Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Kösze

Fórumlakó
  • Hozzászólások

    210
  • Csatlakozott

  • Utolsó látogatás

Everything posted by Kösze

  1. nekem elment rá párszáz, aztán megint, mert mint kiderült nem, vagy szarul csináltak meg szinte mindent, amit kifizettem. nem ítélek el senkit. párhuzamot vontam a saját szopásaimmal, ennyi. :)
  2. bő 1et olvastam, a fentieket az alapján írtam. nem is kell. :D tudom, nem is hittem a szememnek, mikor Lacee sorait olvastam. hát majd jól beállok az idősebbek közé, max. augusztusban megy 600ért - nyáron egyébként is jobban mennek az ilyen kocsik. :)
  3. rossz volt olvasni, ahogy gyakorlatilag leb@sztátok szegény Laceet... :rolleyes: nem mondom, hogy nincs igazatok, főleg a "bőr helyett technika" kérdésben, de... ...én nem sajnáltam rá a pénzt, nem vettem másik kormányt pl. amíg volt helye a pénznek mondjuk a futóműben (pedig a mostanit még nyáron odaígértem MOR-nak, biztos hülyének, vagy linknek néz...), de ez se garancia semmire... ha úgy gondoltam/hallottam/éreztem valaminek gondja van, vittem a szerelőhöz - teszem hozzá ez is hülyeség, hisz feleslegesen költök rá, szerintetek is - aki aztán vagy jól csinált mindent, vagy nem. hiába álltam sokszor mellette, nem értek hozzá eléggé, és a szabimat se akarom feltétlenül a műhelyben tölteni. Anti, Coupe, J0hnny, Sonique - azért mindegyikőtöknek sok idejébe és/vagy pénzébe került, hogy ilyen bölcs legyen, nem? Lacee is kicsengette a tanulópénzt, ennyi - hogy okul-e, majd elválik. én mindenesetre már lemondtam az enyémről, április környékén meg is hirdetem, és a földhöz verem a seggem örömömben, ha valaki elvisz 900ért - koni, kuplung, stb. ide, vagy oda.
  4. "just need a few cable ties and ready to go" hát ott is? :lol:
  5. szerintem neked ez a kép volt a jeled már az oviban is. :D öcsém meg úgy gondolta jó ötlet a hitel, vett egy tétét: iszonyat mit megy... 4 kerekes 225 pacis... mondjuk kinézetre nekem nem tetszik, disznó orra van (s8-as maszk asszem), meg egyébként is mindig a vw beetle ugrik be róla. belül se győzött meg, bár ergonómiailag pöpec - legalábbis állítólag, én nem vezettem.
  6. namost vagy sokszor jártatok már így, és azért vagytok ennyire vér nyugodtak, vagy alapvetően beletörődtetek, hogy "tuning" autóval ilyesmi nagyon is benne van a pakliban. irigylem a lélekjelenléteteket, és tegnap nem láttam az idegtől. :D
  7. köszi ;) ekkora sérülést érdemes javítani, nem lágyul ki nagyon? vagy ez nagy mértékben függ a felni márkájától/minőségétől..?
  8. meg gumit is, az kuka... Tuti, hogy kapott, a toronycsapágyaknak is lett hangjuk - mindkettő új, úgyhogy...
  9. sziasztok volt már valakinek hasonló esete? ne is reménykedjek, hogy bárki fizet, ugye?
  10. Kösze

    Chat

    sajnos túlzottan naív és jóhiszemű vagyok. a fejembe kellene mostmár végre verni, hogy ebben az országban alapvetően mindenki hazug tolvaj senkiháziként kezel, ha mégsem gondolod annak magad, hát bizonyítsd te az ellenkezőjét fotókkal, tanúkkal.
  11. Kösze

    Chat

    azt nem érem fel ésszel, de egyáltalán, hogy miért és kiknek logikus megbontani úgy az utat, hogy aztán órákra, de sok esetben napokra-hetekre valami átmeneti megoldással (provizórium!) rongálják az arra járók autóit - másra nem jó, nem dolgoznak. nem csak az én koppantam, tök széria g astra is olyant szólt, hogy összeszorult a gyomrom... az imént beszéltem a szerelővel - hát eddig se voltam nyugodt, de ahogy fogadta a dolgot már egyenesen rettegek. a kocsi győrben van, annyit mentem vele, amennyit feltétlelül kellett, trélerrel elviszi a műhelybe komáromba holnap, aztán meglátjuk. a 30as tábláról meg nincs képem persze, így bizonyítani sem tudom, hogy nem volt látható. a legnagyobb hányinger az a látványos belesz@rás a szervek részéről, a reggeli telefonbeszélgetésből a tényeken túl az is egyértelműen kiderült számomra, hogy egyszerűen nem akarnak vele foglalkozni...flegmán, kelletlenül """dolgozott""", amíg kint volt, telefonban meg nyilvánvalóan le akart rázni, ha kell, hát eljárással való fenyegetőzéssel. okádék. nem is tudom, hogy dühös vagyok, vagy elkeseredett, de leginkább mintkettő. az asztrás srác, aki kisegített hozzám hasonlóan autómeleg, mégis egy sima 1.6ossal jár. nem is igazán értettem mikor megvette, de teljes mértékben igaza volt... utálom ezt a demagógiát, de...ebben az országban nem érdemes semmi különlegesre törekedni. ha ne adj' Isten ez volt a hattyúdala a gélyesínek, leadom Dininél, és veszek egy nívát, és kivonom magam ebből a bizniszből. eleve értelmetlen dolog ez az autószépítés/építés, de...annyit szoptam már mások fassága miatt...ááá 2 millióban van eddig a kocsi, végre találtam egy megbízható szerelőt, csakazértis kijavíttatam rajta mindent, ami csípte a szemem, kezdtem újra élvezni a majdnem új futóművet, új kuplungot, felújított váltórudazatot, stb., erre megint ráfázok. megint mások hanyagsága miatt, de persze mindenki mossa kezeit... sírni tudnék, komolyan. :P
  12. Kösze

