Jump to content

nagyc

Fórumlakó
 • Hozzászólások

  144
 • Csatlakozott

 • Utolsó látogatás

 • Days Won

  1

nagyc last won the day on Július 3 2013

nagyc had the most liked content!

Hírnév

13 Segítőkész

nagyc névjegye

 • Felhasználói rang
  nagyc
 • Születésnap 1978-08-17

Elérhetőség

 • MSN
  nagycsb@hotmail.com

Személyes információ

 • Neme
  Férfi
 • Lakhely
  Dány

MOTE klubkártya

 • Autó(k)
  Opel Astra H/Zafira B
 • Város
  Dány

Legutóbbi látogatók

2.411 profile views
 1. nagyc

  Elektronikák, elektromos kérdések

  Köszi a tippet, bár ma reggel nem volt töltésem, így bármi probálkozás előtt generátor felújítás lesz elősször, hátha ez a hibák oka. Ha kész lesz akkor tesztelem, hogy a hiba megmaradt e.
 2. nagyc

  Elektronikák, elektromos kérdések

  Sziasztok! A következő hibával küzdök. Az autó egy 2007-es 1.7-es DTH motorkódú Astra H. Az autó menet közben ABS hibát jelez, ezzel egyidőben a kilométer mutató 0-ára esik és a fedélzeti computer minden adata helyén "F" betű jelenik meg. A hiba, van amikor pár perc után magától megszűnik, van amikor csak újraindítás segít, van amikor napokig nem jelentkezik a hiba. OP-COM-os hibakódok a következők: U210870 CAN BUSZ nincs komunikáció ABS-sel P05007E Jármű sebességjel nincs névleges tartományban P05007F Jármű sebességjel nincs névleges tartományban U210877 CAN BUSZ nincskomunikáció ABS/TC felé P05005b Jármű sebességjel nincs névleges tartományban U210500 CAN BUSZ nincs komunikáció ECM-felé U210570 Can busz CIM üzenet nincs névleges tartományban P055071 kilométeróra áramkör nincs névleges tartományban U213971 Érvénytelen adat CIM-től 210000 Nincs komunikáció can busszal (nagy sebességű) Ha nincs hiba az ABS teszi a dolgát. Ha a hiba jelen van az autó teljesítményével minden rendben van. Találkozott már valaki hasonló hibajalenséggel, mi lehet a gond? Segítséget, tippeket előre is köszönöm.
 3. nagyc

  Elektronikák, elektromos kérdések

  Sziasztok! Az alábbi hibát jelzi ki az OP-COM 1.7-es DTH Astra H REC modulon. Minden működik az autóban. "B1385 - 15A kapocs áramkör működési hiba" Találkozott már valaki ezzel a hibakóddal? Mi lehet ez? Segítséget előre köszönöm.
 4. nagyc

  ZAFIRA B

  Van itt valakinek 2014.08 után gyátrott gyári tolatóradaros B Zafirája? Ha igen legyen szíves nézze meg nekem a tolatóradar vezérlő számát. (elvileg egy 8 számjegyből álló azonosító) Előre is köszönöm.
 5. nagyc

  Elektronikák, elektromos kérdések

  Tolatóradar vezérlőt is le kell tanítani a donor autóról, hogy egy másikban használható legyen?
 6. nagyc

  Gumi, felni kérdések

  http://gumipont.hu/ árat telefonban mondtak. Már csak azt kellene megtudnom, kerékszétszedetés nélkül, hogy az enyémet eredetileg AC vagy AD-s szenzorral szerelték?
 7. nagyc

