Jump to content

Megvolt a tizedik villámhétvége


forumadmin

Verőcén gyűltek össze az Opel-rajongók a hétvégén, és a kedvükért még az időjárás is naposra fordult.

Májusban, az Opel Családi Napon mutatkozott be a nagyközönségnek az IFA alvázra/hajtáslánccal felépített Omega karosszériás/motoros BigFoot, amely a tizedik Blitz Weekenden már aprította az autókat. Egy Citroën és egy Toyota roncsot taposott össze a nagykerekű jármű, a találkozó résztvevőinek sorfala előtt.

 

A verőcei Csattogó völgyben megrendezett találkozón volt minden, ami ilyenkor lenni szokott: játékos feladatok a legkisebbek szórakoztatására, műbika a nagyobbaknak, no és az elengedhetetlen autószerelés. Egy Kadett kabriót ért utol a GSi-betegség, az olajcső-szakadás. Az olajhűtőhöz vezető olajcsöveket a jobb első kerékjáratban vezették el a tervezők, és bizony alászedett kormánynál ezt kidörzsöli a kerék. Először az olajhűtő kikötése volt a terv, amit sikerült is kivitelezni, de ez csak mintegy negyed óráig volt működőképes megoldás - az eredeti szakadástól két centire megint megadta magát az olajcső.

 

Egyébként minden a megszokott kerékvágásban folyt, azaz sok szép Opelt lehetett látni, nagy ívben repültek a hengerfejek, esténként sokáig tartott a buli, filctollal lehetett összefirkálni az áldozati Senator-t, és a nagy melegre való tekintettel azon se lehetett csodálkozni, hogy a kemping medencéje is végig tömve volt. Különösebb veszteségek nélkül – azért az úton lévő vízátfolyó megtépázott egy-két alacsonyan lévő koptatót – ért véget a jubileumi, X. Blitz Weekend, a találkozón készült képeket tartalmazó Galériát megtalálják az Autó-Motor Facebook oldalán.

 

Forrás: Autó-Motor

Eredeti cikkVisszajelzések

Recommended Comments

Nincsenek hozzászólásokSzeretnél hozzászólni? Hozz létre egy fiókot, vagy jelentkezz be.

Regisztrált felhasználónak kell lenned ahhoz, hogy hozzászólást írhass.

Fiók létrehozása

Regisztrálj egy új fiókot a közösségünkben. Nem nehéz!

Regisztráció

Bejelentkezés

Már felhasználók vagy? Jelentkezz be!

Bejelentkezés

×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.