Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Boszi

Fórumlakó
  • Hozzászólások

    24
  • Csatlakozott

  • Utolsó látogatás

Everything posted by Boszi

  1. Boszi

    Egyéb csevegés

    Tabasco! Az állandó világítást ne rendeld meg 10.000 Ft-ért. Utólag bármikor be- és kikapcsolható Tech2-vel. 5-féle variáció létezik: gyújtáskulcsra vagy motorindításra kapcsolódjon be az első helyzetjelző, a tompított, a hátsó helyzetjelző, a belső jelzőfények és a rendszámtábla világítás különböző variációban. Segítséget kérek, hogyan tudok képet beszúrni (mi az az URL amit beszúrásnál kér). A fenti variációk táblázatba foglalva is betenném, ha a beszúrás sikerülne. A kéthangú kürtnél két különböző magasságú hang együtt szól. Nekem ilyen van: szebb, komolyabb a hangja (mintha nagyobb autód lenne). Komfort ülés csomag: csak ez tartalmazza a gerinctámaszt, viszont van ülés emelés, billentés és a hagyományos állítások, a bal üléshez kartámasz tárolóval. A baloldali az enyoy+ csomag része, a jobboldali külün extra. Hasznosnak tartom hosszabb úton. Ha grafikus kijelződ lesz (LCD-digitális klímához jár) akkor ne kérj bele computert. Utólag szoftveresen bekapcsolják. Ez tartalmazza a check kontrollt is (kiírja, ha valami hibás pl:égő, most állandóan az ablakmosó vízért szól, mert már kevés van benne). A tempomatot is utólag kérd. Az indexkapcsolót cserélik ki és a kuplunghoz tesznek egy kapcsolót olcsón. Én kilátás csomagot kértem. Ez tartalmazza az esőérzékelős ablaktörlőt, sötétedő belső visszapillantót (benne alul egy kis lámpa halványan világítja a seb.váltó környékét), automatikus lámpakapcsolót (M.o.-on nem használható, mert állandó tompított a kötelező). Ha CD30-as rádiód lesz, kérd az MP3-at is. Remélem tudtam valamit segíteni. Ezeket másfél év használat után ítom.
  2. A szervízben előszőr lecserélték a szoftvert (2005. okt.-i). Mindent végignéztem. Telepítés után a menűpontokon végigmentünk. - Alapjáratot módosítani nem lehet, csak információ van. Kivánt fordulatszám: 755, tényleges: 773-777. - Vészfék bekapcsolva: ABS működése esetén vészvillogó elindul. - Automatikus világítás bekapcsolva: gyújtás esetén tompított világítás - Automatikus központi zár "nem aktiválható". A szerelő nagyon segítőkész volt és megigérte, utánanéz, hátha mégis lehet. - A remegésről: több autót megnézve (Classic Twinport 1,4-et is) a megállapítás: a motor mindegyikben remeg, csak egyikben sem megy át a karossériára úgy mint nekem. Cseréltek gyertyát, és gyújtótrafó sort is. A helyzet nem változott. A motor rendben van. A konklúzió: mind a négy motortartó bakot kicserélik, hátha az enyém közül valamelyik túl kemány, vagy lágy. Most várom az OPEL központ engedélyét a gumibakok kicseréléséhez. Tehát még nincs vége az ügynek, de jólesett, hogy elismerve a hibát, mindenképp meg akarták oldani a problémát. A legfontosabb: korábban éreztem egy kis "lyukat", ha motorfék után gázt adtam. Most teljesen megszünt. Nincs az a megtorpanás sem, amit induláskor éreztem. Szerintem jobb lett az autó.
  3. grep! Hétfőn megyek szervízbe (motor remegés), állítólag előszőr lefuttatnak valami új szoftvert a tech 2-vel. Gondoltam és is rákérdezek a automata zárra. Légyszi írd meg: neked hány elektromos ablakod van és kb. mikor gyártották az autót (2004 v. 2005-ös évjárat). Állítólag ezektől is függ a bekapcsolhatóság. A szerelő vajon melyik menüpontban kapcsolta be. Nekem egyszer azt mondták nem tudják aktiválni ezt a funkciót. Nekem 780 ford/perc az alapjárat, kicsit kevésnek tartom, de ezen se lehet a szervíz szerint állítani. Van-e ilyen információd? Köszi.
  4. Boszi

