nincs EGR - szerencsére :) (amúgy hol olvastad ezt? Mert abból még baja nem lett senkinek ha az EGR nem nyitott ki, ellenben hogy nem zárt be, annál nagyobb :) ) A gyártónak nem az eladott autó a fontos, hanem az eladott alkatrész. Sok mütyürt pár ezer forintból fel lehetne újítani, de nincs gyári szerszám, így megveheted 40-50- 200 ezerért... ez a biznisz, nem az eladás.
 10. Gabo

  ZAFIRA B

  Hm, 6000 / év a futásteljesítmény? ok :) Pár év múlva vevő leszek az autóra :D :D Hja nem, addigra valami tolóajtós lesz :P... Noszóval, én anno az új - igaz dízelben de 1000 km után cseréltem olajat, mondjuk ebben 2 max 3000 után tenném, majd 6000-nél, vagy ha eljő az év.. Inkább egy olajcsere pluszban - nem muszáj a szakszervizben, vannak helyek ahol ugyanúgy megmarad a garancia, de jóval olcsóbbak (pl Csergő, meg a speedy utóda) - mint később "megbosszulja" magát. Pl ha most venném a Zafirámat újonnan, 15 max 20 ezrenként cserélnék benne olajat. A gyári 30 arra jó, hogy 200e km után gyakorlatilag kuka a motor. Jó értem én, hogy mit érdekel az Téged, addig a gyereked is öreg lesz mire annyi belemegy, de gondolj szegényebb társaidra, akik majd megveszik :P :) Én úgy tenném, hogy kerülném a magas fordulatszám tartományt, mintha folyamatosan hideg motorral járnék. De azért ha el kell rúgni, el kell rúgni :) Megaztán 3800 az kb 130 km/h lehet szóval mindegy is és akkor ezt 5-6000 km-ig. Városban meg minek száguldani :) De biztos vannak itt olyanok akiknek több 0 km-es kocsijuk volt, szóval lehet más ötletet, tapasztalat megosztást kapsz. Hja Gratula hozzá :)
 11. Gabo

  ZAFIRA B

  Érdekes, és alapjáraton egyenletes? Az ajtónál lévő átvezetés tört el, nem kell leszedni semmi, az átvezető csatlakozót kell kiszedni, az egy műanyag csatlakozó, ált a nyakában törik el, ha visszaolvasol pár hozzászólást épp kiveséztük a dolgot. Lámpa meg nekem is párásodott mikor sokat állt, és mert vhol beázik a kocsi, vagy az 5. ajtó elektromos részén, de inkább a tetőnél a sínnél, vagy ki tudja... .
 12. Gabo

  ZAFIRA B

  Még mindig nem írtad meg, hogy mit csinál a kocsi. Azaz rángat is, vagy csak hibát dob, mert megint csak nem mindegy. Én a helyedben továbbra is felhívnám, írnék Weszinek mielőtt hozzányúlnék.. de az én vagyok. Az esetek 80% ában rátapint a hibára. A maradék 20nál meg vmit nem mondd el az ember neki :P
 13. Gabo

  Egyéb csevegés

  Szia Elég egyszer megkérdezni, nem fogunk hamarabb válaszolni, ha többször írod be. Első körben, mondjuk kiolvasatnám a hibát, mert ha volt lámpa, akkor kellene lenni eltárolt hibának is. Mikor volt az utolsó gyertyacsere, és mi került bele? Mikor cseréltél benyaszűrőt? Lehet ugyan a kipufogótól is, de inkább egy jó kis trafóhiba lehet. Esetleg nem esős időben jön elő, száraz napokon meg nem?
 14. Gabo

  ZAFIRA B

  Nem okoskodásképpen, de elég gáz ha egy szervíz így adja meg a hibakódokat. Ugyanis a hivatalos forma P0300 stb. Egyébként mindegyik hibakód gyújtáskimaradásra utal - ami elég szar fordítása a misfire-nek. Az angol okosok azt mondják, (http://enginetuning.net/perch/resources/diagnostic-case-history-vauxhall-astra-1600-z16-xep.pdf ) hogy EGR leszed, kipucol, az egr porttal kezdve, kitakarít. Mert hiába jó az EGR ha az egész csatorna el van kormolódva (ami, tekintve mennyire szereti az olajat a Z16XEP, nem meglepő). Ők ajánlanak még egy motorvezérlő szoftverfrissítést - szigorúan vmi opel szervízben csináltasd, vagy Csergő, ami neked messze van, de talán akkor is megéri feljönni. Ők vmi 6000+áfáért dolgoznak, de jók. (Ha nem találsz Chicago környékén normális szerelőt.) Azért én átnézném a benya rendszert is. AC tol-e eleget, szűrő nincs eltömődve, csövek, visszafolyó csövekben nincs-e dugulás, illetve a tartály szellőzést átnézném. Ugyanis a vákum - ha nem szellőzik rendesen - "ellendolgozik" az ACnak, így nem biztos, hogy megfelelő mennyiségű benzin jut el mindenhova amit a compi így érzékel. Sorrendem az lenne, hogy EGR - közben benyacsövek ellenörzése, szellőzés, benyaszűrő - tök mindegy hogy 2 napja cserélted, ha megmarad a hiba, akkor AC, ha továbbra is, akkor injektortisztítás, ha továbbra is, akkor motorcsere (hja nem, előtte van még egy mot.vez. kompi csere :P ) - az én motorom lehet eladó lesz :D nincs ilyen baja :D Levélben keresd meg Weszi-t itt a fórumon, elég nagy mágusa az Opeleknek, lehet lenne 1-2 ötlete.
 15. Gabo

  ZAFIRA B

  Opel márkakereskedés, Csergő, Ebay.
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.