Jump to content
OPEL FÓRUM

leyattila

Forummember
 • Content Count

  12
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Semleges

About leyattila

 • Rank
  Újonc

MOTE clubcard

 • Autó(k)
  OPEL ASTRA G
 • City
  Városlőd

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Helló, Sajnos nekem is a testvérmárkája, SWAG van most benne, és ami az előző volt a gyári után és 2 évet bírt az is SWAG vagy Febi volt..... most direkt jeleztem a szerelőnek, hogy egy drágább, jobb minőségűt akarok, Wahlerre esett a választás, azt ajánlották. Hazaérve szomorúan tapasztaltam, hogy ez bizony ugyanúgy egy gyengébb minőség... de ebbe ne is menjünk bele. A héten vissza fogom vinni, és kicseréltetem a szerelővel egy Wahlerre, mert úgy is érzem, hogy az árát meg is fizettem.... Nézni akarok élő adatot is, de ezt a 80 egynéhány fokot nem akarom annyiban hagyni.
 2. Sajnálom, hogy nem tudtam akkor újat mondani, amióta velem ez megtörtént, azóta mindenbe már ezt képzelem bele Kitartást akkor a problémamegoldásig!
 3. Helló, Szerintem az olajjal nem ártottál neki, nekem is volt már benne mindkettő, mindkettővel tette a dolgát, és egyiket sem ette. Bontott ECU volt ami belekerült, és ha igen, biztosan jó volt? Én is cseréltem már trafósort is, gyertyákat is, amikor megvásároltam az autót... de a 3 hengerezés problémáját, meg azt hogy egyszer meg is állt menet közbe, és onnantól el sem indult, csak kb akkor amikor lehült... csak az oldotta meg, hogy a gyári ECU-mat feljavítattam nem kevés pénzért, de azóta hibátlan az a autóm a feljebb posztolt alacsony vízhőproblémámat eltekintve Vannak tipikus hibakódok, amik az ECU hiábra utalhatnak, alábbiakban meg is találod: https://www.autodigit.hu/motorvezerlo-javitas.html Én velük is javítattam fel. Hogy pedig van-e valamilyen hibakód egyáltalán a mostani ECU-ba, arra esetleg rá is tudsz nézni: Hibakód olvasás: Elektromos gázpedál esetén: Gáz és fékpedált egyszerre be kell nyomni, majd a gyújtást ráadni. Ezután számolni kell motorvezérlő hibáját jelző ikon villogásait.
 4. Sokat próbálgattam, de ezt még nem sikerült megfigyelnem, hogy hogyan melegszenek a csövek. Annyi már teljesen biztos, hogy elindulok felmegy a víz 81-82 fokig, és kinyit a termosztát, mert akkor esik visszább a hőfok 78 körülre. Visszaviszem a szerelőhöz, és szerintem tetetek fel vele egy újat, mert ezt nem érzem normálisnak.
 5. Sziasztok, Vzhőfok problémával fordulnék hozzátok, hátha találkozott már más is hasonlóval. Jelenleg a problémám a következő: A héten vízhűtőcserén estem át, mivel már egy ideje láttam, hogy az alsó sarkánál engedi el a vizet. Kb 2 hete vettem észre az autón, hogy valószínűleg megadta magát a termosztát, mert nem érte el az üzemi hőfokot az autó, gondoltam jó alkalom lesz, hogy a hűtőt is egy úttal kicseréltessem. Meg is történt a javítás, kapott egy új termosztátot is, azonban a probléma továbbra is fennáll. Kb 5-15 km kell, hogy egyáltalán felmelegedjen a víz, de akkor is csak 81-82 fokig, és akkor is visszaesik 77-78 fokra menet közben (talán inkább motorféknél). Fűtés van. Álló helyzetben is probáltam melegíteni az autót, garázsban állva elindítottam a hideg autót 6-8 percnyi ketyegés után még meg sem mozdult a mutató. Mi lehet a hiba? Talán az új termosztát is hibás lehet, és folyamtosan nyitott állásban marad, vagy mire lehet még gyanakodni? Előre is köszönöm a segítséget!
 6. Köszi, én is őket néztem. Érdemes lehet vajon egy teljes felújításba beruházni? 80k vagy elegendő a problémás részek javítása? Mondjuk teljes felújítással az egészre 2 év garanciát vállalnak...
 7. Sziasztok! Kis segítséget szeretnék kérni, kinek milyen tapasztalata volt motorvezérlő javítás kapcsán? Melyik céget ajánlanátok? Minden információt, segítséget szívesen fogadok. Köszönöm!
 8. Igen, egyébként ezt az oldalt én is néztem. Próbálok keresni egy szakit, és kinyomozni!
 9. Helló! Köszönöm szépen a választ. Tegnap átnéztem, eltakarítgattam mindent, most 25km után nem hozta ki még a hibakódot, de kitudja. Váratlanul jön elő. Gépre rádugva milyen hibakódot hozott? Pontosan megállapítható ez a hiba?
 10. Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni, hátha valaki már találkozott hasonló hibával. Adott egy 2003-as Z14XE motorkódú G Astra, amivel a következő problémám akadt. Nemrégiben a műszerfalon megjelent a motorvezérlő rendszer, elindulásgátló hiba. Kezdetben nem vettem észre folyamatos teljesítménycsökkenés, csak néha 3 hengerezett, mindegy volt, hogy hidegen vagy melegen. Azóta történt egy trafósor csere, gyertya csere, EGR, folytószelepház kitakarítás, de a hibát ez sem oldotta meg. Ezt követően is véletlenszerűen megjelenik a műszerfalon a hiba. Amikor nem adja ki, tökéletesen megy az autó szépen jár a motor, érezni a nyomatékot, viszont ha előjön a hiba teljesen erőtlenné válik (3800-4000-es fordulat fölé alig megy az autó. A hiba ki lett olvasva, ha jól tudom - hűtőventillátorok reléinek vezérlési hibája: P1481, P1482, P1483. Produkálhat-e ez ilyen jelenséget? Volt esetleg valakinek hasonló tapasztalata? Mit érdemes megnézni? Előre is köszönöm!
 11. Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni, hátha valaki már találkozott hasonló hibával. Adott egy 2003-as Z14XE motorkódú G Astra, amivel a következő problémám akadt. Nemrégiben a műszerfalon megjelent a motorvezérlő rendszer, elindulásgátló hiba. Kezdetben nem vettem észre folyamatos teljesítménycsökkenés, csak néha 3 hengerezett, mindegy volt, hogy hidegen vagy melegen. Azóta történt egy trafósor csere, gyertya csere, EGR, folytószelepház kitakarítás, de a hibát ez sem oldotta meg. Ezt követően is véletlenszerűen megjelenik a műszerfalon a hiba. Amikor nem adja ki, tökéletesen megy az autó szépen jár a motor, érezni a nyomatékot, viszont ha előjön a hiba teljesen erőtlenné válik (3800-4000-es fordulat fölé alig megy az autó. A hiba ki lett olvasva, ha jól tudom - hűtőventillátorok reléinek vezérlési hibája: P1481, P1482, P1483. Produkálhat-e ez ilyen jelenséget? Volt esetleg valakinek hasonló tapasztalata? Mit érdemes megnézni? Előre is köszönöm!
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.