Jump to content
Sign in to follow this  

Interjú Lantival a MOTE vezetőségi tagjával!


forumadmin

Készült: 2016. szeptember 19. hétfő, 12:30

A MOTE vezetőségi tagjával,Lantos Lászlóval (lanti) beszélgettünk klubéletről, a BLITZ RING-ről, a MOTE helyzetéről.
 

 

 

Véleményed szerint miben fejlődött leginkább az Opeles élet az elmúlt években?
Opeles élet alakulása nehéz kérdés, sajnos érzésem szerint 2009-2010-ben érkező válság nagyon rányomta az Opeles társadalom bővülésére is a bélyeget, nem nagyon volt lehetősége az embereknek, hogy az autójukat tunningolják fejlesszék. Továbbá sajnos be kell látni, hogy az Astra GSI-k megöregedésével nem volt az Opel részéről megfelelő utánpótlás a sebesség szerelmeseinek.

Később a kevés példányszámú és Magyarországon nagyon magas árú Astra G/H OPC-ket nem sok ember tudta birtokolni. 2008-ban a Corsa OPC-vel indult el megint az Opel jó irányba és a mára megvehető Insignia Opc és Astra J OPC már mind felveszi a harcot a kategóriájában! Kellett pár év mire hazánkba is elérhetőek lettek ezek az autók és a tulajdonosok újra büszkén viselték az Opel márkát! Továbbá az Opel minőségi változása is nagyban segíti, hogy családok számára is igazi kedvenc váljon szeretett Opeljükből! Ez a vonal most egyre erősödni látszik és sokan szebbnél szebb autójukkal emelik a magyar Opeles társadalom szintjét.

Az idei évben került megrendezésre az első BLITZ RING. Elárulnád, hogy jött az ötlet? 
Kecskeméti MOTE csapat által rendezett három gokart pályás találkozó nagy sikerrel zajlott és sajnáltuk, hogy nincs folytatás.  Az utóbbi  években a Subaru klub csapatával sokszor megfordultam Kakucson és tőlük jött az ötlet, hogy milyen jó is volna ha mi is tudnánk szervezni egy Opeles Napot amikor mindenki kipróbálhatja zárt pályán mire képes kicsi kocsija. Azt, hogy 2017-ben ennek lesz e folytatása azt majd az igényekhez mérten megfontoljuk!

Mi az, amiben szerinted 2017-ben többet tud nyújtani a MOTE az Opel-tulajdonosoknak?
Sajnos a közösségi oldalak terjedésével nagyon nehéz a facebooktól külön oldalt üzemeltetni, mert elnyomják őket. Próbáljuk hasznos cikkekkel az oldalt frissen tartani, de a közösségi élet hiánya miatt egyre nehezebb ezt fenntartani. Sajnos régen ha szerettünk volna találkozni vagy szerelni vagy bármit ahhoz bizony találkozni kellett(megnézhető, hogy hányan voltak 2010-ben egy csütörtöki Lurdy talin és hányan vannak most) nem pedig csinálni egy virtuális csoportot ahol mindent ki lehet beszélni és le lehet korlátozni csak azokra az emberekre akiket tényleg érint. Ebből alakult ki mára a mindenféle Opel típusokra alapozó csoportok sokasága.  Nehéz újat nyújtani manapság az évi 2-3 szervezett találkozón túl minden más rengeteg erőfeszítésbe/pénzbe kerül amit szponzorok híján legtöbbször saját költségből fedezünk.  Nagyon szeretnénk egy olyan egységes Opel találkozót szervezni amit lehet Blitz Weekendnek vagy bármi másnak is nevezni amin a klubbok / baráti tárasságok 90% képviselteti magát és igenis közösen odatesznek, hogy minél színvonalasabb legyen a rendszervény. 

Milyen hiányosságokat látsz még és ezeket hogyan kívánjátok megoldani majd?
Próbálunk az év közben több Opel rendezvényre eljutni, de sajnos sokszor nem jut idő erre. Éves szinten megrendezett találkozók nagyon sok előkészületi munkákat követelnek és emiatt sajnos elég sok hétvégénket/éjszakánkat lefoglal egy helyszín vagy akár programok lezajlásának tökéletes megszervezése. Próbálunk nyitni kisebb klubbok csoportok felé, mi nem kérjük, hogy mindenki MOTE sapka alatt legyen, nincs erről szó, szívesen bemutatunk bármilyen klubbot/baráti szervezetet ami az Opeles társadalom bővülésének a hasznára válik.  

Melyik a kedvenc Opeled?
Mondhatnám, hogy a régen volt  Kadett C Caravanomat nagyon szerettem, de ezt nem írhatom le mert a „barátaim” biztosan felrónák, hogy akkor mért „bántom” mindig a kadettosokat ami persze nem igaz csak baráti szeretetből próbálok segíteni nekik, hogy jobb lenne ha elbontanák végre! :)   Maradjunk annyiba, hogy én mindegyik típusban megtudom találni a szépet! 

Edited by forumadmin

  • Like 2
Sign in to follow this  


User Feedback

Recommended Comments

There are no comments to display.Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.