Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve
Szerintetek hogy jobb? Ha pl -17 fokban be sem indítom csak mikor melóból hazaérek és jóval melegebb van vagy inkább legyen megjáratva a motor picit.

szerintem attol függ, hogy a -17 és a hazaérsz között mennyi idő van

ha töb mint félóra, akkor felesleges beindítani, úgyis lehül teljesen

Elküldve

8-ra jövök és 14-kor megyek. Igazából az akksi szempontjából érdekelt volna, mi jobb neki ha csendben hagyják ilyen időben vagy nem árt ha töltődik egy ideig.

Elküldve
8-ra jövök és 14-kor megyek. Igazából az akksi szempontjából érdekelt volna, mi jobb neki ha csendben hagyják ilyen időben vagy nem árt ha töltődik egy ideig.

akkor felesleges, csak a vizet termeled a kipuogóba, meg az olajba

Elküldve
De olyan xar gyalogolni :lol:

beindítgatásra gondoltam.

:lol: :lol:

am meg szar gyalogolni??

második napja járunk futni havrommal reggel 6kor, akkor az milyen?

de muszáj mert.. :P

Elküldve

1-2 óra alatt sem hűl ki egy üzemmeleg motor. :lol:

Elküldve
1-2 óra alatt sem hűl ki egy üzemmeleg motor. :lol:

az üzemmeleg nem is, de ő beindítgatásról beszélt :lol:

mondjuk -17be nemhiszem, hogy 2 óra mulva még meleg lenne...

Elküldve
az üzemmeleg nem is, de ő beindítgatásról beszélt :lol:

mondjuk -17be nemhiszem, hogy 2 óra mulva még meleg lenne...

Azért egy újabb autónál, mint pl az övé, még kevésbé hűl, hiszen a motortér zsúfolt és alul felül, oldalt szigetelt, burkolt....jobban tartja a hőt.

Elküldve
Azért egy újabb autónál, mint pl az övé, még kevésbé hűl, hiszen a motortér zsúfolt és alul felül, oldalt szigetelt, burkolt....jobban tartja a hőt.

ebben van valami, de akkor is: beindítgatásról volt szó, nem pedig üzemmelegre járatásról.

bár nemértem, hogy most akkor mi is volt, hogy elgurul két sarokkal odébbi melóhelyre, vagy megy e annyit, hogy rendesen üzemi hőfokot eléri e.

Elküldve
ebben van valami, de akkor is: beindítgatásról volt szó, nem pedig üzemmelegre járatásról.

bár nemértem, hogy most akkor mi is volt, hogy elgurul két sarokkal odébbi melóhelyre, vagy megy e annyit, hogy rendesen üzemi hőfokot eléri e.

Ha olyan közelre megyek akkor inkább nem indítom be. Télen menjem minél kevesebben az autó. :lol:

Elküldve

Mielőtt teljesen félreértitek beavatkozom. Nem csak beindítani akarom...olyat nem csinálok. Ha már beindítom megyek is vele pl munkába. A meló kb 10 percnyire van csak az érdekelt, hogy ha -17 fok van akkor gyalogoljak inkább vagy nem árt beindítani az autót, hogy némi tőltést is kapjon az akksi.

Elküldve
Lenne egy kérdésem ha részletre veszek autót akkor rögtön át kell íratni vagy csak ha lejár a törlesztés :lol:

Át kell, vagy ha belemegy az előző tulaj, lehet üzembentartóit is írni.

Mielőtt teljesen félreértitek beavatkozom. Nem csak beindítani akarom...olyat nem csinálok. Ha már beindítom megyek is vele pl munkába. A meló kb 10 percnyire van csak az érdekelt, hogy ha -17 fok van akkor gyalogoljak inkább vagy nem árt beindítani az autót, hogy némi tőltést is kapjon az akksi.

