Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Vodatti

Fórumlakó
  • Hozzászólások

    19
  • Csatlakozott

  • Utolsó látogatás

Everything posted by Vodatti

  1. Szia! Köszönöm a segítséget, termosztát csere volt. 50eFt. Most már tökéletes, eléri a 89-92-őt is.
  2. Sziasztok! Z19DT 120Le motor van az autóban, és a szervizmenüben figyelve október-novemberben sosemsem éri el a 82'C-ot a kijelzett hőmérséklet, sem városban dugóban, sem 2-3h-ás autópályázás után. Pozítív tapasztalat, hogy szinte azonnal van fűtés (sajnos). Az átlagfogyasztás 700km-re 6,3L-emelkedett. Levegő szűrőt cseréltem, gumit felfújtam. Gyanakodhatok arra, hogy a termosztát folyamatosan nyitott állapotban van? Nálatok mennyit jelez (C'?) a menü ilyen igénybevétekor?
  3. Sziasztok! A gyári CD30-as, delphi-grundig, (nem mp3-as) rádió hibájával kapcsolatosan szeretnék segítséget kérni. Ha távirányítóval zárom a kocsit, akkor 3-4 nap alatt lemeríti az akkut, a rádió. Először kiszereltem belőle a CD-ét (visszaolvastam, nézelődtem a neten), de sajnos így is meríti az akkut. Mi lehet a rádiós rész hibája? Találkozott valaki már ilyen esettel? (természetesen, akkucsere, generátorcsere, CIM modul csere.. már megvolt. Így, hogy nincs benne a rádió, tökéletes az akkufeszültség, csak nagy a némaság... :icon1: ) Segítégeteket előre is köszönöm.
  4. Szia! Ördögöd van! 78eFt. A következő 3 hónapban átlagfogyasztási rekordot döntök, nem csak üzemanyagot illetően.... :)))
  5. Sziasztok! Szeretnék segítséget kérni. A műszerfalon kigyulladt az akkumulátor ikon, és a szerviz menübe belépve a megszokott 13.9-14.2V helyett csak 11.8.....10.9-et láttam végig, míg hazaértem. Erős a gyanúm, hogy a generátor ment tönkre, mivel a bordás szíj sértetlennek látszik. (most volt cserélve 120ekm-él, most 123ekm van benne). Szerviz csak hétfőn van, addig arra gondoltam, töltöm az akkut 220V-os töltővel és azt beszerelve el fogok jutni a szervizig hétfőn. Aki ért hozzá vagy járt már így, erősítsen meg, hogy ez kivitelezhetőnek tűnik! (Előzményként már 2 akkut vettem, kiszerelték a riasztót is, mert a kocsi nem indult el 2-3 nap állás után, bár a generátor töltőfeszültésgére is minden esetben rámértek és azt nem találták hibásnak) Nagyon köszönöm előre is. +++Vettem akkutöltőt, a feltöltött akkut visszaraktam, simán beindult a kocsi. Nem jelenik meg a piros generátor hiba ikon, de a szervizmenüben továbbra 11,3V látható. Az alapjárati fordulatszám 800 helyett 1100rpm. A generátor szijja ép, szemre semmi hiba. Leállított motornál az akkun 12,5V-ot mértem. Mi lehet a baj?
  6. Szia! Köszi, méregettem a minap és 11.83-at mutatott -6'C-ban. Beindult elsőre, bár 2-3 mps kellett hozzá. Ha most indítok 12,4V-al akkor a kijelzőn visszaesik 10.8-ra is, de simán indul. Lényeg, hogy működik, magyarázatot nem tudok rá. :)
  7. Sziasztok! Tanácsot szeretnék kérni. Az autó egy tegnapi 150km-es út után du-án 2h-kor lett leállítva az utcán. Ma reggel fél kilenckor az akkumulátoron 12,20V-ot, de fél 2h-kor már csak 12,00-át mértem. A mérések közt nem használtam az autót, nem is indtítóztam. Előtte szervizben volt, elektromos hiba, (a riasztó 200mAh!) miatt, ezért mérem a feszültséget. Akku tökéletes és új 640Ah-ás. Ez teljesen normális felszültség esés ebben a hidegben, ha nem fűtött garázsban van a kocsi? Félek, így 3nap után megint nem fog indulni. Előre is köszi a segítséget!
  8. Sziasztok! Köszi a segítséget! Jó a légszűrő és helyesen is volt betéve. . . az EGR szelep volt kuka. nem 2 Ft..
