Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

jim76

Fórumlakó
  • Hozzászólások

    30
  • Csatlakozott

  • Utolsó látogatás

Everything posted by jim76

  1. jim76

    Motor

    ?? Igazad van! Szűklátókörűségemben eszembe sem jutott épp az F Astra topicok közt keresgélni :) A G Astrába a hasonló motorizáltság miatt bele-bele nézek, de viszont a feldobott témában az összes közül tényleg ott találni a legtöbb infót! Thnx. ;)
  2. jim76

    Motor

    A 0,75 l/1000km horrorisztikusnak hangzik.... :) Én lekopogom, de az enyém olajfogyasztása szinte egyenlő a 0-val, és fogalmam sincs, vajon milyen olaj lehet most benne, mert a szervízkönyvben az uccsó szervíznél (kb. 10000-el ezelőtt) csak annyit jegyeztek be, hogy 5w30 került bele egy kölni szervízben. Én ebből kicsivel több mint 4000-et mentem, de az olajszint valahol ugyanott van, mint mikor kint megvettem. Lassan ki akarom cserélni, de opel olajat nem merek venni bele. A Valvoline és a Mobil közt vacilálok, de jó lenne hallani egy hozzáértő véleményét...
  3. jim76

    Motor

    Találkoztatok már olyasvalakivel, aki tudja milyen olajat rejt az "Opel olaj"-os doboz?? Egyszer láttam valakit, aki arról beszélt valakivel, hogy az olvasta valahol, hogy állítólag egy időben az ELF szállított az Oplenek, és azt csomagolták át valahol a balkánon :) Komolyra fordítva a szót, a formula3000 bt. igen kedvező áron adja az 5w30-as Opel gyári-nak nevezett olaját /5 L - 6300Ft./, csak ki tudja milyen a minősége. Az elismert /szakértők szerint minőségileg, az első öt olajat az EXXON gyártja, tehát Mobil1, Mobil, Esso stb./ Mobil1 5w30 pont 3x ennyibe kerül.... Vajon csak a neve miatt, vagy tényleg 3x tovább tartja meg az előírt viszkozitási értékeket?
  4. jim76

    Egyéb csevegés

    Abban tudtok-e segíteni, hogy pótkulcsot hol érdemes csináltatni, mert a Német előző tulaj cseszik elküldeni az ígért pótkulcsot. Bp XVIII. ker környéke lenne az igazi, és ahol az immo kódot is bele tudják tenni/ kártya megvan/. Ja és lehetőleg ne Opel márkaszervizt ajánljatok, mert azt tudok én is, de aranyárban csinálják... :) Köszi előre is!
  5. jim76

    Egyéb csevegés

    Na végre túl vagyok a szívócsőtisztításon, de sajnos, vagy inkább hál' istennek nem volt olyan gáz mint gondoltam. Talán 1-1,5mm korom lehetett bennük, viszont a tömítéscsere ráfért mert olajsáros volt a szívócső sor alatt. Úgy látszik a német gázolajtól nem kormol annyira, hogy 160e. km alatt komlyabb lerakódjon. Reális veszély, mert a VW dieseleknek kb 1,5x akkora a szívócső átmérő, és még ott is le tud kormolódni, viszont ott hamar ki lehet iktatni az EGR szelepet... Ami érdekesség, hogy lecseréltük a váltóolajat /sztem hülyeség a gyári élettartam olajfeltöltés/, és a váltóm ami a 2-ből 3-ba ill. a 4-ből 3-ba váltást nem szerette, akadozott minden váltásnál, hidegen-melegen, most mintha kicserélték volna. Nem mondom, hogy új lett,de sokkal jobb. Castrol TAF-X 75W90 ment bele. Drága, de megéri, mert ha valakinek hasonlóan akadozik a váltó, először érdemes kipróbálni -én sem hittem benne, de tényleg használt.
  6. jim76

    Egyéb csevegés

    Ja és kiderítettem, hogy az Y és az X közt az Y Euro3-ast az X Euro 2-est jelent. A váltó F23-as és nem F18-as. Ennyi. :blink:
  7. jim76

