Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Karosszéria


forumadmin

Recommended Posts

A B Omega rozsdavédelmén elvileg javítottak az előd A Omegához képest, ám az elsõ évjáratok ('94-95) modelljei ebből a szempontból igencsak félresikerültek, ugyanis erőteljes rozsdásodást mutatnak a "szokásos" helyeken; a hátsó kerékíveknél, a küszöbnél és a nyúlványoknál. Sõt az sem ritka, hogy egy korai B Omega esetenként jobban korrodál, mint egy jópár évvel fiatalabb A Omega!
Az Opel gyár csak 1996 nyarán javított a modell rozsdavédelmén, ám ekkor már hatásosan. Azt is hozzá kell tennünk azonban, hogy az elődhöz hasonlóan a B Omega karosszéria-elemei is csak külső felükön galvanizáltak, így az A Omega szervizfejezetében taglalt módon, belülről kezdhetnek rozsdásodni, ha valamilyen nedvesség megül valamilyen üregben.
Komoly problémát szokott okozni a világítás hibája, amely a fényszórók műanyag burájának mattulása miatt következik be, és amelyen csak a búra cseréjével segíthetünk. (Az előd A Omegánál nem volt ilyen probléma, mert annak üveg a búrája...)
  • Like 1
Link to comment
Megosztás:

  • 2 months later...

Régóta szenvedtem a hátsó ajtóhatárolókkal. A működési elve már az E Rekordban alkalmazva volt. De ott az ajtó fele olyan nehéz. 96 körül módosítottak rajta és az első ajtókban alkalmazottakra hasonlít. Sajnos ezzel együtt a B oszlopra való rögzítés is megváltozott. Stift helyett csavarral kell rögzíteni. Kis faragás árán azért berakható: az új határoló végén el kell vágni a kengyelt fogó stiftet. A szár végén levő lyukban marad egy persely, amit nem szabad kiütni, mert az eredeti stift át fog esni rajta. Ha ez megvan, a B oszlopon lévő felfogatást kell kitágítani, mert az újnak vastagabb a szára. Erre falvésőt használtam. Ha már belemegy a szár, akkor mehet az ajtóba az új határoló, majd belenyomni a B oszlopon kitágított lemezek közé, de mielőtt a stiftet visszütnénk, a kitágított lemezt össze kell ütni, mert a véső túlzottan kinyitja. Ha kész vagyunk, lehet örülni, hogy nem csukódik többé a lábunkra az ajtó.

  • Like 3
Link to comment
Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
×
×
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.