Jump to content

spicceshorgasz

Forummember
 • Content Count

  57
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Semleges

About spicceshorgasz

 • Rank
  Érdeklődő

MOTE clubcard

 • Autó(k)
  Astra f
 • City
  Tiszafüred
 1. Gumicserekor átnézem, kipucolom, remélem kiderül a hiba.
 2. Már szedtem le, pucoltam is de nem lett jobb. A nyikorgás miatt én is gondoltam rozsdára de egy éjszaka alatt nem valószínű hogy berozsdásodik, mert minden reggel ezt csinálja.
 3. Sziasztok! X14nz ferdehátú Astrámnál ha áll kb. 1napot az autó akkor az első 2-3 fékezésnél nyikorog a jobb hátsó dobfék és sokkal erősebben is fog, akár blokkol is a kerék ha kicsit erősebben, de nem túl erősen fékezek. Pár fékezés után "megjavul", illetve akkor is abbamarad ha kissé behúzott kézifékkel megyek vagy 100 métert. Tudtok segíteni? Köszi.
 4. Szia! A vákuumcsöveket még nem néztem, nem tudom melyiket kellene, de majd az oda csatlakozókat megvizsgálom. A folytószelepet csak felülről vizsgáltam, onnan tisztának tűnt. Az alapjárati motor tengelyénél mit jelent a kopás? Szemmel látszik? Vagy már egy kis lógás is hiba? Ezt megnézem. Saru levétellel már próbálkoztam. Köszi.
 5. Sziasztok! Évek óta előfordul, hogy időnkét ingadozik az alapjáratom (x14nz). Általában jó, de amikor ugrál eléggé zavaró, főleg ha motorfékkel gurulok. Az alapjárati motort már tisztítottam több alkalommal is, de soha nem láttam koszosnak. Lehet, hogy valami más oka lenne? Tudtok segíteni? Köszi.
 6. Köszi. Megnéztem jól van. Bár ahogy nézem nehéz is lenne felcserélni. A csövek formája meg a hossza adja a helyes bekötést.
 7. Valaki tud segíteni, hogy x14nz esetében melyik a radiátor előremenő és a visszatérő. Lehet, hogy nekem fordítva van rátéve a gumicső és ezért nem légtelenedik és fűt rendesen. Köszi. Feri.
 8. És fűtésed volt rendesen?
 9. Továbbra is levegős a radiátor, sajnos. Megpróbálom a radiátor egyik gumicsövére rákötni a slagot, rányitni a hálózati vizet a másikon meg valahova elvezetni. Remélem így sikerül kikergetni az évek óta beköltözött levegőt.
 10. A műszerfal hőmérő jeladóját hol találom?
 11. Sziasztok! Elég gyenge a fűtés a kocsimban 98-as astra, x14nz motorkóddal. Kb 6 éve van nálam azóta ilyen. 0°C-ig jó, -5°C körül már kezd kevés lenni, ha még ettől is hidegebb van akkor már autópályán pulóvert kell felvenni. Gondolom ettől jobban kellene fűtenie. A motor melegedésekor, amikor nyit a termosztát csörgő hangot hallok a radiátor felől mintha levegős lenne. Lehetséges, hogy levegős a radiátor? Rendszeresen kétévente cserélem a hűtőfolyadékot. Lehúzom a hűtőről az alsó csövet, kiengedem a vizet, visszadugom és feltöltöm, mindezt úgy hogy melegre (pirosra) van állítva a műszerfalon a fűtés tekerő gombja. Egyáltalán jól csináltam? Vagy kellene légtelenítenem? Köszönöm a segítségeteket.
 12. Sziasztok! Sebességváltó olajat szeretnék cserélni az F Astrámban. Nem folyik, nem akadozik de szerintem még nem volt cserélve a 17 alatt. A motorkódom: X14NZ, a váltó típusát honnan tudom? A motorkódból következik? Az évjárat: 1998 és 5 ajtós ferdehátú, fapados kivitel. Az itt szerzett információk alapján: 1. kép: Olaj betöltésének helye, a "szuszogó" A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu 2. kép: Hol legyen az olajszint? A kitekert szintellenőrző csavarnál kezdjen el folyni vagy az alatt 2 centivel? Valahol az olvastam, hogy a benzineseknél az 1,6-osnál kell elhagyni a 20 mm-ert, az enyém pedig 1,4-es 8 szelepes, akkor töltsem addig amíg meg nem jelenik a csavarnál az olaj? A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu 3. kép: Leeresztéshez pedig vegyem le az olajteknőt? A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu SAE 80W viszkozitású, API GL-4 minőségű és 1,6 liter kell bele? Előre is köszi a segítséget, bocs ha már sokszor volt tárgyalva a téma.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.