    Egyéb csevegés

    Na igen! Eladni valóban nem éri meg, mert nekem már főleg sokban van /~2,9M/. Ma visszamentem a klímáshoz, hogy lámpázza le hol erszthet. Minden jel arra mutat, hogy nem a kompresszornál, nem a beltéri egységnél/szellőzőrostélyba bedugta a 134a gáz érzékelő csövét, és semmi/, és még nem a hűtőnél/annak nem sok lehet hátra, mert mint minden németországi autónál ennél is jól kimarta a só sajna- az egész hengerfej, és minden alumínium dolog sómarta, megdörzsölve porosnak hat/ , hanem a hűtők mögötti, kompresszorra csatlakoztatott alucsőbe integrált rezgéscsillapító gumicső végeire préseléssel rászorított külső hüvelyek alatt ereszt. Kitágult a préselt alumínium persely. A gázérzékelő is igen sűrűn csipogott, amikor a közelébe ért a csöve... Olyannak hatott lámpa alatt, mintha uv porral szórták volna meg. Ezek után remélem, hogy csak ott ereszt, mert azt állítólag újra lehet préselni, vagy acél perselyek préselve + duplavastag falu spéci gumicső 10 ezerért, nomeg a gáz/ígyisúgyis/ 8 ezer. DE ez még mindíg nem akkora gáz, mintha a teljes pár csövet kell kicserélni ~60 ezerért, vagy a hűtőt /utángyártottban 60 gyáriban 100 ezer/. Ez beillene a klíma topicba is szerintem... Bocs akit nem érdekelt, de hátha valakinek hasznosak az infók. Tudjátok..az okos a más kárán, hülye a sajátján tanul :blink:
  8. jim76

    Egyéb csevegés

    Eddig bírta a gáz a klímámban. Egész pontosan 3,5 napot :blink: Ennyi idő alatt elinni is nehéz ennyit, nemhogy elszellenteni... B) Nem sokkal több mint egy hónapja van meg a kocsi, és már össze is nehéz számolni, hogy mit költöttem rá. Hátsó motortartó bak, jobb első motortartó bak, első féktárcsák +betét, légtömegmérő, klímatöltés,megfestéssel/ez csak a kezdet klímafronton/, üza szűrő, pollenszűrő, 4 új gumi. És mostanra annyira elkeseredtem, hogy lehet meghírdetem eladásra, mert már félek megkérdezni a szerelőt, hogy mi az a vijjogó hang amikor engedem fel a kuplungot. 2002.07.havi autótól nem ezt vártam. Saját magam hoztam be első tulajtól, nem kereskedőtől, minden papírral 156e. km-el. Utolsó bejegyzés olajcserére, karbantartásra 152.000-nél volt és mindezt nem vették vajon észre?? /Biztos ex NDK-s volt a Jürgen és sajnálta rá a pénzt/
  9. jim76

    Egyéb csevegés

    Köszi! Ma voltam klímásnál, mert a bizticsere nem oldotta meg a dolgot, viszont kiderült, hogy az egyik venti biztosítékja volt. A klímában egy gramm gáz se volt, úgyhogy: Nyomáspróba, olaj, uv festék, gáz bele... aztán kb. 2 hét múlva vissza lelámpázni, hogy hol megy el :-(( Sajnos sok jóval nem kecsegtetett a szaki, szerinte az összes B vectrának típushibája a klímaszivárgás. Vagy tömszelencénél, vagy a gyári bilincsek dörzsölik ki a csövet, vagy valami mindíg lesz vele ... szerinte "...hát ezzel jó sokat fogsz szívni...". Igazán demoralizált, és ezek után levett 15e. Ft-ra. Remélem, hogy nem megy rá ingem gatyám arra, hogy ne legyen melegünk.
  10. jim76

    Egyéb csevegés

    Szívás... Na mindegy. Láttam, hogy már volt gondod a klímáddal. Nem tudod véletlen, hogy a légszűrőház elejére akasztott kis fekete doboz 2 30-as biztivel meg egy relével mit kapcsolhat? Esetleg a klímához lehet köze? Mert sajnos, ahogy bejött a jobb idő (ma) észrevettem, hogy egyáltalán nem megy a klíma, és abban a kis fekete dobozban az egyik 30-as biztosíték/nagy zöld/ elszállt. Valszeg csak holnap tudom már kicserélni, de megkönnyebbülnék, ha a klíma valami kis dolog miatt nem menne.... Az előző kérdés "bárakárki" fórumozóhoz is szólhat :-) Megköszönném, ha elárulnátok, hogy mi az a kis doboz, mert a gyári kez. útmutatójában /deusch natürlich.../ nincs semmilyen utalás rá.
  11. jim76

    Egyéb csevegés

    F23-as az biztos, mert a kuplung is attól más állítólag. A Tiéden is le kell szedni a nyomócsöveket ahhoz, hogy a szívósorhoz hozzáférj? Azt hittem egyszerűbb leszedni.
  12. jim76

    Egyéb csevegés

    74 KW-os ez is, de a nyomaték az elvileg 230 Nm 1950-2500-ig amíg az X-esre 205-öt olvastam. Hitetlenkedek ezzel kapcsolatban mert a Toledom /1.9 PDTDI - építkezés miatt adtam el 1 évesen :-( / 105 LE és 250Nm~1900/min volt, és nagyon sokkal erősebbnek lehetett érezni pont abban a fordulatszám tartományban ahol a Vectrámnak a legnagyobb nyomatékot kéne leadni. A légtömegmérő cseréjétől kicsit jobb lett/sokkal, mint előtte/, de még valamit ki kell találjak, hogy éberebb legyen a motor.
  13. jim76

    Egyéb csevegés

    Ez igen! Olyan nehéz kérdést tettem fel, hogy az egész Vectra B forum befagyott... :blink:
  14. jim76

