Jump to content
OPEL FÓRUM

FPepe

Forummember
 • Content Count

  10,515
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

FPepe last won the day on September 3 2013

FPepe had the most liked content!

Community Reputation

79 Segítőkész

About FPepe

 • Rank
  A kék villám :)
 • Birthday 03/11/1977

Elérhetőség

 • Weboldal URL
  http://

Személyes információ

 • Neme
  Férfi
 • Lakhely
  Kápolnásnyék
 • Érdeklődés
  elektronika, számítástechnika, OPEL :)

MOTE clubcard

 • Autó(k)
  Opel Astra F hatchback 1.4 1993
 • City
  Kápolnásnyék

Recent Profile Visitors

8,338 profile views
 1. Üdv! Ez a lehetőség engem is érdekelne, tegnap vettem egy 2007-es 1.6-os gépet, hasonló felszereltséggel. Találtam bontottan navis fejegységet kijelzővel együtt, de nem tudom az átszerelés menetét, úgy hallottam, a kiszerelés előtt valahogy le kell programilag választani a mostani kocsi ECU-járól, aztán az enyében rá kéne tanítani. Ennek a pontos menete érdekelne, Tech műszer kell hozzá, vagy elég egy Op-com is? Köszi!
 2. FPepe

  Motor

  Az történt, hogy rászokott a vízre Az autópályán melóból hazafele este egyszer úgy gondolta, hogy most befejezi a földi pályafutását, és az összes hűtővizet kinyomta a kipuffon, szerencsére pont egy lehajtónál, lendületből még kigurultam a pályáról. Hazahúztuk, másnap hengerfej le (először, mióta nálam van a kocsi 2005 óta, és még a gyári hengerfejcsavarok voltak benne, 25 éve, az egyik bele is tört), a tömítésen látszottak kisebb égésnyomok. Szomszéd autószerelő elvitte a hengerfejet felújíttatni, új tömítéssel összeraktuk, előírt nyomatékokkal, de indítás után ugyanúgy ködgépet játszott. Szereztem másik hengerfejet, az is felújítás után ment fel, de azzal is ezt csinálja, gondolom valahol a blokkban szakadt össze valami vízjárat, vagy valamelyik henger repedt meg. Néztem másik bontott motort, találtam a hirdetés szerint 85000km-est (nem túl hihető), sajna a szerelő nem ért rá, úgyhogy egy volt kollégám cserélte ki a mocit. De hogy ne legyen olyan egyszerű, a régi motoron F10 váltó volt, az "új" meg F13-ashoz való, úgyhogy kellett egy váltót is venni hozzá (nem passzolt az önindító helye a más méretű lendkerék miatt). Egyébként jó a motor, sokkal erősebbnek érzem, mint a régit, a kompressziómérés is jó értékeket mutat (12.5-13bar-t), úgyhogy biztos, hogy kevesebbet futott. Most van egy eladó F10 váltóm, két felújított C14NZ hengerfejem, meg egy működő autóm Ha egyszer nagyon sok időm lesz, szétszedem a régi motort, hol van benne az a repedés. Azért, hogy ne legyen minden tökéletes, ennek a mocinak az alapjárata vacak hidegen, a kipuffba buffog bele, bemelegedve már alig észlelhető. Lehet az egyik felújított hengerfejet kicserélem a mostanira.
 3. FPepe

  Motor

  Én meg motort cseréltem egy hónapja, a régi feladta a küzdelmet.
 4. Üdv! Nem nagy nehézség, lehúzod a keréknél a jeladóról a csatit, a másik csatiját kicsit nehezebb széthúzni, jó gumitömítése van, és máris a kezedben a kb. fél méteres kábel. Kéteres egyébként, jól le kell szigetelni a toldásoknál (zsugorcső, erenként is, és egy hosszú kívülre még). Lehet kapni a kábelt, Ebay-en 7000Ft körül már láttam. Itt tudsz cikkszámokat nézni, attól függően, melyik fajta kábel van a Tiédben (amit mi csináltunk, az az 1-es számú volt).
 5. Üdv! Köszönöm a sok reakciót, az éjszaka folyamán megszakértettük a dolgot, és kiderült, hogy a javított vezeték még egy helyen el volt törve, úgyhogy csatlakozótól csatlakozóig új vezetéket kapott, így már működik gond nélkül. Outsider, sztem Tiédben egy sebességjeladó van betekerve a váltóba, onnan kapja a jelet az ECU, és a kilométeróra. Más kérdés: az említett kocsiban nem gyári rádió van, a TID kijelző pedig nem mutat az alsó sorban semmit. Úgy tudom, egy vezetéket kell kiiktatni, hogy a dátumot mutassa. Melyik az a vezeték? Előre is köszi!
 6. Sziasztok! Egy G Astrás barátomnak gondja támadt a kocsijával: az ABS időnként hibát jelzett, főleg sok kanyarodós közlekedés során. OP-Commal kiolvasva a bal első szenzorra panaszkodott. Ma megnézte közelebbről, megtalálta a törést a szenzor vezetékében. Kivágta a darabot, összeforrasztotta, zsugorcsövezte a vezetékeket, de azóta már a kilométeróra sem mutat semmit. Eddig ilyen akkor sem fordult elő, amikor az ABS hibát jelzett. Szerintetek tönkremehetett az ABS-vezérlő, vagy még mindig annál a vezetéknél lehet a gond? A bal első szenzor jele alapján működik a kilométeróra? Az ötleteket előre is köszi!
 7. Ez azért érdekes, mert nekem meg gyári fedcompom van a kocsiban, ami motorféknél gyönyörűen lemegy 0.0-ra, egészen 1500-as fordszámig, amikor beindul az alapjárat szabályozás (C14NZ, '93). Más téma: automataváltóba milyen és mennyi olajat javasoltok (X14XE, AF13)?
 8. Ed Csájna ezért szokta megkenni a betétek hátsó, felfekvő felületét rézpasztával.
 9. Üdv! Az lenne a kérdésem a cartársakhoz, hogy ha egy X20DTL G Astrán tolatólámpa kapcsolót szeretnék cserélni, tartanom kell attól, hogy kifolyik némi váltóolaj, amikor kitekerem a helyéről, vagy nem fog kifolyni? Köszi!
 10. És az tuti, hogy hátul van a probléma? Nem lehet egy vetemedett tárcsa elöl a probléma forrása?
 11. FPepe

  Egyéb csevegés

  17D-ből és C20NE-ből tuti volt sima ékszíjas.
 12. FPepe

  Fűtés, és klíma

  A szívócsonkon, a generátor mögött. Óvatosan tekergesd, nem túl nehéz beletörni. Ha ez sem segít, esélyes, hogy a radiátor van tele lerakódással, trisós mosás, vagy csere segíthet.
 13. Ez esetben gondolj majd rám légy szíves
 14. Melyik főfékhenger/devander plug&play Astrába a 256-os fékhez, amit érdemes is megcsinálni?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.