Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

okiman

Fórumlakó
  • Hozzászólások

    149
  • Csatlakozott

  • Utolsó látogatás

Everything posted by okiman

  1. okiman

    Egyéb csevegés

    üdv. ötlet esetleg valakinek:X18XE Alapjárati probléma: Alapjárat stabil, de ha leveszem a lábam a gázról motorféknél és utána kinyomom a kuplungot akkor a fordulat 10 ből 2x visszaesik 500-ra amit az alapjárati motor visszaemel stabilra. Alapjárati motor most lett cserélve mert meguntam hogy a régit tisztogatom. Jellemzően akkor fordult elő a jelenség mikor már rég nem volt tisztítva a régivel lefulladt az autó, az újjal leesik a fordulat de visszaemel. Folytószelep tisztítás megvolt, egyedül az EGR-t nem tisztítottam. Mi lehet a probléma?
  2. Üdv! X18XE motoros vectrámnak egyik pillanatról a másikra, nem mér a vízhőfok mérő műszere. Kérlek segítsetek. azt szeretném megtudni, hogy a motortérben hol van a kábel másik vége+högombája, és van e külön ennek a műszernek biztosítéka. Köszi!
  3. Üdv segítségre lenne szükségem. a motortérben a fűtéscsap környékéről kellene 1 kép elkötött vákuumcsövek miatt x18xe motor. Köszönöm.
  4. okiman

    Motor

    Ha fehér a füst akkor biztos hengerfej. Ha kék akkor az olajtérből is kap. Kérdés hol van szakadva a tömítésed Én motordokihoz vinném, mert rövid úton gallyra mehet a motor mivel a vizet nem tudod annyira összesűríteni és hajtókar törés is lehet belőle, valamint rövid úton gallyra rakhatja a csapágyakat. Hengerfej le síkolás, ha már lent van és 100000 feletti a motor akkor kipufogó oldali szelepvezetők cseréje valamint a szelepek becsiszolása( opcionális de szeretnek kiszopósodni). Ezek megvannak kb 30000-ből. Ha erre nincs lóvé akkor elég a sík ami olyan 4000-8000-ig lehet mostanság(Pld Szakál-Metal). Olajcsere, vízcsere, alkatrészek( hengerfej-szívósor.kipufogó tömítések, hengerfej csavarok) olyan 40000-80000-ig (kérdés mennyi kedveszményed van alkatrász nagykerekben( nekem momentán 40-50% közötti de Én csapágyas karbantartásos vonalon dolgozom és kiegészítő termékként foglalkozunk autóalkatrésszel is ). Munkadíj meg 30000-60000-ig kérdés mennyire éhes a szerelőd.
  5. okiman

    Motor

    Mint írtam nekem már volt, állítsd fűtésre és hallgasd meg, hogy csorog-e a radiátorban a víz gázadásra, esetleg buborékos-e a víz a túlnyomótartályban. Ez az első tünet. Ekkor még nem füstöl fehéren. Amúgy nem jellemző a hengerfejprobléma.
  6. okiman

    Motor

    Kb 100000 megtett km után (167000-el vettem) 1 hengerfejezés volt közben, akkor kipufogó szelepvezetők megcsinálva 6 havonként alapjárati motor és egr tisztítás tömény féktisztítóban, kipufogó leömlő szeret elrepedni, ja és ne hagyd hogy kifogyjon belőle a benzin mrt érdekesen szivatós a légtelenítése. A kis vízkör miatt rendesen mozog fel le a vízhőfokmérő tehát a hűtésnek rendben kell lenni. Erre érzékeny. Olaj : Én először Valvoline Maxlife, majd Liqui Moly 10w-40 leichtlauf olajat használtam(használok) ebből eszi a legkevesebbet 7dl/10000 km, szelepfedél tömítés szereti engedni az olajat de nem veszélyes.Motortéri kábelkötegben az injektoroknál lévő kábelek szeretnek megöregedni és leválik róluk a szigetelés a hőingadozás miatt leforrasztás zsugorcsövezés ami megoldás. Ja és 60000km-ként Vezérműszíj csere+görgők+vízpumpa.
  7. Köszönöm a választ. Előtét ellenállást, hogyan tudok tesztelni? Ha rossz hol tudom cserélni?
  8. Ominózus régóta fennálló problémám: Klímával a vízhőfokom lassú menetben(értsd csúcsforgalom) 95 fok de néha 100 fok fölé is felugrik. B@ssza a csőrömet... nem lehet valami megoldást találni, hogy jobb legyen a hűtésem? Piros folyadék van az autóban, termosztát, hőgombák hűtő jó, hengerfej problémám nincs, lamellák tiszták. Nincs valami olyan megoldás, hogy a ventillátort kapcsolóval ellátva az utastérből kapcsolom nagy melegben, egyébként meg normálisan üzemel?
  9. okiman

    Egyéb csevegés

    Ha esetleg érdekelne valakit: Fölöslegessé vált 1 carello JE lámpám B1-hez jó üveggel szép foncsorral 1 konzol problémás de felfogatható 4000 ért, meg van 1 hibás fűtőmotorom szintén b1 hez kicsit szeszélyes (vagy megy, vagy nem) 2000ért csak a helyet foglalja, de kikukázni nem akarom. Bp XI ker, ha kell valakinek Mobil:06202670793
  10. okiman

