Jump to content
OPEL FÓRUM

Bencus97

Forummember
 • Content Count

  13
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Semleges

About Bencus97

 • Rank
  Újonc

MOTE clubcard

 • Autó(k)
  Opel F Astra 1.4i
 • City
  Sopron

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Visszatérve erre. El fogtok küldeni lassan innen emiatt, de sajnos a probléma még mindig nem oldódott meg. Vákumcsőveket átnéztem, alapjárati motort kitisztítottam, gyújtóelosztófedél valamint rotor, illetve üzemanyagszűrőt is cseréltem. Észrevételezésem a tünetről, magas fordulatszámnál vagy gyors sebességnél adja ki a check engine lámpát. Ilyenkor semmin érezhetőt nem prpdukál az autó viszont leváltásnál érezhetően a jobb kéznél valamint bal lábánál egy kis remegés mely a fordulatszám lecsökkenéséhez kapcsolható. Majd lassuláshoz mérten igazodik vissza a motor alapjárata.
 2. Rendben, nagyon szépen köszönöm a válaszokat mindenkinek!!
 3. Érdekes. Eddig soha nem hallottam az alapjarati motornak a működési hangját amikor gyújtást adok az autóra.
 4. Azt megköszönném!!!! Gyujtáselosztó fedelet és rotort cseréltem, nem tudom köze van e a dolgokhoz, de jó ideje nem lett kicserélve az a két dolog. Illetve 4,5 éve az enyém az autó én még nem tapasztaltam azt hogy gyújtásra hangot adna ki maga az alapjárat motor.(Tudod ez a kis motorhang ami ki és be nyomja azt a kisrudat amin a rugó is van.)
 5. Sziasztok! Opel F Astra 1.4 benzin. Amikor gyújtást adok rá akkor érdekes hangot hallottam az alapjárati motor felől. Kiszereltem és a hangot az adta ki. Tehát a kérdésem az lenne hogy normális ha gyújtás hatására az alapjárati motor megmozdul?(nem jár ki-be, csak egy pontig megy és megáll) Eddig nem tapasztaltam a hangot.
 6. Nem szívesen cserélek ki benne semmit, de más megoldást nem látok. Alapjárati motort és helyét amennyire tudtam kitisztítottam, valamint gyújtásnál ki és be működik. Átnéztem a a vákum csöveket, a gyújtás elemeket, a gyertyákat.
 7. Igen, igen tudom így nehéz viszont itt eddig több segítséget kaptam mint bárhol máshol. Széjjel szedtem újra az alapjárati motort, szerintem normálisan funkcionál. Lehet hogy maga a map szenzor a rossz?
 8. Ismét megjöttem, remélem utóljára. Megint felvillant a check engine és újra produkálja a tüneteket. Rendesen kitisztitottam, lehet új alapjárati motor kell bele?
 9. Sikerült ki tisztítani az alapjárati motort, elég dzsuvás volt minden téren. Most jónak tűnik, se check engine, se alapjárat ingadozás nincs. Köszönöm szépen még egyszer a segítséget!
 10. Véleményem szerint jó lett az autó, a map szenzor csöve nem volt teljesen rádugva, viszont próbakörnél ismét felvillant a motor hiba jelző. Egy olyan kérdésem lenne, hogy "házilag" ki lehet töröni a motor hiba jelzőt?
 11. Legutóljára 3 hónapja volt hengerfej tömítésen az autó. A map szenzor vákumcsövét megnézem illetve az alapjárati motort is kiszerelem és rápillantok. A sebesség érzékelőre ránéztem és megnyomva a gombokat rendesen a pontos sebességet írta ki. Köszönöm a segítséget, majd jelentkezek!
 12. 24 sebesség érzékelő, 34 agr szelep feszültség túl magas, 35 alapjárati vezérlőszelep. Már lassan egy hónapja szívok vele. Ugyan úgy megy mint eddig, minimálisan hallható, illetve érezhető amikor lecsökken majd visszaáll az alapjárata.(pont annyira lehet érezni, hogy engem vagy aki vezeti az autót egy idő után zavarja) Nem bőg fel, nem rezonál be teljesen az autó.
 13. Sziasztok! Adott egy 1.4 benzines, 2002-es évjáratú, X14NZ motorkódú Opel F Astra. Közel 10 fajta gépre lett rádugva az autó de egyik sem ismeri fel magát az autót pedig a check engine lámpa világít. Kivillogtatásnál egr szelep feszültség túl magas, valamint a sebesség mérőt illetve az alapjárati motort hozza fel hibaként. Tünet: megyek vele, elérek egy kereszteződéshez lassítok üresbe rakom és a motor alapjárata lecsökken majd a lassuláshoz mérten igazodik és visszaáll. Mi lehet a baja?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.