Jump to content
OPEL FÓRUM

RokaRudi

Forummember
 • Content Count

  27
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Semleges

About RokaRudi

 • Rank
  Újonc

MOTE clubcard

 • Autó(k)
  Astra H 2012
 • City
  Zalaegerszeg

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. A termosztát már szerintem korábban is rossz lehetett. Erre abból következtetek, hogy amikor elkezdte a szintjelzést kiírogatni, olyankor melegen a tartály tetején (csurig) volt a szint melegen. Most alig változik valamit a szint melegen a hideghez képest. Lehet, az érzékelő is ekkor hibásodott meg. A csatlakozónál a tesztet meg akartam már csinálni. Ha ott OK, akkor azt hiszem tartály kupakostól és jeladóstól cserélve lesz.
 2. Sziasztok! Bocsi, de itt is megkérdezem. Folyamatosan kapom az alacsony hűtőfolyadék szint jelzés üzenetet. Viszont mindig csak menet közben, amikor bőven üzemmeleg a víz. Indulásnál soha. Ez vajon inkább tartály hiba vagy a jeleadó? Vagy valami más?
 3. A menet nekem úgy érdekes, hogy meghúzás közben megszorul, picit tovább forgatva újra könnyebben lehet csavarni. Majd egy kb. fél fordulat után újra szorul. És így tovább. Levenni pedig elég nehéz. Lehet, nem jól csinálok valamit. Nem tudom. Márkaszerviz nem mondott semmit. Pl. hogy nem jó a sapka vagy hogy a tartályt mindenképpen ki kellene cserélni. Pedig levették a kupakot, mikor pótolták a hűtőfolyadékot, ami elforrt. Az alacsony szintjelzéshez visszatérve. Kérdés nem csak neked. Mindig csak menet közben írja, amikor bőven üzemmeleg a víz. Indulásnál soha. Ez vajon inkább tartály hiba vagy a jeleadó? Vagy valami más?
 4. Gyártyák és trafó most lett cserélve. Először is ránézésre úgy néz ki, a gyertyákra bőven ráfért. Én nem értek hozzá, de nem a sokat kibíró fajta volt bent. Ami azért gáz, mert 120 ezernél cserélte márkaszervíz és most volt 150 ezresen ugyanott, de nem cserélték. Másrészt azt mondták, nem is volt rendesen meghúzva. Rövid teszt után jobbnak tűnik, de mintha nem mindig lenne még az igazi. Hosszabb használat után többet fogok tudni. Kiderül. Mégegyszer neked is köszönöm az eddigi válaszokat.
 5. Nem voltam ott, de a termosztátot utána cserélték. Most kb. annyival nő a szint, amennyire írod. Termosztát csere előtt nem így volt. Jóval feljebb. A szint jelzési hiba még mindig él. Szóval a tartályt még cserélni kell. Ez lesz a következő. Lehet, a kupakkal együtt, mert elég érdekes a menet. Csak nem tudom, hogy a tartályon vagy a kupakon. De lehet jobb lesz mindkettőt. Biztos, ami biztos alapon. Egyébként köszönöm az eddigi válaszokat mindenkinek.
 6. Ami gyanús, hogy a termosztát csere óta meghajtva az autót, soha nem megy feljebb annyira a hűtőfolyadék szintje, mint amikor elkezdte a folyadékszint hibát kiírni. Akkor üzemi állapotban totál a tartály tetejénél volt. Most közel sem megy annyira fel. A víz hőmérséklet ugyanannyi. Előtte soha nem néztem és nem is tudom, mennyire mehet fel, mikor még normális. Szóval én továbbra is félek attól, hogy hetekig jártam nem megfelelő hűtéssel és enek eredménye a rángatás.
 7. Jelzés nem volt. Én semmit nem vettem észre. Le sem tiltott. (Gondolom valami ilyesmi is van, ha már nagy a baj.) Viszont kb.1,5 liter folyadékot kinyomott a biztonsági szelepen keresztül. Írta, hogy ellenőrizzem a szintet. Viszont ezzel már nem foglalkoztam, mert 2-3 hete írogatta és előtte mindig jó volt.
