Jump to content

FPepe

Fórumlakó
 • Hozzászólások

  10.512
 • Csatlakozott

 • Utolsó látogatás

 • Days Won

  3

FPepe last won the day on Szeptember 3 2013

FPepe had the most liked content!

Hírnév

79 Segítőkész

FPepe névjegye

 • Felhasználói rang
  A kék villám :)
 • Születésnap 1977-03-11

Elérhetőség

 • Weboldal URL
  http://

Személyes információ

 • Neme
  Férfi
 • Lakhely
  Kápolnásnyék
 • Érdeklődés
  elektronika, számítástechnika, OPEL :)

MOTE klubkártya

 • Autó(k)
  Opel Astra F hatchback 1.4 1993
 • Város
  Kápolnásnyék

Legutóbbi látogatók

7.974 profile views
 1. FPepe

  Általános műszaki problémák!

  Üdv! Nem nagy nehézség, lehúzod a keréknél a jeladóról a csatit, a másik csatiját kicsit nehezebb széthúzni, jó gumitömítése van, és máris a kezedben a kb. fél méteres kábel. Kéteres egyébként, jól le kell szigetelni a toldásoknál (zsugorcső, erenként is, és egy hosszú kívülre még). Lehet kapni a kábelt, Ebay-en 7000Ft körül már láttam. Itt tudsz cikkszámokat nézni, attól függően, melyik fajta kábel van a Tiédben (amit mi csináltunk, az az 1-es számú volt).
 2. FPepe

  Általános műszaki problémák!

  Üdv! Köszönöm a sok reakciót, az éjszaka folyamán megszakértettük a dolgot, és kiderült, hogy a javított vezeték még egy helyen el volt törve, úgyhogy csatlakozótól csatlakozóig új vezetéket kapott, így már működik gond nélkül. Outsider, sztem Tiédben egy sebességjeladó van betekerve a váltóba, onnan kapja a jelet az ECU, és a kilométeróra. Más kérdés: az említett kocsiban nem gyári rádió van, a TID kijelző pedig nem mutat az alsó sorban semmit. Úgy tudom, egy vezetéket kell kiiktatni, hogy a dátumot mutassa. Melyik az a vezeték? Előre is köszi!
 3. FPepe

  Általános műszaki problémák!

  Sziasztok! Egy G Astrás barátomnak gondja támadt a kocsijával: az ABS időnként hibát jelzett, főleg sok kanyarodós közlekedés során. OP-Commal kiolvasva a bal első szenzorra panaszkodott. Ma megnézte közelebbről, megtalálta a törést a szenzor vezetékében. Kivágta a darabot, összeforrasztotta, zsugorcsövezte a vezetékeket, de azóta már a kilométeróra sem mutat semmit. Eddig ilyen akkor sem fordult elő, amikor az ABS hibát jelzett. Szerintetek tönkremehetett az ABS-vezérlő, vagy még mindig annál a vezetéknél lehet a gond? A bal első szenzor jele alapján működik a kilométeróra? Az ötleteket előre is köszi!
 4. FPepe

  Corsa B - Általános -

  Ez azért érdekes, mert nekem meg gyári fedcompom van a kocsiban, ami motorféknél gyönyörűen lemegy 0.0-ra, egészen 1500-as fordszámig, amikor beindul az alapjárat szabályozás (C14NZ, '93). Más téma: automataváltóba milyen és mennyi olajat javasoltok (X14XE, AF13)?
 5. FPepe

  Fék, futómű, kormánymű

  Ed Csájna ezért szokta megkenni a betétek hátsó, felfekvő felületét rézpasztával.
 6. FPepe

  Általános műszaki problémák!

  Üdv! Az lenne a kérdésem a cartársakhoz, hogy ha egy X20DTL G Astrán tolatólámpa kapcsolót szeretnék cserélni, tartanom kell attól, hogy kifolyik némi váltóolaj, amikor kitekerem a helyéről, vagy nem fog kifolyni? Köszi!
 7. FPepe

  Fék, futómű, kormánymű

  És az tuti, hogy hátul van a probléma? Nem lehet egy vetemedett tárcsa elöl a probléma forrása?
 8. FPepe

  Egyéb csevegés

  17D-ből és C20NE-ből tuti volt sima ékszíjas.
 9. FPepe

  Fűtés, és klíma

  A szívócsonkon, a generátor mögött. Óvatosan tekergesd, nem túl nehéz beletörni. Ha ez sem segít, esélyes, hogy a radiátor van tele lerakódással, trisós mosás, vagy csere segíthet.
 10. FPepe

  Fék, futómű, kormánymű

  Erre gondolsz?
 11. FPepe

  Fék, futómű, kormánymű

  Ez esetben gondolj majd rám légy szíves
 12. FPepe

  Fék, futómű, kormánymű

  Melyik főfékhenger/devander plug&play Astrába a 256-os fékhez, amit érdemes is megcsinálni?
 13. FPepe

  Fék, futómű, kormánymű

  Pl. egy B Omega dupla devanderes főfékhengerrel ez a 256-os tárcsa jó lenne?
 14. FPepe

  Fék, futómű, kormánymű

  Üdv! Az lenne a kérdésem a szakértőkhöz, hogy ha kicsit javítanék a fékteljesítményen (alap 236-os tömör tárcsa, hátul kisebbik dobfék), elég, ha csak elöl 256-os hűtöttre cserélem a féket, vagy így nem lenne jó, mást is kell változtatnom? Köszi!
 15. FPepe

  Motor

  Jó eséllyel kopottak a vezérműtengelyed )főleg a 4-es hengernél levő) bütykei. Típushiba ezeknél a motoroknál a 4-es henger feletti vezérműtengely-bütykök olajhiányos állapota, ami erősebb kopást okoz ezeknél.
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.