Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

rObaLex

Fórumlakó
  • Hozzászólások

    82
  • Csatlakozott

  • Utolsó látogatás

Everything posted by rObaLex

  1. rObaLex

    Váltó

    Szevasztok, Jó este! Érdeklődöm nincs-e valakinek AR25-je, amit bontásra ítélt? Másik lehetőség,hogy esetleg komplett manual rendszert vennék át... Egy hibalehetőség ami esetleg hozzásegíthet valakit a probléma feltárásához. http://kepfeltoltes.hu/view/110225/1112859...ltoltes.hu_.jpg A jelölt résznél morzsolódtak le a bordák,emiatt szűnt meg a hajtásom. Nahh minden jót!!
  2. rObaLex

    Egyéb csevegés

    Üdv! Ez valóban adagolófej (HDK) hibagyanús. Nekem volt ilyen gondom hasonló tünetekkel. Tudok egy szerelőt 25-30 pénzért megcsinálja, sztem jó ár érte és nem kókler az ember.Nekem 2 éve megy kifogástalanul,azóta minden más lerohadt,de ez még jó. <_< Lánycsókon van, nézd meg térképen hol találod,megéri-e lehoznod és ha igen írj egy PÜ-t, elküldöm a nevét, telefonszámát. EGYÉBKÉNT meg: keresek automata váltót dieselbe, vagy komplett manual átalakításhoz minden eszközt.Ha valaki megválna tőle az dobjon nekem üzit, hátha összeférünk. Minden jót!!
  3. rObaLex

    Egyéb csevegés

    Nincs bent hangszóró, így nem volt gond, legalábbis az nem volt útban....élmény volt amúgy kiszedni a kalaptartót is:S Szétpattintottam fogasházat hasonló módon, mint ahogy a képen látható és sztem nincs lekopva szétcincálva az a fogas,egyforma az összes kis fog rajta. Összerakásnál jött elő gondom,egyszerűen nem tudom úgy összerakni,hogy egyforma távot tekerjen fel és le irányba,hiába van ott az "ütköző" csavar, mindig darálja lefelé a fogast. Tehát a roló már bent van és ráteker még párat. Régebben volt,hogy egyszer-egyszer megakadt,de sosem darálta a cuccot. Ez mégis a halál jele lenne? :) Azért próbálkozom... ROUND 3.
  4. rObaLex

    Egyéb csevegés

    Ezer köszönet a szemléltetős linkért....holnapi küldetésem lesz szétjátszani a dolgokat akkor.! Jó este!
  5. rObaLex

    Egyéb csevegés

    Szevasztok! Visszamenetbe megakad a sötétítő rolóm, és daráló (fogas) hangot ad ki... Lehet ezen állítani valamit? Hogyan kell kiszerelni? Ki kínlódott már ilyesmivel?
  6. rObaLex

    Egyéb csevegés

    Üdv! Létezik,hogy ez gyári lapát a vízpumpán???? http://kepfeltoltes.hu/view/100628/P628021...ltoltes.hu_.jpg http://kepfeltoltes.hu/view/100628/P628021...ltoltes.hu_.jpg
  7. rObaLex

    Egyéb csevegés

    Jó Nap!! A belinkelt Catera-ról jutott eszembe,vagyis a rajta levő felnikről,hogy mostanában láttam e-bay-en hasonló Intra kerekeket. Nyilván jobban figyelitek az eseményeket,szóval érdekelne,hogy mennyibe jöhet itthon 4 ilyen 17"-os alcsi? Gumi nélkül....vagy épp azzal,ha tud valaki árat.! Köhh
  8. rObaLex

    Egyéb csevegés

    Üdv megint! Köszi a variációkat.! Kori járt a legközelebb...érdekes történet. Igen nálam is a zsanérnál volt megtörve a szál,miután tegnap birizgáltam égőket,a szakadt szálak miatt (kisebb zárlat), a biztosítótáblán a 15-ös számú biztosíték kellett volna kimenjen(tolatólámpák szivargyuszi, aut.váltó, szintszabályozás stb.) 15A-os ...viszont nekem ennek a helyén egy 20A-os biztosíték áll. Hogyan vagy hogy nem, de a 9-es számú helyen az automata váltó biztosítója ment ki. Ezért volt rakoncátlan. Kábelek összevariálása után,biztosító cseréje után,eddig legalábbis kiválóan működik. Csak azt nem értem,hogy manuálban váltogatva miért szorult 1-esbe 2-esbe a váltóm,mintha behúzott kézifékkel mentem volna. De a lényeg,hogy most rendesen működik. Nahh ez is jó lett új tapasztalatnak,hátha valaki jár még így :devlish: Minden jót!!
  9. rObaLex

    Egyéb csevegés

    Ezt jól látod.... Malter: én köszöntem(magam furcsa módján) és nem tisztem másokat bírálni a modorukról,tehát ,ha nem is köszöngetnétek 1másnak, akkor sem szólnék. Kori: ha nincs külön tolató kapcsoló, akkor most vakarózás van,de komolyan. Délelőtt mentem autóval, semmi baja. Belemókolok lámpákba (ahogy írtam) erre nem jó az automata váltóm!??? Piszkosul nem értem mivan!? Azért kössz...holnap megturkálom dolgokat.!
  10. rObaLex