    Egyéb csevegés

    Tudja valaki, hogy mi az igazi különbség az X20DTH és az Y20DTH motorok közt? Nagyon érdekelne, hogy egy csomó dolog miért kerül 2x annyiba hozzá mint az X-eshez :blink:
  15. jim76

    Egyéb csevegés

    Az enyém hasonló, nem x20dth hanem y20dth, de eddig a legtöbb mért fogyasztásom 7,2 volt a tél végén. Az átlag 6,2-6,5 körül alakul. Szerintem a 8-10 liter elég sok /benzinesnek se kevés/, úgyhogy megnézetném, az biztos. Teljesítményre nincs panasz? Lészűrő? Szívócsövek állapota? ...
  16. jim76

    Egyéb csevegés

    Alkalomadtán megnézetem, de mostmár nem igazán szeretnék költeni egy darabig a vasra, mert a tegnapi Bosch légtömegmérő 25e. Ft-os ára szíven ütött, de azért kicseréltettem, és láss csodát felért egy chiptuninggal/nem viccelek/. Azt mondja a szerelő, hogy igen olcsón vettem, mert Ő valami orosz utángyártottat tudott volna 23-ért. Az addel.hu-n tegnap este/miután kicserélték/ találtam 19-ért is. Azt érdemes megnézni annak akinek "álmos" a gép.
  17. jim76

    Egyéb csevegés

    Bejött a bakcsere! Elhallgatott a búgás, nem is rezonál :blink: Már csak a légtömegmérő csere jön, ha igaz, mert elég lomha a gép és néha 2500 környékén feltámad benne az erő, mint a régi VTEC hondámban, amikor megjött az olajnyomás a vtec szelep nyitásához.../de addig legalább nem fogyaszt sokat B) /
  18. jim76

    Egyéb csevegés

    Ma cserélik a jobb oldali motortatró bakot, remélem megszűnik az az idegesítő búgás motorfékkel... Végül 16500 ért vettem egy gyárit egy régi ismerősön keresztül akinek volt egy kis kedvezménye a Meteornál. Köszi a GM cikkszámot! Majd referálok, hogy jó lett-e.
  19. jim76

    Egyéb csevegés

    Egy gyári van bontottan/tárcsa+szerk./, amiről azt mondják ~15-20e km körül futhatott. Bizonytalan, de a gyári számok még látszanak a felületen. Ez nem tom mit jelent km-ben, de 20.000 Ft-ért kínálják. Elég csábító a 60.000-es új gyárihoz, de még a 42 ezres Sachs-hoz képest is. Vélemény?
  20. jim76

    Egyéb csevegés

    Ha megkérdeznéd alkalom adtán, nagyon megköszönném.W0L0JBF35111....., Y20DTH, 2002.07. havi a kocsi/B Vectra Caravan:-)/. Ami kéne: kuplung tárcsa, szerkezet, kinyomócsapágy/teljes szett/, esetleg jobb oldali motortartó bak/a hátsó cseréje mint már említettem sajnos nem oldotta meg a motorfékkel együtt keletkező rezonanciát, búgást/ ez a bak már hidraulikus, ha jól látom. Az is olcsó lehet.... Előre is köszi.
  21. jim76

    Egyéb csevegés

    Így van! A kinyomócsapágy egymaga 40-60 ezer attól függ hol kérdeztem, a tárcsa+szerkezet 30-60 ezer. A leg olcsóbb variáció jött ki 72.000-re. Ezért kezdtem nézegetni a németet, mert ott az ebay-en új szett csapágyastól 139 Euro, online autósboltban/lásd fent/ 158,99 Euro. Mind a kettő jóval olcsóbb. Én sokallom, a 70 e. feletti árat, mert nálunk /VW és SEAT értékesítőként keresem a betevőt/ a legdrágább szett gyáriban kerül kb ennyibe egy Alteához, vagy egy Caddy Life 1.9 PDTDI-hez.Őszintén szólva Opelnél, nem gyáriban, nem számítottam a felénél többre.
  22. jim76

    Egyéb csevegés

    Ne is bíztass fel, mert eddig kompletten 72-100e-ig ajánlgattak. Én már 50 körül is kiegyeznék:-(
  23. jim76

    Egyéb csevegés

    Nem, még nem is hallottam róluk, de holnap reggel hívom őket, hátha... Köszönöm az ötletet.
  24. jim76

    Egyéb csevegés

    20 Euro körül lehet. snowboardot már rendeltem, igaz az osztrákoktól, de az nagyobb is volt és 20-ért elhozta a UPS. Őket még nem, de meg fogom. A Dedeo az u.a. mint a gépműhely a 18-ban, vagy van boltjuk külön is? Köszi a segítségeket.
  25. jim76

    Egyéb csevegés

    Erről mi a véleményetek? Meg merjem rendelni - kb. fél árban van mint itthon. Y20DTH kupplung
×
×
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.