Jump to content
OPEL FÓRUM

Caravan14

Forummember
 • Content Count

  33
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Caravan14 last won the day on July 14 2018

Caravan14 had the most liked content!

Community Reputation

1 Semleges

About Caravan14

 • Rank
  Újonc

MOTE clubcard

 • Autó(k)
  H Astra Caravan
 • City
  Budapest

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Az F13-s váltó rudazat beállításáról nem találtam, csak F Astrához készült leírást. H Astrához ez használható? Van némi különbség a két váltó között.
 2. Ezeket kimondottan ehhez a munkához készítettem. Nagyon beváltak. Mivel nincs sem csápos emelőm sem aknám ezért kénytelen vagyok a betonon szerelni. A bölcső már lent van, a kormánymű jobb oldali hosszú csavarján elámultam, a két anya közé szorított lemez idom ami a szervó olajtartályát tartja..... Ez olyan minta megfeledkeztek volna róla a gyártás során aztán ez a megoldás született. Holnap lekerül a váltó is. Külön öröm, hogy a váltó rudazat szilnetek málnak szét, vehetek azt is. Bölcső Szétszedve
 3. Goole Drive-ról valamiért nem engedi bemásolni a linket (kép beszúrása URL-ről) Még egyszer, Felbakolva
 4. Hozzákezdtem a bölcső leszereléséhez, azt látom, hogy a kormánymű 2 nagy csavarral + 2 kisebb csavarral van felfogatva. Van még ott a hátsó motortartó szilent ( nem egyszerű darab) 3 csavar tartja az alsó részt. A többit nem nagyon lehet látni, mire számíthatok még? Fékvezetékek, szervó vezetékek stb. Mi van még a bölcsőhöz rögzítve? Felbakolva
 5. Kuplung csere után ellenőriztem az olajszintet, mert egy kevés kifolyt a féltengelyek kiszedése után. Néhány decit rá kellett töltenem. Előtte és azóta se látni olajszivárgásra utaló nyomot. Komplett olajcserét most terveztem megcsinálni, gyári GM váltóolajjal. Azt sajnos nem tudom, hogy eddig milyen olaj volt benne mert nem én cseréltem olajat.
 6. Sajnos ebből váltó csere lesz. A zaj forrása egyértelműen a differenciálmű. Sehogy sem sikerült még csökkenteni sem. Z14XEP motor mellől kilehet forgatni a váltót a segédalvázkeret leszerelése nélkül?
 7. Köszönöm a gyors választ. Akkor pontosabban be kell határolnom a zaj forrását. A tanácsodat követve óvatosan rá fogok húzni a csapágyra, hogy mérsékeljem a kotyogást.
 8. Üdv mindenkinek. Segítséget szeretnék kérni. 5 sebességes kézi váltó F13, kuplungcsere után 1-2-ben kigyorsítva hangos daráló hang halható alacsonyabb fordulatszámnál. A többi sebességben nincs jelen, illetve magasabb fordulatszámon nem jelentkezik a daráló hang. Közelebbről megnézve mindkét oldalon tengelyirányra merőlegesen pár millimétert mozog, kotyog a belső csukló a difiben. Jól gondolom, hogy laza a bolygóházcsapágy és ez okozza a daráló hangot? Ha igen akkor a beállító gyűrűvel hogyan, milyen módon kell beállítani?
 9. Sziasztok! A képen bekarikázott Torx csavart mekkora nyomatékkal kell meghúzni, szögre-húzni? Sem Datában sem a szervizkönyvében nem találtam rá adatot. Főtengely csavar fotó
 10. Az enyém így néz ki. Szétszedni nem tudtam mert peremezve van de találtam képet egy hasonló szétszedett darabról. Ez alapján benyomva a fenékszelepet már könnyen össze tudtam nyomni és fel is tudtam tölteni motorolajjal. Feltöltés olajjal Köszönöm szépen a segítséget!
 11. A működési elvét értem, ezzel nincs is gond. Szárazon, olaj nélkül sem mozdíthatóak. Csak satuval tudtam megmozdítani. Beszerelve az első indításkor nem fog kitámasztani? Nem tesz kárt a motorban? A satuval megjáratott hidrotőke olajjal feltöltve is könnyen összenyomható. Ez így normális? Azért kérdezem mert még „ szerencsére” nem kellett hidrotőkét cserélnem, nincs tapasztalatom.
 12. Sziasztok! Hidrotőke cserére készülök (Z14XEP), az új hidrotőkék kemények (Kolbenschmidt), kézzel nem nyomhatóak össze. Satuban óvatos összenyomás után már rugó ellenében összenyomhatóak. Ez normális, vagy hibás szériát kaptam?
 13. Sziasztok! Fékvezetékek, főfékhenger, fékolaj cseréje után szükséges e az ABS-t is (szoftveresen) légteleníteni, vagy elég egy hagyományos légtelenítés? Ha igen akkor mi a módja?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.