Jump to content

pitecus

Forummember
 • Content Count

  45
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Semleges

About pitecus

 • Rank
  Újonc
 • Birthday 11/08/1969

Elérhetőség

 • Weboldal URL
  http://www.ganzhe.hu

Személyes információ

 • Neme
  Férfi
 • Lakhely
  Budapest XV.

MOTE clubcard

 • Autó(k)
  Z19DT Opel Zafira 1,9 CDTI, Ezüstmetál 2007
 • City
  Budapest XV.
 1. Azzal nem volt bajom, mert a lakás és munkahely között mehettem a városon keresztük, vagy az M0-án időben mindkettő nagyjából ugyanannyi volt (talán 5-10 perccel rövidebb volt időben az M0, de km-ben 2x annyi volt). Ott 115ös tempomat, 20 percen keresztül és mire kiértem, lement a regenerál. A pillanatnyi fogyi mérőn tudtam, hogy "dolgozik". Így azzal semmi gond. A vill. műhelyben védelmet szereltetek. Nem kicsit. Még 1x akkor lopnak tőlem, ha a leszakadt karjukkal elvéreznek. :-(
 2. Köszönöm. De mi az a regenerál? Hétfő délután átveszem és este már a villamossági műhelyben fog figyelni. Igaziból kedden délelőtt lesz 100%-ékig a birtokomban.
 3. És lőn és jön... Vettem egyet. Az új gép: 2007/12. havi 85000 km, Enjoy kivitel, friss vizsga. Ja és 1.8-as benzines...:-)
 4. Nem volt még sose automata váltós gépkocsim és csak 2x vezettem életemben olyat. Egy Firebirdet és egy Scorpiot. De azok a váltók már nem azok amik most vannak. Azt írták, hogy városban nem szereti a részecskeszűrő, de a munkahelyemre 2 út van: Város és M0, úgyhogy ez nekem nem akadály. Szoktad a pöcöktetős váltót használni rajt (sequ-t)? Igaz, hogy az automatáknak nincs kettős tömegű lendkerekük? Hát ma voltam a biztosítónál és a banknál. 1 hónap alatt semmit nem tett a rendőrség. Gyanítom (reménykedem), hogy a dúsgazdag extra miatt nem bontóban végzi, hanem Ukrán v. Román gazdija lett. És hogy hogy viselem? Idegnyugtatóval. A lopás után 3 héttel is sírógörcseim voltak. Pláne, hogy 1 hónappal azelőtt lopták el, hogy az esküvőn menyasszonyi kocsi lett volna. Képzelheted, hogy kivagyok, de valahogy túl kell magamat tenni rajt. Azt pedig egy másik szépségessel lehet csak feledtetni, de oly lassan őröl a malom, oly lassan :-( Amúgy meg köszönöm az együttérző szavakat. Te hogy viselted?
 5. Jó estét! Érdeklődnék tisztelettel, hogy az automata váltós kollégáknak milyen tapasztalatai vannak automata terén. Ismét venni kényszerülök egy B Zafit, mert az áprilisban vásárolt szépségemet október 17-én ellopták. :lol: Üdv pitecus
 6. Sziasztok! Lassan nyomom bele az 5000. km-t az autóba. Mesés a fogyasztása, kényelme és már 6-an is ültünk benne úgy, hogy 2 napra a csomagjaink (kaja is!!!) kényelmesen elfértek a maradék csomaghelyen és a kalaproló szintjét nem érte el. Pedig az ivararány 4:2 a nők javára!!! :D Kérdésem:milyen nehéz szétszedni a hátsó (csomagtér) ajtó borítását. Sajnos ablaktörlő motort kell cserélnem, mert az előző tulajnál elromlott és pont az ellenkező oldalon áll. Üdv Pitecus
 7. Az elsőt nem tudom. Lámpa? Index? Akkor is szokott sípolni, tilinkolózni. A második az termosztát gond lehet. Nekem nem kell még 5 km-t se megtenni, hogy 60 fokon álljon. Pedig diesel a motor. B)
 8. Ma voltam szervizben! Megkapta a kocsi a friss olajat, olajszűrőt, gázolajszűrőt, légszűrőt, pollenszűrőt, klímafertőtlenítést. Átállították 10000-es szervízperiódusra, mert azt beszéltük a szerelővel, hogy 15 ezer vagy 1 évet ajánl az olajjal. Castrol Magnetec-et tettek bele. A kormányon levő hangerő és állomásváltó gombok nem üzemeltek. Kicserélték a kapcsolót, de semmi. Rátettek egy hátsó alaplapot, de semmi. Kiderült, hogy a kormány központi egységét kell cserélni, mert a forgó átmenet szalagkábele elromlott. Persze újratanították a kulcsot. Sajnos vissza kell mennem a másik kulccsal is, mert azt is tanítani kell. Kiolvasták a hibákat: 1. Tolatóradar egyik szenzorának áramköre nyitott (szakadt). Leszedték a hűtőmaszkot és kiderlt, hogy csak a csatlakozó csúszott le róla. Pfhjúúú. B))) Most pittyeg, mint a rohadalom, ha neki akarok valakinek tolni...:D 2. A hűtőventilátornak csak a vészhűtése üzemelt. 