Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

astraFcaravan

Fórumlakó
  • Hozzászólások

    21
  • Csatlakozott

  • Utolsó látogatás

Everything posted by astraFcaravan

  1. Az előzőleg kivett magnónál még működött normálisan a frekvencia kijelzés. A TID-kijelzőm jó, mert a dátumot kiírja középre, ha a magnót kikapcsolom. Nagyon halvány az esélye, hogy az előző magnó kiszerelésekor kihúzódott valamelyik vezeték a csatikból.. persze lecsekkolom.. kihúzom a magnót bekapcsolt állapotában és meg mozgatok minden vezetéket, hátha bevillan a kijelzőn az állomásnév, vagy a freki. Holnap nyilatkozok..
  2. Persze-persze hab a tortán, hogy most működik a magnóm, de a kijelzőre nem rakja ki a frekvencia sávokat. Tehát lehet hangolni el is tárolja az adókat, csak éppen azt nem látom, hogy milyen adót. Elméletileg ez a magnó (Philips CAR400) már RDS-es, tehát az állomás nevét ki kellene írnia a TID kijelző közepén, de most ha bekapcsolom, akkor középen nem jelenik meg semmi. Pedig kiegyeznék még egy nyamvadt frekvencia sávval is, de semmi csak sötétség. SDS autó szerint vigyem vissza a bontóba... Járt már valaki így? Esetleg erre is van megoldás?
  3. Sziasztok! Philips CAR400-as magnómon volt a már fennt említett "SAFE" hibakód... Sikerült működésre bírni. Persze nekem meg volt a kód hozzá, csak az AS-gomb megnyomásakor azt írta ki, hogy "5 SAFE". Állítólag ez azt jelenti, hogy már volt rajta 5x sikertelen kódbeírási kísérlet. A Megoldás: 1., Benyomod az AS gombot és nyomvatartod. 2., Ráadod a gyújtást és bekapcsolod a magnót (közben AS gomb folyamatosan nyomvatart) 3., Meg kell jelennie a négy vízszintes vonalnak " - - - - " Ha nem történik semmi, akkor úgy jártál mint én, vagyis már tilt a magnó. Sebaj. Rajta hagyod a gyújtást. Magnó bekapcsolva és 2 hegyezett gyufa szállal kiékeled az AS gombot, (kijelzőn "SAFE" felirat) hogy benyomva maradjon így kell várnod 45-50 percet. Ekkor megjelennek a vízszintes vonalak. " - - - - " eltávolítod a gyufapöcköket (AS gomb felenged) és beírhatod a kódot. Ha pl: 1234 a kód akkor úgy tudod bevinni, hogy az állomásgombokat nyomogatod az első számjegy kiválasztására az 1-es állomásgombot a 2. számjegy beírására a 2-es állomás gombot és így tovább a 4-es állomásgombig. Ha véletlenül "túlpörgeted a számot nem baj, akkor nyomogasd tovább, mert 0-9-ig mennek a számok, tehát nyomogasd addig, míg meg nem jelenik a adott pozícióban a helyes szám. Ha sikerült bevinni a kódot, akkor AS-gombot hosszan nyomva tartod, míg el nem kezd zúgni a rádió és kész. Már hangolhatod is a rádiódat. Remélem tudtam segíteni. A megoldásban nyújtott segítségért külön köszönet a XV.-kerületi SDS Autónak (opel szervíz) ők navigáltak telefonon.
  4. Sziasztok! Kicseréltem a magnómat egy bontott Philips CAR400-as magnóra (ez az a fajta aminek a nyomógombjai levehetőek, azaz levehető kezelő panellel rendelkezik). Meg van a kódja is, ellenben nem tudom beírni, mert a TID kijelzőre "SAFE" üzenetet ír ki. Hogy lehet beírni a kódot? A bontóban be is tettük kb. ma egy hete. Ott azt mondták, hogy a "SAFE" üzenet kb 24 óra múlva átvált "CODE"-ra és akkor üssem be a kódot.. Hát eltelt egy hét, de még mindig "SAFE". Megoldást tud rá valaki?