Sztem többet venne ki az akksiból a beindítás, mint amennyit a generátor 10 perc alatt töltene. Ráadásul ennyi idő alatt nem éri el még az üzemi hőfokát se a motor, tehát azt is feleslegesen koptatnád.

Elküldve
Ha olyan közelre megyek akkor inkább nem indítom be. Télen menjem minél kevesebben az autó. :lol:

Át kell, vagy ha belemegy az előző tulaj, lehet üzembentartóit is írni.

Sztem többet venne ki az akksiból a beindítás, mint amennyit a generátor 10 perc alatt töltene. Ráadásul ennyi idő alatt nem éri el még az üzemi hőfokát se a motor, tehát azt is feleslegesen koptatnád.

ja ja, ezért járok én haverom kocsijával HRR meg pihen :lol:

Elküldve

Minden rendben működött, műszaki szempontból, viszont ami nagy változás!!A kérelem megírásakor adja a program hogy szükséges az eredetiség vizsga vagy nem, nem tudni mi alapján??? /hiába van törzskönyve/ Gyakorlatilag egy 6 éves autónál első tulaj esetén kéri az előzetes eredet v. ami +17000 ft/1400ccm-ig/ a vizsga zöldkártyával 16290ft, tehát összesen 33290 ft!!!! ehhez még pluszként hozzá jöhet a 4wds pótdíj, Tehát mondjuk egy 4wds szgk vizsgája simán elmehet 45-50000 ft-ig is és ez csak a hatósági díj!!!!!Nagy változás, hogy ha közúti ellenőrzéskor a gk nem tudja a zöldkártya értékeket azonnali hatállyal bevonják a forgalmit, és új vizsga....!!!!

ezek hülyék??

minek kell eredetvizsga, mikor nins uj tulaj stb? :S

majd ezértfogunk 17 helyett 45ezreket pengetni? :S

Elküldve
Eredetvizsga már eddig is a vizsga része volt. Legalább is nekem már úgy műszakizott a kocsi 2008-ban.

(a cikket még nem olvastam)

hát én vittem pár autót, de egyikre se kellett eredetiségvizsgát csinálni :S

ezmitől függ??

és akkor te fizettél egy eredetiségvizsgát, meg a műszakit is ami így vagy 35ezer ft? :lol:

Elküldve

Haveromnak van egy 180 Mercije. 2 hónapja vásárolta és áradozott milyen tökéletes és meg van vele elégedve, mondom várd meg a telet. A tegnapelőtt hazafele a friss havon úgy megforgatta az autó, hogy nem tudta merre nézzen, hol keresse az autó orrát. Hazajön, nézem 10p mulva az autót, a hátsó ablakban ELADÓ felirat meg telefonszám. :lol:

Elküldve

Sziasztok.

Valaki nem tud adni valami tippet, hogy honnan tudnék beszerezni B-omega potméteres ablaktörlő kart. Ami vezérli a bc-t is, relével természetesen.

Napok óta bontoba járok és egy helyen volt 8ezeré ismétlem 8ezeré. Sózval valami tippet adjatok. Köszi

Más valami:

Valaki nemtudja hogy mi hogyan müködteti ezt a kütyüt? mik mozgatják a szellőző dolgokat. Hajlanék ezt beszerelni de nem tom mivan mögötte. Nekem az auto nem klimás de nem zavarna ha az a funkciója nem működne:P 200695b15dlf3.jpg

Elküldve
Sziasztok.

Valaki nem tud adni valami tippet, hogy honnan tudnék beszerezni B-omega potméteres ablaktörlő kart. Ami vezérli a bc-t is, relével természetesen.

Napok óta bontoba járok és egy helyen volt 8ezeré ismétlem 8ezeré. Sózval valami tippet adjatok. Köszi

Vaterán volt fenn 5-ért kar, 3-ért relé. Inkább olyanoknál érdemes kérdezgetni, akik csak 1-1 autót bontanak el, talán nem adják drágán

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.