Jump to content
OPEL FÓRUM

Vardar

Forummember
 • Content Count

  136
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Vardar last won the day on April 29 2019

Vardar had the most liked content!

Community Reputation

6 Semleges

About Vardar

 • Rank
  Fórumlakó

Személyes információ

 • Lakhely
  Debrecen

MOTE clubcard

 • Autó(k)
  Astra G Viva
 • City
  Debrecen

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. No, hát akkor elölről az egész: Megvettem a kocsi '18 szeptemberében, fújta a hideget. Hát nem kellett, nem foglalkoztam vele, '19 tavaszán utastérben hallható szörcsögő hang kíséretében kicsit hideg levegő jön. Szerelőhöz elvisz, feltöltötte gázzal, mondta, hogy az előtét ellenállás nem jó, ezért álló helyzetben nem kapcsolja a ventit, felmegy a nyomás, elvileg akkor a rendszernek le kellene kapcsolnia, de inkább ne kísértsem a sorsot, csak 50 felett kapcsoljam. Rendben, így használtam, ez volt ugye májustól kezdve. Hát most ha jobban belegondolok, lehet, hogy csak két havonta volt használva a klíma így ősszel-télen, akkor se sok ideig. Legutóbb kb. 3 hete, fújta szépen a hideget. Közben, egy facebookos fórumon találtam egy kollégát, ugyanez a problémája, Z14XE, azt mondta, hogy a H Astrának az ellenállása jó bele, meg is rendeltem. Múlt hétvégén nagy nehezen kiszereltük a ventit, új ellenállást betettük, klíma be, szörcsögés, hideg, de venti sehol. Most kimentem, beültem a kocsiba, A ScanMyOpel Lite az én OBD olvasómmal nem tudott kommunikálni, a Torque Lite nem ír semmit a klímáról, de most már szörcsögés sincs és hideget se fújt egyáltalán. (És azt se tudtam letesztelni még, hogy a motorvezérlő kapcsolja-e, nem-e rontottuk-e el azt is, mert kiment a fejemből, hogy járó motornál melegítsem) Az előző ellenállást még nem tudtuk kimérni, fizikai sérülést nem láttunk rajta. Most akkor 1 hét alatt elszökött belőle a gáz? Ha a venti szerelése közben valamit kilyukasztunk, kilazítunk, akkor az hirtelen elszelelt volna, nem? Próbáljak meg holnap elmenni egy klímáshoz, hogy töltsön bele?
 2. Kompresszor megy, hideget fúj, viszont szörcsögő hangja van, ami, ha jól tudom, az álmos könyv szerint nem sok jót jelent...
 3. Nagyon szépen köszöntem, délután ránézek az alkalmazással okvetlenül! Ritkán, az mit jelent? Télen milyen gyakran kellett volna bekapcsolnom? (Kb. havi 1-szer ment vagy 10 percet)
 4. Húh... Na akkor most vesztettem el a fonalat. Itt a fórumon visszakeresve olvastam, hogy a klímának hidegben, álló helyzetben is be kellene kapcsolnia. Most, ha állóhelyzetben bekapcsolom a klímát, mennyi idő után kellene a ventilátornak bekapcsolnia? Hogy tudom letesztelni? Tavaly májusban lett töltve a klíma, akkor a szerelő szerint a nyomás rendben volt, de mondta, hogy nem kapcsolja a ventilátort, ezért csak 50 felett használjam, azóta nem mertem vele kísérletezni, nehogy baj legyen. Alig 1 év alatt, ha ilyen óvatosan használtam, hogy mehetett el belőle ennyi nyomás?
 5. Átnéztem minden biztosítékot, minden rendben lévőnek tűnik, azonban kérdésem lenne. 35ös pozicióban, akinek manuális váltós, de klímás a kocsi, van biztosíték? Nekem hiányzik, nem tudom, hogy normális-e ez így.
 6. Ha ezek valamelyike kiment, akkor is ezt a tünetet produkálja?
 7. Egyetlen ventilátoromat próbáltam szerelni, tudniillik nem kapcsolja a klíma, csak a motorvezérlő. Neten találtam leírást, hogy ennek oka a ventilátor ellenállás hibája.H Astrás külön kapható ellenállás jó bele, írták ugyanitt, ma végre is hajtottuk a cserét, de semmi. Mit lehetne még megnézni? Valami más is kimehetett, hol kellene ellenőrizni?
 8. Értem. Én itt, meg az utángyártó oldalán egyeztetem a cikkszámokat, hogy egyezőt vegyek, véletlenül se mást.
 9. Mármint? A 7zap nem adja meg, csak a GM cikkszámot, azt pedig minden gyártó megadja, hogy a terméke minek feleltethető meg, függetlenül attól, hogy ő szállította-e.
 10. Sziasztok! Egy kis felújítási tervet szerettem volna készíteni a kocsihoz, hogy mi mennyibe kerül majd rajta, viszont az lenne a kérdésem, hogy honnan lehet tudni, hogy melyik alkatrésznek melyik cég az eredeti gyártója? Most nem ilyen mellékes dolgokra gondolok, mint gumiütközők, hanem pl rugók, lengéscsillapítók, fékdob, stab pálca stb. A konkrét elbizonytalanodásom onnan ered, hogy a Csergő oldalán hátsó lengéscsillapítónál a Sachs-ot hozza, mint "eredetivel megegyező minőségű alkatrész gyártói csomagolásban", egy fórumban viszont azt találtam, hogy a Meyle a gyári alkatrész előállítója. Nincs egy lista, hogy mit ki gyártott?
 11. Olvass ki egy hibakódot pedálteszttel.
 12. Sziasztok! Első motortartó bakot aki cserélt, milyen márkát tudna ajánlani?
 13. Én simán, a kocsit emelővel megemelve csináltam, arra figyelj - de ez logikus - hogy mindenhol ömleni fog az olaj, először csak az egyik oldalt csavard ki nagyon, ott folyjon ki. Fentről betölteni pedig kelleni fog egy gumicső+tölcsér kombináció.
 14. A váltó alsó fedőlemezét, teknőjét nem nehéz leszedni, körben ki kell csavarni a torxos csavarokat, és kell egy új tömítés + tömítőpaszta. Én eredeti váltóolajat raktam bele, az volt kicsit húzós, a másik kettő nem tétel. Meg ha ott vagy, akkor a teknőről le tudod kaparni az olajsarat, volt nekem is egy esztétius 2-4 mm rajta. Videó
 15. Következőnek a futóművet szeretném alaposabban ellenőrizni, megnézni, hogy mi az ami csereérett. Lengőkar: Azt szeretném kérdezni, hogy első lengőkarnál otthon lehet-e cserélni külön a gömbfejet vagy inkább érdemes az egészet egyben és akkor a szilent is megújul? Illetve, ha csak az egyik oldalon van baja a gömbfejnek, akkor elég azt vagy párban cserélendő? Kormányösszekötő: A kormányműnél, hogy melyik TRW típus/Delphi van nekem, azt, hogy lehet kideríteni? Az, hogy a belső és/vagy a külső összekötő is rossz, az hogy dönthető el? Ha van szervóolaj szivárgásom, merjek egyáltalán nekiállni a belsőnek, vagy jobb a békesség, ne háborgassam? Illetve mik azok a márkák, amik futóműnél (a fenti alkatrészek + lengéscsillapító, rugó, stb.) megbízhatónak számítanak?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.