Jump to content

Nők a MOTE-ban


forumadmin

Amikor autós márkaklub kerül szóba, azt hiszik legtöbben, hogy valami hím-soviniszta gyülekezet legalizált egyesületi formájáról van szó, ahol a csajok kizárólag félmeztelenül, test-festett állapotukban lehetnek jelen - lehetőleg egy ingyen karton dobozos sört szorongatva a hónuk alatt.

 

 

A Magyar Opel Tulajdonosok Egyesülete azonban biztosan nem ilyen.

large.1200x1200_kollazs.jpg.c17a0419dc3c

 

Több, mint 12 éve vagyok a MOTE nőtagja, az alakulásukat követő évben csatlakoztam, amikor igazán dübörögni kezdett a klubélet. Az elmúlt évtizedben az emberek jöttek-mentek, de a legnagyobb részük állandóként pulzál ma is oszlopos tagként.

A közösség befogadó, és az évek során találkozóik résztvevőinek száma folyamatosan nő; nem elhanyagolható módon a közben világra jött felnövekvő opelos nemzedékkel is, a gyerekekkel, akiknek mára már külön programokkal is készülnek a találkozók szervezői.

Ezeken az alkalmakon nem a nők főznek, hanem általában inkább a férfiak. A gyerekek szabadon élvezhetik a programokat, és este a szülőknek is jut szórakozási lehetőség. De nem csak családosok járnak ide, hanem fiatalok és idősek egyaránt. Ez egy olyan közeg, ahol az arcoskodás nem jellemző, viszont a baráti légkör igen.

Sokan ezeken a rendezvényeken találkoznak személyesen is azokkal a barátaikkal,akikkel a távolság miatt a hétköznapokban csak egyéb csatornákon tudják tartani a kapcsolatot.

Ebben a klubban a nők megbecsült és elismert helyen vannak, ami nem csak abban nyilvánul meg, hogy az összes versenykategóriában külön helyet kapnak, hanem abban is, hogy aktív részvételükkel hozzájárulnak a szervezés eredményességéhez.

Itt senki nem kérdőjelezi meg a nők autószeretetét és hozzáértését, sőt, a MOTE külön büszke rájuk.

Ebben a klubban valóban jó nőnek lenni, és nem megtapasztalni a hétköznapi szexizmust az autózásban, ahol a nők általában csak bikiniben pózolhatnak az autók mellett.

Itt rajongótábora van a hengerfejet dobáló, alkatrész felismerő, gumifüstölő nőknek,akik a versenyszámok után isznak egy drinket, vagy elmennek gyerekükkel fogócskázni egyet.

Valahogy ebben a klubban sikerült egyensúlyt kialakítani a nemek közt, és azt hiszem, engem is ez tart itt több, mint egy évtizede.

large.talis1.jpg.3114b7b092c419806ce88eb

 

 

 

Írta: manta hajnal

Módosítva : forumadmin

  • Like 2


Visszajelzések

Recommended CommentsJoin the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Hozzászólás...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.