    Egyéb csevegés

    Dio! Nekem is szokatlan a régi Astra után, hogy az indulásnál kicsit visszafogott a motor. Nálunk minden lámpánál vagy emelkedik, vagy lejt az út. mellettem szépen gyorsulnak, nekem meg nagyobb gázzal, csúsztatott kuplunggal kell indulnom. Egyébként olyan, mintha egy pillanatra elfogyna a benzin. A kispolszkinál ilyenkor azt mondta a szerelő, hogy nagy az előgyújtás. Állítólag a twinport alapjáraton annyira visszavezeti a kipuffogó gázt, hogy nagyon szegény a keverék. Ezen módosítottak egy kicsit. Nem értek hozzá, én csak egy buta építész vagyok. Épp most hívtak a szervízvezető, nov. 7-re adtak időpontot, addig reménykedek. Azt mondták eőszőr szoftver, majd a mechanikus átvizsgálás. Legalább már van valaki, aki komolyan veszi a problémámat és hajlandó az autó alá is menni, nem csak az udvaron az autótól öt méterre azt mondani: nincs ennek semmi baja, szokni kell, ő csak tudja.
  5. Boszi

    Egyéb csevegés

    Dio! Nekem van az alapjárati remegés. mindenhonnan elhajtottak. Reklamáltam az Opel ügyfészolgálatnál és ők egyeztettek az egyik szervízzel. Megigérték, hogy mindent megoldanak (egy év után), és előszőr a szoftvert futtatják végig. Valami olyat mondtak, hogy jött több szoftverfrissítés már, pl: alapjáratról gyorsítás, gyakori klima ki-be kapcsolás miatt. Uhuhu biztos tudja ezeket, én csak fülelek amikor a szervízben egymás közt beszélnek.
  6. Boszi

    Egyéb csevegés

    Dio! Légyszíves, kérdezd meg a kollégát, mikor vette (gyártották) az autóját. Nekem is két el. ablak és nem működik. A jövő héten megyek szervízbe, ráteszik tech 2-vel a legújabb szoftvert, hátha akkor lehetne valamit variálni. Talán az automatikus központi zárt is be tudják kapcsolni. Köszi!
  7. Boszi

    Egyéb csevegés

    Astra H szervíz: Kötelező 2 évente, vagy 30e km (benzin), v. 50e km (dízel). Nekem még csak a javasolt kiegészítő szervíz volt 3e km-nél. Olajcsere+olajszűrőcsere+motorvédő lemez le-fel: 12.500,-Ft. Próbáld ki egy hosszabb próbaúton az Astra H kanyarstabilitását, sebességváltó működését, meg fogsz lepődni. Az Enjoynak 16"-os kereke és széles gumija van. Én a döntés előtt sok tesztet olvastam, tanulmányoztam az Enjoy felszereltségét és a választható extrákat. Javaslom, ha a kereskedő is partner benne, kérd el a belső használatra szánt leírást az extráktól, sok minden kiderül belőle, hogy részletesen mit tartalmaz. Pl. a digitális klima tartalmazza a kesztyűtartó hűtést és a hátsó lábtér fűtés-hűtést is. A kilátás csomagban van a belső visszapillantó alján lévő kis lámpa, ami halványan megvilágítja a seb.váltó környékét: nagyon jó. A viágítás csomag is jó: elöl három: általános, bal, jobb; hátul kettő mennyezet világításvan. Nagyon bevált a twin audio is. Ez a hátsó utasoknak biztosítja a fülhallgatós zenét, függetlenül az elöl hallgatottól. Ott is lehet irányítani. Nagyon sokat használjuk. Én elég sok extrát kértem: egyiket sem bántam meg. Nekünk mind a két első ülés 6 irányban állítható, gerinctámasszal. Hosszabb úton is nagyon kényelmes. Nekem nagyon fontos a hátsó ülés kényelme is. Gyakran megyünk tele kocsival. Kiváncsi vagyok, mi érdekel még?
  8. Valahol olvastam, hogy az Astra H computere jelzi a féklámpa hibáját, majd a javítás elvégzéséig a hátsó helyzetjelző átveszi a féklámpa funkcióját. Lehet, hogy ez a jelenség oka?
  9. Boszi

