Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Franky123

Fórumlakó
  • Hozzászólások

    33
  • Csatlakozott

  • Utolsó látogatás

Everything posted by Franky123

  1. Ja, ha előbb látom hogy írtál, akkor lett volna eladó bontott AC pumpám ;)
  2. Szia, Sajnos nálam nem ez volt a gond, ez volt az első, amire gondoltunk és ki is cseréltük egyből, de nem segített. Miután két szervizben is azt mondták, hogy ez bizony computer csere, végül belementem, mert 2 hónapig nem tudtam használni az autót és más választásom nem nagyon volt. Azóta még nem volt gondom, remélem nem is lesz, de nem sok jóval kecsegtettek, azt mondták, ez típushiba, bármikor előfordulhat :lol:
  3. Hello, Nálad jutottak valamire? Nekem azt mondták szervizben, hogy ECU hiba, de valahogy nem akarom/tudom elhinni, hogy ha beszarik egy zárt, hőtöl és rázkódástól védett vezérlő elektronika, akkor az hidegen hibátlanul tud működni, 90 fokon ( amit bőven bírnia kellene ) pedig megadja magát úgy, hogy még elmenti egy külső eszköz hibakódját, saját magára vonatkozóan meg semmit... :D Én hajlok arra, hogy lehet ez sima kábel érintkezéi hiba is, mint ahogy másnál is volt, de ehhez kellene egy korrekt autóvillamossághoz értő ember, aki tudja, mit hol kell kimérni, mert tartok tőle, bármilyen szervizbe is viszem, egyszerűbb rávágni, hogy vegyek bele új ECU-t, ahelyett, hogy rendesen átnéznék. Azt olvastan, hogy immo hibánál elvileg villognia kéne gyújtásnál a sárga lámpának, szóval szerintem nálad nem az lesz.
  4. Szia, Olvasgatva külföldi fórumokat, írtak egy olyat, hogy okozhatja az ECU-ba csatlakozó föld kábel hibás éréntkezése, ami a felmelegedés hatására hol működik,hol nem. Én sajnos nem tudom most ezt megnézni a sajátomon, mert vidéken hagytam az autót, ahol leállt, de egy tippnek lehet, hogy jó...
  5. Sziasztok Szakik, segítsetek, ha van valakinek ötlete, Továbbra is csak P0230, azaz Tüzelőanyagtápszivattyú-feszültségellátás funkció-rendellenesség hibakód. Megvolt az AC pumpa csere (ezek szeint kissé elhamarkodottan), továbbra is hidegen pöpecül indul, majd ~10 km után melegen leáll. Amikor ismét produkálta a leállást kimértük az AC relét és kiderült, hogy nem húz be, mert kábel darabbal direktbe kötve a 30 és 87-es kapcsokat, jár az AC pumpa és indul gép. A relé jó, mert felcseréltem a másik ugyanolyan lilával és ott működik, illetve a másik sem húz be az AC oldalon. A probléma tehát ott van, hogy a relé másik két kapcsa között szűnik meg a feszültség, ami behúzná a kapcsolót. Kérdéseim: - Mitől szünhet meg itt a feszültség és hol hetene rámérni az ide bejövő kábel másik oldalára ? - Milyen érzékelők állnak kapcsolatban a computerrel, ami az üzemanyag ellátás letiltását okozhatja ( amit ugyan nem villog ki, de mégis letiltja ezért ezt a kört) ? - Lehet abból gond, ha a fenti módszerrel direktbe kötöm a relét 10 percre, amíg haza, vagy ha muszáj, szervizbe tudom vinni ? Ha nem kell szervizbe vinni, választhat bármilyen sört, aki meg tudja mondani a tutit...:lol: Köszi !
  6. Köszönöm, én is azon gondolkodtam, hogy először ezt kéne megpróbálnom, mivel ha jól láttam, ez csak 3-4e, ennyi kockázatot megér. A relét megtaláltam, de a dobozban feszültségre és áramerősségra is 2db egyforma lila relé van ( meg még egy aljzat emiben nincs relé ) és azt nem tudom, melyik tartozik ezek közül az AC-hoz. Kihúzni meg nem tudtam egyiket sem, de ha valaki megerősíti, hogy ilyen szorosan van benne, akkor kifeszegetem valamivel. Jól megütögetem a másikat, aztán a végén nem lesz lámpám sem :lol: Etzold könyvben írnak olyasmit, hogy át is lehet hidalni a relé kapcsait, de nálam nem stimmel a kapocs szám mert csak 30 alattiak vannak,erről esetleg valakinek tapasztalata?
  7. Bocsánat, ha butaság, de azt nem csak szervizben tudják? Ha van rá mód "házilag" is, mi lenne a menete?
