Jump to content

Barret

Forummember
 • Content Count

  243
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Barret last won the day on March 3

Barret had the most liked content!

Community Reputation

7 Semleges

About Barret

 • Rank
  Fórumlakó

MOTE clubcard

 • Autó(k)
  F-astra
 • City
  Miskolc

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Barret

  Motor

  Üdv Cseréltem olajat a kocsiban , ugyan azt a mobil 10w40 et csak most a bárdiból (előtte olajwebshop) És azt tapasztaltam hogy míg az előző olaj-al 5 fok vagy alatta volt hallható a hidrotőke addig ezzel már 15-10 fok nál hallani (első indítás ). Szerintetek ez hamisított olaj lenne és azért ez a drámai különbség ? Szint maxon van.
 2. Barret

  Motor

  Nézd meg hogy a kipufból jön e fehér füst bemelegedett motornál. Én igaz az 8v -es mikor vezérlést cseréltem ha kb 2-3 liter lehetett a rendszerben és 10km úgy mentem haza hogy 90 fölé nem ment a mutató . (kb 10 fok volt kint ) . Cserélj vízcsövet/csöveket és utána majd kiderül . De ez egyébként lehet a rossz termosztát hiba is .
 3. Barret

  Elektromos

  Gyújtó tekercs: Primer ellenállás 0,3-0,6 Ohm. Szekunder ellenállás 5000 Ohm Forgattyús szög jeladó (nem tom pontosan melyik akar lenni de így írja progi nekem ),csati lehúzva 2 szélső lábon mérve feszültséget (gyújtáson ) 11-14V Ugyan ennél lehet jelet nézi de akkor rá kellene egy led lámpát kötni ennek a 3 vezetékes részének a középső (kék/fekete) és a szélső (Barna ) szálakat úgy rárakni hogy közben a csati legyen bedugva és ha indítózás közben villog a led akkor jel van. (befecskendezőt (injektort) ilyenkor le kell húzni a csatiját ). Remélem nagyjából érthetően írtam le .
 4. Barret

  Elektromos

  Le írtam hogy a végére mire elolvastam kiment a fejemből és javítottam kb 30mp ig volt kint a tévesen megfogalmazott válasz szóval kár ezen lovagolni .
 5. Barret

  Elektromos

  Jah tényleg a szöveg végére ki is ment a fejemből .De a főtengely jeladó még lehet rossz. Hát akkor marad a méregetés a jeladók között, nincs e megtörve, szakadva . Na meg ha van egy kipróbálható másik ecu se hátrány bár szerintem az megy ki legutoljára meg szerintem az nem időszakos lenne.
 6. Barret

  Elektromos

  Hát ha szikra nincs akkor a gyújtás hiba. Lehet a hall jeladó a gyújtásnak.A trafó is lehet rossz . Én ezekre tippelnék . De akár a főtengely jeladó is lehet .
 7. Barret

  Elektromos

  Van esetleg másik 2 db izzód ? Ha van próbáld már ki hogy mind 2 tőt kicseréled
 8. Barret

  Sebességváltó

  Itt le van írva minden
 9. Barret

  Motor

  Szerintem jobban jársz ha kiveszed és elmész autósboltba és ott megnézik neked és ha olyan helyen vagy hollanderrel beperemezve kapod . Nem hinném h bárki is méregeti és nézi .
 10. Barret

  Motor

  Szóval akkor neked síkolva lett a blokk ?
 11. Barret

  Motor

  Hát így jobban elnézve a képet lehet a síkolás nem segít , megette a csapvíz azt a részt akkor a blokk javítás felejtős nem hinném h van bármiféle tartós megoldás a javításra .Bár ha bárkinek van tapasztalata , ötlete miféle javítással lehetne . A kisebb tömítés nem hinném h jó lehet max csináltatni valami vékonyabb peperműt mert ugye a belső(dugó féle karika az adott az nem lehet más méretű ) .
 12. Barret

  Motor

  Na de 2x is ?
 13. Barret

  Motor

  Hát de mi a magyarázat rá hogy hengerfejes lett ? Először 2 éven aztán 1 éven belül ? Én magam szereltem csak a legjobb alkat részekkel mindig új HF csavarokat kapott , hidegen sose küldöm meg melegen is ritkán olajból is mindig jó minőségű van benne , gyertyából is belevaló meg se várom a km futás hanem minden év tavaszán ledobom (amikor új hf lett 5e km se futot az olaj ledobtam szűrőkkel ) Ja és prémium 95 öt tankolok ugyan ott . Nem értem egyszerűen mi lehet az oka annak hogy Hf-es lesz . Oké közel 400e km van benne de azért ez nem magyarázat rá . Meg megint télen jön elő ? Én már nem tudom . És a motor szépen jár , jól húz nem eszik többet mint szokott . Nem melegszik (még akkor se amikor előző HF miatt üres volt a tartály ). Szóval én nem értem hogy mi a franc okozza . Előző szét szedésnél erre az 1 re tudtunk gondolni többen is . Mást nem igen tudok Itt vannak még 1x a képet a 2. jóval mélyebb csak annyira nem látni :http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=42923549915_1549468191814.jpg http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=55623548393_1549467461814.jpg
 14. Barret

  Motor

  Sziasztok Olyan kérdésem lenne hogy szerintetek érdemes-e egy olyan 1.6 Si motorral foglalkozni aminek a 2 helyen is megkezdte a vízteret a blokkon (hála valamelyik fej előző tulaj csapvízzel való felöntésének ). Na most eleve meg Hf-ezve vettem az autó úgy 3,5 éve . Műhelyben felújított hf ről van szó. Ami durván 2 év után (télen) Hf-es lett . Arról írtam már korábban. Jó össze lett rakva és most jutottunk el arra a szintre hogy úgy tűnik megint hf-es lett.Na már most szerintetek érdemes -e belekezdeni blokk síkolásba , hf-tömítés legyártatásába és akkor már hf bevizsgálás "felújítás" új gyűrűk vezérlés (mert lassan esedékes ) vagy inkább hagyjam a ba és legózzak össze 1.6 8v aljából össze valamit az én HF emmel vagy rakjak komplett másik motort bele (75 lovas 1.6 vagy 2.0 8v -et ) Mert úgy vagyok vele hogy azért egy hengerfejesség kialakulása főleg nálam aki allergiás a hidegen rugatásra de még melegen is ritkán van olyan hogy nagyon tolnám neki . Bezzeg ismeret olyat aki parkettán jár -20 fokba 5mp az indítás után és neki semmi baja . Szóval most jutottam el arra a pontra hogy 3 opció áll fenn. 1. meg csinálom ezt a motort 2.teszek bele egy másik blokkot (akár csak 1.6 alját vagy 2.0 komplett ) .3. Kap egy új hf tömítést csak és megy a háztól . Szerintetek melyik lenne a célszerűbb ?
 15. Barret

  Elektromos

  Nah ha jó lett az fain , Én csak távolságival látok rendesen mivel a jobbos lámpámon 1 vagy több fül törött és nem tudod eléggé felállítani mert lebólint nem marad úgy meg . Pedig kívülről nézve szép fényes a lámpa. :D Csak mivel este nem járkálok sokat azét nem zavaró azt az 1-2 utat amit mek sötétbe országúton azt kibírom .
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.