    Chat

    jónagyot tegnap este jártam a szigethy attilán, a nádor út előtt nem sokkal van ez a felbontás: ki van táblázva, hogy munka folyik, útszűkület van, és utólag visszanézve 30 tábla is van - igaz, hogy a lombok között, de ott van. nos ezt az árkot ######án betaláltam ötvennel, íme az eredmény: persze le is eresztett mindkét első kerék, úgyhogy leálltam vele a víztoronynál, hogy le tudjam cserélni a kerekeket. felhívtam egy asztrás barátomat, hogy hozza el a téli garnitúráját...hozott is kettőt előre, csakhogy az 13-as, nem ment fel, mint azt persze sejteni, mi több, tudni lehetett... leszedtük az ő nyári kerekeit, azok már passzoltak, fel is szereltük (1. hiba). mielőtt szétszéledtünk volna még visszakanyarodtunk a helyszínre néhány fotó kedvéért, hátha érvényesíthetem a kárigényem eme kiváló és gondos munkát végző egyéneknél - akik egyébként délután felvágták az aszfaltot, aztán az árkot betömték zúzott kővel. mert ezt így kell csinálni, ugye, biztos lejárt a szent és sérthetetlen munkaidő. bár jó kerekek vannak fenn, kanyaroknál ropog valami, szerintem toronycsapágy. akkor viszont nem tudom, milyen állapotban van a koni, meg kerékcsapágy. mindegyik szinte új, persze. ezen gondolkodtam a helyszínre menet, úgyhogy miután megálltunk fel is hívtam a 112-őt: -rendőrség, tessék -szép jó estét, bejelentenék egy komoly úthibát a szigethy attila úton -az a rendőrségre tartozik, hívja a 107-et hát köszi... -rendőrség, tessék -jó estét, bejelentenék egy komoly úthibát a szigethy attila úton, szabályosan 50-nel közlekedve (2. hiba) estem bele egy nem megfelelően táblázott útfelbontásba -ilyen ügyekben a közútkezelő ügyeletét hívja köszi... -közútkezelő, tessék -jó estét, bejelentenék egy komoly úthibát a szigethy attila úton -hűha, az a győri útkezelő hatáskörébe tartozik, nekik viszont nincs ügyeletük, hívja holnap az 516180-at -köszönöm! ha benyújtanék kárigényt a keletkezett sérülés miatt, ahhoz rendőrségi jegyzőkönyv is kell, jól tudom? -igen -rendőrség, tessék -jó estét... -oké, kiküldünk valakit a pocakos szerv ki is jött, kb. 20-30 perc alatt. helyből fel is hívta a figyelmem az 1. hibára, míg fényképezett, mi (hárman is összegyűltünk, akik belecsattantak) megvitattuk az eseményeket, esélyeket, összegeket, az útjavítók nőnemű felmenőinek vélhető foglalkozását, stb. adatok felvéve, ma reggel értesít, hogy mit tudnak/tudok tenni, hová tudunk fordulni a továbbiakban. hétkor csöng is a telefon, s közli az úriember, hogy bár szerinte sem volt tökéletes a táblázás, mivel a figyelmeztető és a korlátozó táblák kint vannak, bármire számítanom kellett volna, és ha be kívánom vonni az ügybe a rendőséget, az úgy fog kezdődni, hogy szabálysértési eljárást indítanak velem szemben gyorshajtás miatt. hát köszi. bocs a hosszért, a képek méretéért, de valahol ki kellett sírnom magam, szétvág az ideg...és csak óvatosan azokkal az útfelújításokkal!
  13. Kösze