  8. Amikor nem indult, ezt már próbáltam, hátha kontakt hibás, de nem segített. A furcsa az, hogy nem változik semmi, az összes alkalommal, amikor leállt, ott maradt egyhelyben és később amikor nem volt már olyan meleg, működött. Mondjuk ettől még lehet az AC is rossz, de ahhoz elég húzós az ára, hogy esetleg potyára vegyek egyet, ha nem az a baja. Bevallom, attól meg félek kicsit, ha bevinném márkaszervizbe, úgy is rámondják, hogy volt egy AC csere :lol:
  9. Sziasztok, Bocsánat a kisregényért, de tanácsatalan vagyok, hátha a leírtak alapján lesz valakinek valalmi ötlete ( 2000-es, Z16X-es a gép egyébként ): Pénteken egész nap a napon állt az ótó, kissé nehézkesen, csak 3-4 mp-nyi indítózásra röffent be a motor, de akkor még nem törődtem vele különösebben, nem mindig indul pöccre. Kb 5 km múlva a piros lámpánál állva egyszer csak leállt a motor a Váci út közepén. Ezután indítózásra olyan volt mintha nem lenne neki elég benzine, amikor éppen beröffenne leáll, ezért félretoltuk. Víz nincs felvorrva, tank féig, akku jó. Hibakód kivillogtat: P0230, azaz Tüzelőanyagtápszivattyú-feszültségellátás funkció-rendellenesség. Reggel érte mentünk, hogy elvontassuk, erre pöccre indult, hazáig semmi gond. Másnap megint csak melegben indulás, rövid 2-3 km-es út gond nélkül, bevásárlóközpont mélygarázsban leparkol. 15 perc múlva indulnánk, ugyan az a hibajelenség. Megpiszkáltam a biztosítékokat, benzinszűrőt stb, semmi. Húsz perc múlva újabb próba, semmi. Aztán utolsó ötleként mielőtt véigfutott az agyamon, hogy mi tudná egyáltalán ezen meredek lejtőn kivontatni a mélygarázsból, gondoltam lehet a meleghez lehet köze (mert baromi forró volt továbbra is motortér, előzöleg meg a napon volt ) levettem a motor burkolatot hogy jobban hűljön, pár perc múla pöccre indul, öröm, irány haza, közben motor végig pörgetve állásban is, hátha nem szív fel rendesen a szivattyú valamiért. Egészen 1km-ig, elkezd dadogni, leáll,a már szokásás sztori. Ma reggel értemegyek, megint pöccre indul, szóval nem tudom, mi legyen, félek, hogy olyan helyen rohadok le, ahol balesetveszélyes.... Az viszont nem igazán férne most bele, hogy potyára elköltsek sok 10e-t vontatásra meg szervizre, ha valami egyszerű gondja van, amit magam is meg tudnék csinálni. Halottam olyat, hogy a szivattyú reléje lehet ludas, de a fórumot végigolvasva a témában, volt uhuhu-nak egy hozzászólása, miszerint legrtitkábban azzal szokott gond lenni. Ha maga a szivattyú lenne problémás, vagy eldugult, akkor gondolom egyáltalán nem menne, meg a hiba kód is elektromos problémára utal, benzinszűrőben is csak 5e km lehet. Gondoltam, elsőre egy próbát megérhet a relé csere, viszont nem tudom, melyiket kéne cserélni, mert a házában két egyforma van, illetve kihúzni sem tudtam a csatlakozóját belőle, csak pár mm-t, bár kicsit megfeszegettem, de nem mertem jobban, hátha mégis fogja valami. Van valakinek valami más ötlete, illetve a relét merjem határozottan kifeszegetni és cserélni első körben? Esetleg kiszedeni leengedni és kitisztítani a tankot+szűrőcsere, vagy van valami módszer kideríteni, hogy a szivattyúval van-e gond, vagy tényleg "csak" elektromosan tilt le a relé vagy más? Köszönök előre is bármyilen javaslatot, ötletet !
  10. Többé-kevésbé azonosak, durva fékezés nem volt, max amikor az új betéteket "próbálgattam". Számlám nincs róla ( az autóval kaptam ), szóval ezt buktam...
  11. Csak én használom és egy 500km-es útra mentem, előtt fékbetét, fékpofa csere,szóval gumik le lettek véve, akkor még semmi bajuk nem volt. Természetesen az út előtt volt nyomás ellenőrzés is,majd egy hét múlva téligumi cserekor már ez volt az összesen.
  12. Valami tipp, hogy mitől lehet? Elöregedésnek furcsa, hogy egyszerre az összes, 1 hét alatt. Kiszúrkálásnak meg azért nem valószínű, mert túl szabályosan, a belső oldalakon van.
  13. Íme, mit szóltok hozzá ? :lol:
  14. Nem, hátul 130-as van benne. Azonban arra is figyelj, hogy mekkora a mélysége, különben nagy eséllyel szükséged lesz kiemelő keretre is. Szerintem egyébként felesleges hátulra, nekem gyárilag van benne és nem ad hozzá akkorát az élményhez,hogy onnan is szól. Ha meg komoly cuccot akarsz betenni, akkor kezdheted azzal, hogy át lehet kábelezni az egészet.
