Jump to content
OPEL FÓRUM

Maverick087

Forummember
 • Content Count

  451
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  12

Maverick087 last won the day on January 9

Maverick087 had the most liked content!

Community Reputation

81 Segítőkész

About Maverick087

 • Rank
  Fórumlakó

MOTE clubcard

 • Autó(k)
  '99 OPEL ASTRA G lépcsőshátú (F69) 1.6 16V - X16XEL
 • City
  Salgótarján

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Szia, Tudnál esetleg bővebb infot adni a javítás menetéről. F-13-as váltóm van, eszméletlenül ropog minden kanyarban, érezni is lehet a váltókaron. Ki kell cserélnem az egész rudazatot.
 2. Szia, A vezérműfedél tömítés sérülése hogyan eredményezhet víz-olaj keveredést? Nem a hengerfej tömítést szeretted volna írni? (vagy hiányosak az ismereteim?:)
 3. Ilyet használok. Nincs vele probléma.
 4. Facebook - Opeal Astra G Hungary csoport - 15000 tag. Nincs olyan alkatrész amit ne tudnál megszerezni.
 5. Sztem meg engedd le azt a sz.r tömény fagyállót, mosd át a rendszer patyolatra, többször is ha kell, vegyél normális fagyálló folyadékot mondjuk - Febi79400-at; 50/50% arányba keverd be desztillált vízzel és ennyi. Termosztátból meg sztem Wahler-t vegyél, nagyon sokan írták már itt a fórumon hogy egész jó. Valaki írta hogy a gyári 15000Ft, amit kétlek inkább olyan 35, wahler a 15 ezres kategória.
 6. Szilikonzsírt tudnám ajánlani, nagyon tág a hőmérséklet tartomány amiben lehet használni, nem kocsonyásodik, folyósodik és nem hagy kellemetlen szagot az utastérben, jah és a műanyagot sem bántja.
 7. Én is a generátort tippeltem volna ahogy Zotya. Nekem annyira ki volt a generátor, hogy kormányfordításra bezuhant 500-ra az alapjárat. Aztán elvittem felújíttatni egy autóvillamosságis palihoz, nem lett sokkal jobb pedig csapágy, fesz. szabályzó stb. minden cserélve lett. Vettem zsír új generátort - Delco Remyt. Soha többet! Reggeli hidegindítás, töltés 16V! szervó tiltás 1-2 percig aztán egész nap jó. Vettem helyette egy hivatalos Bosch szervízben felújított Bosch generátort a Cromax-nál azzal lett helyen megint minden és azóta is minden ok.
 8. Én úgy tudtam hogy ha kattog akkor már kiszolgálta az idejét. Abban igazad van hogy a működésének hangját lehet hallani, de nem tudom elképzelni hogy ezt az idegesítő kattogást hallanunk kellene folyamatosan.... JAH, nekem csak télen csinálja....
 9. Gázadásra nem reagál? Esetleg a tankszellőztető szelep a jobb oldali toronynál?
 10. Sziasztok, Használ valaki akkumulátor tesztert? Olyat ami képes terheléses vizsgálatra? Nem tudom mit kezdjek az akkummal.... kb. 11,7 - 11,8 a nyugalmi feszültsége hidegen, indítás alatt ez leesik 8,5 - 8,7V-ra. Mindig beindítja az autót, alig teker valamit, de nem stabil az alapjáratom és elég durva feszültség ingadozások szoktak lenni, ahogy op-commal figyelem. A generátorom új, teljesen felújított Bosch 1 éves.
 11. Az L alakú csatlakozóból a cső a kiegyenlítő tartályba juttatja vissza a fölösleget, nyitott állapotú termosztátnál, gázadásra lehet látni hogy dolgozza bele a folyadékot a tartályba. Egy bizonyos mennyiségű fagyálló ki fog folyni a ha kicseréled a jeladót de nem vészes, simán kivitelezhető. Az óra csoport mutatója csak "tájékoztató jellegű" nem kalibrált műszer. OBD2-es csatlakozón mérve applikációval, kb. 97 foknál mondom azt hogy a mutató, pontos a 90-en áll.
 12. H Astra üléseket tettem be fél évvel ezelőtt ahol a légzsák csatlakozók eltérőek ezért "mókolni" kellett. Forrasztani nem akartam, mert az ugye fix. Csúszósarukat használtam első körben, de sztem nagy lehetett az ellenállás és mindig visszajöttek a hibakódok. Wagoval raktam össze végül és ezt ajánlom neked is. Könnyű a szerelés, bontható, hibakód pedig nincs.
 13. A vetítési képed megfelelő? Mert ha rosszul teszed be az izzót is lehet rossz. Bár ezt így hirtelen nem tudom hogyan lehet megcsinálni. Mást pozícióba tekered be a foglalatot, mert az izzót a foglalatba csak egy módon lehet betenni. Remélem nem mondok hülyeséget de a kapcsolód sztem jól működik. Hiszen alapjáraton 0-án kell állnia, és ha megpakolod a csomagtartót vagy beülnek hátra akkor emelkedik a kocsi eleje, emiatt kell lebillenteni a fényszórókat.
 14. Sziasztok, Nem megfelelő magasságba világítanak a fényszóróim, ezt a szemből jövők távolságival szokták is jelezni. Utána olvastam mi a helyes "otthoni" kivitelezés, mi a véleményetek? - Kocsi megtankolva, keréknyomás ell., plusz teher ki, vízszinten talaj - Közel állsz függőleges falhoz, megjelölöd a fénykéve közepét mindkét oldali fényszórónál a falon - az a pont ahol a vízszintes fénysáv és a 15 fokban jobbra felfelé mutató fénysáv találkozik - Hátramész a kocsival 5 métert, kézikönyv - lejtésarány 1,2% ami 5 méteren 6 cm-t jelent, tehát 6 cm-rel az eredeti két jelölés alá is kell 1-1 jelölés és ez az a pont ahova kell világítania a fényszóróknak, odatekered Nagy vonalakban?
 15. Meyle márkát ajánlok. Full fém. Nekem jól bírja 2 éve, pedig havi 3000km-t megyek.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.