    Egyéb csevegés

    Ez milyen jóó :devlish: .... Amúgy Jó Napot, vagy valami hasonló! ... nem a térkőhöz szólnék hozzá. Érdekes dolgok történnek az autómmal és azt gyanítom,hogy összefüggésben lehetnek,ennyire nem lehet véletlen valami. (bár ki tudja) Szóval egyszer télen jártam úgy,hogy kiírta "Automatik Getriebe" , vészüzemmódban ment vagymi, 3-asban érzésem szerint.Ez 2 nap múlva elmúlt,azóta kiválóan ment a váltó. Nem figyeltem, hogy attól fogva-e ...de jó ideje nem volt tolatólámpám. Amikor tolattam a műszerfalon a hátsó ködlámpa visszajelzője világított.(kint semmi) Emellett a hátsó ködlámpa sem világított. Mai nap ez elkezdett zavarni és gondoltam megnézem mi lehet , égők vagy kábel. Égőt cseréltem, kontaktspré, oxidáció kaparás.Most van ködlámpám,de továbbra sem égnek tolatásnál az égők,műszerfalon már nem jelez vissza a ködlámpa R fokozatban,viszont ismét "Automatik Getriebe" hibaüzenet és 3-asba megy :S Először nem értettem,hogy lehet ez összefüggésben,de arra gondoltam,hogy esetleg nem-e lehetne a tolatólámpa kapcsoló !?? Van valakinek véleménye,ötlete?? Teljesen vakvágányon vagyok??
  11. rObaLex

    Egyéb csevegés

    Igazából azokat keresek én is...színre egyezőt, z140-est. Amikről szó volt,azokat nem láttam személyesen ( nem a környéken volt),persze már nem is fogom. :) Hasonlóak voltak enyémhez,azért is ragadott el az izgalom és a hév, no persze feleslegesen ...
  12. rObaLex

    Egyéb csevegés

    Valóban nem néztem meg...szégyenlem is magam...de mentségemre legyen szólva,nem ismerek kombi omegást...persze megnézhettem volna képről. Amúgy egy egyszerü "nem" is elég lett volna :)...de persze nem lennének csattanós válaszok :D Ami összezavart azok az első ajtók,nem értem miért hittem,ha azok passzolnak...szóval mind1 :)Jahh mossmáá késő :) No mind1..kis zárlat beugrott :D Azéé kössz...
  13. rObaLex

    Egyéb csevegés

    Csapadékban gazdag szépjóónapot!! Gyorskérdésem.... kombi hátsó ajtó(k) egy az egyben megy a sedan hátsó(k) helyére?? Enyim öreg,mint a háború,de azon is villog záráskor...
  14. rObaLex

    Egyéb csevegés

    Hát nemtom.... messze nem biztos,hogy Omega lesz a következő,de az majdnem 100,hogy diesel. Meg nem is a pár ft-os üzemanyagár számít,hanem az számít,hogy gyakran sokkal olcsóbban veszem. A 4 henger mellett meg az szól,ma már,hogy nagyobb teljesítményűek,mint az én 6 hengeresem, a fogyasztásról meg ne is beszéljünk.Amíg mennek ezek a lehúzások az országban,meg leszek elégedve egy max. 150 le-s autócskával is. A 6 henger valóban szebben duruzsol,de azt hiszem le tudok róla mondani :) ... Amúgy meg nem ismerem a 2.2dti-t azért kérdezgettem,120 le nem tűnik szörnyen kevésnek,viszont az autó súlya is közrejátszik...no de mind1. Még a jövő titka ez is...
  15. rObaLex

    Egyéb csevegés

    Egyébként találó duma :) Amúgy meg igaza van,nekem nem érné (meg)nézni sem,me 200km potya lenne valószínű... Azért ha helyi lennék, venném a fáradtságot,mert miért ne!?:D De teljesen jogos,mert semmit sem adnak "ingyen" és mindennek súlyos oka van,ebben az esetben is valószínű,hogy rakás kakksiról van szó,legalábbis az igénytelen (oda nem illő) alkatrészekből itélve. Köhhépe az észrevételeket!
  16. rObaLex

    Egyéb csevegés

    Na igen...az első bűnjel :) (nekem fel se tűnt) Mondjuk ha törésnél elszáll mindkét tükör,az már nem kicsi koccanás :D Bár lehet ennek több oka is.. Mindenesetre jó észrevétel ;) Ha valaki tud valamit,ne tartsa magában !! :P thx "Meg az első lámpák sem stimmelnek sztem. " ---> ájdonnóó,elképzelhető, ezt én már nem látom ;)
  17. rObaLex