    Motor

    Üdv! Egy olyan problémám lenne, hogy ha olyan 2500-3000 fordulat környékén( menet közben pld. lámpához guruláskor m0-ról lejőve ) kinyomom a kuplungot, akkor a fordulat leesik 500 körülre és az autó lefullad. Ez nem jelentkezik mindig, csak néha néha. Az alapjáratot egyébként szépen tartja ( 850 ) nem ugrál. És gurulásokkor is normálisan 1000 fölött tartja a fordulatot, és lassan engedi vissza. Ezt mindig akkor csinálta amikor elkoszolódott az alapjárati motor. Ez a hétvégén az EGR és fojtószeleppel együtt ki lett tisztitva ( kapott 1 flakon féktisztitót ). Úgy nézett ki hogy javult de a probléma még mindig fennál csak ritkább. Ebben a hideg időben még az utastérben a motortérből olyan levegős fütyülő hangot is hallok. Mi lehet? Check engine nem világit, valami vákuumprobléma lehet( a befecskendezőtől a folytószelepbe menő kis vákuumcsövet is most cseréltem )?, vagy az alapjárati motorom kezd szarakodni? Olyat is hallottam, hogy a kuplungpedálnál van egy mikrokapcsoló, amelyik beleszól a gáztartásba ( ezt g astrás ismerősömtől hallottam ) Kérlek titeket segitsetek. x18xe motor
  11. okiman

    Ascona

    Opel Ascona 1.6 D hez Vadiúj LuK kuplungszett dobozában eladó ( megmaradt) 15000 Ft
  12. Super Seal kft, Dichtomatik kft, Intramark kft, O-ring Kft vagy tőlem. MVQ anyagminőség ( silicon )
  13. okiman

    Motor

    Nya 1 héttel ezelőtt megvolt hogy miért csattogtunk. olajteknő a csavarnál me volt 1 picit ütve, ezért nem folyt ki belőle a szmötyi. Volt benne vagy 2mm olajsár, plusz az olajszivattyú fémszűrője ami kb 5cm2-s, 1cm2-n szivta fel az olajat, annyra el volt tömődve. Ezért nem volt normális olajnyomásom. A szerelő szerint, ha nem vigyáznék az autóra és 1stift 2stift üveghang, már rég kidobhattam volna a motort. Szerencsére nem sportautónak használom. Csodák csodája a csattogás teljesen megszünt. Úgyhogy öröm van... (5e-ből megúsztam a tisztitást)
  14. okiman

    Motor

    nekem múlt hónapban volt sík, nyomáspróba, kipu oldali szelepvezetők cseréje, szelepszár szimering csere. Ez 22e Ft volt. a szívósor csak félre lett húzva. Nézesd meg a hidrotőkék állapotát is. Én elmulasztottam és ráb...tam úgyhogy mehetek olajnyomást méretni, mert vagy az olajszivattyúm szaraxik, vagy valamelyik hidrotőke szállt el. Csattog mint 1 traktor indításkor, indítás után 5mp-el meg mint 1 kistraktor. x18xe
  15. okiman

    Egyéb csevegés

    x18xe igaz hengerfej levétellel ( hengerfejtömítés elöregedett ): Hengerfej sík, nyomáspróba szelep és szelepfészek köszörülés, kipu oldali szelepvezetők cseréje, szelepszár szimeringek cseréje a Szakál-Metal-ban 22000.- Ft
  16. Országúti haladáskor nekem sincs gond, de elég sokat ülök dugóban, ezért muszáj valami megoldást találnom, mert hiába hűt vissza pirosból, azért csak felmegy oda. Ez nem normális. Kiegészitő hűtésre gondoltam mondjuk 1 plusz 12v-al és 1 kapcsolóval amit be lehetne kötni a venti csatlakozójához. Csinált már valaki ilyesmit?
  17. sziasztok! (x18xe) a problémám lépésbe haladásnál ebbe a melegbe felmegy a vízhőm a piros első jelzéséig, utána visszahűt 95c ra de lejjebb nem megy és ezt megcsinálja többször is. Az autó most volt hengerfejes és a következő dolgok lettek rajta cserélve: Teljes hengerfej felújítás, új termosztát ( 92c nyit ) a hűtő + hőgombák 1 éve lettek cserélve vízpumpa a vezérműszíjjal együtt úgy 50000 km-el ezelőtt. A vízrendszer át ltt slagolva a hengerfejezésnél. Mi lehet a gond? egyébként normál haladásnál 85-90c a hőmérséklet még klímával is. piros szilikátmentes víz van benne. valami ventillátortuningot tud valaki? vagy pluszventi beépítést csinált már valaki?
  18. okiman

    Motor

    Hát ma lett kész, de csak azért mert össze lett rakv a és nem volt se szikra, se ac. 1 nap után rájöttünk hogy 1 olyan bizti pukkant el 1 olyan helyen, a motortérben ahol nem is tudtam hogy van bizti most shell olaj van benne 2 napig átmosni a rendszert, aztán olajcsere és megy bele a jól bevált liqui moly
  19. okiman

