Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

bazsiihmv

Fórumlakó
  • Hozzászólások

    20
  • Csatlakozott

  • Utolsó látogatás

Everything posted by bazsiihmv

  1. Sziasztok! Gumivásárlás előtt állok, kellenének tanácsok. Igazából először azon gondolkoztam, hogy mivel a téli gumik is következő szezonkezdéskor mennek a kukába(az első kettő az 2011-es, a hátsó kettő 2007-es...gondolom nem fájt a feje a srácnak, amikor beszerezte ezt a garnitúrát, hogy el tudja téli gumikkal adni...), én meg csak csodálkoztam, hogy a mintázat bár vállalható, a hátsón főleg már kisebb mikrorepedések is vannak a szélen, miért csúszott meg itt-ott télen a segge. Szóval gondoltam veszek inkább egy négyévszakos gumit, abból is egyetlenként a Michelin crossclimate-et ajánlották, ami a sok rossz közül még valamennyire használhatónak is mondható télen-nyáron. Áfát le tudnánk írni belőle, szóval így nagyjából kijönne 75-78ezerből a 4 gumi, esetleg még rászámolom azt az 5ezrest, hogy átszerelje a gumis. Másik, eredeti ötletem az volt, hogy veszek másik felnit, és nyári gumit, majd ősszel pedig úgyis cserélni kell, akkor vennék télit is. Most az alábbit néztem, gumiról sokat nem tudok, csak azt, hogy "jó állapotú", de egyébként közelben van, szóval nem vesztenék vele sokat. Az látszik a képen, hogy nem makulátlan, vannak rajta karcok, ütések, így kompletten gumikkal adja 100ért. Szerintetek reális ez az ár? Nem vagyok az az aszfaltszaggató vezetésstílusú, bár az 1.6-os TT-vel nem is nagyon tudnék, viszont járkálnék mindenféle körülmények között(Itt akár lehet ugye említeni a 4 évszakos gumi szélsőséges időjárások közötti gyengeségét, de akár a 17-es felni egyenetlen úton való használatát is(jelenlegi felnim 16-os, ez a nyári szett meg 17-es). Ilyen szempontok szerint melyik lenne a megfelelőbb választás?
  2. megnézegettük, az utas oldali még nem is olyan gázos, de a vezetőoldali az aggodalomra ad okot. annak mondjuk nem tudom, mi lehet az oka, hogy az az oldal nedves, a másik meg teljesen száraz, gondolom ez is az oka annak, hogy az utasoldali jobb állapotban van. közben ma mégegy hiányosságra derítettem fényt. a sárvédőnél lévő izzócserélős kivágásnak az utas oldalon nincs visszarakva az elem, kvázi kapja telibe a vizet, még szerencse, hogy azon a fényszóróblokknál megvannak a gumikupakok...a másik oldalon megvan az elem, de nincs normálisan visszarakva, azt megigazítottam, de ott meg a kupakok hiánya miatt meg amúgy is mind1 már...tényleg az csoda, hogy nem tett még idáig kárt a víz benne...
  3. igen, mindenképp kíváncsi vagyok rá, a zsír alatt mi a helyzet, utána meg gyűjtögetek igyekszek, hogy teljes legyen az autó, szépen gyűlik a hibalista, de idáig még talán nem is nagyon nagy.
  4. hangilag mondjuk csendes, nem nyekereg, nem kopog. arra mondjuk kíváncsi lennék, hogyha ez a rajta lévő cucc tényleg zsír, akkor alatta milyen lehet, szóval egy ilyen újrazsírozást két ünnep között mindenképp megejtek.
  5. ez egyébként zsírozva van? érdekes kinézete van...gondolom az a 6 szögletű rész az a vájat, ami már gyakorlatilag hiányzik az egészből, vagy nem?
  6. köszi, ezt is kipróbálom
  7. akkor megnyugodtam :D végülis ameddig le nem merül a távirányító, amire meg ugye figyelmeztet is, addig talán nincs rá szükség. :D