  5. Sziasztok! Olyan gondom van, hogy a magnóm nem képes a memóriába tárolni rádió állomásokat. Kikeresem az adót azután hosszan nyomvatartom az adott memória hely gombját el is halkul, mintha betárolná, ennek ellenére nem jegyzi meg.. Javítható? vagy kuka? SC303-as Grundig
  6. Ha dieselt akarsz mindenképpen, akkor jó vétel szerintem.
  7. Egyébként Lajosom már büszkén feszít az új gyári hűtőjével és féktárcsáival ;) még akna fölött áll, de kedden már jöhet az olaj/gyertya/szűrő csere. Rendeltem bele egy fordulatszámmérős műszercsoportot is, had' örüljön :)
  8. Pontosan erről van szó.. ki tudja milyen "lé" van benne. A magam részéről úgy gondolom, hogy egy gyengébb minőségű 5W40-el feltöltöm + új szűrő és megyek vele 2-3000km-t (nekem az max 2 hónap) és utána kap egy GM 10W40-et szintén új szűrővel. valóban rossz szó erre az "átmosás"... Valaki az olajos fórumban dícsérte a Bp Visco 3000 10W40-et, hogy a hidrotőkék csendesedtek általa...Lehet, hogy azt fog kapni GM helyett, mivel ez már elég hangos (kiváncsi leszek rá, hogy egy szimpla olajcserétől fog-e változni a hangja..szerintem igen) másrészt eddig 2000km.t mentem vele és olajfogyasztása nulla.
  9. Na ja.. még jó, hogy megmondják az árat ha telefonálok, vagy ha e-mailt küldök, elvégre el akarják adni. Ez viszont nem ad lehetőséget számomra a választásra. Kizárólag annak jó ez a rendszer aki szerződött partnere (viszonteladó szervíz) a csergőnek és meg van kínálva egy magas kedvezménnyel és PONTOSAN tudja, hogy mit keres. Azt fogom csinálni, hogy utána nézek a neten mindennek figyelembe véve az "egy helyről mindent" szabályt és ezután felhívom a csergőéket is az árak végett. más.. van itthon egy kb 2-2,5 liter 5W40-es olajam (Auchan-os.."NewTech") Arra gondoltam, hogy esetleg vennék hozzá még egy kannával és ezzel átmosnám a következő 3 hónapban. (Az van ráírva, hogy full szintetikus.. mások szerint viszont fáradt olaj felújítva)..passz.
  10. Nekem nagyon nem szimpatikus, hogy egyetlen árat sem láthatok online, csak kérjek árajánlatot... Persze látom, hogy van "szervízanyag akció", de 15 éve vagyok kereskedő és tapasztalatból tudom, hogy az ilyen titkolózós cégek szokták lerántani a kedves vásárlót, mint a sz*ros gatyát. Elvből se..
  11. Sziasztok. Mint mondottam a minap most kap a Lajos (ez a neve az autónak) egy pár dolgot... Bp-n hol van olyan üzlet, ahol kapok bele egyszerre minden szűrőt, gyertyákat, meg olajat is? Kérlek ajánljatok nekem egy jó Boltot Bp-n! Szerintetek milyen olajat vegyek bele? Van már benne km rendesen 290.000. hidrotőkék is szólnak, de a kompressziója jó (12) csak szép lassan engedi el.. Az ereje is megvan..érzem benne a 90LE-t. Szóval összességében jól van. Most valami olyasmiben gondolkodom, hogy így a téli hónapokra kapna valami olyan olajat ami egy kicsit kitisztítja, aztán 3 hónap múlva leeresztem és akkor kapna olyat, ami maradna a következő ciklusig. (10-15ekm) Tudom, hogy van erre olaj topic, de most nem csak olajat akarok venni. Gyertyából az NGK BPR5ES-t ajánlotta egy kereső.. véleményetek? itt a link Lajos előre is köszöni a segítséget!
  12. A fővárosiaknak könnyebb az alkatrész beszerzés és néha-néha olcsóbb is, viszont sokat szívunk a rossz utak miatt és a fogyasztás is magasabb 100km-en. Persze te győri vagy és azért az még mindig "jobb" mint mondjuk egy Hajdúdorog. Remélem a dorogiak nem értik félre... csak részükről hitelesebb ha "vidéki"-nek titulálják magukat. Te Győrből egy óra alatt fent vagy Bp-n.