2 ventilátor van a hűtőknél. Egy a hűtők elött (na ez nem ment) és egy vészhűtő a hűtők mögött. Kiderült, hogy egy nem szakadt biztosíték az oka. Biztosíték csere után rendben. Pfhjúúú. :))) A fékezéskori kormányszitálásomat a bal első kerék 40G-os súlyhiánya okozta. Kicentírozták mind a 4 kereket, így nem a féktárcsa volt a ludas, hanem a kerék. A féktárcsa vállára azt mondta a szerelő, hogy jövőre ugyanitt. 2 évet el tudok vele menni, majd jövőre kicseréljük. A fékbetétek szinte újak és gyáriak. Aztán még beállították a navit, hogy Angolra jelentkezzen be, ha resetelődik. Ne flamandra. :) Meg leellenőrizték a valós km futást. 41-2 kilóméter eltérés van a 2 mérőpont között, ami azt jelenti, hogy nem piszkálták a km-t, originál a km futása. Wallis kerepesi úton javították. Hiperkorrekt, nagytudású szerelők és elektronyosak mindannyian. Sőt a munkafelvevő megköszönte, hogy ismét őket választottam. Ez nem reklám, csak ritkán találni ennyire korrekt márkaszervzet. Aztán (hogy a májam is hízzon) azt mondták, hogy ennyi pénzt bőven megért ez az autó és jó választás volt Boldog vagyok... :(
 9. Félreérthetően fogalmaztam. Tolatókamerára gondoltam. Annak megjelenítése a Display-en. Nem Rád gondoltam vezetés tudásilag. Általánosítottam. Sokan nyomják fel a kocsi erejét, ami önmagába véve nem baj, csak a féket "felejtik el" hozzáerősíteni az autóhoz. Aztán csodálkoznak, hogy egy "kövér" után nem akar megállni az autó és csatt. A Zafirám több, mint 1,6 tonna, ezért ellátták egy 308 és egy 264mm-es tárcsával. Nem tudom, hogy a 150 LE-snek más-e a tárcsaátmérője.
 10. Olyan mint a DVD90, csak nem DVD van felül, hanem Mp3-as CD. Amúgy úgyszint szines a kijelző. :D Meglátom, mire jutottál Parkradar ügyben. Az engemet is érdekel. Holnap megyek vérfrissítésre. A helyzet az, hogy nem az a gáz, ha nincs elég lóreőd, hanem az amikor nincs elég hatékony féked. (3 évig pályarallyztam, tudom hol rontják el az emberek...) :)
 11. Szia! Köszönöm szépen! :D Mi az a részecske szűrő generálás? A fejegységet felfrissítettem 2007.10. havira, letöltöttem egy 2009-es közép európai térképet is, melyen van már M0-a, de nincs szentmihályi úti bekötés. A rejtett menü hasznos, mert megtaláltam benne a GPS sebességet is, amihez kiválóan össze tudom hasonlítani az óra által mutatottat. A magyar menüről jót hallottam, a navigációs hangról rosszat. Még vajúdok a dolgon. Első körben egy lopásgátlót teszek a kormányra és az alufelnit biztosítom egy csavarkészlettel. Szerdán megy vércserére (olaj). A szerelőm azt ajánlotta, hogy ha a pénztárcám engedi, 15 ezrenként legyen olajcsere rajta. Meghálálja az autó. Nekem a 120 lóerő és a 280 NM nyomaték elegendő, mert így is jobban gyorsul, mint az Opel gyorsított. Tempomat istenkirály!!! A kijelző szerint 920-950 km-es hatótávú a kocsi, ami megint a fogyit dicséri.
 12. Szép jó estét! 2 hónapnyi vajúdás után boldog tulajdonosa lettem egy 2007 04. havi opel zafira cosmo 1,9 CDTI-nek (81500 km). Igaz, hogy 120 lóerő (Z19DT), de brutál kényelem és brutál erős motor részemre, amit kaptam. Első körben a BC-jét megfrissítettem 2007.10-havira, aztán sikerült levadásznom a netről egy működő 2009-2010-es VDO CE térképet a CD70-es szines navihoz. Jövő héten megy olajcserére (szűrők is), meg megnézetem a féktárcsa kopását, mert fékezéskor finoman beszitál a kormány. 1-2 dolog nem akaródzik üzemelni (vagy én vagyok béna), azt is megnézetem. Ilyen a PDC és a kormány jobb oldalán a hangerő és csatornaváltó gombok. A kormány bal oldalán lévő cuccok üzemelnek. El se képzeltem sose, hogy az Astra és a Zafira között létezhet ekkor a kényelem különbség. B) Üdv pitecus
 13. Nem, nem volt olcsó. :angry: 1.450 volt 2009.ben. Pont 4 éves volt akkor. Aztán egy Twinport betegség miatt 130 volt a HF csere. De nagyon bejött, mert alig eszik valamit az autó. MOst kaptam az infót, hogy a szervízben adnak másolatot. Tud valaki erről valamit? Szívesebben járom a legál utat.
 14. Hát amit nekem mondott a nepper: A tagtól elvette a lízingcég, mert nem fizetett. Ő megvette kicsit sérülten a lízingcégtől Kipofozta Én megvettem a neppertől. A nepper azt mondta, hogy ő sem kapott szervízkönyvet. Amit papíron láttam: Ki a tulaj... Mikor adta vissza a lízingcégnek... Mikor vette a lízingcégtől... A tulajt megkerestem telefonon, de elhajtott, hogy hagyjam békén. Ennyi.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.