Jump to content
OPEL FÓRUM

nyemi

Forummember
 • Content Count

  258
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Everything posted by nyemi

 1. nyemi

  Motor

  Ha meg venni akarsz gyárit így keresd
 2. nyemi

  Motor

  Jól írja Zoli , sajnos nagyon érzékeny ez a motorvezérlő a használt lambda szonda típusára . A mért érték se igazán jó mert, egy jó diagnosztikát nézve 10mV alá és 900mV fölé is kellene mennie a mért értékeknek. Annyit megtehetsz még ami a videó mutat : Ez egy tisztítás és tesztelés is egyben (figyeld a műszert !).
 3. nyemi

  Motor

  Gondolom 250--900 milli Voltról van szó (csak elírás) ami azt jelenti, hogy működik a lambda szonda. De mégis jelentkezik a 13-as hibakód. Na márt most akkor csak egy tudok gondolni, hogy nem belevaló a szonda . Milyen típusú van benne , és ki gyártó? Mert lehet hogy túl lassú , de azt tényleg csak oszcilloszkóppal lehetne megállapítani.
 4. nyemi

  Motor

  Sikerült egy 15 hibakódot (A hő szenzort nem látja a vezérlő! , a motor jár és hiba 20s-ig fenn áll.) még bele tenni az Ecu-ba. Egy 10 perces akkumulátor lekötéssel törölhető. Hogy haladtok a hiba elhárítással ? Milyen benzin nyomást mértetek? A lambda szondán mértetek feszültséget meleg motornál?
 5. nyemi

  Motor

  Minálunk a cégnél a Helicoil-t (Böllhoff ) használjuk. Persze a technológiát pontosan követni kell (hozzá való csigafúró--- menetfúró--- betekerő, tilos mást használni ) , akkor erőseb lesz a menet mint eredetileg volt. A Simson-osok ezt használják gyertya menet javításra is. Nézd meg Horváth Miklós Videóját:
 6. nyemi

  Motor

  A műszerfal hőfok mérő gombát (az egy kék vezetékes,felül a szívó csonkon) óvatosan kilazítani (kúpos menet ) és légteleníteni a rendszert. Álló hideg motorral lecsavart hűtősapkával. Egy nedvszívó rongyot szoktam a gomba köré rakni , hogy a kifolyó hűtő víz ne menjen a vezérmű szíjra. Mert nem nagyon szereti. Ha már úgyis itt ténykedsz, az itt található testelési pontok saruit és az alumínium hengerfejen a kontaktust ellenőriz le. Mert a motorvezérlőbe menő lambda szonda testelése innen megy. Mérni is tudsz : ide rakva a multiméter egyik kivezetését a lambda szonda
 7. nyemi

  Motor

  A 13 hiba generálás feltételei :A lambda szonda bemenetén mért feszültségérték 350 és 550 mV között van. Avagy szegény keveréket jelez. A motor így 40 másodpercnél tovább működik, a hűtőfolyadék hőmérséklete nagyobb, mint 85 ° C. A fojtószelep 6%-nál jobban nyitva. Itt aztán lehet bármi : fals levegő-- üzemanyag szűrő eltömődött-- Lambda szonda kormos vagy szakadt vezeték--üzemanyag nyomás kicsi, stb. Ezeket nézd meg. 21-22 kód nincs ugye 13 mellett?
 8. nyemi

  Elektromos

  Szívesen, majd tájékoztass minket ha valamire jutottál. Még egy kis alapjárati motor teszt a végére (a videóban is látható, hogy a 12Volt rákapcsolását csak kis időre szabad!! mert amúgy az ECU PWM jelel vezérli) Sok sikert.
 9. nyemi

  Elektromos

  Írod hogy: "Amikor világít a motorvezérlő lámpa, akkor az alapjárat is megemelkedik, majd amikor elalszik a lámpa, akkor szépen lassan visszaesik." Ezen C20XE-n egy faramuci bosch alapjárati motor található két vezetékes és minél nagyobb feszültséget kap annál jobban kinyit . Most a hibakódot félre téve ,azt elsőnek mindenképpen le ellenőrizném. Adok egy kis segítséget: A feszültség és a látható nyitás (4Volt-nál teljesen lezárva kell lennie).
 10. nyemi

  Elektromos

  Úgy is mindegy alapon, szed szét a vezérlőt és az eprom-ot vedd ki (tokozva van, elején mutatja a videó) majd tedd vissza.Ha netán beázás nyomokat látsz elektronikus kontakt spray + ecset segíthet. https://youtu.be/YLLnXz0gE-A Apropó: test kábeleket mindenképp le kéne elellenőrizi amik az ECU-ba mennek. A csatlakozó levételekor ezt meg is teheted (barna színjelzésűek).
 11. nyemi

  Elektromos

  Vigyáz nem sima relé ! Mert ugye van az "W" kivezetés, amin váltakozó áramú impulzusokat kap generátortól.
 12. nyemi

