Jump to content
Sign in to follow this  

Megvolt a tizedik villámhétvége


forumadmin

Verőcén gyűltek össze az Opel-rajongók a hétvégén, és a kedvükért még az időjárás is naposra fordult.

Májusban, az Opel Családi Napon mutatkozott be a nagyközönségnek az IFA alvázra/hajtáslánccal felépített Omega karosszériás/motoros BigFoot, amely a tizedik Blitz Weekenden már aprította az autókat. Egy Citroën és egy Toyota roncsot taposott össze a nagykerekű jármű, a találkozó résztvevőinek sorfala előtt.

 

A verőcei Csattogó völgyben megrendezett találkozón volt minden, ami ilyenkor lenni szokott: játékos feladatok a legkisebbek szórakoztatására, műbika a nagyobbaknak, no és az elengedhetetlen autószerelés. Egy Kadett kabriót ért utol a GSi-betegség, az olajcső-szakadás. Az olajhűtőhöz vezető olajcsöveket a jobb első kerékjáratban vezették el a tervezők, és bizony alászedett kormánynál ezt kidörzsöli a kerék. Először az olajhűtő kikötése volt a terv, amit sikerült is kivitelezni, de ez csak mintegy negyed óráig volt működőképes megoldás - az eredeti szakadástól két centire megint megadta magát az olajcső.

 

Egyébként minden a megszokott kerékvágásban folyt, azaz sok szép Opelt lehetett látni, nagy ívben repültek a hengerfejek, esténként sokáig tartott a buli, filctollal lehetett összefirkálni az áldozati Senator-t, és a nagy melegre való tekintettel azon se lehetett csodálkozni, hogy a kemping medencéje is végig tömve volt. Különösebb veszteségek nélkül – azért az úton lévő vízátfolyó megtépázott egy-két alacsonyan lévő koptatót – ért véget a jubileumi, X. Blitz Weekend, a találkozón készült képeket tartalmazó Galériát megtalálják az Autó-Motor Facebook oldalán.

 

Forrás: Autó-Motor

Eredeti cikk

Sign in to follow this  


User Feedback

Recommended Comments

There are no comments to display.Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Who's Online   0 Members, 0 Anonymous, 29 Guests (See full list)

    There are no registered users currently online

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.