Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

fintarob

Fórumlakó
  • Hozzászólások

    30
  • Csatlakozott

  • Utolsó látogatás

Everything posted by fintarob

  1. fintarob

    Elektromos

    Helló! Mennyire meríti le? Sztem a feszültségnek 14,4-nek kéne lenni, nem? Engem a saru szivatott nemrégiben. A saru préselve volt a vezetékre, kontakt probléma volt a vezeték és saru között. A jelenség: erősen melegedett, és nem gyakran nem idult - nagy átmeneti ellenállás. R.
  2. fintarob

    Elektromos

    Szia! Nekem ezt a problémát a csomagtartó ajtónál eldörzsölt kábelek okozták! Az autó akkor állt le, mikor kinyitottam a csomagtartó ajtót. :blink: Check lámpám nekem is villogott. R.
  3. fintarob

    Elektromos

    Sziasztok! Tud valaki segíteni a fűtőmotor szénkefe beszerzési lehetőségével kapcsolatosan? Hol lehet(ne) belevalót beszerezni? Ill. a szénkefét szükséges-e hozzácsiszolni (ívre csiszolni) a forgórészhez? Hiba: szénkefe elkopott. Vettem, ami épp elérhető volt. Cserét követően nem működött a ventillátor. Becsiszolást követően megindult, de nagyon melegedett a szénkefe. Régi szénkefe vissza, vezeték megtold...működik...aztán a bontóban vettem egy fűtőmotort,...ugyanaz a baja... :( Köszi: R.
  4. Szia! Jelenleg fűtőventillátorra lenne szükségen. Az is van? ...a bontott cuccokkal kapcsolatosan sajnos nem jó vélemény alakult ki bennem :( - sajnos nem ok nélkül - légzsák vezérő, központi zár(ak), vákumgenerátor,.... Nem panasznapot akarok tartani, de a légzsák vezérlőből a 4. volt működőképes! Bontóba laptoppal, kábellel mentem... Központi zárból sem az első...Jah és a vákumgenerátorba fémsorja,...ha nem szedem szét berakás előtt... Hűtőt hacsak nem újszerű, nem tennék be semmiképp használtat. Ventillátorból sem szívesen, mert lebontani az autó elejét, 8-15e között használt ventit venni, majd, ha hamarosan ismét meghibásodik, ismét munka...belegondolva min. 10 évet már futott a legfiatalabb is. Megjegyzem 20e-ért sikerült GM-es Bosch ventillátort beszereznem, origi, 6 hónap garanciával :) Szóval jelenleg fűtőventillátorra van szükségem,...
  5. Jaja, nem is tanakodnék, ha utánam dobának egyet, nem 40-90e-ért ;)
  6. Sziasztok! Klíma hűtőventillátorral kapcsolatosan kérnék tőletek infót, segítséget. A ventillátor megakad ha bekapcsolom a klímát, majd ha kikapcsolom és visszafelé forgatom a lapátot, utána lassan mindkét irányba tudom forgatni. Ha megint bekapcsolom a klímát, a ventillátor kis tengelyelfordulás után megakad. Érezhető gyenge akadály van forgatáskor, de nem nehéz elforgatni. Mi okozhatja, van ötletetek? Előzmény: a hátsó hűtőventillátor álló helyzetben bekapcsolt és ez megrángatta a fordulatszámot, majd hibakeresés és az elülső ventillátor lapátja egyik irányban nem volt elforgatható. A biztosítékát kiégette.... Köszi! R.
  7. Sziasztok! A fékcsövem rettenetes korrodálódott állapotban van a tank környékén Vectra B 2.0Di '97. Mi a teendő ilyenkor? Mekkora szakaszt lehet cserélni? Lehet vasból??? a fékcső? Cserélt már valaki? Mennyire körülményes? Köszönöm válaszotokat! R.
  8. Sziasztok! Opel Vectra 2.0Di '97 az alábbi jelenséget tapasztalom kb. fél éve: hidegen minden ok, 1., 2.,...sebességfokozat. 10 perc után autó leállít, majd indít. 1-es sebesség fokozat, 2000 ford fölött visító hang. 2-es sebesség fokozat 2000 ford fölött visító hang, 3-as 4-es minden ok, normál hang. Ha ezután "pihentetés nélkül" megállok és 1., 2. fokozatban pörgetem, normál hangja van a motorházban mindennek. A jelenség langyosodó motornál kezdődik és akkor jelentkezik, ha pihent a motor - le volt állítva vagy alapjáraton járt pl. egy hosszabb piros lámpánál. A hang hasonló egy szárazon futó zörgős csapágy magas fordulati hangjához. Motor hideg állapotában nem jelentkezik, "huzathatom" 1,2-be. Jelentkezik: ha ment a motor és pihent 1-be és 2-be gyorsításnál, de csak egyszer, ha "kivisította magát" és nem pihent a motor nincs visító hang. 3,4 sebességfokozatban egyáltalán nem hallható. Én úgy gondolom, mintha a turbó bekapcsolásánál kezdene "visítani". Ha túráztatom 2-be rövid időn belül elcsendesül és normál hanggal gyorsul. Olajcsere volt, nem befolyásolta a viselkedést. Mit gondoltok? :) Ötleteitek előre is köszi! R.
  9. fintarob

