Jump to content
OPEL FÓRUM

Maverick087

Forummember
 • Content Count

  450
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  12

Everything posted by Maverick087

 1. Szia, A vezérműfedél tömítés sérülése hogyan eredményezhet víz-olaj keveredést? Nem a hengerfej tömítést szeretted volna írni? (vagy hiányosak az ismereteim?:)
 2. Ilyet használok. Nincs vele probléma.
 3. Facebook - Opeal Astra G Hungary csoport - 15000 tag. Nincs olyan alkatrész amit ne tudnál megszerezni.
 4. Sztem meg engedd le azt a sz.r tömény fagyállót, mosd át a rendszer patyolatra, többször is ha kell, vegyél normális fagyálló folyadékot mondjuk - Febi79400-at; 50/50% arányba keverd be desztillált vízzel és ennyi. Termosztátból meg sztem Wahler-t vegyél, nagyon sokan írták már itt a fórumon hogy egész jó. Valaki írta hogy a gyári 15000Ft, amit kétlek inkább olyan 35, wahler a 15 ezres kategória.
 5. Szilikonzsírt tudnám ajánlani, nagyon tág a hőmérséklet tartomány amiben lehet használni, nem kocsonyásodik, folyósodik és nem hagy kellemetlen szagot az utastérben, jah és a műanyagot sem bántja.
 6. Én is a generátort tippeltem volna ahogy Zotya. Nekem annyira ki volt a generátor, hogy kormányfordításra bezuhant 500-ra az alapjárat. Aztán elvittem felújíttatni egy autóvillamosságis palihoz, nem lett sokkal jobb pedig csapágy, fesz. szabályzó stb. minden cserélve lett. Vettem zsír új generátort - Delco Remyt. Soha többet! Reggeli hidegindítás, töltés 16V! szervó tiltás 1-2 percig aztán egész nap jó. Vettem helyette egy hivatalos Bosch szervízben felújított Bosch generátort a Cromax-nál azzal lett helyen megint minden és azóta is minden ok.
 7. Én úgy tudtam hogy ha kattog akkor már kiszolgálta az idejét. Abban igazad van hogy a működésének hangját lehet hallani, de nem tudom elképzelni hogy ezt az idegesítő kattogást hallanunk kellene folyamatosan.... JAH, nekem csak télen csinálja....
 8. Gázadásra nem reagál? Esetleg a tankszellőztető szelep a jobb oldali toronynál?
 9. Sziasztok, Használ valaki akkumulátor tesztert? Olyat ami képes terheléses vizsgálatra? Nem tudom mit kezdjek az akkummal.... kb. 11,7 - 11,8 a nyugalmi feszültsége hidegen, indítás alatt ez leesik 8,5 - 8,7V-ra. Mindig beindítja az autót, alig teker valamit, de nem stabil az alapjáratom és elég durva feszültség ingadozások szoktak lenni, ahogy op-commal figyelem. A generátorom új, teljesen felújított Bosch 1 éves.
 10. Az L alakú csatlakozóból a cső a kiegyenlítő tartályba juttatja vissza a fölösleget, nyitott állapotú termosztátnál, gázadásra lehet látni hogy dolgozza bele a folyadékot a tartályba. Egy bizonyos mennyiségű fagyálló ki fog folyni a ha kicseréled a jeladót de nem vészes, simán kivitelezhető. Az óra csoport mutatója csak "tájékoztató jellegű" nem kalibrált műszer. OBD2-es csatlakozón mérve applikációval, kb. 97 foknál mondom azt hogy a mutató, pontos a 90-en áll.
 11. H Astra üléseket tettem be fél évvel ezelőtt ahol a légzsák csatlakozók eltérőek ezért "mókolni" kellett. Forrasztani nem akartam, mert az ugye fix. Csúszósarukat használtam első körben, de sztem nagy lehetett az ellenállás és mindig visszajöttek a hibakódok. Wagoval raktam össze végül és ezt ajánlom neked is. Könnyű a szerelés, bontható, hibakód pedig nincs.
 12. A vetítési képed megfelelő? Mert ha rosszul teszed be az izzót is lehet rossz. Bár ezt így hirtelen nem tudom hogyan lehet megcsinálni. Mást pozícióba tekered be a foglalatot, mert az izzót a foglalatba csak egy módon lehet betenni. Remélem nem mondok hülyeséget de a kapcsolód sztem jól működik. Hiszen alapjáraton 0-án kell állnia, és ha megpakolod a csomagtartót vagy beülnek hátra akkor emelkedik a kocsi eleje, emiatt kell lebillenteni a fényszórókat.
 13. Sziasztok, Nem megfelelő magasságba világítanak a fényszóróim, ezt a szemből jövők távolságival szokták is jelezni. Utána olvastam mi a helyes "otthoni" kivitelezés, mi a véleményetek? - Kocsi megtankolva, keréknyomás ell., plusz teher ki, vízszinten talaj - Közel állsz függőleges falhoz, megjelölöd a fénykéve közepét mindkét oldali fényszórónál a falon - az a pont ahol a vízszintes fénysáv és a 15 fokban jobbra felfelé mutató fénysáv találkozik - Hátramész a kocsival 5 métert, kézikönyv - lejtésarány 1,2% ami 5 méteren 6 cm-t jelent, tehát 6 cm-rel az eredeti két jelölés alá is kell 1-1 jelölés és ez az a pont ahova kell világítania a fényszóróknak, odatekered Nagy vonalakban?