    Motor

    Igen, de gyorsan dolgozik, jól, lelkiismeretes és még nem volt olyan, hogy ugyanazzal, vagy abból eredő problémával vissza kellett volna vinni az autót. Kedden du vittem hozzá az autót, szerdától péntekig a hengerfej a szakálba volt, hétfő du elhozhatom az autót.
  20. okiman

    Motor

    Semmi lehúzás a gépmunkát a Szakál Metal csinálja 16e lesz, ebben benne van a sikolás a nyomáspróba, szelep becsiszolás+köszörülés és szelepszár szimering csere.Autószerelőm munkadija lesz 40e körül az alkatrész meg 30e full Reinz felső tömités garnitúra+termosztát+fékbetét. Ja: a szakál tele van, a HF-et ma vittem, péntekre kész, a kocsi hétfő délután hozható el a szerelőtől. Na ez egyszer nem örülök hogy hétvége lesz.
  21. okiman

    Motor

    Na elkezdődött... kicsit döcögősen. Nem tudtak vállalni, mivel aki szerelni szokta, luxury kategóriát szerel, és előrevette a pénzes kundsaftokat ( nekem 1ébként baráti árat számol, már ha bejutok hozzá ). Ezért a régi 1edül dolgozó szerelőmet választottam akihez ma el is vihettem az autót. Gyors ellenőrzés, hát igen félmelegen kemény vizcsövek, fogyó viz, őszerinte kezdődően kávés olaj, ez bizony hengerfej. Király!!! De ezt eddig is tudtam. Megnyugtatott még idejében jöttem. Akkor jöjjenek a piszkos anyagiak: Tömités készlet Reinz( fém hengerfejtömités, kipufogó és szivósor tömités, szelepszár szimeringek ) + HF csavarok, + termosztát olyan 30000 áfásan, bár lehet hogy meg tudom beszélni, hogy szállitóra hozzam el, úgy occóbb. Munkadij olyan 40-45000 körül lesz, + gépmunka ( sikolás nyomáspróba ) 2x4000, ha a szelepekkel is kell szórakozni ( csiszolás + szimeringek) akkor az egész 1 20-as. Kis szerencsével 100 alatt megúszom, bár nem számoltam az olaj és szűrő árat, valamint a fagyálló árát. Pedig azt terveztem hogy júliusban megyek nyaralni... hát most nem lesz belőle semmi... :P :D :lol: :D :lol: :D
  22. okiman

    Motor

    A régi 89-es Toyotám 5x volt hengerfejes, tehát már profi vagyok a témában. Durva dolgok nincsenek és nem is szándékszom megvárni. Víz az olajban meg pláne nem, mert akkor csapágy és egyéb dolgok is cserések lesznek és az már nem 50000 lesz, hanem 200000. Úgyhogy go to szerelő. ( Hallottam olyat is, hogy hosszú távon azért lesz hengerfejes az autó, mert az előírt piros fagyálló helyett, kék van beletöltve, és az megeszi a tömítéseket. Van ennek valami valóságalapja? szerelőtől van az info)
  23. okiman

    Motor

    Sziasztok! Tanácsot szeretnék kérni! A helyzet az, hogy 2 napja az autóm 3 hengerezve indult hidegen de gázpumpálás után ez megszünt, csinálta ezt egészen tegnapig. ( beindult a 4. henger ) rendben jár a motor bár mintha nem lenne benne akkora erő. 2 nap alatt a túlnyomó tartályból kb 2 cm-nyi víz tünt el. Ma reggel feltöltöttem 4 hengerrel indult mentem vele kb 100 km-t többszöri beindítással a 3 hegerezést nem produkálja, viszont 1 cm nyi víz fogyott a tartályból, és az utastérben 3500-4000 fordulat környékén hallom csicsogni a vizet. Abban szinte biztos vagyok, hogy a kocsi hengerfejes. Kérdés: Most betoljam a szerelőhöz megcsináltatni, vagy várjak vele míg jobban elfossa magát? Sokat megyek Bp-n csúcsforgalomban klímával Halásztelek-3 ker Bécsi út oda vissza, és ha kiesik a seggem alól az autó, akkor baromi nagy gáz van. ( A szerelő 1ébként azt mondta, hogy várjuk meg míg a probléma jobban kijön, mert lehet a fűtőradiátorom is lukas és ott meg aztán nem látom hova folyik a víz ) Vízcsopögés, fehér füst nincs, régebben volt vízcsöpögés az 1ik hőgombánál, de ez megszünt . a túlnyomótartály kupakját érzéssel húzom rá, és mióta megvan mentem vele vagy 50000 km-t szinte 0 hibával ( 2 éve kormánymű javítás ) 1,5 éve nem költöttem az autóra csak olajcsere és szűrők. 228000 km van benne óra szerint. 97/12 X18XE
  24. Kifogyott a benzin utánna 2 napra rá b...ott beindulni.
×
×
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.