Jump to content
OPEL FÓRUM

Vardar

Forummember
 • Content Count

  204
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Vardar last won the day on September 19

Vardar had the most liked content!

Community Reputation

12 Segítőkész

About Vardar

 • Rank
  Fórumlakó

Személyes információ

 • Lakhely
  Debrecen

MOTE clubcard

 • Autó(k)
  Astra G Viva
 • City
  Debrecen

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Most gondolkoztam el, van ez a lapos végű és van a gömbös végű váltókar az Opelhez, lásd itt. Ennek van a kerek fészke, amit linkeltem, csak az C Corsához. Emlékszem, hogy ilyen fekete fészekbe kellett visszatennem, amikor megzsíroztam.
 2. Értem, köszönöm. Hétvégén ránézek majd, hogy mi, hogy néz ki, aztán eldöntöm, hogy mit cseréljek meg mit ne.
 3. Cromaxra lefordítva: Ő: https://cromax.hu/sebessegvalto/sebessegvalto_es_alkatreszei/sebessegvalto_alkatreszei/seged_valtorud_opel_33516 Ő: https://cromax.hu/sebessegvalto/sebessegvalto_es_alkatreszei/sebessegvalto_alkatreszei/valtorudazat_csapszeg_opel_36736 Ő: https://opel.7zap.com/hu/car/x01/h/4/4-0/#8 Ezt a fészket csak a C Corsánál találtam meg mint alkatrész, jó lehet G Astrába?
 4. Köszönöm! Láttam, a robbantott ábrán, hogy egy rakás kis műanyag meg gyenge alkatrészből áll, pár száz forintok, aztán ha lehet javítani, akkor kicserélem, csak nem tudtam, hogy mit kell figyelni.
 5. Párom napi szinten használja most a kocsit, panaszkodik, hogy az egyest nehéz venni reggel, első indításnál. Főleg a hideg napokon érzi, de azt mondja, hogy tavalyhoz képest mintha lejjebb ment volna ez a hőfok, aminél nehezebben mozog a váltó. Problémám ezzel, hogy tavaly egy éves volt a váltóolaj, most pedig 3 hete lett féltengely szimering cserélve és friss olajjal van feltöltve a váltó ismét. A váltórudazat/kulissza melyik része lehet még a ludas, ami ilyesmit okozhat? A rudazat lógását, hogy tesztelhetem, mire figyeljek?
 6. Igen, én is a klíma miatt tudtam meg, hogy nem jó az 1-es, 2-es fokozat. Ha elindítod a klímát, be kell kapcsolnia rövid időn belül, de annyira halk, hogy csak nyitott motorháztetőnél látni, hallani. Vízhőfok jeladóval is tehetsz egy próbát, hogy hátha az nem jó. Meg a ventilátor ellenállását lehet kicserélni, az is "vezérli" a fokozatokat.
 7. Vermet/Calorstat, nekem nagyon bevált!
 8. Komplett generátor felújítás. Nem érdemes csak egy valamit javíttatni, ha már bontod, meg nem is biztos, hogy egy valami a bűnös és kicsit később nem-e adja meg magát más is. Kiszereléssel, mindennel együtt nekem 40.000 volt 2 hónapja.
 9. Nekem is volt hasonló, indításkor illetve utána jelentkező magas, visító hang a generátor felől. Néztem a szíjat, hm, semmi baja. Aztán szerelőhöz elment más miatt is, mondom azt se tudom mikori a szíj, vettem egyet, Z14XE-hez 5000 forint volt egy Contitech. Ingyen rátette - volt más, zsebbe nyúlós javítás - a szerelő, elhallgatott, azóta sincs semmi baja. Tegnap kérdeztem a mostani szerelőm, hogy a feszítő görgőjét mennyiért cserélné, hasraütött, mondott egy 5000 forintot. Én nem férek hozzá sehogyse, nincs elég vékonyfejű kulcsom, csak nagy kínkeservesen tudnám itthon megoldani, megér ennyit
 10. Na de ha kontakthiba, akkor nem csak indulásnál jelentkezne, hanem menet közben a rázkódástól és akkor ha más hiba nem is lenne, hibakódot kapnék, nem?
 11. A kontakthiba nem hangzik rosszul. Magyarázna egy-két dolgot. Egyben tudom cserélni a jeladóba menő kábelköteget vagy hol, hogy kellene ezt javítani?
 12. Neeem, vízhőfok jeladó. 2 éve tettem bele egy Meylét, de néha felbőgeti a motort indokolatlanul. Kérdeztem itt egyet, aztán betettem egy Delphit, de ez meg gyakran csinálja ezt a felpörgetést.
 13. Na hát ez a Delphi nem jött be, reggelente felbőgeti a motort eléggé, ilyen hőmérsékleten nem kellene még neki. Vagy visszateszem a Meylét, vagy veszek egy gyári GM-et :/
 14. Másra lehet alapozni? :/ Nincsenek paraméterek, összehasonlítható értékek. Meg hogy más terméknél adott márka, hogy teljesített.
 15. A Vernet termosztáttal meg vagyok elégedve, de inkább nem kockáztatok, akkor egy Delphit rendelek.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.