  15. Visszamentem a mosóhoz, de benézve egyből láttam, hogy csak egy sín húzza be az autót, szóval akkor tényleg nem az ette meg mind négy gumit, halvány gőzöm sincs, mi okozhat ilyen sérüléseket, de ha valaki rájön, fizetek egy sört... Azon túl, hogy zsebbenyúlós lesz a sztori, a gumit azért is sajnálom, mert jó kis Nokianok voltak, nekem nagyon jól beváltak és még 6-7 mm profil volt rajtuk :excl:
  16. Ez nem hangzik rosszul, legalábbis egy kérdést megér, szerencsére a blokkom megvan még róla, hátha... Végülis nekik nem fáj ha a biztosító fizet.
  17. A nyári gumi lett szétbarmolva, amikor fel lett rakva a téli, akkor lett észrevéve. Vissza lehetne rakni és elmenni el lehetne mégegyszer, de én ezekkel a gumikkal 1m-t nem megyek. Egy vászonig szakadás is életveszélyes, nem 6-8 db minden gumin,az a mázlim, hogy pont cseréltem, mert tutira elszálltam volna valahol, ráadásul pont előtte voltam egy 500km-es autópályás utazáson. Így elsőre én sem gondoltam volna a mosóra, de utólag csak erre tudok gondolni. Lehetne az is, hogy kiszúrkálták, na de a belső oldalon, egymástól halál pontos távolságra,ráadásul az összes gumin?!
  18. Hali, Nekem szintén Sony mp3-as lett berakva és mutatja az időt hőmérsékletet, stb, csak a rádió infók nem jelennek meg. A bekötés a könyve szerint is két módon lehet, a hozzá adott ISO kábellel: 1. Ha van kapcsolt feszültség állása a gyújtáskapcsolónak. Akkor értelem szerűen csak úgy kapcsol be ha bent van a kulcs. 2. Amennyiben ez így nem oké, vagy nincs ilyen állás, akkor meg kell cserélni az ISO átalakító kábelen két vezetéket ( táp és kapcsolt feszültség ) így folyamatosan tud üzemelni kulcs nékül is. Így viszont én azt tapasztaltam, hogy az állandó táp miatt nyáron baromira melegedett, néha szabályosan forró volt a hűtőbordája, ami szerintem nem túl egészséges, szóval nálam maradt a kulcsos üzemmód.
  19. Sziasztok, Hallottatok, láttatok már olyat, hogy a gépi autómosó szétszúrkálja a gumikat? Az összes gumim belső oldalán 6-8db 2cm-es bevágás lett szövetig, egymáshoz mértani pontossággal. Mosó előtt pár nappal fékolajat cseréltünk,ezért le lettek szerelve a kerek, észrevettem volna ha már akkor van valami bajuk, ezért csak arra tudok gondolni,hogy a sín vágta szét őket, ami behúzza az autót :excl: Lehet ezzel valamit kezdeni, vagy bebuktam, mivel nem vettem ott azonnal észre,utólag meg nehezen bizonyítható?
  20. AGR szelepet kiáztattam, de szinte teljesen tiszta volt, ahogy a levegőszűrő, pillangószelep és a csövek is, szóval nem lekoszolódás az ok. Lámpa nem világit, menet közben sem érzem, hogy bármi gond lenne, közben volt egyébként 2X200 km autópályán hajtás is. Szóval más problémát nem tapasztalok, csak ezt az alapjárati "morgást," azt sem állandóan, csak ha csendesebb helyen fülelek. A fordulatszám mérő 0,5-1mm es mozgása alapjáraton viszont állandó.
  21. Pucolás megvolt, teljesen tiszta minden, viszont azt nem tudhatom az előző tulajnál mi történt vele, bár jó helyről származik. A kuplung valóban csereérett lesz, mert már nagyon felül fog, de nincs cicergés. A ritmus inkább tényleg olyan, mintha az elektronika utána menne, csak pont fordítva, a fordulat normálisról mintha le-le szabályozna. Ahhoz tudnám hasonlítani a hangot, ha ez mond valamit, mint amikor forog a betonkeverő, és amikor emeli a cuccot az átpörgés előtt "erőlködik", majd utána könnyebben forog. Arra gondoltam még, hogy lehet hogy a lambda szonda szarozik, és gyengébb keveréket adagol néha, de ha ez lenen a baj, akkor gondolom állandóan szar lenne, nem ritmusosan. Ezért gondoltam, hogy esetleg valamelyik szelep, vagy henger lehet. Tudom, hogy a váltóolaj élettartamos, csak mintha olaj szivárgás lett volna egy csavar mellett, úgy 15 cm-el a motorolaj leeresztő mellett, nem vagyok benne biztos, hogy ez a váltóé-e, illetve itt kell-e ellenőrizni, rátölteni.
  22. Igen, cseréltünk, úgy3-4e km van csak benne ! De ez nem is olyan kopogós,csapágyas hang, hanem olyan, mintha kifogyna az erő a motorból.
×
×
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.