Jump to content

Devis

Fórumlakó
 • Hozzászólások

  27
 • Csatlakozott

 • Utolsó látogatás

Hírnév

0 Semleges

Devis névjegye

 • Felhasználói rang
  Újonc

MOTE klubkártya

 • Autó(k)
  H astra
 • Város
  Csorna
 1. Sziasztok! Másik topikban már írtam, de ebben találtam hasonló írásokat, bocsi, hogy nem néztem alaposabban körbe. Illetve remélem, hogy nem lesz "leharapva a fejem" Nem vagyok profi rutinos Adott az autóm, ami 5 ajtós H Astra 1.6 benzines, Z16XEP, 77KW, 105LE. Olyan észrevételem van, vagyis tapasztalatom, hogy kettesben elég lomhának, lassúnak érzem. Adott a szituáció, kanyarodnék ki a főútra az utcából, odaérek lassítok, majd megállok egyest rakok és amit lehetőségem van elindulok, de előtte a kuplungot tartom, mert lejtős az út és nem akarok vissza gurulni ( van amikor mégis egy kicsit..) szóval indulnék előre nyomom a gázt finoman, hogy ne bőgessem a motort, a kuplungot meg lassan engedem fel, a gáz pedálnál a benyomás után (fokozatosan próbálom lassan nyomni) úgy érzem, hogy nyomom de nem történik semmi 1-2 másodpercig, majd csak utána ahogy beljebb nyomom akkor erősödik fel a motor hang, elindulok, mozgásban az autó és kettesbe teszem, majd gázt adok neki közepes tempóval, és itt érzem a legjobban, hogy lomba az autó, mintha nem akarna menni kettesben. Kicsit próbálom kihúzatni, majd harmadikat rakni, és negyediket. Ha egyedül vagyok nem zavar, de ha mögöttem állnak, aki szintén arra megy amerre én, nagyon zavaró, mert a lökhárítón érzem Hasonló a helyzet piros lámpánál, ha első vagyok, szinte letolnak, és ideges leszek. Illetve körforgalomba is tapasztaltam, hogy ha kettesbe vagyok nincs erő, nem húz. Aztán, hogy most vezettem egy kicsit egy 1.2-s C Corsa-t, le vagyok döbbenve, hogy mégse vagyok annyira béna az elindulással. Min kell változtatnom, vagy hogy tegyem fel a jó kérdést, a jó válaszhoz ? :/
 2. Devis

  Egyéb csevegés

  Nem azért írtam, hogy nagy sebességben f1 pilótának érezzem magam Csupán nem teljesen értem, hogy ha az enyém "nagyobb" miért lombha. Egyébként: 1.6 benzin, Z16XEP, 77Kw, 105 LE.
 3. Devis

  Általános műszaki problémák! - Astra H

  Szia! Itt a kijelzőn, bal sarokba kis négyzetbe írja, most per pill nem vagyok autó közelbe a kép miatt. Z16xep motor.
 4. Devis

  Általános műszaki problémák! - Astra H

  Sziasztok! Reggel indítom az autót, kb 4-5 percet ketyereg, ilyenkor hangosabb egy kicsit a motor hang, és "remeg, rángatózik" egy kicsit, az alapjárattal kapcsolatos ez az észrevétel, de aztán elmúlik, nem tudom, hogy ez mennyire szokásos, családban egy másik autónál nem vettem még észre, legalábbis ennyire nem tűnt fel. Vajon ez mitől van ? A másik kérdésem, hogy újabban indulás után kb 5-6 km-t megteszek, és ez jön elő: Ez jót jelent ? Illetve, ha leokézom, és megnézem a vízhőfokot a kijelzőn, ott 71 fok főlé nem ment, legalábbis még nálam nem. Igaz kb a munkahelyem egy jó 25km-re van tőlem, szóval még oda jutok nem megy 71 fok főlé.
 5. Devis

