Jump to content
Sign in to follow this  

Nők a MOTE-ban


forumadmin

Amikor autós márkaklub kerül szóba, azt hiszik legtöbben, hogy valami hím-soviniszta gyülekezet legalizált egyesületi formájáról van szó, ahol a csajok kizárólag félmeztelenül, test-festett állapotukban lehetnek jelen - lehetőleg egy ingyen karton dobozos sört szorongatva a hónuk alatt.

 

 

A Magyar Opel Tulajdonosok Egyesülete azonban biztosan nem ilyen.

large.1200x1200_kollazs.jpg.c17a0419dc3c

 

Több, mint 12 éve vagyok a MOTE nőtagja, az alakulásukat követő évben csatlakoztam, amikor igazán dübörögni kezdett a klubélet. Az elmúlt évtizedben az emberek jöttek-mentek, de a legnagyobb részük állandóként pulzál ma is oszlopos tagként.

A közösség befogadó, és az évek során találkozóik résztvevőinek száma folyamatosan nő; nem elhanyagolható módon a közben világra jött felnövekvő opelos nemzedékkel is, a gyerekekkel, akiknek mára már külön programokkal is készülnek a találkozók szervezői.

Ezeken az alkalmakon nem a nők főznek, hanem általában inkább a férfiak. A gyerekek szabadon élvezhetik a programokat, és este a szülőknek is jut szórakozási lehetőség. De nem csak családosok járnak ide, hanem fiatalok és idősek egyaránt. Ez egy olyan közeg, ahol az arcoskodás nem jellemző, viszont a baráti légkör igen.

Sokan ezeken a rendezvényeken találkoznak személyesen is azokkal a barátaikkal,akikkel a távolság miatt a hétköznapokban csak egyéb csatornákon tudják tartani a kapcsolatot.

Ebben a klubban a nők megbecsült és elismert helyen vannak, ami nem csak abban nyilvánul meg, hogy az összes versenykategóriában külön helyet kapnak, hanem abban is, hogy aktív részvételükkel hozzájárulnak a szervezés eredményességéhez.

Itt senki nem kérdőjelezi meg a nők autószeretetét és hozzáértését, sőt, a MOTE külön büszke rájuk.

Ebben a klubban valóban jó nőnek lenni, és nem megtapasztalni a hétköznapi szexizmust az autózásban, ahol a nők általában csak bikiniben pózolhatnak az autók mellett.

Itt rajongótábora van a hengerfejet dobáló, alkatrész felismerő, gumifüstölő nőknek,akik a versenyszámok után isznak egy drinket, vagy elmennek gyerekükkel fogócskázni egyet.

Valahogy ebben a klubban sikerült egyensúlyt kialakítani a nemek közt, és azt hiszem, engem is ez tart itt több, mint egy évtizede.

large.talis1.jpg.3114b7b092c419806ce88eb

 

 

 

Írta: manta hajnal

Edited by forumadmin

  • Like 2
Sign in to follow this  


User Feedback

Recommended CommentsJoin the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Who's Online   0 Members, 0 Anonymous, 26 Guests (See full list)

    There are no registered users currently online

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.