Jump to content
OPEL FÓRUM

Bender

Forummember
 • Content Count

  4
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Semleges

MOTE clubcard

 • Autó(k)
  astra G 2005
 • City
  Nógrád

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Most megint elkezdte. 600 km után hirtelen elgyengült a motor az alapjárat ingadozik inkább alacsony és fulladós hangja van. De most annyi a különbség, hogy néha nem lehet elindítani, csak kínlódik az önindító. Itt-ott átmozgattam pár csövet és helyreállt az alapjárat és pöccre indult... Milyen cső az, ami a levegőszűrő mögött megy, annak a házára van rögzítve és utána van benne egy gumi szakasz majd megint kemény cső és a szívósor mögött csatlakozim rá valami kis cuccra, amire egy kéteres kábel megy.
 2. Az a fura eset állt elő, hogy tegnap reggel még 1000-3000 közt ingázott az alapjárat. Egyik ismerőshöz átmentem így, ott át lett mozgatva a motor környékén pár cső és a légtömegmérő csatija. Na ezután az alapjárat tök stabil lett 750 és a "kulcsoskocsi" sem világít. Csak a korábban tárolt hibák vannak. Szerintem a rángatás az EGR szelep elkormolódása miatt volt, de mivel nem mai darab a kocsi és egy rakás csatit szétszedtem kontakthiba okozhatta az ingadozó alapjáratot és a menet közbeni lefulladást.
 3. Az akkut én is lekötöttem, de annyi retek volt a szelepben, mint egy régi kályhacsőben. A zárt állapota tuti odébb csúszott egy kicsit. Ma bementem vel melóba. Egyszer állt csak le, de az alapjárat 1000 és 2000 közt hullámzik (tegnap kiszedtem és kimértem újra a fojtószelepet), pedig éjjel nem volt akkura kötve. Az akksi rákötése után nincs hiba, de a P0100 P0120 és P0220 hibakód visszajön. Egy olyan leállás is volt, hogy mentem és rántott egyet. Ekkor hiába nyomtam a gázt, nem nagyon reagált. Kinyomtam a kuplungot és a fordulatszám lassan esett vissza 400 körülre, majd lefulladt. Gázra nagyon kicsit reagált, de csak annyit, hogy lassabb lett a fordulatszám esése, a fulladástól nem tudta megmenteni.
 4. Sziasztok! Egy 2005-ös G Astra (Z14XEP) produkálja alattam ezt: 2 hónapja kezdtem el érezni, hogy talán kicsit rángat a kocsi, de épp csak egy kicsit, ezért nem is nagyon figyeltem rá oda. Ha jobban nyomtam neki abbahagyta. Nagyjából 4 hete erősödött a rángatás, de csak akkor ha annyira nyomom, hogy pont ne lassuljon, csak tartsam a sebességet. Az alapjárat rendben van, 770+-15 tartományban mozog. Kiszedtem a fojtószelepet és tisztára pucoltam. Volt benne korom rendesen. Tisztítás után az alapjárat elkezdett ingadozni, de az akkusaru leszedése/visszarakása után helyre állt. Az utóbbi héten alig érezhető volt a rángatás, majd egyszer csak néhány közepes rántás mellett kigyulladt a "kulcsoskocsi" és P1405 (EGR) hibát panaszolt. A hibakódot töröltem. Másnap reggel melóba menet 3000rpm/100kmh körül rántott egyet a húzás abbamaradt, kinyomtam a kuplungot és a fordulatszám nullára visszaesett. ezt kétszer csinálta, de egyből ráindítóztam és simán beindult a motor. Hazafelé kb 5 alkalommal volt ez. Az EGR szelepet kiszedtem, tisztára pucoltam és szkóppal megmértem: a szára simán mozog, könnyen és a kimenetén 1 és 3.8 V közt van a feszültség nulla és max kitérés közt. A szelepet visszaraktam, ekkor P0100 P0120 és P0220 hibát olvastam Az első MAF szenzor a második kettő pedig fojtószelep. Tiszta EGR szeleppel is leállt. Másnap lehúzott MAF szenzorral és leszedett levegőcsővel megnéztem, hogy mozog-e a szeleptányér. Mozgott. Ezután P0100 és P0110 (légtömegmérő és beszívott levegő hőmérséklet) és P1526 (Minimum Throttle Position Not Learned) hibák voltak. A fojtószelepet kimértem szkóppal: könnyen mozog, a kimenetek 0.8 és 4.2 V közt vannak A sima és az inverz is. Alapállásban kicsit magasabb. A gyertyák újak, trafósort is mértem, nincs zárlat vagy szakadás. Castraol magnatec 5w40 olajat rakok bele 15000 km-enként. Nem eszi, sosem kellett még utántölteni két csere közt. A fogyasztás nem nőtt, 6liter körül van. Nem rég óta van jogsim, 2 éve használom a kocsit, és mivel dízelen tanultam eleinte túl korán váltottam, a fordulatszám nem nagyon volt 2300 fölött. mi okozhatja ezt a gyengeség/rángatás/leállás dolgot?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.