  8. Sziasztok! Nem akarok már állandóan offolni az Astrát vennék topikba, így inkább ide írom, hátha feltámasztható ez a topik is. 2 kérdésem lenne, így mínuszok beáltával. Mit lehet kezdeni az ajtónyitásra lehúzódó ablakkal, ha befagy? Gondolom nem tesz jót neki. Másik igazából nem a hideghez kapcsolódik, de csak az én központi záram olyan csodálatos, hogy kulccsal csak a vezető oldali ajtót zárja, távirányítással meg működik rendesen?
  9. akkor valószínűleg marad még egy darabig így, ahogy van :D annyi a pozitívum, hogy mostmár van gumisapka rajta, tovább nem ázik. későbbiekben akarom majd cserélni a fényszórókat egyébként is, ha összejön rá a pénz.
  10. gondolom ez a tipikus külföldi autókereskedős fogás, szerintem az is lehet, volt az 160ezernél is, csak így jobban hangzik :D enyém is úgy volt hirdetve, hogy nemrég voltak a vezérlés, olaj, szűrők cserélve (1-2ezer km-el ezelőtt) megveszik kinn a legolcsóbbat, aztán ami a laikus autóvásárlók körében hívószó, mint a vezérlés pl, azt lecserélik(jó esetben, és nem csak írják a hirdetésben), meg persze egy kis esztétikai kozmetikázás(ahogyan írod is, akár elképzelhető, hogy törhették is) mondjuk nem mondok én új dolgokat, de saját bőrömön tapasztalva nagyon át kell nézni a tipikus hibalehetőségeket az ilyen forrásból származó autóknál. nálam például az volt, hogy az eladó intézte a honosítást, forgalombahelyezést, elsőre nem ment át a műszakin, sok volt a co2, lambdaszonda csere megoldotta, ezt még ő állta szerencsémre, még jó, hogy nem én intéztem...aztán most használom 3. hete az autót, már a termosztátcserén túl van, mert természetesen nyitva volt az előző...szóval mivel ez tipikus hiba, én mindenképp úgy vinném próbaútra, hogy nézem a hőfokot a "secret menüben", felmegy-e üzemi hőfokra, és tartja-e azután. ablaktörlő is cserélve lett már, az is el volt öregedve, nem esős időben az ember nem is gondolna rá, hogy kipróbálja, pedig a jobb minőségűek szintén nem filléresek. jelen esetben már csak annyi gondom van, hogy fényszórómagasság állítás nem működik, és a fényszórómosó sem. (lehet biztosíték a hiba forrása, annyira nem foglalkoztat egyenlőre, mert nem életbevágó, csak ugye kicsit zavaró, hogy van, de nem jó...). azt lekopogom, de hálistennek 2500 km után kijelenthetem, hogy az olajat nem zabálja...:D másik topikban írtam ezzel kapcsolatban, illetve azzal kapcsolatban, hogy a távolsági fényszóró mögötti gumisapka hiánya miatt a bal oldali fényszóróm gyakorlatilag beázott, koszolódott, pók behálózta és elég ronda. szívesen fogadnék tippeket, hogyan tudnám valami módon kitakarítani anélkül, hogy le kéne bontani az egész elejét az autónak...
  11. Sziasztok! Az alábbi problémámra keresek megoldást. Az a dolog előzménye, hogy az előző tulajdonos elvesztette(gondolom) távolsági izzó cserélése közben a hátoldalon lévő gumisapkát, ezáltal beázik, megy bele a por. Na gumisapkát már szereztem, viszont előszöris ki szeretném valahogy takarítani, lehetőség szerint anélkül, hogy meg kelljen bontanom az egészet(mert ugye mint tudjuk, az nem kis munka...) Egyébiránt azt sem tudom igazából, hogy a képen láthatóan miért a tompított fényszóró előtt koszos. Másik fényszórós kérdésem pedig a fényszóróállításhoz kapcsolódik, ugyanis az sem csinál semmit, pedig van benne. Elképzelhető az, hogy ettől a beázástól idéződhet elő a gond, vagy mondjuk biztosíték is lehet a hibás? (legalábbis laikus logikámmal úgy gondolnám, hogy ha a bal oldali blokk ilyen, és ennek a motorja ment tönkre, attól még a jobb oldalinak működnie kellene, nem?)