 14. Meyle márkát ajánlok. Full fém. Nekem jól bírja 2 éve, pedig havi 3000km-t megyek.
 15. 5000Ft-ot szeretett volna írni sztem OMW MaxMotion95 litere kb. 410Ft körül van. 120L-es tankja nem hiszem hogy van.
 16. Frissítem a posztot egy kicsit. A kézifék jól működik, már így persze kívülről, de biztos annál lesz gond, mert 3 napig nem húztam be kíváncsiságból és a féknek semmi baja nem volt. Nem adott ki hangot, nem melegedett stb. Tud bárki olyan beállítási lehetőséget amivel a kéziféket lehet befolyásolni? Kivéve persze a kézifék kar alatt a bowden feszességet.
 17. Dehogynem, de új az egész nyereg, ez a bajom. Ha jól emlékszem a gyári 20 éves GM nyereggel is ezt csinálta az utolsó fekbetét, tárcsa csere után... Arra gondoltam még hogy a kézifékkötél ugye cserélve lett és nem ugyanaz a hossz. Az is furcsa, hogy a jobb oldal jobban reagál a kézifékkar húzásra és kiengedésre is....
 18. Értelek, de azt két dolog okozhatja. Egyik maga a nyereg, azon belül sérült munkahenger, gumi porvédő stb. A másik a hajlékony fékcső, aminek a belseje elkezd tönkremenni és egyre kisebb keresztmetszeten áramlik a folyadék, magyarul lelépsz a pedálról, de nem történik semmi. Nekem a nyereg is új, meg a csövek is.
 19. Sziasztok, Bal hátsó Bosch rendszerű féknyergem cincogó hangot ad menet közben, szokott melegedni is, szóval a fékbetét nem távolodik el kellően a tárcsától teljesen. Az igazi probléma az, hogy a bal és jobb hátsó féknyergek újak, a kézifékkötél a csövek minden. A nyeregcsúszkák minden tiszta, enni lehet róla, legutóbb 1 hete szedtem szét. A tárcsákba és betétekbe is pár hónap van. Mi okozhatja ezt?? Egyszerűen nem értem. Szétszedtem már mindkét oldali fékrendszert többször hogy összehasonlítsam mi a különbség de nem találok már semmit. Ha felemelem az autót sokkal könnyebben tudom megforgatni a jobb oldali kereket mint a balt. Mi okozhat még féknyereg szorulást? Vagy nem is a nyereg szorul?
 20. Sziasztok, Segítsetek legyetek szívesek mert már tanácstalan vagyok. A probléma az, hogy az anyós oldali ablaktörlőm nem megfelelően működik, teljesen mindegy milyen lapátot teszek bele. Hella-val ugrált a szélvédőn most Bosoko van benne ezzel meg zajos. Biztos vagyok benne hogy a probléma az, hogy a vezető oldali lapáthoz képest ez túlságosan oda van szorítva a szélvédőhöz és mikor a fenti pozícióban átfordul akkor ad egy nagy ütés szerű hangot. DE HOGYAN TUDOM BEÁLLÍTANI??? Próbáltam más pozícióba rakni, magát a kart rögzítő anyát meglazítottam, de volt akkor hogy lelazult a tengelyről akkor összeakadtak... Hozzá tartozik a storyhoz hogy az ablaktörlő mechanikát cseréltem egy bontottra és a karokat levettem, de ugyanúgy raktam vissza. Régi kocsikon még talán bejött az hogy a fém karokat lehetett hajlítgatni de az Astráé olyan vastag fém, hogy képtelenség normálisan. Hol keressem a hibát egyáltalán?? Előre is köszönöm
 21. Augusztus 10-én írtam ide amit említettél. 2 éve használom ezzel a megoldással az autót és minden rendben. Erre a típusú váltóra sajnos nincs felújító készlet, maradt ez a megoldás
 22. Mit jelent az hogy elfordulva szorult? Sokat szerelem a kocsit sajnos, legtöbb időm a fékekkel megy/ment el de ez most valahogy nem esik le. No offense csak kérdezem
 23. Sziasztok, Szerettem volna holnap hátsó fékcsöveket cserélni de most vettem csak sajnos észre valamit. Annak ellenére, hogy 2 db fékcsövet rendeltem, ugyanabból a típusból és a csomagoláson is az áll hogy azonosak mégis van a kettő között különbség. Az egyik egy picivel hosszabb, más a fejek kialakítása, de a legnagyobb probléma sztem, hogy a furat a fejben amiből jönne majd a fékfolyadék, sem azonos. Nem tudom hogyan keveredhetett de sztem a nagyobb furatú, az nagyobb munkahengerrel 36-os, 38-os, (enyém 34-es) szerelt nyergekhez való.
 24. Ehhez a típushoz nincs is. Amit tudok ajánlani, az a zsugorcső. Veszel megfelelő méretet, rámelegíted a gömbre, szilikonzsír és visszateszed. Sufni tuning de nekem hibátlanul működik 2 éve.
 25. Elnézést ha nincs, de nem vagyok benne biztos hogy nincsen Ha beírod a google-be hogy "Z14XE üzemanyag nyomás" a képeknél láthatsz egy gomba alakú fémtestű alkatrészt. Olyanod nincs?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.