  Egyéb csevegés

  Sziasztok! Nem vagyok nagyon jártas a dolgokban, de tegnap volt szerencsém kipróbálni egy C 1,2 Corsa-t, ami 2005-s, és nagyon meglepődtem vezetés közben, hogy pl kettesben jobban húz, mint az én H astrám, ami 1,6-s. Olyan érzésem volt, hogy az én autóm nyugdíjas, kettesben nincs ereje. A corsa-t kis tipp-topnak érzem "ugrásra" készen. Mért van ez ? Vagy miért érzem ?
 6. Devis

  Utastér,belsőtér

  Azt értem, de azt nem, hogy ha pl a lábra van irányítva, és megy a fűtés, nem kell sok kb 5-10 perc és párásodik az üveg. Ha az ablakra van téve a fűtés, akkor nem párásodik semmi.
 7. Devis

  Utastér,belsőtér

  Sziasztok! Mért van, az, hogy ha a fűtés nem az ablakra van téve, hanem pl lentre, és párásodik az ablak ? Nem megy maxon a fűtés.
 8. Devis

  Egyéb csevegés

  Na akkor az talán jót jelenthet. Nézek valami pár ezer forintos 2 usb-s bluetoth-t, aztán megtudom. Junsun D100 a GPS. Köszi.
 9. Devis

  Egyéb csevegés

  Sajnos csak ezt láttam én is, de ez nagy, nem férne ott el normálisan. Apropó, ha a gps kábelt sima usbre cserélem, akkor nem kell a szivaros vége, avval is működne? Nem kaptam hozzá, és nem tudom jó-e lenne, akkkor bátrabban mernék venni usbs bt-t
 10. Devis

  Gumi, felni kérdések

  Sziasztok! Mi a véleményetek, a HANKOOK K425 205/55R16 nyári gumiról, ami átlagosan 17-18e Ft/db körül láttam. Jó vételnek tűnik, vagy nyáriban mást érdemes nézni ?
 11. Devis

  Egyéb csevegés

  Sziasztok! Olyan "Y" elosztós szivargyújtó aljzatot keresek, amibe van bluetooth és usb is. Ilyesmit keresek link: http://www.hififutar.hu/index.php?P=1&K=2&ID=5709#prettyPhoto Vagy 1 USB, 1 szivargyújtó aljzat, és a bluetooth. Tudna valaki linkel segíteni ?
 12. Devis

  Utastér,belsőtér

  Szia! Ez a kormány melletti baloldalon van. "Ki kell választani az oldalt" - baloldal. "Ki kell választani a tető kialakítását" - ezt most nem értem Ha le kell venni a borítást, elsősorban a fogás hiánya miatt, nem fog a légzsák kinyitni, kinyílni ? Kicsit félek tőle, hogy megpiszkálnánk, és kinyílna vagy legalábbis kárt okoznánk. De szeretném ezt a csúnyaságot eltüntetni. De ha jól látom ez nem is elérhető már legalábbis azt olvastam mindnél. Autóbontóban nem lehet ilyent találni ?
 13. Devis

  Gumi, felni kérdések

  Szóval a nagyobb drágább, értem. Hülye kérdés, de ha ilyent vennék akkor nem lenne olyan hatása szemre, hogy nagy kocsi kis kerekeken ? :/
 14. Devis

  Utastér,belsőtér

  Sziasztok! Sajnos csak most tűnt fel, hogy az egyik "Airbag" ilyen műanyag, vagy mi ez le van törve :/ Lehet ezt cserélni ? Ha igen, hogyan ? Hol lehet ilyent kapni, venni ?
 15. Devis

  Gumi, felni kérdések

  Sziasztok! Ami fent van, az ilyen: 1, 2, 205/55 r16 Ha nem feltétlen szükséges ilyen méret télibe, akkor milyen más jöhetne szóba ? Mit mondtok, vagy javasoltok ?
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.