    Egyéb csevegés

    Szia Calvados! Okt. 6-án írtam az autóm remegéséről. Neked is 1.4-es autód van. Érzékelted-e ezt a problémát. Köszi, ha van valami információd. Lehet utólag felszereltetni gyári sárvédő gumikat. Jól néz ki és tovább tiszta marad az autó.
  10. Boszi

    Egyéb csevegés

    Dio! Nagyon szép az autód. Ez metálkék, vagy sima. Igazán büszke lehetsz rá. Jó lehet 105 lóerő.
  11. Boszi

    Egyéb csevegés

    Ez egy 26 oldalas A4-es füzet. A szalonban nem szokták mutogatni, de ha konkrétan kéred, megmutatják. Nekik is érdekük, hogy náluk költsd el a könnyen megszerzett pénzedet. - első ajakspoiler - tetőspoiler - hátsó spoiler - oldalküszöb - mattezüst csomagtartó kilincs, ajtókilincs, tükörborítás - króm tükörborítás - rozsdamentes pedálok - belső ajtóküszöb-borítás - könnyűfém kerekek 17", 18" - különböző rádiók - telefon kihangosítók - üvegre szerelhető antenna - vállfa jobb első ülésra - 15 literes hűtő utastérbe - tölthető zseblámpa kesztyűtartóba - tempomat - Abroncs kompressor - Hűtő válltáska 12 liter - 32 literes hűtő csomagtartóba - szivargyújtó hosszabbító akkumulátorvédővel - vonóhorog - tetőtartó - tetődoboz 3 féle - biciklitartó hátsó ajtóra - szörftartó - csomagleszorító hálók - könyöktámasz - utasoldali tárolódoboz - gyerekülés - tolatóradar - csomagtértálca - szőnyegek - sárfogógumik - védőfólia csamatérküszöbre - hátsó napellenző - szélterelő ablakra - padlószőnyegek
  12. Boszi

    Egyéb csevegés

    Dio! Találtam a papírjaim között egy fénymásolt füzetet ez a szalonban van belső használatra. A H Astrához utólag rendelhető extrák vannak benne. Megtaláltam az utóla beépíthető tempomatot. Szó szerint leírom: Tempomat 12 41 231 - Ideális hosszú utazások alkalmával - Helyettesíti az eredeti irányjelzőkart - Egy gomb benyomásával működésbe lép - Gyorsan beszerelhető és programosható - beszerelési idő: 25 perc Úgy tudom, hogy a kar 10-15 000 között van+beszerelés
  13. Boszi

    Egyéb csevegés

    Grep! Úgy tudom, hogy csak gyárilag lehet kérni a gyorsfűtést. Ez része a digitális klímának. Egy 1000 W-os elektromos fűtőszál van a fűtőradiátor vonalában. A klíma-fűtő gombot maximumra tekerésével lehet bekapcsolni (a kijelző "HI"-t mutat). Ez csak hideg időben aktivizálható. Én szeptemberben vettem át az autót és a szalonban nem tudták bemutatni a működését, mert nem volt hideg időjárás. Mennyi volt a tempomat utólagos beépítése? Nekem gyári van, de elég húzós extra volt.
  14. Boszi