  12. az a jó, hogy így utólag megnézve a videót újra, meg is találtam azt a részt. pedig néztem, csak kicsit először engem is felbosszantott az, hogy meg van vágva itt-ott, különben nem mondom azt, hogy mindenki ennyire kevésbé gyakorlott a szerelgetésben, de kicsit informatív lenne a videó, ha vagy egy szöveges alámondás vagy akár egy feliratozás lenne, hogy melyik lépés után mi jön, kvázi szájbarágósan. Utólag belegondolva tényleg nem kell sok ész hozzá, de aki először csinál ilyet, lehet megszenved vele :D Szétszedésnek nem is a technikája a fontos, hanem lássa az ember, hogy jön szét. Én például nem annyira mertem feszíteni, nehogy törjön, aztán kicsit bátrabban megpróbáltam, félve, és szétjött.
  13. igazából az a lépés hiányzott az információimból, hogy a kulcsszárat ki lehet venni a forgó részéből, és kicserélni a kis stift kiszedése után
  14. Sziasztok! Nem teljesen illik semelyik topikba sem a kérdésem, de itt a legnagyobb az aktivitás, ezért itt teszem fel a kérdésem. Az a szituáció, hogy mivel elég viseletes volt már a bicskakulcsom, rendeltem utángyártott házat, amivel viszont az a probléma, hogy nem ott vannak a bevágásai az én kulcsszáramnak, mint a gyári kulcsházon, tehát valószínűleg másoltatnom kellene a kulcsszáramat, szárat ugye kaptam is a házzal. Mister minit-nél kérdeztem, ott azt mondták, hogy túl vékony a kulcs, ezért nem lehet másolni. Valahol mégiscsak lehet, nem? Ebben kérnék segítséget, hátha valaki más már volt hasonló helyzetben.
  15. Most úgy tűnik, szerencsém lesz, találtam egyet Szegeden, 2007-es, 1.6-os, 150ezer km-el, magánszemélytől, egy dolog van, ami miatt annyira nem jön még be, nem bőr, nincs ülésfűtés, a Győriben meg van, persze ~2-300ezerrel drágább is...egyenlőre nagyon gondolkozok rajta, mégiscsak jobb magánszemélytől valóban.
  16. sziasztok! én is hamarosan csatlakoznék az opelesek társaságához, de egyenlőre én is elég tanácstalan vagyok, bár a válaszokat olvasva egy-két topikban valamelyest tisztult a kép. nekem a twintop tetszett meg, bár elég kevés van belőle. Győrben néztem egy 2006-os, 1.6-os benzinest 150ezer km-el, ami még tetszene is, de hozzám durván 300 km-re van...itt helyben is van egy, azt megnéztem a héten, de elég hányatott sorsú szerencsétlen. nem tudni, hány hónapja állhat ott, de kívül-belül csupa retek, motortér pókhálós...:D és ez kereskedőnél volt, nem tudom, ha el akarjám adni, azért legalább havonta 1-2x letakarítanám...na mind1, szóval nem nyerte el az itteni a tetszésem(ami amúgy 2008-as, 178ezer km-el). nálam is úgy történt, ahogy egy másik fórumtárs is írta. (24 vagyok amúgy, első saját autó lenne). szerelő G astrát ajánl, mert ő arra esküszik, azokból is a 2003-2004-es évjáratokat ajánlja, de egyrészt nem tetszik, F astrához képest belső tér nem olyan nagyon nagy előrelépés(az van most), illetve én is arra törekednék, hogy maximum 10, de inkább fiatalabb autót vásároljak. nem nagyon vetettem még bele magam nagyon mélyen a H astrák típushibáiba, esetleg specifikusan a twintop-okéba, szóval ha nem nagy kérés, valaki összefoglalhatná, mi az amit érdemes tudni, átnézni élőben rajta. vinnék mindenképp szerelőt, de könnyebb, ha lennének támpontok.
×
×
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.