    Elektromos

    Lehet félreértem. A sípolás oka volt számomra érthetetlen akkor, mikor a vezetékek sérültek voltak, ahol írtam. Korábban nem sípolt nekem sem ajtónyitáskor, csak akkor, mikor már látványos, hallahtó problémákat okozott,...bár arra nem emlékszem, hogy bent volt-e a kulcs vagy nem,...
  10. fintarob

    Elektromos

    Caravan? Csomagtartóba ajtóba mennek kábelek? Nekem akkor volt "érthetetlen" sipolás nyitott ajtónál, mikor az 5. ajtóban a kábelek az átvezető gumicsatornánál eltörtek, ill. a szigetelésük sérült. Korábban linkeltem róla képet. R.
  11. fintarob

    Elektromos

    Az alábbi http://gyapjuvarazs.hu/Opel/Vectra_cst.jpg állapot okozta a jelenséget.
  12. fintarob

    Elektromos

    Sziasztok! Az alábbi "jelenséggel" szembeültem: X20DTL '97 leállítás során a kulcsot teljesen elfordítva - kihúzási pozíció - a motor folyamatosan jár. A világítás be van kapcsolva. A világítást lekapcsolom, az autó leáll. Ezzel társulva a műszerfal világítás folyamatosan világít, ha a gyújtáskapcsolót visszafordítom a világítás kikapcsolt állapotában, és a világítás bekapcsolása után a műszerfal világítás fényereje nem csökken. Kulcs kihúzott állapotában a helyzetjelzőt bekapcsolom, a motorhibajelző villog, mintha a kulcsot fordítottam volna önindítózás előtti állapotba. Hibakeresés: biztosítéktábla, műszerfal, gyújtáskapcsoló, motortérben, relék kocogtatása, de semmi. Csomagtartó kinyit, lecsuk, a hibajelenség megszűnik. :) A leírás alapján tudnátok segíteni, mi okozhatja ezt a furcsa jelenséget? Köszi: fintarob
  13. Sziasztok! Vki ismeri a hiba okát? P1125 (5) Boost pressure soleniod valve insufficient flow detected R.
  14. Egy megtörtént eset, a hűtőfolyadék az utastérben lévő radiátornál távozott a rendszerből. Erre akkor döbbentem, mikor fel kellett vennem a kárpitot és alatta sok folyadék volt. R.
  15. Helló! Nekem X20DTL '97, 6 l a nívón min-max között félig, 6,5 l belemegy max. szintig. **** Húúúú, bocs elírtam, 'asszem, mert a nagy kanna 4l-es, a kicsi pedig 1, így 5 l a nívón min-max között félig, 5,5 l max. szintig! R.
  16. Sziasztok! Az alábbi hibával szembesültem a minap, mit gondoltok, ezeket mi okozhatja? X20DTL '97 P1503 (A) Immobiliser wrong signal P1125 (5) Boost pressure soleniod valve insufficient flow detected Körülmény: autópályán egyenletes sebességgel haladtam kb. 120km/h váratlanul :) kigyulladt a sárga lámpa, de még húzott. Lassítottam, üresbe tettem, gyújtás lekapcs. még guruló állapotban, pár másodperc után gyújtás bekapcs, sárga lámpa folyamatosan világít, majd indítottam, ekkor már nem húzott. 2000 fordulat fölött lomha volt nagyon. Kiálltam, vákumot ellenőriztem, rendben volt. A következő indításnál már nem volt sárga lámpa. Az Immo hibából semmit nem érzékeltem. Válaszotokat előre is köszi! R.
  17. fintarob

    Elektromos

    Köszi, érintkezési probléma volt. Összenyomtuk ismét, megszűnt a melegedés. Olyan problémával találkoztam még, hogy az üzemanyag előfűtés csatlakozójának 2 vezetékéről "lerázódott" a szigetelés 10-15 mm hosszan - gondolom a melegtől kikeményedett és eltávolodott. A két szigeteletlen sodort érpárt csupán a levegő szigetelte. Ilyen jelenséggel mit lehet kezdeni?
  18. fintarob