    Egyéb csevegés

    Az autó tényleg jó, de új korától van egy problémám. Szerintem nagyon bejön a motor remegés az utastérbe (kormány seb.váltó, pedál) Maga a motor is remeg, különösen. ha megy a ventillátor. Minden laikus és nem laikus érzi, csak a márkaszervízben nem. Szerintük ez normális, de a 11 éves F Astra sem remegett így. Lehet, hogy én vagyok háklis, de mégiscsak több, mint 4 milla volt a kicsike. Van-e valakinek ilyen problémája? Öt szervízben már voltam, de mindenki csak hümmög.... Jó lenne még garancia alatt kideríteni az okot. Más autónál elmenne (14 évid volt kis Polskim), de ezt mégiscsak "vezetni akarom" szlogennel reklámozták. A motor tartó bakot már nézték, rendben volt. Maga a motor nem lenne kiegyensúlyozva?
  15. Szia Dio! A H-nak kettős gumi tömítése van pont az ilyen zajok elkerülése érdekében. Ha kinyitod az első és a hátsó ajtót, a B oszlopon kívül, felül van egy fekete széles gumi. Nekem az nem érintkezett pontosan az ajtó élével, meg kellett igazítani. Ha nem sikerül, a szervíz kicseréli. Remélem segítettem.
  16. Dio, ASTRA H társ! Milyen motor van benne? Nekem 1,4, az autóval meg vagyok elégedve. De új korától van egy probléma. Szerintem nagyon bejön a motor remegés az utastérbe (kormány seb.váltó, pedál) Maga a motor is remeg, különösen. ha megy a ventillátor. Minden laikus és nem laikus érzi, csak a szervízben nem. Szerintük ez normális, de a 11 éves F Astra sem remegett így. Lehet, hogy én vagyok háklis, de mégiscsak több, mint 4 milla volt a kicsike. Mi a tapasztalatod? Öt szervízben már voltam, de mindenki csak hümmög....
  17. Boszi

    Egyéb csevegés

    Teki! Ez motorvédő alsó lemez. Fekete festett. Alul védi a motort, meg az olajteknőt stb. Szervizben lehet rendelni. Ha jól emlékszem 12.000 volt. Érdemes áldozni rá, mert olcsóbb, mintha valahol felakad a gép. Arról nem is beszélve, hogy a motorház teljesen tiszta marad.
  18. Boszi

    Egyéb csevegés

    Tempomat! Attól függ ki, hogyan vezet. Aki szeret gyorsítani (ki a gyorsabb a köv. piros lámpáig), meg fékezni (hadd lehessen kicserélni a fékbetétet minél előbb), annak fölösleges. Én nyugiban vezetek, és szinte álandóan használom, sokan nem hiszik, de még a városban is. Benyomom és döcögök 50-nel, nem kell figyelni, hogy mikor kúszik a sebesség 60-ra meg 70-re. Balaton-parton ez különösen fontos, mert hamar elkészül a fénykép. Persze hosszú úton igazán jó. Ideálisan tartja a gázadást-elvételt. Sokkal pihentebb vagyok vezetés után. Az utasok is észreveszik, mert nincs motorhang változás, annyira finoman tartja a sebességet. Egyenletesen megy az autó. A léptető gombbal 2 km/h lépésben lehet vele gyorsítani és lassítani. Az biztos , hogy tempomattal kb. 10%-kal kevesebbet eszik a gép, mint nélküle.
  19. Boszi