    Chat

    azért a gsi-nél is repkednek szép összegek, ha tételenként nem is borsos, azért sok kicsi sokra megy... a 635 meg álom, vajmi kevés köze van a gyakorlati érvekhez. :lol: ...csak törtem a fejem, hogy ha váltanék, mire...ennyi, nem fogod látni a használtautón egy darabig a kocsim :lol:
  14. Kösze

    Chat

    hát valami leszármazottnak... Ha már nekem kell, hiába is akarok vezetni...max villanyt fogok :lol: ilyen volt az első távirányítós autóm is :D , gyakorlatilag 6 éves korom óta erre /meg a countachra...tudom, hogy elírtam.../ csorgatom a nyálam... Nem halhatok meg úgy, hogy ne vezessek, esetleg ne birtokoljak egyet. :D egyébként miután vezettél erős autót, szerintem utálni fogod a lendületből kocsikázást. És nem kell mindig padlón járni...
  15. Kösze

    Chat

    köszi, gyors voltál! :lol: vele a talin beszélgettem, azt felajánlotta, hogy lekapják a gumikat, de felnijavító-műhelyt nem akart ajánlani. beszéltem a szerelővel, elküldi pestre (pontosan nemtom hova...), ott megoldják minden kérésem - arra mondjuk kíváncsi leszek, hogy mennyibe fog fájni a végén... a szinterezés/porbevonat/műanyagbevonat mind ugyanazt jelenti? :D hétvégén nagyon begurultam a kocsira, illetve az állapotára, kezd kicsit elegem lenni az állandó gyógyításból, aminek leginkább mások trehánysága az oka :lol: van egy cimbim, akinek tetszik, 800ért el is vinné az alapján amit eddig beszéltünk...nézelődtem egy (-2-3 :D ) órát a használtautón, és minduntalan ennél kötöttem ki... már a gsi vétele előtt is törtem rajta a fejem, nem is ment ki belőle... :lol: dehát majd' tíz éves japán...a mitsuklub fórumán is nagyon modnták, hogy alaposan meg kell nézni, és még úgy is bele lehet futni pénznyelőbe... a másik variáns, hogy váltok valami lóti-futi alap astrára, és gyűjtögetni kezdek az álmomra, vagy veszek valami felújításra érdemest, és arra csorgatom a lééét...bár mire befejezném már rég pelekára kell a pénz :lol:
  16. Kösze

    Chat

    na én is csak akkor jövök, ha kell valami... :lol: tudtok olyan műhelyt a közelben, ahol lerakom a kerekeket, aztán leveszik a gumit, a felniket görgőzik, fényezik, majd visszarakják a gumit, és centírozzák mindezt max 50eből, becsülettel; nem trehánykodva, neolux-szal? most péntektől jövő hét keddig ismét doktorbácsinál lesz a kocsi, ezidő alatt kéne nyélbeütni a dolgot
  17. <_< Igenis Uram, jelentem ott leszek, Uram. :D :lol:
  18. Kösze

    Sebességváltó

    <_< nade Zotya, ezért félrelépni... Szepi, te meg még hálálkodsz is??? :huh:
  19. Kösze

    Futómű

    az "Így csináld" is említi a szintszabályozós hátsó felfüggesztést - a gyári hátsó lengéscsillapítóknál (csak caravan-nál, de asszem nem mindegyiknél) van lehetőség sűrített levegővel emelni a kocsit. egyébként a tiédben tuti nem az eredeti gátló van, legalábbis ennyi km után baj lenne. :huh: megpróbálom feltölteni a kézikönyvet, aztán bogarászhatod kedvedre! :D
  20. Kösze

    Elektromos

    sziasztok! kinek milyen márkájú utólagos xenon vált be? eddigi olvasmányaim alapján az olcsóknál (siemenshid pl) sokszor probléma az elégtelen szigetelés a trafóknál, kábeleknél. állítólag a HD lenne a jó választás... kösz
  21. ehehe ugyanezt néztem közben, csapágy van 7.550-ért is zeger-ekkel, SKF... holnap lesz pár telefonom asszem kösz Laci! <_< egyébként kiméregettük a kasznit a csókával (kicsit amatőr fíling a műhely, de régóta csinálja, lelkiismeretes (nek tűnik...)), hogy alapjaiban elb@szta-e az előző kasznis, de nem, faxa, úgyhogy nyakló nélkül költök a kocsira mosmá...így 1.8 misi után... :D katalizátorral egész kultúrált lett, bár nem annyira pörgős, és néhány pacit vesztett is szerintem, a hétköznapokban egyértelműen jobb. beültem mellé a jobbegybe mikor kipróbálta - más a kormány mögül, megszoktam már, de megy ez, nem kicsit :D
  22. 21.500at mondott a szerelő úriember, ruvelle 17.500 kicsit sokallom, nemmondom...mutimeg honnan tudod 6ér' guglin nem volt értelmes találat (így sebtiben), a láng webshop nem ismer ilyent külön télleg kíváncsi vagyok
  23. ár/érték arány a fontos árban az SKF biztosan első helyezett <_<
×
×
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.