    Elektromos

    Sziasztok! X20DTL '97 üzemanyagszűrő csere utáni hossza önindítózás után, akkutöltés, majd indít... és egyszer csak elindult. A + akku saru meleg volt, alapjáraton járattam, az akkusaru erősen melegedett, szinte forró volt. Leállít, hűl, ismét indít, s járatás alapjáraton, ismét forró, úgy gondolom érezhetően a + akkusaru vezetékre sajtolt részen lehet a hő forrása. Mikor elkezd melegedni az akku és a vastag rézvezeték további része még nem meleg Tapasztalat? Szokták cserélni a sarut, ill. előfordulhat, hogy rossz a kontakt vagy másra gondoljak?
  19. Adam1, te honnan szerzed be a mikrokapcsolót?
  20. Még 1 ötlet - igaz ezt első ajtóra alkalmaztam. A motor nem működött nekem sem, de működőképes volt. 12V majd 20V-ot kötöttem a motor vezetékére direktbe (rövid ideig, impulzus szerűen!), természetesen a központizár-vezérlés leválasztása után!!! A 20V elindította a motort, kinyitotta a zárat - lehet a mikrokapcsoló rosszalkodott. Azóta már kicseréltem. R.
  21. Helló! Duplára van zárva gondolom. Nekem 10-15°C fölött müködik csak, már évek óta. Én majd tavasszal nyitom ki. :-) Régebben ütöttem a kárpitot, ill. kívülről a zárhoz közel, közben pedig nyomkodtam a távirányítót. R.
  22. Helló! Az enyém Opel motoros X20DTL F18 váltóval (220e km óra szerint). LUK-ot vettem (eredetileg GM k.csapágy és LUK kuplung volt). Mi sebváltó hibával álltunk neki a szerelésnek...és akkor láttuk a kinyomó csapágyrésze leszakadt. Nem volt olcsó ... :( Miután összeraktuk, - jutott eszembe - hogy kellett volna dugózható ablakot marni a sebváltó kuplung oldali részére későbbi endoszkópos kamerával történő ellenőrzés céljából. Ma mentem vele szinte folyamatosan (kb. 200 km-t), felmelegedett rendszerrel a műszerfal alapjáraton kicsit erősebben rezgett ma ugyan, de annyira nem, mint korábban, 2000 ford. felett sincs száraz csapágyhang, a kuplungozás alapjáraton is kerregés nélkül történik. Köszi, a seb.váltó kart megnézem mennyire kopott. Kíváncsi lennék, neked is ez ment-e tönkre... R.
  23. Helló! Megszűnt a hang, olyan jó hangja lett :). A hangról annyi, hogy hideg indítás után kb. fél-egy perccel jelentkezett általában és alapjáraton volt hallható. Teszt: motor indít, nyitott ajtóval fél lábon állva kuplung benyom -> hang megszűnt; kuplung kienged-> ritmikus tompa hang jelentkezett (nálam gyors kiengedés esetén esetenként kerregés volt hallható rövid ideig) A probléma sztem nem új keletű lehetett, mert a műszerfal már régebben (kb. 6 hónap) elkezdett erősebben rázkódni alapjáraton, később rövid időszakon keresztül száraz csúszó csapágyhang is volt hallható gyorsításnál 1-es. 2-es fokozatban 2000 ford. felett, később felhívták a figyelmem, hogy vmi zörög elöl - bent nem volt hallható, csak rezgett a műszerfal. A hang nem egyik napról a másik napra lett intenzív, sztem rövid idő alatt erősödött. A hang a kuplung benyomással megszüntethető volt. Az érintett alkatrészekről tudok képet mutatni: http://gyapjuvarazs.hu/Opel/Opel_Vectra_kcsapagy.htm A nyelestengely kotyogása pár tized mm, nem foglalkoztam vele. A tengely forgatása során nem érezhető rágás, egyenletesen fordult, könnyen járt. kb. 1 liter vörös, tiszta olaj volt benne, melyet lecseréltem. Korábbi sebességváltási probléma megszűnt, melyet javítás óta nem tapasztaltam (kb. 10km). Minden fokozat kapcsolható. Úgy gondolom, a kinyomócsapágy és a 2-es fokozat kapcsolási probléma nem volt kapcsolatban egymással. A beavatkozás után a sebességváltó kart még megpróbálom állítani 1-es, 2-es, R, kapcsolása viszonylag könnyen megy, de nem súrlódásmentes. 3-4-5 teljesen OK. R.
  24. Saját munka, ezért is informálódom az ismeretlen felől :) A kinyomócsapágy hidraulikus része rendben volt, ezért nem engedte az olajat, a végéről szabadult el a csapágy, - úgy nézett ki, mint a Slinky kutya a Toy storyból - ami a rugón/rugóstól pörgött/csúszott. Nyári előzmény, hogy 2000 fordulat felett indulást követően - mint kiderült - ennek jött a hangja kb. 1 hétig 1-es, 2-es fokozatban, a műszerfal remegett erősebben alapjáraton a cseréig. Kinyomócsapágy csere megszüntette a motorház alapjáraton hallható ritmikus hangját és a kuplung működtetése közben jelentkező hangot, műszerfal remegést, ill. a kuplung érezhetően lágyabb lett. BÚÉK! R.
×
×
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.