    Egyéb csevegés

    Igazad van Mélykék! "F" volt a kisöreg! Minőség: Az utastér csendes (15.000 km van benne) semmi nem zörög. Rögtön feltűnt, hogy a kanyarokba jobban be merek menni. Nagyon jó az úttartása és a KANYARSTABILITÁSA. Szerintem nem is lehet ezt a gépet feldönteni. Finomak az anyagok, Jól kihasználható a csomagtartó, mert szögletes. Kényelmesek az ülések, ez vonatkozik a hátsókra is. Többször voltunk nagyobb úton (700 km 3 pihenővel). Felszereltség: -Enjoy plusz csomag (háromészes hátsó üléstámla-négy személ+hosszú csomagnál praktikus, bőrkormány, pótkeréken lapos tároló) -Klíma komfort csomag (elektronikus klíma, gyorsfűtés-télen 100 m után jön a meleg, automatikus belső levegőkeringtetés, hátső lábtér fűtés, grafikus kijelző) -Mindkét első ülés 8 irányban állítható+kartámasz, -Twinaudio a hátsó utasoknak, -Telefon előkészítés (mikrofon+antenna), -Kilátás csomag (automata ablaktörlő, sötétedő belső tükör, hátsó utas világítás) -Vonóhorog (utólag átadás előtt), -Motorvédő lemez (utólag), -Kesztyűtartó osztó (utólag), -Fedélzeti komputer, -Tempomat Hát elsőre ennyi.
  20. Szia Grep! Már öt különböző szervízben kérdeztem az automatikus központi zárt, de csak hümmögnek. Jónéhány autón néztem, de egyiken sem működik. Állítólag az én autóm (meg a Tied is) 2005-ös évjáratú (2004. szept. 1. után készűlt). Az enyémet 2004. szept. 2-án a nyári leállás után gyártották. Persze nem adom fel. Egy másik: olvasom a könyvében az önellenörző rendszert (check controll). Kérdezem a szervízt: bele lehet-e tenni. Extraként kellett volna rendelni. Mondom: az árlistán melyik sor az? (mert nincs) válasz: 10.000 Ft-ért beteszik. Köszi nem kell. Otthon lehúzom a jobb hátsó lámpa csatlakozóját. Gyújtás rá, kijelzőn: "check rear right brake lamp". És ingyen volt. Milyen az autód? Nekem Enjoy 1.4 királykék! Egyébként meg vagy-e elégedve vele?
  21. Boszi

    Egyéb csevegés

    Képet csak néhány nap múlva tudok betenni, de az autóról mesélek. Egy 11 éves Astra G-t akartunk lecserélni (amivel meg voltam elégedve, csak kezdett öregedni). A H tip. előszőr nem tetszett, túl új volt. Aztán a kereskedő rábeszélt egy próbaútra. Hát ez lett a vesztem! A bemutató hetében rendeltük meg 2004. áprilisban, de csak szept. 17-én jött meg. Konkrétan: ASTRA H ötajtós enjoy királykék színű. Motorja 1.4 Twinport. Előszőr csak egy-két extrát kértem bele, de a várakozás alatt mindig kicsit megtoldottam, egészen szept. 2-ig, amikor elkezdték gyártani. Nagyon meg vagyok elégedve vele, nagyon nagy minőségi változást csinált az OPEL. Igazából nem tudom, mire vagytok kiváncsiak? Mindent megírok Róla!
  22. Sziasztok! Új vagyok itt, de már régóta olvasom a fórumot. Már sokat tanultam itt. Astra H-m van. Az automatikus központi zár nekem sem működik. Úgy tudom 6 km/ó-nál a csomagtartót, 12 km/ó-nál az ajtókat kellene bezárni. Nektek működik-e az idő szinkron, ami automatikusan korrigálná az autórádión keresztül az órát. A könyvében szerepel, de a kijelzőn nem találom.
  23. Boszi

    Egyéb csevegés

    Sziasztok! Új vagyok itt tagként, de már régóta olvasom a fórumot. Van egy Astra H-m. Nem olyan szép, mint a Tekié, de az enyém. Remélem, sok új dolgot meg fogok tudni tőletek!
×
×
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.