  9. :lol: Most a legutóbbi két hozzászólástól elbizonytalanodtam.Ha szemben állok a kocsival és leszedem a légszűrő ház tetejét akkor "vattával le és fémhálóval felfelé" látom a légszűrőt. A légszűrőház levett tetejéből induló cső vezet, a légtömegmérőn át,a motor felé, míg a ház alajába a külső levegő beömlő csövét látom. Erősítsetek meg, hogy jól látom, és így van jól beépítve! :D
  10. Szia!Arra gondolsz, hogy a fémhálós részét kellene a bejövő levegő útjába és a vattás részt kellene a motor felé áramló levegő elé tennem?Magyarul fordítva? Rákeresek a neten..
  11. Szia! A teteje a rácsos, ez van felfelé, innen távozik a motor felé a levegő, a vattás rész van alulra helyezve, itt szívja be. Az alsó vattás részen, most, hogy szédszedtem és kitakarítottam a dobozt, fekete (talán olajos, kormos) szennyeződést találtam. Most 180 fokkal elfordítva tettem vissza (vízszintesen persze), és majd ránézek pár nap használat után. (ha nem kerülök sorra addig a szervizben). Előmelegített levegőt kéne kapnia a motornak? Ha igen ez a melegítő még a szűrő előtt van? (hátha tényleg párásodik??)
  12. Sziasztok! Mióta légszűrőcsere volt az autóban (Z19DT 2006os 120eKm), azóta volt (2-alkalommal), hogy max 1500-2000-ig engedte prörgni a motort és csak 4-5km után működött a megszokott módon, néha pedig, ha épp nem jelentkezik indításkor a hiba, akkor menet közben 2-3-as ban 2000rpm-nél hiába nyomom a gázpedált. hosszú másodpercekig nem történi semmi. Azt hallottam, ennek oka lehet a légszűrő nedvesedése is. (?!)Mégnéztem, kitakarítottam a port a házból, a légszűrő papír része alatt egy vattaszerű anyag van,amit mintha az előző alkalmakkor nem láttam volna mikor cserélik. Nektek is ilyen a levegő szűrőtők? Előre is köszönöm a válaszokat!
  13. Sziasztok! Tegnap beindítottam a kocsit (Z19DT) és induláskor szinte azonnal lefulladtam vele, de rögtön kiderült, hogy nem én bénáztam, hanem valami oknál fogva azt tapasztaltam, hogy a gázpedált hiába nyomkodom, mert eleinte 1500-as fordulat fölé nem nagyon engedett. Csak úgy lehetett haladni, hogy 2-3-4-ig felváltogattam, és így tudtam valamelyes közlekedni. Így mentem vele kb 3-4 km-t, és már néha 2000-ig felpörgött, persze nem erőltettem. A cél előtt pár száz méterrel a jelenség megszűnt és teljesen normálisan ment a kocsi. Ma reggel beindítva már nem tapasztaltam ilyen "korlátozást", de mintha kissé "dadogna" ha 2-3-4 ezerig pörhetem. Még sosem "túráztattam" a motor,, főleg hidegen, így lehet, hogy ez így van? Még nem mentem vele azóta semmit, mindenképp megmutatom egy szervizesnek délután, addig is -Volt már valakinél ilyen jelenség? :lol: Hibakód: 161600
  14. Szia! Igazad lett, már nincs viszajelzés, "megjavult". :-) Most a töltés 14.1V, ha leállítom akkor pedig 12.7V-et mutat. Jónak tünik. Figyelgetem egy-két hétig naponta. Köszi a segítséget mindenkinek!
  15. Szia! Vettem új akkut 70Ah Norauto-t. Így is 27e-volt. Nem mertem lutrira bevásárlóközpontost, hónapokig ott állót megvenni. Nem egy nagy márka, de 3 év garancia. Ha ez is feladja, akkor is csak 15perc bkv-val. No persze kellett egy 13-as csőkulcs is ami legalább 25cm az akkutartó alsó részén lévő rögzítő becsavarásához (2eFT). ;) Mentem vele, a töltés 14.1V, ha minden fogyasztó bekapcsolok, akkor talán 1 mps-re visszaesik 13.9V-re de aztán "igazodik". Elmentem egy tesztkörre: A "kipufogógáz-kibocsátás" világított folyamatosan menet közben, ami eddig soha. Erre meghibásodás és szervizfelkeresést javasol a kézikönyv. A garázsba beállva kiolvastam a hibakódokat: 007071 056012 210870 05007E 05007F 21397F 213970 065070 038004 161300 Miután újra gáz+fék+gyújtás+napi kilométer számláló majd újra csak motorindítás, eltűnt a hibajelzés a műszerfalról. Majd esete 9h-kor megyek vele legközelebb. Ez remélem összefügghet az akkucserével, mert a részecskeszűrő azért havonta 1x kap 250x2km-t autópályán folyamatos 130km/h-val. Olaj Dexos2 gyári szűrővel 15ekm-ként, üzemanyag meg OMW,SHELL,MOL,AGIP kutakról van mindig. Esetleg valakinek hasonló tapasztalata volt akkucserénél? (egy éjszakát állt akku nélkül a kocsi)
