Jump to content

Barret

Fórumlakó
 • Hozzászólások

  235
 • Csatlakozott

 • Utolsó látogatás

Hírnév

6 Semleges

Barret névjegye

 • Felhasználói rang
  Fórumlakó

MOTE klubkártya

 • Autó(k)
  F-astra
 • Város
  Miskolc

Legutóbbi látogatók

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Barret

  Motor

  Szerintem jobban jársz ha kiveszed és elmész autósboltba és ott megnézik neked és ha olyan helyen vagy hollanderrel beperemezve kapod . Nem hinném h bárki is méregeti és nézi .
 2. Barret

  Motor

  Szóval akkor neked síkolva lett a blokk ?
 3. Barret

  Motor

  Hát így jobban elnézve a képet lehet a síkolás nem segít , megette a csapvíz azt a részt akkor a blokk javítás felejtős nem hinném h van bármiféle tartós megoldás a javításra .Bár ha bárkinek van tapasztalata , ötlete miféle javítással lehetne . A kisebb tömítés nem hinném h jó lehet max csináltatni valami vékonyabb peperműt mert ugye a belső(dugó féle karika az adott az nem lehet más méretű ) .
 4. Barret

  Motor

  Na de 2x is ?
 5. Barret

  Motor

  Hát de mi a magyarázat rá hogy hengerfejes lett ? Először 2 éven aztán 1 éven belül ? Én magam szereltem csak a legjobb alkat részekkel mindig új HF csavarokat kapott , hidegen sose küldöm meg melegen is ritkán olajból is mindig jó minőségű van benne , gyertyából is belevaló meg se várom a km futás hanem minden év tavaszán ledobom (amikor új hf lett 5e km se futot az olaj ledobtam szűrőkkel ) Ja és prémium 95 öt tankolok ugyan ott . Nem értem egyszerűen mi lehet az oka annak hogy Hf-es lesz . Oké közel 400e km van benne de azért ez nem magyarázat rá . Meg megint télen jön elő ? Én már nem tudom . És a motor szépen jár , jól húz nem eszik többet mint szokott . Nem melegszik (még akkor se amikor előző HF miatt üres volt a tartály ). Szóval én nem értem hogy mi a franc okozza . Előző szét szedésnél erre az 1 re tudtunk gondolni többen is . Mást nem igen tudok Itt vannak még 1x a képet a 2. jóval mélyebb csak annyira nem látni :http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=42923549915_1549468191814.jpg http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=55623548393_1549467461814.jpg
 6. Barret

  Motor

  Sziasztok Olyan kérdésem lenne hogy szerintetek érdemes-e egy olyan 1.6 Si motorral foglalkozni aminek a 2 helyen is megkezdte a vízteret a blokkon (hála valamelyik fej előző tulaj csapvízzel való felöntésének ). Na most eleve meg Hf-ezve vettem az autó úgy 3,5 éve . Műhelyben felújított hf ről van szó. Ami durván 2 év után (télen) Hf-es lett . Arról írtam már korábban. Jó össze lett rakva és most jutottunk el arra a szintre hogy úgy tűnik megint hf-es lett.Na már most szerintetek érdemes -e belekezdeni blokk síkolásba , hf-tömítés legyártatásába és akkor már hf bevizsgálás "felújítás" új gyűrűk vezérlés (mert lassan esedékes ) vagy inkább hagyjam a ba és legózzak össze 1.6 8v aljából össze valamit az én HF emmel vagy rakjak komplett másik motort bele (75 lovas 1.6 vagy 2.0 8v -et ) Mert úgy vagyok vele hogy azért egy hengerfejesség kialakulása főleg nálam aki allergiás a hidegen rugatásra de még melegen is ritkán van olyan hogy nagyon tolnám neki . Bezzeg ismeret olyat aki parkettán jár -20 fokba 5mp az indítás után és neki semmi baja . Szóval most jutottam el arra a pontra hogy 3 opció áll fenn. 1. meg csinálom ezt a motort 2.teszek bele egy másik blokkot (akár csak 1.6 alját vagy 2.0 komplett ) .3. Kap egy új hf tömítést csak és megy a háztól . Szerintetek melyik lenne a célszerűbb ?
 7. Barret

  Elektromos

  Nah ha jó lett az fain , Én csak távolságival látok rendesen mivel a jobbos lámpámon 1 vagy több fül törött és nem tudod eléggé felállítani mert lebólint nem marad úgy meg . Pedig kívülről nézve szép fényes a lámpa. :D Csak mivel este nem járkálok sokat azét nem zavaró azt az 1-2 utat amit mek sötétbe országúton azt kibírom .
 8. Barret

  Elektromos

  Amikor nincs index akkor sehol nem megy az index ? Mert ha sehol nincs akkor lehet kapcsoló is .
 9. Barret

  Elektromos

  Üdv Amikor nem megy az index akkor gyorsabban kattog,meg villog az ikon a műszerfalon ? Ha igen valószínű hogy test hiba lehet . Ki lehet szűrni azzal hogy csak az 1ik oldalra csinálja ezt. Akkor már is csak 2 izzó marad . Múltkor ugyan ez a hiba jelenség volt igaz egy másik márkájú autón de a lényege hogy az izzó foglalat meg a csati nál volt a baj. érdemes lenne elvinni egy "maszek" szerelőhöz mert könnyen több kárt lehet okozni mint hasznot .
 10. Barret

  Motor

  Bocsi tévedtem tényleg függ, A hideg értéket jegyeztem eddig mindig meg azt a 3-5 bar körüli értéket. De itt 1,5 bar üzemi hőfokon alapjáraton a szerviz könyv szerint .
 11. Barret

  Motor

  Az olaj hőfoka nem lényeg alapjáraton 3 bar ha adsz egy kis gáz max kb 5 bar nak kell lennie. Amm lehet a 3. hengerbe az olaj lehúzó gyűrű hagy némi olajat . Ami fontos még a kompressziómérésnél hogy padlógázzal kell önindítózni hogy a fojtószelep teljesen nyitva legyen illetve üzemi hőmérséklet és teljesen jó akkumlátort ír elő a szerviz könyv. Hát a 10 bar épp a minimum 13 környékén lenne az ideális adat.
 12. Barret

  Motor

  Ohh hát ez baj. Figyeld nagyon a vized nem-e fogy vagy keveri össze a vizet az olaj al. Lehet milliószor le írtam de nekem így kezdődött a hengerfejesség. Az elején nem is ette naon a vizet oszt egyszer csak 3 nap alatt elfogyott 1 kiegyenlítő tartálynyi víz. Ez kb 1 hónapos procedúra .
 13. Barret

  Elektromos

  Attól függ milyen a fejegység. Nekem állandó pozitívra van kötve , de a fejegységem 1 gombnyomásra ki tud kapcsolni teljesen és 2 hét állás után az állandó -5 fok után is simán indult.
 14. Barret

  Elektromos

  Akkor a pozitív szálat kösd át (köves végig ) tán a piros az ,és kösd át állandó áram-ra ne gyújtás áramra.
 15. Barret

  Elektromos

  Ha a főtengely jeladó rossz akkor be se indul az autó. Nekem amikor 3 hengerezett akkor keződött a hengerfejesség mivel bedolgozta a vizet az égés térbe de érdekes mód csak indítás után utána jó volt.
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.