 8. Sziasztok! A problémáim fokozódtak. A hűtőfolyadék szint jelzés, majd a rángatás után a vizet is elforralta. Nem keringett. Elvittem márkaszervízbe ( ott adtak legkorábban időpontot) és a termosztátot ki is cserélték. Elvileg ezzel egy gond letudva. Gyújtótrafót mondták a rángatásra. Az is le lesz nemsokára cserélve gyertyákkal együtt. Kíváncsi leszek. Viszont egy kicsit elgondolkodtam. Mikor szervízből hazahoztam az autót a hűtőfolyadék szint nem ment közel sem annyira feljebb, mint korábban. Igaz, ez nem volt hosszú út. Hosszú távon még nem próbáltam. Azzal megvárom a trafó cserét. A kérdés pedig az, hogy igazán üzemmeleg állapotban mennyire mehet fel a folyadék szint a tartályban? Korábban soha nem néztem, de miután elkezdte kiírogatni a szint ellenőrzés üzenetet, meleg állapotan (indításnál vagy hidegen soha) mindig a tartály legtetején volt a szint. Normális ez? Azon gondolkodom ("rettegek"), hogy már akkor sem volt valami részben vagy teljesen rendben a hűtéssel és a hetekig való járkálás eredménye a rángatás?
 9. Köszi! Többen is első körben a gyújtást mondják. Remélem igazuk lesz. Elpártolt mostanában a szerencs mellőlem. Egyébként érdekes, mert nem mindig jön elő. Reggel indulás után leginkább nem. Kis városban furikázás után igen. Munka után hazafelé egyből. Este megint nem. 2 nappal korábban reggel indulás után 150km megtétele után nem. (Volt bent országút, falu, autópálya és város is a végén.)
 10. Sziasztok! Sajnos újabb probléma az autóval. Kezd a türelmem fogyni és amiért még inkább, hogy nem tudom, milyen szerelőhöz vigyem. Szóval alacsony fordulaton (kb. 1000-15000) elkezdett pár napj rángatni az autó. Úgy tűnik, inkább nagyobb gázadásnál. Viszont nem mindig. Neten olvasgatva min. 10 dolgot írnak. Bármi észrevétel, javaslat? Lehet a "traktoros" hanghoz köze? Főleg az lenne jó, ha valaki jó Opel szerelőt javasolna első sorban Zala (Zalaegerszeg), esetleg Veszprém vagy Fejér megyében. (Veszprém, Balatonkenese)
 11. Sziasztok! Másik kérdés motorral kapcsolatban. Az alábbi traktoros hangot hallom én is indításbál már egy ideje. Gyanítom, a hiba is valami olyasmi. A16XER. Most volt a kocsi 150 ezres szervízen. Gondoltam, egy jó alkalom, hogy megnézzék, mivel úgyis kicsit bontani kell. Ők nem hallották. Mikor szóltam, azt mondták, szívesen ránéznek megint egy másik időpontban. Tudna valaki ajánlani szerelőt első sorban Veszprém, Fehérvár, Zalaegerszeg térségében?
 12. A CAN bus-an sem vagyok biztos. Orosz oldalakon írnak ilyesmiről és (google fordítással) olyanokat is, hogy az akku melletti biztosíték/relé panelnél vagy a motor feletti két csatlakozónál lehet csatlakozási hiba. Nem teljesen rossz, de nem optimális. Amennyire értettem. Oxidáció vagy egy kis nedvesség. Tisztogatást, takarítást javasolnak. (UEC és ECU vagy ECM csatlakozók, ha jól emlékszem) Nem tudom tényleg ez-e.
 13. Sziasztok! Most bukkantam rá, hogy lehet pedál tesztet csinálni hibakód kiolvasáshoz. Ezt kaptam. 000970 Ez mi lehet? Neten olyasmit találok, hogy CAN bus-val kapcsolatos. Motor A16XER
 14. Sziasztok! Most bukkantam rá, hogy lehet pedál tesztet csinálni hibakód kiolvasáshoz. Ezt kaptam. 000970 Ez mi lehet? Neten olyasmit találok, hogy CAN bus-val kapcsolatos. Motor A16XER
 15. Igen, A16XER a motor. Olvastam a szintjelzés hibáról is. Bár könnyebb lenne, ha mindig írná és nem csak néha.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.