  13. Baccus. Nekem csütörtökönként este 7 től volt ping-pong... (még csak 2x voltam) talán 1-et kihagyok, és kimegyek megnézlek benneteket. Csak beszélgetni, mert asszonyt nem akarom húzni tovább a kiadásokkal. így is a fejét fogja. :-) Márciusban akarok megint egy nagyobb ráköltést az autóra. (Persze ha addig beesik valami pl egy szálcsiszolt alu tetősín jóáron, akkor azt még el tudom dugni a sufniban)
  14. "Tessék kijönni Lurdyzni, és lehet hogy olcsóbban megúszol ezt azt,) ha a megfelelő emberkékkel beszélsz :D " ez mit is jelent konkrétan? :) hol? mit? mikor? (egy szálcsiszolt alu tetősín párom van, ha érdekel ;) ) mennyi? ;)
  15. Sziasztok! Mégiscsak rászántam magam, hogy rendbe rakom az 1 hónapja vásárolt 93-as C18NZ motoros autómat (avatar kép.. neve:Lajos). Majdnem eladtam, de aztán most maradt. Mondhatni "megmenekült". Igaz én is megmenekülök nem kevés pénztől. A következő fél évben még fog kapni ezt-azt. Amit most kap: - Új hűtő, csövekkel (szegénykémnek lada hűtője volt.. működött jól, de hát mégis...) - Előre új féktárcsák új fékbetétekkel (az előző gazdája kisebb féktárcsákat rakatott fel úgy, hogy a féknyergek a nagyok maradtak...no comment. Most újra kap nagyobb féktárcsákat. - Új első gömbfejek stabilizátor karral együtt. - Új hátsórugók plusz Lip gázos teleszkópok. - Új fékdobok, új fékpofák új rugószettek bele. - Fordulatszámmérős műszercsoport. - új szűrők, olaj, gyertyák. Sok mindent kellett cserélni rajta eddig is. Műszerfalában már szinte egy izzó sem működött.. Még a levegőszűrő dobozát is cserélnem kellett, meg a levegő csövet, mert már szét volt rohadva az is. Elhanyagolták szegénykémet, de nálam mindent meg fog kapni. Tavasszal kapni fog: - Gáz szett - új tetőkárpit - Új tetősínek - Új antenna - Új fekete belső plüsskárpit, csomagtér rolóval. - Elektromos ablakok - Légzsákos műszerfal. Persze a végén lesz kb 500.000-ban, de úgy tervezem, hogy 3 évig marad.
  16. Sziasztok! Biztosan felmerült már itt ez a kérdés, de nem találtam rá választ eddig, ezért megkérdezem úgy, hogy ha valaki a Google-ban keresi a választ akkor is megtalálja: Tehát.. a 16 szelepes Opel Astra F környezetvédelmi besorolása EURII (Euro 2) vagy EURIII (Euro 3)? Egyáltalán kapott F astra Euro 3-as motort? Ha igen, akkor én egy ilyen F astra Caravant szeretnék. A Német autós portálokon írnak ezt is azt is a 16 szelepes ecotec motorokra. Mi az igazság? Tudja valaki?
  17. Törtcsavarkihajtó ez a neve. A csavarmérethez megfelelőt kell választani. http://www.toolvendor.hu/szerszamaruhaz/ke...varkihajto.html előtte pontozóval meg kell pontozni a törtcsavar közepét, majd megfúrni lehetőleg pontosan középen (általában ferdén törnek és és nem is olyan egyszerű feladat) de ez a legfontosabb, hogy úgy fúrd meg a beletört csavart, hogy nehogy a fúró félremenjen és szétfúrd a menetet. ha belefúrtál kb 10-15mm mélyen (csavarméret függő) akkor az óra járásával ellentétes irányban egy villáskulcsal behajtod a kiszedőt és ez belekapaszkodik úgy, hogy ki tudod vele hajtani a csavart. Ha használsz valami csavarlazítót az könnyít, de e nélkül is kiszedheted "szárazon" is. A webáruház az enyém én importálom a szerszámokat németből. Adok MINDEN Opelesnek 10-20% kedvezményt a teljes választékból. BUÉK!
