Jump to content

RokaRudi

Fórumlakó
 • Hozzászólások

  19
 • Csatlakozott

 • Utolsó látogatás

Hírnév

0 Semleges

RokaRudi névjegye

 • Felhasználói rang
  Újonc

MOTE klubkártya

 • Autó(k)
  Astra H 2012
 • Város
  Zalaegerszeg

Legutóbbi látogatók

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Köszi! Többen is első körben a gyújtást mondják. Remélem igazuk lesz. Elpártolt mostanában a szerencs mellőlem. Egyébként érdekes, mert nem mindig jön elő. Reggel indulás után leginkább nem. Kis városban furikázás után igen. Munka után hazafelé egyből. Este megint nem. 2 nappal korábban reggel indulás után 150km megtétele után nem. (Volt bent országút, falu, autópálya és város is a végén.)
 2. Sziasztok! Sajnos újabb probléma az autóval. Kezd a türelmem fogyni és amiért még inkább, hogy nem tudom, milyen szerelőhöz vigyem. Szóval alacsony fordulaton (kb. 1000-15000) elkezdett pár napj rángatni az autó. Úgy tűnik, inkább nagyobb gázadásnál. Viszont nem mindig. Neten olvasgatva min. 10 dolgot írnak. Bármi észrevétel, javaslat? Lehet a "traktoros" hanghoz köze? Főleg az lenne jó, ha valaki jó Opel szerelőt javasolna első sorban Zala (Zalaegerszeg), esetleg Veszprém vagy Fejér megyében. (Veszprém, Balatonkenese)
 3. Sziasztok! Másik kérdés motorral kapcsolatban. Az alábbi traktoros hangot hallom én is indításbál már egy ideje. Gyanítom, a hiba is valami olyasmi. A16XER. Most volt a kocsi 150 ezres szervízen. Gondoltam, egy jó alkalom, hogy megnézzék, mivel úgyis kicsit bontani kell. Ők nem hallották. Mikor szóltam, azt mondták, szívesen ránéznek megint egy másik időpontban. Tudna valaki ajánlani szerelőt első sorban Veszprém, Fehérvár, Zalaegerszeg térségében?
 4. RokaRudi

  Elektronikák, elektromos kérdések

  A CAN bus-an sem vagyok biztos. Orosz oldalakon írnak ilyesmiről és (google fordítással) olyanokat is, hogy az akku melletti biztosíték/relé panelnél vagy a motor feletti két csatlakozónál lehet csatlakozási hiba. Nem teljesen rossz, de nem optimális. Amennyire értettem. Oxidáció vagy egy kis nedvesség. Tisztogatást, takarítást javasolnak. (UEC és ECU vagy ECM csatlakozók, ha jól emlékszem) Nem tudom tényleg ez-e.
 5. RokaRudi

  Elektronikák, elektromos kérdések

  Sziasztok! Most bukkantam rá, hogy lehet pedál tesztet csinálni hibakód kiolvasáshoz. Ezt kaptam. 000970 Ez mi lehet? Neten olyasmit találok, hogy CAN bus-val kapcsolatos. Motor A16XER
 6. RokaRudi

  Általános műszaki problémák! - Astra H

  Sziasztok! Most bukkantam rá, hogy lehet pedál tesztet csinálni hibakód kiolvasáshoz. Ezt kaptam. 000970 Ez mi lehet? Neten olyasmit találok, hogy CAN bus-val kapcsolatos. Motor A16XER
 7. Igen, A16XER a motor. Olvastam a szintjelzés hibáról is. Bár könnyebb lenne, ha mindig írná és nem csak néha.
 8. Sziasztok! Az utóbbi 1 hétben 2x írta ki, hogy ellenőrizzem a hűtőfolyadék szintet. Korábban soha. Két éve van meg az autó. 2-3 hete volt 150 ezres szervizen, ahol cserélték a hűtőfolyadékot is. Egy jelet látok a tartályon cold felirattal. OK, hogy hidegen, de ez a min., max. vagy pontos szint jelzése lenne? Nekem hidegen felette van. Melegen pedig sokkal felette. Ennek próbálva utána olvasni megtaláltam, hogy a hűtőfolyadék hőmérsékletét hogyan tudom megnézni. Kíváncsiságból ellenőriztem párszor. Tapasztalat: kb. 10km vezetés után már elérte a 90 fokot. Majd 99 és 102 között volt végig egy 150km-s úton. Mindegy, hogy autópálya, országút vagy lakott terület. Álló helyzetben még magasabbra ment és ha jól emlékszem, akkor úgy 108 fok körül kapcsolt be a ventilator, de csak nagyon rövid időre. Normálisak ezek a hőmérsékletek?
 9. RokaRudi

  Z16XEP Vs Z16XER

  Egy ideje figyelem, hogy indításkor egy érdekes hangot ad az autó rövid ideig. Eddig azt hittem, hogy valami berezonál. Erre az írásra véletlenül bukkantam, de felmerült bennem a kérdés, hogy nem-e az a bizonyos visszavsapó szelep rossz. Hogy lehetne ezt a hangon kívül ellenőrizni?
 10. RokaRudi

  Elektronikák, elektromos kérdések

  Azért kb. tudom, mit csinálok. (Főiskolán még ezt tanultam. Igaz, azóta más mérnöki területen dolgozom. Azért az alapok még megvannak.) Kockáztattam. Csak mivel akkor már csöpppet ideges is voltam, nem húztam le a hálózatról a gépet. Szerintem ez volt a hiba. Azt hiszem, az lesz a legegyszerűbb, ha rendelek mégegyet. Egyébként a klón sw még kommunikál a készülékkel. Fel is ismeri újabb FW-nek. Csak nem merem a kocsira dugni, hátha ott már nem stimmel minden. Ha lesz egyszer időm és kedvem, akkor lehet, nekülök és keresgélek a neten.
 11. RokaRudi

  Elektronikák, elektromos kérdések

  Igen, OPCOM magyar oldal. Nem voltam elég figyelmes és frissítette. Attól tartottam én is, hogy ezzel tönkre is vertem. Ezért nem is mertem eddig rádugni az autóra, nehogy elcsesszen azon is valamit.
 12. RokaRudi

  Elektronikák, elektromos kérdések

  Sziasztok! Vettem egy olcsó OPCOM-t. Először csak számítógépre kötöttem rá, hogy kipróbáljam, mert igazából semmit nem tudtam róla. A történet mindegy, de a lényeg az, hogy elindítottam a drága OPCOM programot is és szépen le is frissítette a FW-t. Fog ez így még működni? Nem merem kocsin kipróbálni.
 13. RokaRudi

  Elektronikák, elektromos kérdések

  Törölt kérdés.
 14. RokaRudi

  Egyéb csevegés

  Sziasztok! Van valakinek tapasztalata u.n. árnyékoló hálóval? Használ valaki ilyet? VajonjJobb vagy rosszabb, mint fóliáztatni? Ezt találtam, de van ilyesmi gyáriban is. http://www.autoarnyekolas.hu/ Vélemények?
 15. RokaRudi

  Általános műszaki problémák!

  Sziasztok! Ha az ajtó zár ellendarabon szeretnék állítani, ahhoz elég kívülről a csavart fellazítani, vagy az oszlopok burkolatát is el kell távolítani, hogy a másik feléhez is hozzáférjek? Szervízkönyvhöz hozzá lehetne jutni valahogy egyébként?
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.