  Elektromos

  Szia. Amit kiderítetten: Hidegben van egy indítás elősegítő szelep (Y30,injektor) ami a torokba juttat üzemanyagot . Ezt egy relé (K82) működteti ami a generátor fordulatszám jele vezérli ("W" 113 pont). Lehet hogy a K82 relé (cikk sz.:90336849) hibája okozza a plusz feszültséget a rendszerbe.
 13. nyemi

  Motor

  Véleményem szerint ha a kaszni , sebességváltó, futómű , a gumik és egyéb járulékos dolgok jó állapotban vannak. Mindenképp a motor csere a legolcsóbb megoldás. A használt motort hidegen beindítva működését megtekintve (kompresszió- olajnyomás - hidrotőkék- kopogás figyelve) vedd csak meg akár egy kicsit drágábban is .
 14. Ja, ja mert a C20NE úgy nevezett ;"Freiläufer" (szabadonfutós) motor, avagy a szelepek nem tudnak beleérni a dugattyúba vezérmű szíj szakadáskor. Mostanában hol van ilyen(?) sehol. Vigyázz rá
 15. Szia Isi. Az olaj nyomás gomba működik? Mert láttam már olyan megoldást ahol a üzemanyag szivattyú reléjét olaj gombám keresztül kap áramot ha a motor beindul (az ecu megszünteti a tápellátását ) Ezt csak tipp.
 16. nyemi

  Motor

  Szia. Azt nem tudom, hogy technikailag miért kéne ez a csavar az olajszivattyú gyártásakor. De az biztos a olajrendszert nézve , hogy az olajszűrő, és a szivattyú teljes mértékben feltölthető olajjal az első indítás előtt, ezen a csavaron keresztül. A olajminőség ügyileg meg inkább az 5W40-est ajánlom egy technikai részlet miatt.: Ez egy 2mm fúvóka amin az egész hengerfej a kenését kapja. Ezért hígabbak az eredeti Opel olajok még 10W40-es verziónál is.
 17. nyemi

  Motor

  Képek és Videó az olajnyomás problémára komment nélkül. A kérdés a 12-es csavarral lezárt nyílás mire való! Íme a videó: Igaz hogy nem opel de GM és a csavar funkcióját tekintve ugyan az. UÍ. Kicsit érdemes átgondolni az Olajcsere menetét, kiknek olajszivattyúja rendelkezik evvel a csavarral! Köszönöm a figyelmet.
 18. Hát igen, a benzin energia tartalma meggyőződésem szerint folyamatosan csökken a 2000 évektől (az E10-sítés is ráadott egy lapáttal) . A mi öreg Multec központi injektoros járműveink hideg motor üzemanyag-levegő keveréke folyamatosan szegényedik, az ECU memóriában elmentett nyílt hurkú fix injektor befecskendezés idők miatt. Ezért én is tapasztalom hogy főleg télen nagyon sok időnek kell eltelni míg bemelegszik a motor és gyorsításkor nem rángat, ez persze többlet fogyasztást is okoz jócskán . Autó típus társaimmal beszélgetve szinte mindenki szenved ettől. Ezek kiküszöbölésére töb
 19. Szia . Benzin nyomást kellene mérni, vagy ha rég volt cserélve az üzemanyag szűrő azt első körben megejteni .
 20. Szívesen. Annyit hozzáfűznék, hogy ugye nekem is ez a fajta van fen (központi injektoroshoz 3302.3855 -es típus) és teljes mértékbe megvagyok vele elégedve . Szóval csak ajánlani tudom mindenkinek.
 21. Nem, mert ugye ha nem csatlakozik a szívó torokba a tank szellőztető cső akkor nem is szól bele a motor alapjárati működésébe. Akkor inkább tényleg a fojtószelep poti vagy ugye nálad van levegő hőmérséklet érzékelő is, én azt vizsgálnám meg.
 22. Igen akkor biztos hogy az enyém is szürke nem piszkos fehér :). Az autodoc ezeket hozza 310mm hosszúságban.
 23. Szia A régin milyen színjelzés van (festék paca a rugón ) ? Mert az enyémen piszkos fehér a hátsó meg AW467-es , 97-es X14NZ Ferde hátú. Kiderített cikk száma a fehérnek:90421780
 24. Szia . Igen a közösségi oldalon van egy bolt én is onnan rendeltem. Ami neked C16SE motorhoz kelleni fog az ez a fajta: Бесконтактный ДПДЗ 3102.3855 Ez a "CTS 06595" a kiváltó típusa. Érdekes hogy nincs UFO szeleped.Mert akkor mi szabályozza a tank szellőztetésedet? Mert nálunk a központi injektorosoknál a tank felől jövő szellőztető cső , lásd képen 3-as megy a B-re. (1-es Betöltő cső , 2- es a tankolási levegőztető cső) Ez a Gravitációs szelep aminél az A-ról 4-es csőre ami aztán megy az aktív szenes szűrő benzingőz tárolóra. Onnan meg becsatlako
 25. nyemi

  Motor

  A 5W40-es típust nem írtál, ezért nehéz dönteni hogy az lehetett e az oka a lámpa villogásnak. A alapjárat ingadozásnál meg első sorban néz meg a vákuum csöveket hogy a helyükön vannak és nincs e sérülés valahol. Aztán fojt köv
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.