Jump to content
OPEL FÓRUM

Bencus97

Forummember
 • Content Count

  25
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Semleges

About Bencus97

 • Rank
  Újonc

MOTE clubcard

 • Autó(k)
  Opel F Astra 1.4i
 • City
  Sopron

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Bencus97

  Motor

  Ezt ki is próbálom a napokban! Köszönöm!
 2. Bencus97

  Motor

  Nem csodálom, keresek. Vagy vegyek bosch, esetleg más márkájút?
 3. Bencus97

  Motor

  A.Z. Meisterteile van benne, unixban ezt adták miután megadtam az autó paramétereit.
 4. Bencus97

  Motor

  Meleg motornál meg lett mérve a lambdaszonda, 250-900miliamper között mozgott. Benzin nyomást műszer hiányában nem mértünk.
 5. Bencus97

  Motor

  Akkor passz. Nem tudom miért írja ki még mindig. Lehet nem ide való téma viszont tudtok olyan oldalt ahol meg tudom nézni, hogy az autómhoz(f astra, 1.4 benzin, ferdehátú, x14nz) milyen hosszú kuplung bowdent kell hogy vegyek? Egy hónapot bírt a mostani beszerlt csoda.
 6. Bencus97

  Motor

  Kicseréltük az autószerelő végzettséggel rendelkező barátommal a vízhőfok jeladót(2vezetékes a linkelt képen látható a régi, teljesen ugyan olyanra lett kicserélve), viszont újra felvillan a check engine. Próbáltam "otthoni módszerekkel törölni" de még mindig jelez. A fentebb másik hozzászólásban említett 1 pólusú gombát kéne kicserélnem? (Barátom szerint csak a víz aktuális hőfokának jelzésében játszik szerepet.) Hibakódok: 13,15 Kép: https://kepkuldes.com/image/bmH8Hu
 7. Bencus97

  Motor

  Nagyon szépen köszönöm a sok-sok segitséget ismételten!
 8. Bencus97

  Motor

  Kicserélem a vízhőfok jeladót hátha ott a bibi. Van valami specifikus dolog amire ügyelnem kéne cserénél?
 9. Bencus97

  Motor

  Csak a 13-mas van. Üzemanyag szűrő fél éve, lambda szonda is új szinte, kábelnek nincs baja.
 10. Bencus97

  Motor

  13-mas a hibakód. 2napja volt műszakin. Műszaki előtt nálam fel-fel villant 10-15másodpercig a check engine utána elaludt. Rádugták gépre lamdaszondát mutatott, de törölték. Levizsgázott szépen a zöldkártyát is "megkapta". Miután visszafele jöttek vele felvillant megint. Azóta fel-fel villan.
 11. Bencus97

  Motor

  Köszönöm a válaszokat! Utána nézek a vízhőfok jeladónak. Még egy kérdésem lenne. A lambdaszondám egy vezetékes. Ha járó motornál kihúzom a kábelt (szonda marad a helyén becsavarva) akkor a check engine-nek világitania kéne?
 12. Bencus97

  Motor

  Sziasztok! Ismételten hozzátok fordulok segítségért. Check engine néha felvillan majd egy ideig ég és elalszik. Ki lett olvasva lambdaszondát ír, viszont én azt fél éve cseréltem.2002-es Opel F Astra 1.4 benzin, x14nz ha jól tudom. Ugye ebbe egy darab van, most vagy cserélnem kéne megint vagy univerzálisat kellene hogy vegyek?
 13. Visszatérve erre. El fogtok küldeni lassan innen emiatt, de sajnos a probléma még mindig nem oldódott meg. Vákumcsőveket átnéztem, alapjárati motort kitisztítottam, gyújtóelosztófedél valamint rotor, illetve üzemanyagszűrőt is cseréltem. Észrevételezésem a tünetről, magas fordulatszámnál vagy gyors sebességnél adja ki a check engine lámpát. Ilyenkor semmin érezhetőt nem prpdukál az autó viszont leváltásnál érezhetően a jobb kéznél valamint bal lábánál egy kis remegés mely a fordulatszám lecsökkenéséhez kapcsolható. Majd lassuláshoz mérten igazodik vissza a motor alapjárata.
 14. Rendben, nagyon szépen köszönöm a válaszokat mindenkinek!!
 15. Érdekes. Eddig soha nem hallottam az alapjarati motornak a működési hangját amikor gyújtást adok az autóra.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.