  18. Az biztos... Most vettem 20-án, de már másnap leszakadt a komplett kipufogója. (kapott újat még aznap) A legborzasztóbb a töméntelen mennyiségű "tákolás" az autón. Fel nem foghatom, hogy egy ilyen olcsón javítható autón miért tákol (spórolásból, szakszerűtlenül javít) valaki... Persze-persze mindenkinek megvan a maga mércéje, hogy mitől olcsó, avagy drága a javítás az adott autón. Nyilván az előző "tulaj"-nak olcsóbb volt az ingyen, meg a szövetszálas ragasztószalag. Ami engem illet, rendben lesz az autó 2-3 hónapon belül. (addigra ráköltök kb 200-at+tuning). A párom viszont nem díjazza a "+tuning" elképzeléseimet. (2 légzsákot akarok bele, meg elektromos tükröket elektromos ablakokkal. Fene sem tudja, hogy meddig lesz nálunk az autó... Az biztos, hogy ezek a javítások marhára nem fogják érdekelni a leendő vásárlóját...Párom szerint attól ez még egy 18éves öreg autó marad.. Az ABS-t is hiányolom belőle... bár a szerelőm szerint azt nem érdemes utólag beletenni. Még a végén az is lehetséges, hogy alapvetően rendbe rakom minden tuning nélkül és tavasszal veszek egy jobban felszerelt Astra Caravan-t Németországból. Gépészként nagyon sajnálom, amikor így látok egy ilyen autót... Nyilván a vételára is ezt tükrözte. (220eFt), de most csak 400eFt van/volt egyben autóra. Műszakija 2013.januárig... Az biztos, hogy most amikor jöttünk le vele vidékre (pár napja vettem és ez volt az első hosszabb útja) egyfolytában csak mondtam a mellettem ülő páromnak, hogy.." Aham... motorféknél rángat..ez sztem AGR szelep hiba.. Aham alapjáraton remeg..ez vagy Lambdaszonda, vagy gyertya, vagy üzemanyagszűrő... mire leértünk óvárra párom teljesen kivolt, hogy milyen "rom"-ot vettem.. :D Na de nem OFF-olom szét ezt a topicot.. :-D
  19. Kedves barátaim! Nem az F astra a válság autó, hanem konkrétan a MI családunk F astra-ja. Higgyétek csak el, hogy ez egy igen erős kompromisszum most számunkra. Az órájában 291.000km. a hidrotőkék csattognak, opel hűtőventivel tuningolt lada hűtője van. Hengerfeje olajban úszik. és végtelen hosszú a javítandók sora. (váltójával nem találjuk a 2-est, stb, stb.) Akárhogyan is most költeni kell rá rengeteget. Legalábbis a jelen anyagi helyzetünkhöz képest sokat. Egyébként egy full-os S60 2.4t Volvóból szálltunk ki, amiben minden működött és az extra listája olyan hosszú volt mint a karom. Nem véletlenül választottam a kombi F astra-t. Olcsón fenntartható és NÉMET. A 8 szelepes motor sem véletlen, bár ennél azért szintén nem stimmel valami, mert 3 gyerekes teltházzal a minap autópályán 8 literes átlagot produkált ami szerintem nagyon sok. Ennél még a Volvóm is szerényebben fogyasztott a maga szerény 200LE fölötti teljesítményével. Az tempomatos 170-nél evett 8-at. Nosztalgiázva gondolok vissza a régi 8 szelepes 2.0i A vectramra ami úgy ment mint a golyó és az átlag fogyija pályán 6,3-volt. Teltházzal 6,5 liter.. városban "ha széttoltam a szemét" akkor evett 8-at. Valószínűleg sokat fogok itt fórumozni még tanácsokért, mire úgy ahogy rendbe teszem ezt a jobb sorsra érdemes astrat. Tényleg nem szeretném, ha félreértenétek. A "válság autó" jelzőmet. Mindössze kompromisszumot jelent számunkra és nem azt, hogy az F astra tulajdonosok "válságban" lennének.
  20. Ez jó hír, hogy fel tudom tenni, azt mondjuk nem teljesen értem, hogy a "felnilukak száma más". Az biztos, hogy 4x100-as és a tehermentesítő is tudtommal kompatibilis. Ami inkább aggasztott az az, hogy befér-e ez a nagyobb gumi.. Persze egy kicsit furcsának tűnhetett a kérdésem - mert hiszen miért nem viszem oda és nézem meg.. Csak jelenleg a gumik tőlem 180km-re vannak otthon (maminál karácsonyozunk a családdal) amint hazamegyek az első dolgom, hogy rápróbálom. Azt egyébként sejtem, hogy így erőtlenebbnek fogom érezni az autót a nagyobb átmérő miatt, de szerintem a C18NZ-t éppen nem fogja érdekelni ez az átmérő változás. A km óra tévedése meg engem nem fog zavarni különösebben. Válság autó ez válság megoldásokkal. Egyébként köszönöm a gyors választ. :lol:
  21. Sziasztok! Először is mindenkinek boldog új évet! Újra Opel tulajdonos lettem. Az autó egy sokat futott, jobb napokat látott 93-as (facelift előtti) kék F Astra Caravan. motor C18NZ. Képet is mellékelek hamarosan. Ő most a családunk "válság autó"-ja. Az lenne a kérdésem, hogy fel tudom-e rá tenni a régi "A" vectrám téligumijait (opel acélfelnin pihennek a padláson 4 éve) a gumik mérete: 175/70R14 vagy azokat inkább adjam el és vegyek konkrétan erre a típusra való téligumi szettet használtan (újra nincs pénz, mert az autón most sok a javítani/cserélni való) Tudom, hogy ez a gumi méret nagyobb mint a gyárilag javasolt, de hátha szerencsém van és egy telet kihúzok ezekkel a papucsokkal is.
×
×
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.