  Gumi, felni kérdések

  Köszi! Na úgy látom a gumis, ahol az után gyártott szenzorok felől érdeklődtem, nagyon vissza akarja hozni a TPMS programozója árát. :/ Most így visszagondolva amikor defektem volt és feltettem a pótkereket, pár km után megszűnt a hibajelzés, és jól mutatta az értéket, szóval akkor azt is megtanulta, és nem azért mert hozzá volt tanítva. Ez jó hír. Cáfolj meg ha ezt sem jól tudom, de akkor több betűkódolású van a gyári szenzorokból? Mindegy hogy milyen a kódolás működni fog?Olvastam itt valahol a fórumban hogy valakinek a Cromax cserélte emiatt az új szenzorait. Ha így van honnan tudható meg nekem milyen kell? Láttam én is a 2004-es hirdetést, de azt talán már öreg.? Ahol érdeklődtem ott 10000-ret mondtak a gyári új szenzorra és 6000-ret a használtra, ez viszont barátinak tűnik.
 8. nagyc

  Gumi, felni kérdések

  TPMS-t szeretnék használni külön a téli és külön a nyári kerék szetthez. Jelenleg a téliben van, és ugye egyszerre csak az egyik garnitúra lehet gyáriból felprogramozva A kérdésem, a gyári szenzorok tanítását meg lehet csinálni op-com-mal? Vagy csak TPMS programozó és TECH2 tudja? Másik megoldás lenne a jelenlegi szenzorok clonozása univerzális szenzorokra. Gyári felé jobban hajlanék, de félévente 5000Ft-ot nem áldoznék, hogy egy gumis áttanítsa a szenzorokra az autót.
 9. nagyc

  Zene

  Nem, a CD30 az előlapja mögött 2DIN-es házzal rendelkezik, a touch&connect viszont csak 1DIN-es az előlap mögött, ezért más a rádió tartó/rögzítő keret, mert az tartja középen is a rádiót,
 10. nagyc

  Zene

  Szia! Ha a Car Pass-on meg van a rádió kódja akkor igen, touch&connect nincs párosítva az autóhoz mint a CDxx verziók, Első bekapcsoláskor kéri a kódot, amíg a tápellátás (pl akku lemerülés) nem szakad meg addig nem kéri újra. A rádió beépítéshez viszont vidd a rádióval a rögzítőkeretet is, mert az sem egyezik. AUX kábel bemenet is máshol van.
 11. nagyc

  Elektronikák, elektromos kérdések

  Nálam a kábel nem a rács alatt volt közvetlenül. A pollenszűrőház felett volt egy kábelköteghez hozzákötözve, onnan kellett még felküzdenem a rács alá. Nagyon nehezen elérhető, még azután is miután endoszkóp kamerával már láttam, hogy hova is rögzítették. Nem tudom, hogy minden autóban benne van-e gyárilag, vagy csak mákom volt.
 12. Anno az 1.4-esem csinált ilyet, a ventilátor fokozatait biztosító ellenállás halt meg, ezért csak a legnagyobb sebességen ment a ventilátor. Azt mondták, hogy ez a 10 másodperces üzem, valami vész üzem. Az 1.4-esen nem lehetett az ellenállást külön cserélni, csak ventilátorral együtt.
 13. nagyc

  Elektronikák, elektromos kérdések

  Az alap kürtös verzióban, tudtommal nincs, a szirénás verzióban van.
 14. nagyc

  Elektronikák, elektromos kérdések

  A riasztónak külön van egy kürt, nem a "rendes" kürtöt használja. El van rejtve, a rendes kürt könnyen elérhető, gyorsan ki lehetne iktatni. A riasztónál "alap" a kürt, az extra a sziréna. Ha érdekel, privátban megírom, hogy hol van a riasztó kürtje.
 15. nagyc

  Egyéb csevegés

  Biztonsági öv elmaradt bekapcsolás figyelmeztetés csak akkor működik, ha van súlyérzékelő az anyósülésben és kapcsoló a biztonsági övek csatjaiban. Ezek nélkül nem tudja, hogy be van-e kapcsolva az öv. 2005-től nincs benne alapból az Astrákban, csak ha rendelték, 2005- előtt széria része volt.
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.