    Egyéb csevegés

    Szevasztok .. széépjóóóeste! Érdeklődöm a figyelő tekintetű kolegáktol, hogy tudnak-e valamit a lent megadott címen található autóról??? Többször láttam már ezt az autót,tehát egy ideje fent van a hasznátton és ez így gyanús is picit,viszont arra gondoltam hátha akad pösti vagy akár környéki, aki élőben is megtekintette a gépjárművet [vagy esetleg tud valamit az előéletéről] és többet tudna mesélni róla :) .! (Persze meg is kérdezhetném telón,de a humbug kereskedő dumája nem nagyon érdekel , hisz tuti a "világ legjobb autójára" bukkannék rá). Már egy ideje kinőttem a mesékből,de mégis piszkál a dolog,hisz tovább lapozva nem is egy B2-es omi van eladósoron, 1 milla alatt. Ennyire lepottyantak az árak,vagy ezek a selejtek? Mi a véleményetek? http://www.hasznaltauto.hu/auto/opel/omega...lufelni-3697300
  18. rObaLex

    Váltó

    Nálam is volt már alacsony a szint,viszont azt nem jelezte az autó,tehát nem írta ki,hogy "automatik getriebe" meg maximum csak furán váltott,ütött 1et,rátöltöttem és mentem tovább. De ilyenem még nem volt,hogy 3-asba maradt,meg nem vált vissza...no mind1,egy olajszintmérés holnap lesz esedékes. Kétlem,hogy ennyivel megúszom,de persze milyenjóóóésszépislenne :rolleyes:
  19. rObaLex

    Váltó

    Sok a kellék,nem hiszem,hogy szükségem lenne mindenre,főleg AR35-re nem :rolleyes:,de azért kössz. Viszont meghallgatnék pár okos gondolatot,hogy mi is lehet a baj.? Hasonló tapasztalat? Érdemes vele bajlódni,vagy cserés a dolog!?
  20. rObaLex

    Váltó

    Szevasztok! "Jó időhöz" társulnak a "jó dolgok" ... gurultam dolgomra, kb. 50 km és eccecsak (ilyet még nem csinált), küldött nekem egy Automatik Getriebe üzenetet az autó. Nagyjából,mintha hármasba ragadt volna de tudtam vele haladni célomig. Odaértem, autó leállít,elvégeztem dolgom,azt hazafelé ismét jó,semmi jele. Van v.mi ötlet? Jahh,de van itt más is,épp az imént mentem vele és kiírja a szöveget,viszont kettesben torpan egy iszonyat nagyot az autó és csak szerintem 3-asban megy.Kézzel tudom váltogatni 1-es 2-es torpanás de megy tovább...viszont magától nem vált vissza.
  21. rObaLex

    Egyéb csevegés

    Szevasztok! Első sorban diesel-es kolegáktól kérdezek,bár lehet más is vágja... Szóval visszatérve a múltkori "előtöltés" problémámhoz.....MEGSZŰNT! :P Nahhde erős a gyanúm,hogy ez képtelenség,magától legalábbis. Most rendesen döglött az autó, alacsony tartományban is,ahogy lennie kell,viszont magasban sem ugrál :rolleyes: :S (nem vagyok maximalista,de így se teccik:S ) Van az a szívócső nyomás érzékelő, (ez a MAP szenzor?),....szóval: volt ecce egy olyan esetem,hogy arról lecsúszott a cső és erőtlenkedett az autó. Ezt produkálja most !!(viszont a cső rajta)! Úgy tudom ez az üzemanyag és levegőt keveri arányba, ettől megy meg nem megy,esetleg sokat fogyaszt stb. (javítást,ha tévedek) Szóval felmerült a gondolat bennem,hogy esetleg attól kapart nagyon a vas,hogy ez elinformálta a dolgokat és most lehet,hogy behalt.??? Gondolom ez se örökös... Amúgy sajnos most sincs még időm vele nagyon foglalkozni(gyakorlatban),majd csak jövő 7végén,de mintha tapasztaltam volna olyat,hogy néha jobban megy,viszont többnyire sajnos gyenge. :D Lehetséges,hogy jó helyen tapogatózom??
  22. Külön képet nem találtam.....de ezen az oldalon a legfelső,tehát a színesek azok. http://b-led.hu/images/u/a2.jpg Nem emléxem már sajnos a gyártóra,nálunk az összes autósboltban ezeket vesztegetik. Viszont van ez a domború és a homorú fejű...azt hiszem utóbbi van a BC-mben.
  23. Ha a színre gondolsz,akkor az az ún. "jégkék" ami fehérnek tűnik...viszont azért választottam,mert sem a piros,sem a másik sötétebb kék, nem látszik jól nappali fények között.
  24. taláán ratyibúúk,de célnak megfelel bár csak akkó,ha fent vagy te is :lol: amúgy meg sajna :lol: más 5letem nincs Nem hagyott nyugodni,így : http://kepfeltoltes.hu/view/100116/belf_ny...ltoltes.hu_.jpg
  25. Ide nem lehet csakúgy fellökni,mi? Kéne v.mi keptarponthu szerü oldal ???
×
×
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.