Jump to content
OPEL FÓRUM

komega

Forummember
 • Content Count

  20
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Semleges

About komega

 • Rank
  komega

Személyes információ

 • Lakhely
  Érd
 • Érdeklődés
  opel
 1. Köszi a válaszokat, megmérem a töltést. Lehet hogy ezért van az is, hogy ha bekapcsolom a hátsó ablak és tükör fűtést (imádom!) :( akkor elmegy a rádió? Rejtélyes összefüggések ezek.... Egyébként a műszerfal sosem volt kiszerelve, nemtom lehet-e kontakthibája csak úgy. Ha megvan jelkezem.
 2. Sziasztok! Valaki találkozott már olyannal hogy a műszerfalon csak a fordszám mérő, meg a tankszintjelző folyton lecsapódik nullára, de csak 1másodpercre? Ez valami kontakthiba, vagy műszerfalat kell cserélnem? :?: Előre is köszi! (Ja, 2,5 V6 automata '94. Ha fontos)
 3. Neked A omegád van ugye? Ha minden indulásnál varrógép hangja van, az nem jelent túl jót. Lehet hogy nemsokára cserélned kell a hidrotőkéket. Vagy ki kell venni őket és kipucolni (satuban összenyomni és gázolajban áztatni) Esetleg nem árt kicserélni időben az olajat. :wink:
 4. Nem csináltam vele semmit még, meg azt sem tudom hol van az antennája. Az ablakfűtésemből 1 szál nem működik rendesen ha jól láttam. Létezik hogy pont az a bibi?!
 5. Dark! Nem elsősorban a pénzről van szó! A Volvo pl. hihetetlenül gagyi minőségű alkatrészekből van összeállítva, botrányos a garanciális szervízigénye! A japánok miért törekednek arra hogy a megbízhatóság miatt ismerjék el őket? Szerintem ezt a mentalitást kellene átvenni!
 6. Sziasztok! Valaki segítsen, hogyan lehet a gyári belsó antennás rádiók vételi minőségén javítani. Botrányosan rosszul fog bizonyos adókat!
 7. Járasd nyugodtan, (már ha biztos vagy benne hogy minden stimmel) aszelphang lassan szűnik meg. Melegítsd fel a mocit, utána pörgesd 3-5 ezren amíg el nem halkul. A hidrotőke lassan veszi fel az olajat.
 8. Az abs kifogástalanul működik, viszont a kipörgésgátló 10-böl 10x nem. Elviszem kiolvastatni a hibakódot, írok ha megvan. Dark! Szerintem egyáltlán nem normális, hogy egy felső kategóriás autót nem tudnak úgy összerakni, hogy az embert ne egye állandóan a méreg! Elvárhatnám (ha már rendszeresen szervizelve van) hogy megbízható legyen. A trabimmal előbb mertem hosszú útra indulni mint ezzel. Persze az is igaz, hogy a fogyasztói társadalomban nem hosszútávra készítenek autót....
 9. komega

  Kadett D

  Sziasztok! Nekem lenne egy 1.6-os benzinmotorom és egy automata váltóm eladó. Ha érdekel vkit: kleingy@vipmail.hu Üdv: Gyöngyi
 10. No, mesélek. Pénteken neki ugrottam. Az egy dolog, hogy egy huszasért olyan jeladót hoztak nekem aminek a csatija nem kompatibilis. Nem baj-mondom ha már itt tartok akkor leveszem a szelepfedeleket mert úgyis szivárog az olaj. Nos hát nem szivárgott hanem szakadt, csak befelé. A sokk akor jött amikor kihúztam a gyertyakábeleket és egy cuppanással szembeköpött olajjal. A két vezértengely között olajtenger hullámzott, színültig ellepve a gyertyákat. Kitakarítottam, a szelepfedelet pedig egy csupor motortömítő pasztával odaragasztottam. Ma reggel volt az utóbbi idókben a leghidegebb (-10 fok) és érdekes módon pöccre indult. Köszönhető ez az új akksi közreműködésének is. Ja, ez a legjobb, ezt még nem is mondtam! Egy héttel ezelőtt megtudtam valami nagyon fontosat: akksi nélkül ne reteszeld be a kpzárat! Ezt én még nem vágtam. Lényeg hogy szar volt az akksi, mondom kiveszem tölteni éjjszakára. Motorháztető kinyit, autó bezár, ráreteszel (biztos ami ziher). Akksi ki, mocitető lecsap. Másnap reggel megyek ki......milyen hülye autó ez hogy nem nyitja a kulcsa csak úgy?!! Séta. Na, mire rájöttem, hogy alul az önindító kábelére pluszt adva egy akksiról (meg testet a kasznira) nyitható, a legyek a saját levegőjükben döglöttek meg, a hermetikusan lezárt omiban. Kalandos egy autó az biztos. Mostmár csak a TC-vel kellene valamit csinálni....
 11. Űűűűűűű....!! :shock:
 12. Kori! cserélnem kellene a főtg. jeladót, legalább is azt mondták egy márkaszervízben. Remélem nem behúzás, mert az autó amúgy megy, csak hidegen nehezen indul meg kicsit sokat eszik. Neked is voltak ilyen tünetek (már persze a motorkontroll lámpa világításán kívül)? Én arra tippelek hogy innen veszi a komputer a gyújtás jelet és ezért van ez. Bár melegen meg tökéletes....Ezenkívül meg a kipörgésgátló is cserben hagyott, ami így télvíz idején elég kellemetlen. Van ennek valami tipikus oka?
 13. Köszi Kori! :) Ezzel már többre megyek...
 14. Testvezeték a gyenge pont? Akkor azért lehet hogy a műszercsoport idönként megbolondul és az összes mutató sorozatosan lecsapódik nullára? Egyébként tudja valaki hogy hol van a főtengely jeladó a 2,5-es autómatáknál? :?:
 15. Tulajdonunkban van egy 2 literes 8 szelepes Vectra. A hibajelenség hidegindítás után a víz 45 fokig felmelegszik, majd a hűtőventillátor bekapcsol, és visszahüti 0 fokra a motort. Ha a hűtőventillátort kiiktatom, és a fűtőmotort maximumra teszem a vízhőfok beáll 90 fokra. ( Nem forr fel ), ha a fűtőmotort kikapcsolom akkor visszahül 75-80 fokig és ott marad. Majd a hűtőventillátor kiiktatását megszüntetem akkor visszahűti 0 fokra. Mi lehet a gond? A termosztát és a hűtőventillátor érzékelő ki lett cserélve ( nem utángyártott gagyira ). Aki tud valamit jelezze.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.