  16. Szia! Akkor veszek egy töltő (végül is ilyen esetekre jó lesz legközelebb, hátha egy tanyán történik..). A garanciát csak a helyszínen lehetne érvényesíteni, az "csak"egy kis üzlet, majd Karácsonykor járok csak arra. Szerintem csak a riasztó, az óra (BID) mehetett benne, ha állni hagytam. Hol-hogyan lehetne megmérni, van-e "titkos" fogyasztó benne? Zárlatra gondoltál? Arra gondoltam, veszek töltő, feltöltöm az akkut, majd azzal megyek ki a szervizbe-üzletbe és megméretem az alvó fogyasztását. Így biztos lehetnék, benne, hogy nem potyára veszem az új akkut? Csak hát, gondolom erre egy szabadnap is kevés lenne (már az akku töltésére), így marad a kockáztatós új akku vásárlás. :lol:
  17. Szia! Akkor most akkutöltőt érdemes vennem holnap reggel, vagy egy új akkut? :lol:)) Az akku még garanciális, csak hát ide 250km-re élhetnék a cserével (a régi anno ott adta meg magát). Szerencsére az autósbolt bkv-val sincs messze, ha akkut vennék, hátizsákban is elhozom.;) Akkor ha jól gondolom, 4-5 nap, esetleg 2hét állás után nem kellene ilyen szintű merülést produkálnia egy jó akkunak, így hiába tölteném fel, csakhamar ugyanide jutnék? Töltő 5e, akku 25e Ft. :)
  18. Akkor veszek holnap egy akkutöltőt és feltöltöm. Szombat este még mentem vele, de csak 5km-t, igaz akkor és előtte pár nappal is már "nehezen" indult. Ilyet sosem tapasztaltam azelőtt, mert minden nap min. 2x35km-ert autóztam, télen is. Valszeg nem tudott tölteni annyit "mostanában" a generátor, mint amennyit "kivettem" belőle? Hosszabb állás alatt 4-5 napot is érthetünk?
  19. Sziasztok! Szeretnék „akkuügyben” egy kis segítséget kérni. Két het nem használom minden nap az autót, ami egy Astra H CDTi 1.9 88kW-os, 2007-es. Az akkuja új 2010 nyarán vettem Exide Classic EC700 70Ah 640A(EN) 12V-os. Anno azért vettem, mert a „gyári” Vartával, ami akkor már majd 4 éves lehetett nem indult, csak „bebikázva” Jelenleg hasonló a helyzet, csak teker 1-2 fordulatot az indítón, villódzik a műszerfal világítás. Rámértem az akkura miután felnyitottam a motorháztető és 8.6V-ot láttam. Vártam egy percet és folyamatosan mértem, emelkedett a feszültség. 10.5V-nál újra indítóztam, de ua a helyéről. Kiemeltem a helyéről és 5-6 perc múlva, még beszerelés előtt rámértem: 11,43V. (!) Újra csatlakoztattam, ráhelyeztem a mérőt és még indítózás előtt ugyanennyit mutatott. Beültem és a rádió bekapcsolása, majd settings gomb 10mps-es nyomvatartása után már csak 9,2-őt láttam, ami csökkent, így feleslegesen nem indítóztam. Rádiót kikapcsoltam, kulcsot kivettem, vártam míg újra 11V feletti értéket mutat a mérő, majd gyorsan indítottam, de így is csak 1-2 forgatás és műszerfal villogást tapasztaltam. A kijelzőn újra megnéztem a felszültséget és azt láttam, hogy 10mps alatt, míg figyeltem másodpercenként 0.1V-ot esett. Ezt 6.4V-ig figyeltem, majd kiszálltam, kivettem a kulcsot és az akkunál megnéztem a mérőműszert, ami ugyanennyit mutatott. Ha kiszedtem az akku és úgy rámértem, újra elkezdett emelkedni a feszültség… ..Mivel most már bennem is, ezért szeretném kérni a tanácsotokat, hogy a leírás alapján ez sima akkuhiba (vegyek újat), vagy „felesleges”, mert esetleg komolyabb zárlatra vagy egyébre is utalhat a dolog? A töltést (is) szoktam figyelni ezzel a settings gombos lehetőséggel, általában 13.8V - 14.3V között van. Előre is kösz mindenkinek a segítséget! Attila. p.s.:most levettem az akkut, de a rádiókód megvan természetesen.
×
×
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.